Povezane vesti

"Prvi put za 20 godina osećam sram", Luka Modrić posle istorijskog debakla osuo paljbu: "Ovako prosipati ugled"

"Prvi put za 20 godina osećam sram", Luka Modrić posle istorijskog debakla osuo paljbu: "Ovako prosipati ugled"

Kurir pre 5 minuta
Kapiten Luka Modrić potuno otvoreno govorio je o meču posle debakla. „Bez duela, agresivnosti, bez faula, bez zajedništva. Tu sam 20 godina i moram da kažem da prvi put osećam sram nakon utakmice. Može da se izgubi, oni su bolji, ali izgubiti na ovakav način i ovako prosipati ugled. Ovo je nedopustivo. Prvi put za 20 godina osećam baš sram“, rekao je, pa dodao: „Ne treba upirati prstom jedni u druge, treba da budemo zajedno u ovome, kao i uvek do sada. Gubili smo… »
"San Marino" brutalno isprozivao Hrvate posle debakla od Engleza

"San Marino" brutalno isprozivao Hrvate posle debakla od Engleza

Večernje novosti pre 26 minuta
Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia Naime na njenom "iks" profilu našao se u post koji se odnosio na večerašnju utakmicu. Seamos realistas. No estamos TAN LEJOS del nivel de Croacia. Tres goles menos y los alcanzamos. pic.twitter.com/1uldIRvJaA — San Marino Fútbol 🇸🇲 (@SanMarinoTeam) October 3, 2026 Iskoristili su brutalni poraz da se uporede sa Hrvatima, rekavši da njihova voljena reprezentacija nije daleko od njihovog nivoa jer je od Engleske… »
Nova katastrofa hrvatskog fudbala: Dinamo 2:9, reprezentacija 0:7 – crna serija i stravični debakli

Nova katastrofa hrvatskog fudbala: Dinamo 2:9, reprezentacija 0:7 – crna serija i stravični debakli

Kurir pre 20 minuta
Engleska je na Rujevici slavila sa neverovatnih 7:0 i tako nanela Hrvatskoj najteži poraz otkako nastupa kao samostalna država. Sedmica Engleza posebno boli zbog činjenice da se sve dogodilo pred domaćom publikom, ali i zbog načina na koji je Hrvatska doživela poraz. Engleska je već u prvom poluvremenu postigla četiri gola, a u nastavku je nastavila da puni mrežu domaćina. Do ovog meča najteži poraz hrvatske reprezentacije bio je onaj protiv Španije. „Furija“ je… »
Tuhel smiren: "Savršena utakmica"

Tuhel smiren: "Savršena utakmica"

B92 pre 1 sat
Nikad duža reprezentativna pauza polako se privodi kraju, a glavna fudbalska vest subote jeste ubedljiv poraz Hrvatske od Engleske i to ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA. Engleska je rezultatom 7:0 pobedila Hrvatsku i ovo je Hrvatima najubedljiviji poraz u istoriji, a prethodni najveći je bio na gostovanju Španiji u Ligi nacija 2018. godine, kada je bilo 6:0 za Španiju. Posle utakmice je svoj sud dao selektor Engleske: "Možda su bila tri minuta… »
Tuhel u Hrvatskoj nije mogao da veruje: Pogledao sam na sat i pomislio "Vau"

Tuhel u Hrvatskoj nije mogao da veruje: Pogledao sam na sat i pomislio "Vau"

Mondo pre 35 minuta
To je ujedno najteži poraz koji su "vatreni" doživeli u istoriji, dok je nemački strateg bio prezadovoljan izdanjem svojih izabranika u Ligi nacija. Tuhel je imao zamerke jedino na tri minuta igre kada je njegovim fudbalerima opala koncentracija, sve ostalo je bilo perfektno iz njegovog ugla. "Možda je bilo onih tri minuta nakon vođstva od 3:0, kada smo napravili veliku grešku (prilika Matea Kovačića) i lako gubili loptu, ali sveukupno gledano, svi su pružili… »
Englezi razmontirali Hrvate - Tuhel bez euforije: Ovo je bila predstava na visokom nivou

Englezi razmontirali Hrvate - Tuhel bez euforije: Ovo je bila predstava na visokom nivou

Kurir pre 41 minuta
Tomas Tuhel, selektor Engleske, oglasio se nakon ubedljivog trijumfa svog tima. "Možda su bila tri minuta nakon 3:0 u kojima smo napravili veliku grešku i nekoliko puta lako izgubili loptu, ali ovo je bila predstava na visokom nivou svih 90 minuta. Od prvog do poslednjeg minuta, od svakoga ko je počeo do svakoga ko je ušao s klupe. Čestitam ekipi. Na gostujućem terenu, vrlo impresivno. Stvorili smo toliko prilika. Od početka smo bili tako fluidni. Sećam se da sam… »
Hrvatski mediji traže hitan odgovor od Bilića: "Postali smo San Marino, ovo nije za mlađe od 13"

Hrvatski mediji traže hitan odgovor od Bilića: "Postali smo San Marino, ovo nije za mlađe od 13"

Mondo pre 1 sat
O tome svedoče i pisanja tamošnjih medija. "Bilićeva ekipa zalutala je na teren, doživela istorijski debakl i izgledala kao da prvi put igra zajedno. Dobra vest je da je Dominik Livaković sprečio da Engleska na Rujevici zabije bar 13 komada", piše portal " Index.hr" u tekstu sa naslovom: "Pa dobro Biliću, šta je ovo?" "Hrvatska je protiv Engleske izgledala onako kako protiv Hrvatske obično izgleda San Marino. I to San Marino koji nema dobar dan. Ništa nije… »
Bilić posle debakla: Žao mi je navijača i dece koja su bila na utakmici

Bilić posle debakla: Žao mi je navijača i dece koja su bila na utakmici

RTS pre 31 minuta
Engleska je u Rijeci, u meču trećeg kola Grupe A3 Lige nacija pobedila 7:0, čime je nanela Hrvatskoj najteži poraz svih vremena. Bilić je nakon susreta izjavio da niko u ekipi nije mogao da očekuje toliko nepovoljan ishod. "Teško je bilo šta reći posle ovakve večeri. Žalosni smo, razočarani, žao mi je navijača i dece koja su bila na utakmici. Pričali smo, nama je najteže, nismo očekivali da se ovo može dogoditi. Teško je analizirati utakmicu kad izgubiš 7:0. Znali… »
Slaven Bilić o istorijskom debaklu Hrvatske: "Ovo da ne zaboravimo, već ceo život da zapamtimo"

Slaven Bilić o istorijskom debaklu Hrvatske: "Ovo da ne zaboravimo, već ceo život da zapamtimo"

Mondo pre 35 minuta
Hrvatski mediji odmah posle utakmice zahtevali su odgovore od Bilića, glavnog odgovornog za istorijsku blamažu, a on ih je dao na Rujevii u Rijeci, stadionu najvećeg brodoloma "vatrenih" od kada ta zemlja postoji. "Teško je bilo što reći nakon ovakve večeri. Najveći poraz, sami ste rekli, žao mi je, razočarani smo, žao mi je navijača, žao mi je ove dece što su bili na tribinama. Žao mi je svih hrvatskih navijača, ali verujte da je nama najteže. Sad sam bio s… »
Pokisao kao miš! Slaven Bilić se oglasio nakon debakla Hrvatske - bride obrazi na konferenciji! Selektor "vatrenih" na udaru…

Pokisao kao miš! Slaven Bilić se oglasio nakon debakla Hrvatske - bride obrazi na konferenciji! Selektor "vatrenih" na udaru…

Kurir pre 35 minuta
Selektor Slaven Bilić bio je vidno razočaran posle utakmice i priznao da njegova ekipa nije uspela da parira rivalu ni u jednom segmentu igre. Hrvatska je tokom svih 90 minuta bila nemoćna protiv raspoložene Engleske, a čak 12 primljenih golova u tri utakmice predstavljaju ozbiljan alarm za Bilićevu ekipu. Selektor nije pokušavao da pronađe opravdanje za katastrofalnu partiju. - Teško je bilo šta reći nakon ovakve večeri. Najveći poraz. Žao mi je, razočarani smo,… »
Bilić nakon istorijske bruke: "Odgovornost je na meni, ovu utakmicu treba pamtiti celog života"

Bilić nakon istorijske bruke: "Odgovornost je na meni, ovu utakmicu treba pamtiti celog života"

Večernje novosti pre 40 minuta
Photo: Marko PERKOV / AFP / Profimedia Hrvatska je tako doživela najubedljiviji poraz u istoriji nacionalnog tima. Selektor je posle utakmice posebno žalio zbog navijača koji su prisustvovali teškom porazu. - Teško je bilo šta reći posle ovakve večeri. Svi smo razočarani i žao mi je navijača, dece na tribinama i svih koji su bili uz reprezentaciju. Nismo ni pomislili da ovako nešto može da se dogodi. Znali smo da je Engleska vrhunska ekipa, ali ono što se dogodilo… »
Bilić posle debakla: Engleska ni Estoniju ne bi pobedila 7:0

Bilić posle debakla: Engleska ni Estoniju ne bi pobedila 7:0

Sport klub pre 40 minuta
Dosadašnji negativni rekord bio je poraz od Španije 6:0 u Elčeu 2018. godine, takođe u Ligi nacija, a selektor Hrvatske Slaven Bilić posle utakmice nije pokušavao da pronađe opravdanje za katastrofalno izdanje svoje ekipe. „Teško je bilo šta reći posle ovakve večeri. Najveći poraz… Žao mi je, razočarani smo. Žao mi je navijača, žao mi je ove dece koja su bila na tribinama, žao mi je svih hrvatskih navijača. Ali, verujte da je nama najteže. Bio sam sada sa igračima,… »
Bilić posle debakla Hrvatske za istoriju: "Ovo ne treba zaboraviti"

Bilić posle debakla Hrvatske za istoriju: "Ovo ne treba zaboraviti"

B92 pre 51 minuta
Fudbaleri Hrvatske pretrpeli su istorijski debakl - poraženi su rezultatom 7:0 od Engleske u meču Ligi nacija odigranom u Rijeci. "Teško je bilo šta reći nakon ovakve večeri. Najveći poraz, sami ste rekli. Žao mi je, razočarani smo, žao mi je navijača, žao mi je ove dece koja su bila na tribinama. Žao mi je svih hrvatskih navijača, ali verujte da je nama, sada sam bio sa igračima, pričali smo malo, nama najteže. Nismo ni u snu očekivali da ovo može da se dogodi.… »
Hrvatski mediji posle 0:7: „Nismo elita, postali smo San Marino!“

Hrvatski mediji posle 0:7: „Nismo elita, postali smo San Marino!“

Sport klub pre 1 sat
Na Rujevicu su došli Englezi, a rezultat okršaja Lige nacija je 0:7 (0:4). Hrvatski mediji smatraju da je Slaven Bilić, koji je nasledio trofejnog stručnjaka Zlatka Dalića na mestu selektora, glavni krivac za debakl u Rijeci, a ovako izgledaju naslovi na tamošnjim portalima: Sportklub.hr Gol.hr Jutarnji list Večernji list Index.hr Slobodna Dalmacija… »
Saka surovo iskren: "Kaznili smo Hrvatsku"

Saka surovo iskren: "Kaznili smo Hrvatsku"

B92 pre 1 sat
Nikad duža reprezentativna pauza polako se privodi kraju, a glavna fudbalska vest subote jeste ubedljiv poraz Hrvatske od Engleske i to ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA. Engleska je rezultatom 7:0 pobedila Hrvatsku i ovo je Hrvatima najubedljiviji poraz u istoriji, a prethodni najveći je bio na gostovanju Španiji u Ligi nacija 2018. godine, kada je bilo 6:0 za Španiju. Dvostruki strelac Engleske Bukajo Saka bio je prezadovoljan nakon ubedljive… »
Engleska ubedljiva protiv Hrvatske u Rijeci

Engleska ubedljiva protiv Hrvatske u Rijeci

Radio sto plus pre 1 sat
Goleadu na Rujevici je započeo Hari Kejn u osmom minutu, Džud Belingem je savladao Dominika Livakovića u 21. minutu, potom se u strelce upisao Entoni Gordon u 39. minutu, a tačku na prvo poluvreme stavio je Bukajo Saka pogotkom u 45. minutu. I drugo poluvreme počelo je golom Kejna, u 53. minutu, Saka je svoj drugi gol postigao 68. minutu, a konačan rezultat postavio je Morgan Rodžers u 87. minutu. Hrvatska je doživela najteži poraz u svojoj istoriji. Dosadašnji… »
Pamtiće se brodolom u Rijeci: Engleska sa sedam golova ponizila Hrvatsku!

Pamtiće se brodolom u Rijeci: Engleska sa sedam golova ponizila Hrvatsku!

Hot sport pre 1 sat
Gosti su u Rijeci za samo 45 minuta postigli četiri gola i praktično rešili pitanje pobednika. Hari Kejn otvorio je seriju u osmom minutu, kada je iskoristio asistenciju Džuda Belingema. Belingem je nedugo zatim preuzeo ulogu strelca. U 21. minutu pogodio je za 2:0, a asistirao mu je Entoni Gordon. Engleska tu nije stala. Gordon je u 39. minutu povisio na 3:0 posle dodavanja Džarela Kvansa, da bi Bukajo Saka u samom finišu prvog dela, u 45. minutu, pogodio za… »
Kejn oduševljen posle demoliranja Hrvatske: "Neverovatno"

Kejn oduševljen posle demoliranja Hrvatske: "Neverovatno"

B92 pre 1 sat
Nikad duža reprezentativna pauza polako se privodi kraju, a glavna fudbalska vest subote jeste ubedljiv poraz Hrvatske od Engleske i to ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA. Engleska je rezultatom 7:0 pobedila Hrvatsku i ovo je Hrvatima najubedljiviji poraz u istoriji, a prethodni najveći je bio na gostovanju Španiji u Ligi nacija 2018. godine, kada je bilo 6:0 za Španiju. "Neverovatno. Od prvog do poslednjeg momenta je bilo neverovatno. Mnogo smo… »
Hari Kejn oduševljen "sedmicom" protiv Hrvata: "Nisu mogli da isprate naš ritam"

Hari Kejn oduševljen "sedmicom" protiv Hrvata: "Nisu mogli da isprate naš ritam"

Večernje novosti pre 1 sat
Kacper Staniec / Newspix.pl / Profimedia Englezi su već tokom prvih 45 minuta stekli veliku prednost, a do kraja susreta postigli su čak sedam golova. Za Hrvatsku je to ujedno bio najteži poraz u istoriji, čime je nadmašen rezultat iz 2018. godine, kada je Španija slavila sa 6:0. - Neverovatno. Od prvog do poslednjeg trenutka bilo je neverovatno. Mnogo smo razgovarali o tome da moramo da odigramo svih 90 minuta na isti način i budemo dominantni i kada imamo loptu i… »
Dejli Mejl "opleo" po Modriću nakon debakla hrvatske reprezentacije protiv Engleza

Dejli Mejl "opleo" po Modriću nakon debakla hrvatske reprezentacije protiv Engleza

Terence Lewis / Zuma Press / Profimedia Englezi su pitanje pobednika praktično rešili već u prvom poluvremenu. Hari Kejn je pogodio u osmom minutu, Džud Belingem u 21, Entoni Gordon u 39, dok je Bukajo Saka u samom finišu prvog dela povisio na 4:0. Hrvatska je mogla da primi još golova, ali je Dominik Livaković sa nekoliko odličnih intervencija održao svoju ekipu u igri. Ni nastavak nije doneo promenu odnosa snaga. Kejn je drugim pogotkom u 53. minutu dodatno… »
Engleski mediji bez milosti nakon demoliranja Hrvatske: "Razneli smo ih, Modrić ostao u senci Belingema"...

Engleski mediji bez milosti nakon demoliranja Hrvatske: "Razneli smo ih, Modrić ostao u senci Belingema"...

Igor Kupljenik / Zuma Press / Profimedia "Tajms" je nastup Engleske opisao kao jedno od njenih najboljih izdanja ikada, uz poseban akcenat na taktičku disciplinu, presing, brzinu dodavanja i kvalitet završnice. Englezi su uspevali da pritisnu Hrvatsku visoko, osvajaju lopte i gotovo neprekidno stvaraju nove prilike. "Gardijan" je takođe naglasio da je utakmica praktično bila rešena još u prvom poluvremenu. Posle 45 minuta bilo je 4:0, a u izveštaju se navodi da je… »
Istorijska bruka Hrvatske koja će obići svet, Englezi ih ponizili 7:0 usred njihove zemlje

Istorijska bruka Hrvatske koja će obići svet, Englezi ih ponizili 7:0 usred njihove zemlje

Telegraf pre 2 sata
Reprezentacija Hrvatske doživela je najveći poraz u istoriji tamošnjeg fudbala, pošto ih je u Rijeci demolirala Engleska rezultatom 7:0! Hrvatski mediji redom su se utrkivali tokom same utakmice da svojim naslovima opišu razmere neuspeha u Rijeci, a meč trećeg kola A divizije Lige nacija pamtiće se po svemu, samo ne po lepim stvarima. Na tribinama su bila prisutna deca starosti do 14 godina, napravila su dobru atmosferu, svojim transparentom isprovocirala Engleze,… »
Da li je ovaj transparent hrvatske dece razbesneo Engleze? Posle toga su im nabili 6 komada u Rijeci

Da li je ovaj transparent hrvatske dece razbesneo Engleze? Posle toga su im nabili 6 komada u Rijeci

Telegraf pre 2 sata
Ovaj meč će ući u negativnu istoriju Hrvatske, jer je ovo bilo najgore poluvreme za "kockaste" u istoriji, a ujedno i prvi put da su na svom terenu primili pet golova. Otežavajuća situacija za Hrvatsku bila je i činjenica da zbog kazne nisu mogli da igraju pred najvatrenijim navijačima i ulaz je bio dozvoljen samo deci do 14 godina. Hrvati su odlučili da napune Rujevicu decom, koja su se potrudila da pruže podršku svom timu, a imali su i provokativan transparent za… »
"Trebalo je da stavite 18+, a ne da gledaju deca": Englezi dodatno ponižavaju Hrvate zbog 7:0 u Rijeci

"Trebalo je da stavite 18+, a ne da gledaju deca": Englezi dodatno ponižavaju Hrvate zbog 7:0 u Rijeci

Telegraf pre 1 sat
Nije bilo lako deci do 14 godina, koja su jedino mogla da budu na tribinama, da gledaju ovo mučenje svoje zemlje, gde je bilo pitanje da li će njihov tim primiti i dvocifreni broj golova do kraja meča. Na kraju su se Englezi zaustavili na sedam, što je svakako dovoljno za istorijski debakl. Očekivano, ovakav rezultat dao je mašti na volju mnogim novinarima, a Englezi su očekivano bili inspirisani. Čuveni Gardijan je u tekstu zbijao šale na račun Hrvata, pa čak i na… »
Sramota Hrvatske kakvu još nije doživela: deca gledala kako Englezi ponižavaju Modrića i ekipu

Sramota Hrvatske kakvu još nije doživela: deca gledala kako Englezi ponižavaju Modrića i ekipu

Mondo pre 1 sat
Na poluvremenu je gubila ponižavajućih 0:4, golovima Harija Kejna, Džuda Belingema, Entonija Gordona i Bukaja Sake i to je bio samo početak. Nije prošlo mnogo u nastavku kada su Hari Kejn i Bukajo Saka golovima postavili blamantnih 0:6, a završeno je sa senzacionalnih 0:7 na semaforu! I da sve bude još gore po Hrvatsku, moglo je da bude još lopti iza leđa hrvatskog golmana Dominika Livakovića. Meč na Rujevici igrao se samo pred decom zbog kazne UEFA zbog rasizma,… »
Debakl kakav Hrvatska i Modrić ne pamte! Englezi ih trpaju 4:0 na poluvremenu i ne planiraju da stanu!

Debakl kakav Hrvatska i Modrić ne pamte! Englezi ih trpaju 4:0 na poluvremenu i ne planiraju da stanu!

Telegraf pre 3 sata
Englezi su igrali "viktorije" sa Hrvatima i golovima Kejna, Belingema, Gordona i Sake, napunili su mrežu Dominika Livakovića do vrha. Što je najgore za komšije, moglo je da bude i ubedljivije, jer su Englezi propustili još nekoliko ozbiljnih prilika. Imali su ukupno sedam šuteva na gol, dok Hrvati u prvom poluvremenu nisu šutnuli ka golu Pikforda. Nema sumnje, Slaven Bilić će biti pod ozbiljnim pritiskom u svojoj zemlji posle ovog debakla, jer Hrvatska deluje… »
Sedam u mreži, bol ne beži! Prođe noć, al' trag ostane: Ovako je Engleska razmontirala Hrvatsku na njenom tlu! (video)

Sedam u mreži, bol ne beži! Prođe noć, al' trag ostane: Ovako je Engleska razmontirala Hrvatsku na njenom tlu! (video)

Kurir pre 0 minuta
Hrvati su potpuno podbacili pred svojim navijačima, a Englezi su od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali utakmicu i kažnjavali svaki propust domaćina. Hrvatska nije uspevala da odgovori ni u jednom segmentu igre, dok je Engleska iz minuta u minut povećavala prednost. Na kraju je semafor pokazao 7:0, rezultat koji će se dugo pamtiti. Ovo je ujedno bio i težak udarac za selektora Slavena Bilića, koji je posle utakmice priznao da njegova ekipa nije mogla da parira… »
"Nije za mlađe od 18 godina" Britanski mediji se brutalno sprdaju sa Hrvatskom!

"Nije za mlađe od 18 godina" Britanski mediji se brutalno sprdaju sa Hrvatskom!

Kurir pre 1 sat
Engleska je pitanje pobednika na ovom meču rešila posle prvog poluvremena koje je dobila sa 4:0. Goleadu na Rujevici je započeo Hari Kejn u osmom minutu, Džud Belingem je savladao Dominika Livakovića u 21. minutu, potom se u strelce upisao Entoni Gordon u 39. minutu, a tačku na prvo poluvreme stavio je Bukajo Saka pogotkom u 45. minutu. I drugo poluvreme počelo je golom Kejna, u 53. minutu, Saka je svoj drugi gol postigao 68. minutu, a konačan rezultat postavio je… »
Hrvatska se obrukala - najteži poraz ikada VIDEO

Hrvatska se obrukala - najteži poraz ikada VIDEO

B92 pre 1 sat
Nikad duža reprezentativna pauza polako se privodi kraju, a glavna fudbalska vest subote jeste ubedljiv poraz Hrvatske od Engleske i to ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA. Engleska je rezultatom 7:0 pobedila Hrvatsku i ovo je Hrvatima najubedljiviji poraz u istoriji, a prethodni najveći je bio na gostovanju Španiji u Ligi nacija 2018. godine, kada je bilo 6:0 za Španiju. Englezi su od prvog minuta dominirali, lako dolazili do prilika i potpuno… »
Fudbaleri Hrvatske izgubili 7:0, ovo se ne pamti

Fudbaleri Hrvatske izgubili 7:0, ovo se ne pamti

Nova pre 1 sat
Engleska je pitanje pobednika na ovom meču rešila posle prvog poluvremena koje je dobila sa 4:0. Goleadu na Rujevici je započeo Hari Kejn u osmom minutu, Džud Belingem je savladao Dominika Livakovića u 21. minutu, potom se u strelce upisao Entoni Gordon u 39. minutu, a tačku na prvo poluvreme stavio je Bukajo Saka pogotkom u 45. minutu. I drugo poluvreme počelo je golom Kejna, u 53. minutu, Saka je svoj drugi gol postigao 68. minutu, a konačan rezultat postavio je… »
Hrvatska doživela najteži poraz u istoriji: Engleska slavila sa 7:0 u Rijeci

Hrvatska doživela najteži poraz u istoriji: Engleska slavila sa 7:0 u Rijeci

Politika pre 1 sat
Fudbalska reprezentacija Hrvatske doživela je najteži poraz u istoriji, pošto je Engleska u Rijeci savladala domaćina sa 7:0 u utakmici Lige nacija. Engleska je već u prvom poluvremenu postigla četiri gola. Hari Kejn je u osmom minutu doveo goste u vođstvo, Džud Belingem je u 21. minutu povisio na 2:0, Entoni Gordon je u 39. minutu postigao treći gol, a Bukajo Saka je u 45. minutu postavio rezultat 4:0. Kejn je u 53. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici, a… »
Najteži poraz u istoriji Hrvatske: "0:7" u Rijeci nikad neće zaboraviti

Najteži poraz u istoriji Hrvatske: "0:7" u Rijeci nikad neće zaboraviti

Mondo pre 1 sat
Na utakmici u Rujevici, odigranoj samo pred decom zbog kazne UEFA, ekipa Tomasa Tuhela je razbila "vatrene" kao niko od otcepljenja te države od Jugoslavije početkom devedesetih. Engleski napadači Hari Kejn i Bukajo Saka dali su po dva gola, Džud Belingem, Entoni Gordon i Morgan Rodžers po jedan, u demonstraciji sile Engleske protiv neprepoznatljivo loše Hrvatske. U ovom i prošlom meču protiv Španije primila je čak 11 golova. Jako težak početak drugog selektorskog… »
Hrvatski mediji u neverici! Hrvati doživeli katastrofu - "sedma sila" ih razapela: Teška sramota!

Hrvatski mediji u neverici! Hrvati doživeli katastrofu - "sedma sila" ih razapela: Teška sramota!

Kurir pre 1 sat
Hrvatski mediji sa velikom pažnjom izveštavaju o debaklu reprezentacije, uz konstataciju da je "Engleska od prvog minuta potpuno kontrolisala utakmicu i da Hrvatska nije uspela da pronađe odgovor". Posebno je odjeknuo podatak da je Hrvatska već do poluvremena primila četiri gola, dok je u nastavku usledio novi potop. "Teška sramota", "Očajna Hrvatska", "Ovo je nemoguće za objasniti...", samo su neki od naslova koji se mogu pročitati na hrvatskim medijima Umesto… »
Hrvati osuli paljbu posle istorijske bruke: "Ovo je bilo užasno, jadna deca..."

Hrvati osuli paljbu posle istorijske bruke: "Ovo je bilo užasno, jadna deca..."

B92 pre 1 sat
Hrvati su prethodnih najteži poraz zabeležili 2018. godine od Španije u Ligi nacije, kada su u gostima poraženi 0:6. Posle istorijskog debakla hrvatski mediji nisu štedeli ekipu Slavena Bilića, pa je salve kritika viđeno na brojim portalima. "Bilićeva ekipa zalutala je na teren, doživela istorijski debakl i izgledala kao da prvi put igra zajedno. Dobra vest je da je Dominik Livaković sprečio Englesku da na Rujevici ne postigne bar 13 golova", između ostalog stoji u… »
Najteži poraz Hrvatske u istoriji: Engleska pobedila 7:0 u Rijeci

Najteži poraz Hrvatske u istoriji: Engleska pobedila 7:0 u Rijeci

Dnevnik pre 1 sat
Prethodni najveći poraz Hrvatska je doživela 2018. godine kad je izgubila 6:0 u gostima protiv Španije, takođe u Ligi nacija. Engleska u grupi sad ima šest bodova, a Hrvatska je ostala na tri. Kapiten Hari Kejn je u Rijeci dao golove u 8. i 53. minutu, Džud Belingem u 21, Entoni Gordon u 39, Bukajo Saka u 45. i 68, a Morgan Rodžers je postavio konačan rezultat u 87. U narednom kolu, u utorak, Engleska u Londonu dočekuje Češku, a Hrvatska će biti domaćin Španiji u… »
Hrvatsku izgubila sa 7:0 od Engleske u Ligi nacija: Najteži poraz u istoriji

Hrvatsku izgubila sa 7:0 od Engleske u Ligi nacija: Najteži poraz u istoriji

Radio 021 pre 1 sat
Prethodni najveći poraz Hrvatska je doživela 2018. godine kad je izgubila 6:0 u gostima protiv Španije, takođe u Ligi nacija Engleska u grupi sad ima šest bodova, a Hrvatska je ostala na tri. Kapiten Hari Kejn je u Rijeci dao golove u 8. i 53. minutu, Džud Belingem u 21, Entoni Gordon u 39, Bukajo Saka u 45. i 68, a Morgan Rodžers je postavio konačan rezultat u 87. U narednom kolu, u utorak, Engleska u Londonu dočekuje Češku, a Hrvatska će biti domaćin Španiji u… »
Hrvati gledaju i ne veruju: Evo kako su njihovi mediji reagovali na istorijski "šamar" od Engleske

Hrvati gledaju i ne veruju: Evo kako su njihovi mediji reagovali na istorijski "šamar" od Engleske

Kacper Staniec / imago sportfotodienst / Profimedia Ne mogu da veruju hrvatski mediji šta je njihova reprezentacija doživela ove subote, znalo se da je Engleska bolja od njih, ali pobedu od 7:0 niko nije očekivao. Najjasniji je bio Indeks.hr koji je rekao brutalnu istinu u tekstu " Očajna Hrvatska doživela najteži poraz u povijesti". Nešto "blaže" u naslovu, ali ne i u analizi utakmice bio je Večernji list, "Engleska protutnjala Rujevicom i nanijela Hrvatskoj… »
Istorijska bruka Hrvata! Ovo nisu nikada doživeli (video)

Istorijska bruka Hrvata! Ovo nisu nikada doživeli (video)

Credit: Igor Kupljenik / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia Engleska je u Rijeci ispisala jednu od najcrnjih stranica u istoriji hrvatske reprezentacije. „Tri lava“ su u trećem kolu Lige nacija slavila sa čak 7:0, što je najteži poraz Hrvatske od osamostaljenja. Hrvatska nikada ranije nije primila sedam golova na jednoj utakmici, a prethodni rekord po broju primljenih pogodaka držao je poraz od Španije 6:0 u Ligi nacija 2018. godine. Na listi najubedljivijih… »
(VIDEO) Epska bruka Hrvata, Engleska brojala do sedam na Rujevici

(VIDEO) Epska bruka Hrvata, Engleska brojala do sedam na Rujevici

Sport klub pre 2 sata
Već do poluvremena bilo je jasno da se domaćinu sprema katastrofa. Englezi su potpuno nadigrali ekipu Slavena Bilića, postigli četiri gola u prvih 45 minuta, a zatim u nastavku još dva puta zatresli mrežu Dominika Livakovića. Engleska je od prvog minuta krenula silovito. Već u trećem minutu Entoni Gordon našao se u dobroj prilici, ali je Livaković uspeo da sačuva mrežu. Samo pet minuta kasnije nije mogao ništa. Joško Gvardiol pogrešio je prilikom predaje lopte,… »
Katastrofa Hrvatske! Englezi ih ponizili usred Rijeke, Kovačić se obrukao sa sva vremena (video)

Katastrofa Hrvatske! Englezi ih ponizili usred Rijeke, Kovačić se obrukao sa sva vremena (video)

Večernje novosti pre 2 sata
Credit: Igor Kupljenik / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia Fudbaleri Engleske deklasirali su Hrvatsku u utakmici 3. kola A divizije Lige nacija sa 7:0 (4:0). Engleska je već u prvom poluvremenu praktično rešila pitanje pobednika, pošto je na Rujevici u Rijeci za 45 minuta postigla četiri gola. Slika se nije popravila ni u drugom poluvremenu, pošto je na dvadesetak minuta do kraja meča rezultat bio 6:0. Do kraja pogodio je i Morgan Rodžers sa konačnu sedmicu.… »
Debakl Hrvatske u Rijeci: Engleska "spakovala" sedam golova

Debakl Hrvatske u Rijeci: Engleska "spakovala" sedam golova

Euronews pre 2 sata
I to ne bilo kakva, već istorijska za goste nad ekipama koje su u top 20 na FIFA rang listi, ali i za domaćina Hrvatsku koja je pretrpela najubedljiviji poraz u istoriji. "Gordi Albion" je deklasirao Hrvatsku u Rijeci, pobedio je 7:0 (4:0) u trećem kolu Grupe 3 i nije propustio priliku da rezultatski ponizi nemoćnog i bledog rivala. Hrvatskoj, koja je odigrala jednu od najslabijih mečeva, bio je ovo istorijski najubedljiviji poraz kao domaćina, brideće obrazi Luki… »
Istorijsko poniženje Hrvatske u Rijeci: Engleska protutnjala "Rujevicom" - Hrvati primili 7 komada!

Istorijsko poniženje Hrvatske u Rijeci: Engleska protutnjala "Rujevicom" - Hrvati primili 7 komada!

Kurir pre 2 sata
Bio je ovo prvi međusobni susret ove dve selekcije posle njihovog okršaja na Svetskom prvenstvu 2026. godine, kada je Engleska slavila sa 4:2 u grupnoj fazi, a sada je opet demonstrirala silu - ovog puta na "Rujevici". Od starta meča "gordi Albion" nametnuo je ritam koji domaći tim nije uspeo da isprati, a odbrana je bila razmontirana već u 8. minutu kada je Hari Kejn postigao prvi pogodak. U 21. minutu u strelce se upisao Džud Belingem, u 39. Aron Gordon, a za… »
Pukla epska bruka Hrvata – Englezi im u Rijeci dali sedam!

Pukla epska bruka Hrvata – Englezi im u Rijeci dali sedam!

Sputnik pre 2 sata
Hrvatska je pretrpela najubedljiviji poraz u istoriji. Prethodno im je najteži poraz nanela Španija 2018. godine rezultatom 6:0 takođe u Ligi nacija. Dočekali su hrvatski fudbaleri Englesku i od samog starta su bili u problemu jer su gosti do prvog gola stigli već u osmom minutu kada je mrežu zatresao Hari Kejn. Međutim, iako su Englezi rano stigli do prednosti malo ko je mogao da zamisli da Hrvatskoj predstoji nezapamćena fudbalska katastrofa. U 21. minutu… »
Najubedljiviji poraz Hrvatske u istoriji - sedam golova razigrane Engleske u Rijeci

Najubedljiviji poraz Hrvatske u istoriji - sedam golova razigrane Engleske u Rijeci

RTS pre 2 sata
Hrvatska je doživela potpuni debakl na domaćem terenu i time stigla do rekorda za koji su se nadali da nikada neće biti dostignut. Prethodni najteži poraz Hrvata desio se 2018. godine u Ligi nacija, kada je Španija sa 6:0 nadigrala "vatrene". Engleska je od početka preuzela inicijativu i već u trećem minutu stvorila veliku priliku. Gordon je šutirao iz voleja pred golom, ali je Livaković odličnom intervencijom sprečio rano vođstvo gostiju. Ipak, hrvatski golman je… »
Najgore poluvreme u istoriji Hrvatske!

Najgore poluvreme u istoriji Hrvatske!

B92 pre 2 sata
Engleska na "Rujevici" posle prvih 45 minuta trećeg kola Lige nacija vodi sa čak 4:0, a rezultat je u potpunosti odražavao odnos snaga na terenu. Englezi su od prvog minuta dominirali, lako dolazili do prilika i potpuno nadigrali Hrvatsku, koja sve do 40. minuta nije uputila udarac u okvir gola. Hari Kejn je u osmom minutu doneo Engleskoj prednost, da bi Džud Belingem u 21. minutu povisio na 2:0. Entoni Gordon je u 39. minutu pogodio za 3:0, dok je Bukajo Saka u… »
Hrvati zbog ustaštva igrali pred decom: Englezi ambijent u Rijeci još nisu doživeli

Hrvati zbog ustaštva igrali pred decom: Englezi ambijent u Rijeci još nisu doživeli

Mondo pre 3 sata
Razlog tome je kazna UEFA zbog rasizma i diskriminacije, skandiranja majmunskih krika na račun igrača Francuske 2025, kao i zbog uobičajenog ustaškog pokliča "Za dom spremni", tradicionalnog folklora na utakmici Hrvatske, posebno poslednjih godina. Rasizam i ustaški pokliči čuli su se u četvrtfinalu plej-ofa Lige nacije 2025, i u Splitu i u Francuskoj, na stadionu Sen Deni. Zbog toga, kao i zbog pirotehnike i vandalizma, UEFA je izrekla kaznu Hrvatskom nogometnom… »
Evo gde možete da gledate TV prenos meča Hrvatska - Engleska u Ligi nacija

Evo gde možete da gledate TV prenos meča Hrvatska - Engleska u Ligi nacija

Telegraf pre 15 sati
Biće to prvi međusobni susret ove dve selekcije posle njihovog okršaja na Svetskom prvenstvu 2026. godine, kada je Engleska slavila rezultatom 4:2 u grupnoj fazi. Sada ih čeka novi duel u grupi A3 Lige nacija. Obe ekipe imaju po tri boda u jakoj grupi gde je i Španija, koja je jedina bez poraza do sada, kao i Češka, koja nema bodove. Hrvatska će na svom terenu pokušati da dođe do važnih bodova protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje takmičenja, dok Englezi u… »

Vesti dana »