Povezane vesti

Bojanić: Zatalasalo se dobro oko "Djece Kozare"... što i nije loše

Bojanić: Zatalasalo se dobro oko "Djece Kozare"... što i nije loše

B92 pre 1 dan
Izgleda da nekima više smeta sam povratak te teme u javni prostor nego bilo šta što je film zaista prikazao, pošto ga većina onih koji ga najglasnije napadaju još nije ni videla. I tu dolazimo do jednog vrlo jednostavnog pitanja: šta im zapravo smeta? Tema ili istina o temi? "Zlatni rez 42: Djeca Kozare" Lordana Zafranovića bavi se stradanjem dece i civila sa Kozare tokom 1942. godine i njihovim odvođenjem u sistem logora Nezavisne Države Hrvatske, a sam Zafranović… »
"Kada smo snimali film nije bilo studenata ni ćacija, ugovor nismo potpisivali ni sa kakvim Vučićima i Dodicima": Rene…

"Kada smo snimali film nije bilo studenata ni ćacija, ugovor nismo potpisivali ni sa kakvim Vučićima i Dodicima": Rene…

Nova pre 1 dan
Rene je u opširnom obraćanju objasnio u kakvim uslovima je nastao ovaj film, šta se u međuvremenu promenilo i zašto se zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, nije pojavio na njegovoj premijeri na otvaranju 53. FEST-a u Beogradu. „Pozdrav ekipa, evo našao sam za shodno da se osvrnem na buku koja se podigla oko mog posljednjeg filma ‘Zlatni rez 42 (Djeca Kozare)’, moje uloge u tom filmu i moje uloge ‘veleizdajnika’ od strane ljudi koji mi ipak toliko nisu bitni.… »
Rene Bitorajac o „Djeci Kozare“: Kada smo snimali film nije bilo studenata ni ćacija, ugovor nismo potpisivali ni sa kakvim…

Rene Bitorajac o „Djeci Kozare“: Kada smo snimali film nije bilo studenata ni ćacija, ugovor nismo potpisivali ni sa kakvim…

Danas pre 1 dan
Hrvatski glumac Rene Bitorajac, koji se prethodnih dana našao na meti dela javnosti u Hrvatskoj zbog uloge Maksa Luburića u filmu Lordana Zafranovića „Zlatni rez 42 (Djeca Kozare)“, oglasio se opširnim video-snimkom u kojem je objasnio zbog čega je prihvatio da igra u ovom ostvarenju, u kakvim okolnostima je ono nastajalo i zašto se, zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, nije pojavio na njegovoj premijeri na otvaranju 53. FEST-a u Beogradu. Bitorajac je poručio da… »

Vesti dana »