Povezane vesti
"Bio sam na listi za odstrel zbog filma!" Lordan Zafranović otkrio neverovatne detalje: Morao sam da pobegnem iz Hrvatske zbog…
Kurir pre 9 sati
Povodom premijere i filma na kojem je radio više decenija, Lordan Zafranović gostovao je u emisiji "Za stolom sa Apostolom" na RTS-u, u kojoj je govorio o nastanku ostvarenja, ali i o tome šta je dovelo do toga da postane izbeglica iz svoje zemlje - Hrvatske. Lordan Zafranović je temom Jasenovca i genocida u NDH počeo da se bavi osamdesetih godina, stvarajući filmove na tu temu. Godine 1983. objavio je dokumentarni film "Krv i pepeo Jasenovca", koji je tokom… »
Film "Zlatni rez" odbijen u Kanu: Evropu ne zanima stradanje srpske dece, reditelj otkrio mučne detalje
Mondo pre 10 sati
Podsetimo, ovo ostvarenje bavi se jednom od najtežih tema ratne istorije ovog prostora, a njegovo prikazivanje izazvalo je veliku pažnju javnosti i brojne reakcije. Podsetite se trejlera: Inače, "Zlatni rez 42: Djeca Kozare" otvorio je ovogodišnji Međunarodni filmski festival FEST, a Lordan Zafranović nedavno je u emisiji "Za stolom s Apostolom" na RTS-u govorio o ovom ostvarenju. On je odlučio da film snima nakon što se suočio sa dokumentima i svedočanstvima o… »
Lordan Zafranović, od „Okupacije u 26 slika“ do „Djece Kozare“
Danas pre 10 sati
FEST-a, 2. oktobra u beogradskom Sava centru, Lordan Zafranović predstavio je ostvarenje čija zamisao potiče još iz osamdesetih godina. Za hrvatskog i jugoslovenskog reditelja, koji se decenijama bavi ratom, nasiljem i odgovornošću pojedinca, priča o stradanju dece sa Kozare predstavlja nastavak jedne od središnjih tema njegove karijere. Film, nastao prema scenariju Arsena Diklića i Zafranovića iz 1986. godine, govori o stradanju dece u Jasenovcu 1942. godine. Kroz… »
Lordan Zafranović tvrdi: Film "Zlatni rez '42: Djeca Kozare" odbili su festivali u Kanu i Berlinu
Telegraf pre 13 sati
Lordan Zafranović: Meni su u Karlovim Varima rekli: "Pane Zafranoviću, Vaš je film izuzetan, ali ne može da ide." "Zašto ne može da ide?". "Jer milion Čeha je sada momentalno na hrvatskoj obali." Razumijete li? Prema tome, vrata su... Aleksandar Apostolovski: O kom filmu je riječ? O kom filmu govorite? Lordan Zafranović: O ovom filmu sada. Ja sam ga poslao da ga vide na festivalima. Kan ga je odbio, odbio ga je Berlin da ga nije ni gledao. Bilo je bilo je bili su… »
Lordan Zafranović tvrdi: Film "Zlatni rez '42: Djeca Kozare" odbili su festivali u Kanu i Berlinu
B92 pre 12 sati
"Meni su u Karlovim Varima rekli: Pane Zafranoviću, Vaš je film izuzetan, ali ne može da ide. Zašto ne može da ide?. Jer milion Čeha je sada momentalno na hrvatskoj obali. Razumete li? Prema tome, vrata su...", rekao je Lordan Zafranović u emisiji "Za stolom sa Apostolom". Apostolovski autor ga je upitao o kom filmu je reč. "O ovom filmu sada. Ja sam ga poslao da ga vide na festivalima. Kan ga je odbio, odbio ga je Berlin da ga nije ni gledao. Bilo je bilo je bili… »
Vesti dana »
Antonijević uputio dopis RIK, traži bolje uslove za glasanje državljana Srbije u inostranstvu
Newsmax Balkans pre 1 satjoš 56 povezanih
Studenti tvrde da su praćeni: Živković navodi da je ispred zgrade video načelnika UKP
Euronews pre 3 satajoš 23 povezane
U Francuskoj zbog nasilja na protestima srednjoškolaca privedeno 5.060 osoba, 14 pritvoreno
Beta pre 2 satajoš 27 povezanih
Stigli poslednji podaci Ministarstva finansija: Javni dug Srbije 42 milijarde evra, deficit u budžetu manji od očekivanog
Blic pre 7 satijoš 26 povezanih