Povezane vesti

"Odmah sam javio roditeljima da počinjem utakmicu!" Stefan je oduševio na debiju za Srbiju, pa onda otkrio kako je reagovao…

"Odmah sam javio roditeljima da počinjem utakmicu!" Stefan je oduševio na debiju za Srbiju, pa onda otkrio kako je reagovao…

Kurir pre 1 sat
Mladi defanzivac debitovao je za A reprezentaciju Srbije i to od prvog minuta, protiv jedne od najkvalitetnijih selekcija Evrope. Bez obzira na godine i veličinu izazova, odigrao je hrabro, sigurno i zrelo, potvrdivši poverenje selektora Veljka Paunovića. Ipak, posle poslednjeg sudijskog zvižduka, zadovoljstvo zbog velikog ličnog trenutka bilo je pomešano sa žaljenjem zbog rezultata. "Svakako mi je velika čast što sam debitovao za svoju reprezentaciju. Zahvalio bih… »
Biser Srbije posle debija poručio: "Odmah sam javio svojima da počinjem utakmicu"

Biser Srbije posle debija poručio: "Odmah sam javio svojima da počinjem utakmicu"

Nova pre 28 minuta
Talentovani štoper debitovao je za A reprezentaciju Srbije protiv Holandije (2:1) u 4. kolu A Lige nacija i to odmah u startnoj postavi protiv jedne od najmoćnijih evropskih selekcija. Uprkos godinama i značaju meča, Gudelj je odigrao izuzetno hrabro, sigurno i zrelo, u potpunosti opravdavši poverenje selektora Veljka Paunovića. Ipak, nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, u utiscima mladog fudbalera pomešali su se ponos zbog ličnog uspeha i žal za povoljnijim… »
Da li je Srbiji uopšte potreban Sergej? Srpski trener izneo stav koji će podići buru: "Ne nedostaje ovoj reprezentaciji!"

Da li je Srbiji uopšte potreban Sergej? Srpski trener izneo stav koji će podići buru: "Ne nedostaje ovoj reprezentaciji!"

Kurir pre 1 sat
Zadovoljniji su bili i selektor Veljko Paunović i kapiten Dušan Tadić, ali i kompletna fudbalska javnost. A onda je stigao stav koji će sigurno izazvati brojne reakcije! U studiju televizije "Arene sport", fudbalski trener i analitičar Dejan Čelar govorio je o budućnosti reprezentacije Srbije, a posebno se osvrnuo na Sergeja Milinković-Savića, koji nije bio u sastavu za ovaj meč. Čelar smatra da "Orlovi" njegov izostanak nisu previše osetili, odnosno da su određeni… »
Ko je Stefan Gudelj? Srbija ga "otela" od BiH, pa je na debiju oduševio sve

Ko je Stefan Gudelj? Srbija ga "otela" od BiH, pa je na debiju oduševio sve

Mondo pre 1 sat
Momak rođen u Trebinju je rešio da izabere Orlove umesto tima Bosne i Hercegovine i, kako stvari stoje, srpska budućnost je mirna ako svi budu igrali i marljivo radili kao Stefan. "Čast mi je što sam debitovao za reprezentaciju. Zahvalio bih se selektoru, zahvalio bih se stručnom štabu. Pamtiću ovaj dan, ali nažalost poraz... Mislim da smo mogli više da izvučemo", rekao je Gudelj posle poraza Srbije od Holandije. Momak koji je kao junior igrao za Leotar, Feniks,… »
Dušan Tadić: "Ljudi, jeste vi videli ovu našu momčinu?"

Dušan Tadić: "Ljudi, jeste vi videli ovu našu momčinu?"

Mondo pre 1 sat
Razlog je taj što je Tadić konačno video dobre stvari od reprezentacije Srbije i uprkos porazu od Holandije (2:1) shvatio da ima razloga za optimizam, posebno zbog mladih fudbalera koji su ga oduševili i najavili mu da je budućnost našeg fudbala ipak svetla. U pitanju su štoper Crvene zvezde Stefan Gudelj (20) i napadač Anderlehta Mihajlo Cvetković (19) koji su po Tadićevoj oceni bili i naši najbolji fudbaleri u porazu od Holandije, zbog čega je želeo posebno da ih… »
Ovi momci vraćaju nadu: Paunova tri razloga za optimizam

Ovi momci vraćaju nadu: Paunova tri razloga za optimizam

Sport klub pre 1 sat
Na nivou ohrabrenja. Orlovi su upisali šesti uzastopni poraz, selektor čak osmi u deset utakmica na klupi. Nije, ipak, sve obojeno istovetnom, bojom pesimizma. Sa Mihajlom Cvetkovićem, Srbija se na „Filips areni“ nametnula kao ekipa spremna za nadmetanje. Zračio je energijom na svim delovima terena, brzo rešavao akcije, postigao majstorski gol. Srpski tim dobio je sa Cvetkovićem mnoge komponente modernog fudbala. Napokon, odlično je u poslednjih 30 minuta delovao u… »
Budućnost je zakucala na vrata

Budućnost je zakucala na vrata

B92 pre 2 sata
Zna se da je poslednji utisak uvek najjači i zato partija "orlova" na "Filips areni" može da raduje. Ne zbog toga što su izgubili "samo" 2:1, već zbog činjenice da je Holandija grcala i patila (što je Ćavi i priznao) da bi preživela naše nalete. A to je svima bilo nezamislivo nakon očajne partije u Minhenu protiv Nemačke i potpune inferiornosti Srbije u svim segmentima igre. Protiv Holandije su svi do jednog bili rešeni da to isprave i u tome su uspeli. A usput smo… »
Talentovani Gudelj oduševio celu Srbiju, pa otkrio: "Odmah sam javio mojima da počinjem utakmicu"

Talentovani Gudelj oduševio celu Srbiju, pa otkrio: "Odmah sam javio mojima da počinjem utakmicu"

Telegraf pre 2 sata
On je to u potpunosti opravdao, iskoristio svaki minut i na kraju bio jedan od najbolje ocenjenih naših fudbalera. - Bio sam srećan, odmah sam javio mojima da počinjem utakmicu. Velika stvar za mene. Ušao sam u utakmicu kao u svaku drugu i mislim da je bilo dobro - rekao je Gudelj posle meča za sajt FSS. Ostaje žal za boljim rezultatm: - Svakako mi je velika čast što sam debitovao za reprezentaciju. Zahvalio bih se selektoru i stručnom štabu na poverenju. Ovaj dan… »
Nišlija Mihajlo Cvetković sa 19 godina postigao prvi gol za Srbiju: Zatresao mrežu Holandije

Nišlija Mihajlo Cvetković sa 19 godina postigao prvi gol za Srbiju: Zatresao mrežu Holandije

Niške vesti pre 2 sata
Sa samo 19 godina upisao se među strelce u nacionalnom dresu i obeležio važan trenutak u svojoj karijeri. Cvetković je mrežu domaćina zatresao u prvom poluvremenu, kada je posle centaršuta Alekse Terzića preciznim udarcem glavom doneo Srbiji izjednačenje na 1:1. Pogodak je stigao svega nekoliko minuta nakon što je Holandija povela, a mladi napadač pokazao je odličan osećaj za prostor i sigurnost u završnici. Iako je Srbija na kraju poražena rezultatom 2:1 u… »
Dejan Čelar: "Srbiji ne fali Sergej, upravo je dokazano"

Dejan Čelar: "Srbiji ne fali Sergej, upravo je dokazano"

Mondo pre 2 sata
Zadovoljniji su bili i selektor Veljko Paunović i kapiten dušan Tadić, ali i kompletna fudbalska javnost u Srbiji. Sad se ide čak do toga da ovom timu nije potreban Sergej Milinković-Savić! Takvo mišljenje je u studiju televizije "Arena sport" izneo fudbalski trener i analitičar Dejan Čelar. Uz opasku da ne želi da uvredi Sergeja, Čelar je rekao da se njegov izostanak iz nacionalnog tima ne primeću - jer su ofanzivni kvalitet nadomestili drugi igrači, koji su od… »
"Uz svo poštovanje - Sergej ne nedostaje ovoj reprezentaciji"

"Uz svo poštovanje - Sergej ne nedostaje ovoj reprezentaciji"

B92 pre 23 minuta
"Orlovi" su tokom septembarskog i oktobarskog okupljanja upisali poraze, ali je u četvrtom meču viđen pomak u igri. Zadovoljstvo zbog prikazanog izrazili su selektor Veljko Paunović i kapiten Dušan Tadić, a Čelar je u analizi za "Arena sport" posebno govorio o promenama u veznom redu i ulozi dosadašnjih nosilaca igre. Jedna od tema bila je i odsustvo Milinković-Savića, a Čelar smatra da njegov izostanak nije ostavio toliko veliki trag koliko se možda očekivalo. Kao… »
Cvetković otkrio šta mu je Tadić rekao usred meča: Postigao gol, a onda zasijao kada je pričao o Srbiji

Cvetković otkrio šta mu je Tadić rekao usred meča: Postigao gol, a onda zasijao kada je pričao o Srbiji

Nova pre 2 sata
"Ponosan sam na sve ove momke. Žao mi je što nismo na drugačiji način iskoristili našu borbu i snagu, da izvučemo remi ili pobedu na kraju. Na kraju nismo iskoristili naše šanse", naveo je Cvetković za TV Arena Sport. Fudbalska reprezentacija Srbije je večeras na gostujućem terenu u Ajndhovenu izgubila od selekcije Holandije 1:2, u utakmici četvrtog kola Grupe 2 "A" divizije Lige nacija. Jedini strelac za selekciju Srbije u tom meču bio je upravo Cvetković, kome je… »
Srbija i Veljko Paunović bi mogli da udare na Bosnu i Hercegovinu, UEFA Orlovima brani jedan meč

Srbija i Veljko Paunović bi mogli da udare na Bosnu i Hercegovinu, UEFA Orlovima brani jedan meč

Telegraf pre 2 sata
Prema procenama „superkompjutera“, direktno ispadanje za sada nije najizgledniji scenario, dok postoji mogućnost da Srbija svoju sudbinu rešava kroz baraž. Situacija je dodatno specifična zbog promena formata takmičenja koje će važiti u narednom izdanju Lige nacija. Umesto dosadašnje četiri, takmičenje će biti organizovano kroz tri divizije, pa neće sve četiri poslednjeplasirane selekcije iz najjače grupe automatski preseliti u niži rang. Direktno će ispasti samo… »
Srbija ima 4 poraza, ali ne ispada iz Lige nacija? U baražu čekaju BiH i zabranjen meč

Srbija ima 4 poraza, ali ne ispada iz Lige nacija? U baražu čekaju BiH i zabranjen meč

Mondo pre 2 sata
Naravno, da bi se to uopšte dogodilo, potrebno je da se poklope određene stvari. Pravila pred novu Ligu nacija su promenjena zbog ideje da se ovo takmičenje igra u drugačijem formatu od idućeg izdanja, uz svega tri divizije umesto četiri. Zbog toga, samo će dve od četiri poslednjeplasirane ekipe iz "A" divizija ispasti direktno u "B". Verovali ili ne, trenutno nismo najgori. "Superkompjuter" procenjuje da su od nas gore i Turska i Češka, koje su odigrale po tri… »
Cvetković: "Gledali ste hrabru Srbiju"; Babić: "U kvalifikacijama biće kasno"

Cvetković: "Gledali ste hrabru Srbiju"; Babić: "U kvalifikacijama biće kasno"

B92 pre 3 sata
Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Holandije u Ajndhovenu 2:1 u 4. kolu A divizije Lige nacija. Ovo je četvrti uzastopni poraz izabranika Veljka Paunovića, a posle utakmice su se oglasili Mihajlo Cvetković i Srđan Babić. Mladi napadač Anderhlehta, strelac jedinog gola Srbije, poručio je: "Jako mi je žao što nismo uspeli da ostvarimo pozitivan rezultat. Mislim da ste gledali jednu hrabru Srbiju sa puno snage i emocija. Mislim da smo dali sve od sebe.… »
Kako Srbija može da opstane u A diviziji Lige nacija – dve ekipe su trenutno lošije od "orlova"

Kako Srbija može da opstane u A diviziji Lige nacija – dve ekipe su trenutno lošije od "orlova"

RTS pre 3 sata
Srbija je u nedelju uveče izgubila od Holandije 2:1 u Ajndhovenu, u svojoj najboljoj partiji u Ligi nacija ove sezone. Ipak, boljitak u igri nije doneo i boljitak po pitanju bodovnog salda na tabeli, pa je Srbija u svojoj grupi na poslednjem mestu bez ijednog osvojenog boda. No, zbog promena koje će se desiti u Ligi nacija od narednog izdanja, kada će postojati tri divizije sa po 18 reprezentacija, "orlovi" bi i dalje mogli da ostanu u društvu najboljih. Razlog za… »
Ko je Stefan Gudelj, otkrovenje Zvezde i naše reprezentacije? Legenda sa Marakane mu dala šansu, on procvetao

Ko je Stefan Gudelj, otkrovenje Zvezde i naše reprezentacije? Legenda sa Marakane mu dala šansu, on procvetao

Telegraf pre 4 sati
I to talentovani momak rođen 2006. godine nije pokazao samo u nacionalnom dresu, već je mesecima krenuo da se dokazuje na Marakani, u dresu Crvene zvezde. A kakav put je imao, to je za posebnu priču. Jer, nije išao koracima Jovana Mijatovića, Koste Nedeljkovića, Andrije Maksimovića, Adema Avdića, Veljka Milosavljevića i ostalih talenata Crvene zvezde koji su stasavali iza juga Marakane. Njegoovo ime jedva da se prolamalo pored ovih igrača, ali je laganim i sigurnim… »
Crvena zvezda je proizvela novog supertalenta: Pogledajte debitantski nastup Gudelja na stadionu jedne svetske fudbalske sile!

Crvena zvezda je proizvela novog supertalenta: Pogledajte debitantski nastup Gudelja na stadionu jedne svetske fudbalske sile!

Hot sport pre 1 sat
Srbija možda nije iz Ajndhovena odnela rezultat koji je želela, ali je dobila igrača koji bi mogao da predstavlja ozbiljan zalog za budućnost. Stefan Gudelj je na debiju za A reprezentaciju odmah dobio mesto u startnih 11 protiv Holandije i odgovorio partijom koja je privukla veliku pažnju. Stefan Gudelj vs Holandija debi za reprezentaciju 💎 https://t.co/jRLlZ2HFrr — Marko (@zwhcqz) October 4, 2026 Mladi defanzivac nije izgledao kao fudbaler koji prvi put nastupa u… »
Evropa je upoznala bisera Crvene zvezde: Gudelj odigrao fenomenalan meč, a potom poslao poruku koju svaki mladi fudbaler mora…

Evropa je upoznala bisera Crvene zvezde: Gudelj odigrao fenomenalan meč, a potom poslao poruku koju svaki mladi fudbaler mora…

Hot sport pre 2 sata
Stefan Gudelj doživeo je veče koje će pamtiti tokom čitave karijere. Mladi defanzivac debitovao je za A reprezentaciju Srbije protiv Holandije u Ajndhovenu, i to odmah kao starter, a uprkos veličini izazova odigrao je hrabro i zrelo. Lični uspeh ipak nije mogao potpuno da potisne razočaranje zbog rezultata. Gudelj je nakon utakmice istakao da mu debi predstavlja ogromnu čast, ali i da veruje da je Srbija mogla da izvuče više. „Svakako mi je velika čast što sam… »
Paunović: Znali smo da moramo da popravimo sliku, presrećan sam zbog...

Paunović: Znali smo da moramo da popravimo sliku, presrećan sam zbog...

Večernje novosti pre 10 sati
FOTO: FSS Fudbalska reprezentacija Srbije je novi ciklus Lige nacija otvorila sa sva četiri poraza, ali u ovom poslednjem od Holandije (2:1) viđeno je i mnogo pozitivnih stvari. Po svemu prikazanom, borbi, želji i šansama, "orlovi" su zaslužili najmanje remi u Ajndhovenu, za čim žali i selektor Veljko Paunović (49). S druge strane, video se napredak u igri, jasna ideja, pa iskusni stručnjak ima razloga da bude i zadovoljan. - Mislim da je ovo bila naša najbolja… »
Paunović: Holandiji su pomogle i sudije, ne mogu da postoje dupli standardi

Paunović: Holandiji su pomogle i sudije, ne mogu da postoje dupli standardi

Danas pre 2 sata
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović izjavio je da smatra da je partija koju je njegova ekipa pružila u utakmici četvrtog kola Lige nacija protiv selekcije Holandije bio verovatno i njen najbolji nastup u dosadašnjem delu tog takmičenja, kao i da veruje da je glavni razlog poraza u tom duelu bio preveliki broj neiskorišćenih šansi. – Ovo je verovatno naše najbolje izdanje u ovoj Ligi nacija. Mislim da su momci uradili neverovatan posao – naveo… »
Paunović: „Neverovatan posao – sve smo bliže tamo gde želimo da budemo“

Paunović: „Neverovatan posao – sve smo bliže tamo gde želimo da budemo“

Sputnik pre 2 sata
„Mislim da su momci odradili neverovatan posao. Vratili smo se posle primljenog gola. Ne bih izdvajao pojedince, ali moramo da izdvojimo fantastičnu utakmicu mladih Cvetkovića i Gudelja koji su doneli svežinu vedrinu i na to se „nalepio" ostatak tima koji ima veliko iskustvo“, rekao je selektor fudbalera Srbije Veljko Paunović posle poraza od Holandije (2:1). Za razliku od meča sa Nemačkom u Minhenu gde su se Orlovi povukli i bili potpuno infoeriorni, protiv… »
Paunović: "Ovo ćemo da naplatimo jednog dana"

Paunović: "Ovo ćemo da naplatimo jednog dana"

B92 pre 3 sata
Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Holandije rezultatom 2:1 u Ligi nacija, ali je prikazala znatno bolje izdanje nego protiv Nemačke. Selektor Veljko Paunović pohvalio je borbenost svojih izabranika, posebno Mihajla Cvetkovića i Stefana Gudelja, ali nije krio nezadovoljstvo suđenjem. Paunović je nakon utakmice istakao da je Srbija pokazala da može ravnopravno da se nosi sa najkvalitetnijim evropskim selekcijama, iako rezultat nije ispratio igru. Posebno… »
Paunović otkrio šta je video u svlačionici posle postavljenog negativnog rekorda: Srbija dobila novi šamar, a ovo je reakcija…

Paunović otkrio šta je video u svlačionici posle postavljenog negativnog rekorda: Srbija dobila novi šamar, a ovo je reakcija…

Nova pre 3 sata
Četiri poraza u četiri susreta. Ukupno šest poraza zaredom što je novi negativni rekord Srbije. Nikada pre "orlovi" nisu doživeli ovoliko šamara u nizu, ali Veljko Paunović, selektor fudbalera, navodi da će sve ovo jednoga dana naplatiti. Rezultatski je nastavljen veoma loš niz, ali je izdanje protiv Holanđana bilo znatno bolje od onoga što je Srbija pokazivala u prethodnim utakmicama. „Orlovi“ su bili sigurniji u odbrani, stvorili više prilika, a uz malo više… »
Veljko Paunović: "Ušao sam u našu svlačionicu i video dve bitne stvari"

Veljko Paunović: "Ušao sam u našu svlačionicu i video dve bitne stvari"

Mondo pre 3 sata
Srbija je manje grešila u odbrani, stvorila je daleko više prilika za gol nego u ranijim mečevima, a malo koncentracije i sreće falilo je da odnesemo makar bod sa ovog teškog gostovanja. Ipak, selektor Veljko Paunović obeđen je da će se to jednog dana vratiti njegovoj ekipi. "Šta sam video u svlačionici? Samopouzdanje i ono kada vas nešto boli, a kažete da će jednog dana da nam se vrati, ovo ćemo da naplatimo jednog dana. Takav osećaj je bio u svlačionici", rekao… »
Paunović o suđenju i igri: Naplatićemo ovo jednog dana

Paunović o suđenju i igri: Naplatićemo ovo jednog dana

Sport klub pre 3 sata
Imao je selektor Srbije i burnu reakciju na terenu, dobro je da tada nije isključen. „Dupli standardi u suđenju ne mogu da postoje. Ne možemo da prihvatimo, kao ekipa koja daje sve i u fazi je gde još pronalazi sebe, da dobijemo ovakvo suđenje protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi“, istakao je Paunović. Nastavio je u jednom dahu: „Toliko imam da kažem da je bolje da ne kažem… Videli ste kako sam reagovao. Voleo bih da znam gde možemo da pošaljemo naš utisak,… »
Ovako besnog selektora Srbije nikada niste videli: Paunović je svašta imao da poruči sudiji! Sa usana su mogle da se pročitaju…

Ovako besnog selektora Srbije nikada niste videli: Paunović je svašta imao da poruči sudiji! Sa usana su mogle da se pročitaju…

Kurir pre 4 sati
Srbija je poražena od Holandije u Ajndhovenu sa 2:1 u utakmici 4. kola grupe A2 Lige nacija. "Nisam zadovoljan suđenjem. Holandiji nije potrebna pomoć. Ne mogu da postoje dupli standardi, da se drugačije tumači kriterijum, faulovi i druge stvari", rekao je Paunović. Posebno upečatljiva scena desila se u finišu meča. Igrao se 84. minut kada je Strahinja Pavlović oboren nadomak kaznenog prostora Holandije. Litvanski sudija Donatas Rumšas je odmahnuo rukom i time… »
Ćavi: "Srbija nema bod, ali ima top tim"

Ćavi: "Srbija nema bod, ali ima top tim"

Nova pre 11 sati
Kapiten Holandije Virdžil van Dajk istakao je da ga odlično izdanje izabranika Veljka Paunovića nimalo nije iznenadilo. „Nije me iznenadila partija Srbije. Imaju kvalitetne igrače, imaju fizički dobre igrače, nisu me iznenadili, znali smo da neće biti lako, možda nisu imali loptu protiv Nemačke kao večeras, ali znali smo da će biti teško.” Iskusni defanzivac osvrnuo se i na dosadašnji učinak reprezentacije, koja se nalazi na čelu grupe, naglasivši da tim tek treba… »

Vesti dana »