Povezane vesti

Studenti tvrde da su praćeni: Živković navodi da je ispred zgrade video načelnika UKP

Studenti tvrde da su praćeni: Živković navodi da je ispred zgrade video načelnika UKP

Euronews pre 3 sata
Navodeći na konferenciji za novinare Studentske liste datume kada su ih određene osobe pratile, Živković je kazao da su 25. septembra videli istu osobu na tri različita mesta. Prema njegovim rečima, istu osobu je video ispred štaba Studentske liste i više puta ispred lokala u kojem su studenti sedeli. Dodao je da su ih pratili i automobilima. Posebno se osvrćući na noć između 3. i 4. oktobra, Živković je rekao da je, vraćajući se iz štaba Studentske liste, video… »
Studentska lista: Naše kandidate i aktiviste prate već mesecima, ali praćenje dobija novu dimenziju od 25. septembra

Studentska lista: Naše kandidate i aktiviste prate već mesecima, ali praćenje dobija novu dimenziju od 25. septembra

Newsmax Balkans pre 2 sata
Student Pravnog fakulteta u Beogradu Petar Živković izjavio je da studente mesecima prate, ali da od 25. septembra to praćenje dobija novu dimenziju. Navodeći na konferenciji za novinare Studentske liste datume kada su ih određene osobe pratile, Živković je kazao da su 25. septembra videli istu osobu na tri različita mesta. Prema njegovim rečima, istu osobu je video ispred štaba Studentske liste i više puta ispred lokala u kojem su studenti sedeli. Dodao je da su… »
Vučić i Kričak nastavljaju da terorišu srpske studente

Vučić i Kričak nastavljaju da terorišu srpske studente

Ozon press pre 5 sati
Danas je održana hitna konferencija za medije koju je sazvala Studentska lista – Studenti pobeđuju na kojoj je otkriveno da policija nadgleda stanove studentskih aktivista, da ih redovno prate, legitimišu i upada u izborni štab. Konferencija je održana u prostoru Miljenko Dereta, a javnosti su se obratili advokat Vladimir Tupanjac, akademik Radomir Saičić i student Petar Živković, ovlašćeno lice Studentske liste i koordinator pravnog tima studentkog pokreta. Prvi… »
Studenti: Fizički nas prate, načelnik UKP Kričak preksinoć ispred zgrade studenta

Studenti: Fizički nas prate, načelnik UKP Kričak preksinoć ispred zgrade studenta

Mašina pre 5 sati
Zastupnik Grupe građana Studentska lista, student Petar Živković, naveo je na konferenciji da se i drugi studenti, pretežno koordinatori opštinskih izbornih štabova, zastrašuju pred izbore. Kaže da je on preksinoć, kada se vraćao kući iz izbornog štaba, primetio nekoliko automobila parkiranih ispred njegove zgrade, kako kaže, na sred puta, sa desetak lica oko njih. „Odmah sam se zabrinuo za svoju bezbednost. Nisam znao šta se to dešava odmah ispred mog ulaza u… »
Šta su Marko Kričak i UKP usred noći tražili ispred zgrade Petra Živkovića? MUP ne odgovara, a student se pita - šta je…

Šta su Marko Kričak i UKP usred noći tražili ispred zgrade Petra Živkovića? MUP ne odgovara, a student se pita - šta je…

N1 Info pre 1 sat
Smatraju da je reč o zastrašivanju pred izbore. U noći između 3. i 4. oktobra kada se student Pravnog fakulteta Petar Živković vraćao kući iz štaba izborne liste " Studentska lista - studenti pobeđuju" dok je tražio parking, pola sata posle ponoći, primetio je da se ispred njegove zgrade nalazi više, kako navodi, skupih vozila. "Tada sam pogledao kroz prozor i jasno i nedvosmisleno, na udaljenosti od metar, a možda i manje, primetio načelnika Uprave kriminalističke… »
Akademik Saičić: Najviši policijski službenici stavljeni u službu protiv naroda

N1 Info pre 5 sati
Akademik Radomir Saičić, koji je kandidat na Studenskoj listi, izjavio je da su najnovija dešavanja, ako je i bilo nekih sumnji u jedan od slogana od kampanje te liste "Srbija ili mafija", sada pokazala da je u Srbiji na vlasti zaista mafijaški režim koji ne preza ni od čega i da su najviši policijski službenici stavljeni u službu protiv naroda. "Odavno smo videli da se policija od zaštitnika naroda pretvorila u njihovog neprijatelja. Izvinjavam se onim časnim… »

Radio 021 pre 3 sata
"Odavno smo videli da se policija od zaštitnika naroda pretvorila u njihovog neprijatelja. Izvinjavam se onim časnim službenicima i oficirima policije koji i dalje pokušavaju da časno rade svoj posao. Znamo da ih ima. Ali formalne, zvanične akcije policije, BIA-e i drugih, ukazuju da ova zemlja ne ide u dobrom smeru. Srbija ili mafija, to zaista moramo da odlučimo za tri nedelje", rekao je Seičić. On je, kako prenosi N1, to izjavio nakon što je student Pravnog… »
Advokat studenta Živkovića: Policija ne dolazi na vrata građana, pozivam ih da objasne zašto su to učinili

Advokat studenta Živkovića: Policija ne dolazi na vrata građana, pozivam ih da objasne zašto su to učinili

N1 Info pre 6 sati
Naime, student Pravnog fakulteta Petar Živković saopštio je na konferenciji studentske liste danas da je u noći između 3. i 4. oktobra, nakon dve nedelje praćenja od strane određenih lica, ispred njegove zgrade video načelnika Uprave kriminalističke policije Marka Krička. Živković kaže da u poslednje dve nedelje, tj. od 25. septembra prisluškivanje i praćenje "dobija novu dimenziju", i navodi da su on i njegova koleginica iz studentskog štaba primetili na tri… »
Student Petar Živković: Načelnik UKP Marko Kričak došao ispred moje zgrade, dve nedelje su me pratili

Student Petar Živković: Načelnik UKP Marko Kričak došao ispred moje zgrade, dve nedelje su me pratili

Nova pre 6 sati
Konferencija je održana u prostoru Miljenko Dereta, a javnosti se obraćaju advokat Vladimir Tupanjac, akademik Radomir Saičić i student Petar Živković, ovlašćeno lice Studentske liste i koordinator pravnog tima studentkog pokreta. Prvi se obratio student Petar Živković i na početku iznneo hronologiju događaja i otkrio zbog čega je konferencija uopšte zakazana. "Iako smo svesni da nnas već mesecima snnimaju, prisluškuju i slično, od 25. septembra to poprima jednu… »
Druga konferencija Studentske liste: Tvrdnje o praćenju članova izbornog štaba, zatraženo objašnjenje policije

Druga konferencija Studentske liste: Tvrdnje o praćenju članova izbornog štaba, zatraženo objašnjenje policije

Plus online pre 2 sata
Govorili su student Pravnog fakulteta Petar Živković, advokat Vladimir Tupanjac i akademik Radomir Saičić, inače kandidat na Studentskoj listi. Konferencija je održana u prostoru „Miljenko Dereta“. Prvi se novinarima obratio Petar Živković, ovlašćeno lice Studentske liste i koordinator pravnog tima studentskog pokreta. Prema izveštaju sa portala Nova.rs, Živković je izneo hronologiju događaja za koje tvrdi da ukazuju na praćenje njega i njegovih kolega. Prema… »
Student Petar Živković: Šta načelnik UKP radi ispred moje zgrade u jedan ujutru?

Student Petar Živković: Šta načelnik UKP radi ispred moje zgrade u jedan ujutru?

Nedeljnik pre 6 sati
Student Petar Živković, advokat Vladimir Tupanjac i akademik Radomir Saičić ukazali su na niz incidenata, uključujući i navodno noćno prisustvo načelnika Uprave kriminalističke policije Marka Krička ispred zgrade u kojoj Živković stanuje. Hronologija pojačavanja pritiska na studentski pokret Student Pravnog fakulteta i ovlašćeno lice „Studentske liste – Studenti pobeđuju“ Petar Živković naveo je da je praćenje članova štaba studentskog pokreta od 25. septembra… »
Student Živković: Načelnik UKP Marko Kričak došao ispred moje zgrade, dve nedelje su me pratili

Student Živković: Načelnik UKP Marko Kričak došao ispred moje zgrade, dve nedelje su me pratili

N1 Info pre 5 sati
Živković kaže da u poslednje dve nedelje, tj. od 25. septembra prisluškivanje i praćenje dobija novu dimenziju, kada su on i njegova koleginica iz studentskog štaba primetili na tri različite lokacije u tri različita dela Beograda jedno te isto lice koje ide za njima. Zatim je, kako kaže Živković, 29. septembra primetio lice "specifičnog izgleda" ispred štaba studentske liste, a kasnije ponovo primetio tri puta to isto lice kada je sedeo sa svojim ocem u jednom… »
Student Petar Živković tvrdi da ih prate, pomenuo i Marka Krička, advokat traži objašnjenja

Student Petar Živković tvrdi da ih prate, pomenuo i Marka Krička, advokat traži objašnjenja

Radio sto plus pre 4 sati
Kazao je da je u noći izmedju 3. i 4. oktobra u blizini zgrade primetio više vozila i ljudi, a, kako je kazao, blizu automobila u kome je on (Živković) bio i policijskog funkcionera Marka Krička.{image4} “Odmah sam se zabrinuo za bezbednost i kada sam usporio kretanje automobila na nekoj udaljenosti sam primetio načelnika Uprave kriminalističke policije Marka Krička ispred zgrade i desetak lica koja sam prepoznao iz medija da su pripadnici UKP”, kazao je. Rekao je… »

Serbian News Media pre 4 sati
Student Petar Živković izjavio je danas na konferenciji za novinare Studentske liste – „ Studenti pobedju“ da njega i njegove kolege fizički prati policija i naveo nekoliko primera, uključujući i lični, ispred zgade u kojoj stanuje. Živković je na konferenciji za novinare rekao da su on i njegove kolege „svesni da ih već mesecima i duže od godinu dana prate, snimaju, prisluškuju i slično“, te kazao da je od 25. septembra to dobilo potpuno novu dimenziju.… »

Beta pre 4 sati
Student Petar Živković izjavio je danas na konferenciji za novinare Studentske liste - "Studenti pobedju" da njega i njegove kolege fizički prati policija i naveo nekoliko primera, uključujući i lični, ispred zgade u kojoj stanuje. Živković je na konferenciji za novinare rekao da su on i njegove kolege "svesni da ih već mesecima i duže od godinu dana prate, snimaju, prisluškuju i slično", te kazao da je od 25. septembra to dobilo potpuno novu… »
Student Petar Živković tvrdi da ih policija prati, pomenuo i Marka Krička

Glas Zaječara pre 4 sati
Živković je na konferenciji za novinare rekao da je u noći izmedju 3. i 4. oktobra u blizini zgrade primetio više vozila i ljudi, a, kako je kazao, blizu automobila u kome je bio i policijski funkcioner Marko Kričak. On je pokazao i fotografije za koje je kazao da ih je snimila njegova majka s terase, nakon što je obavestio o čemu se radu. Na konferenciji za novinare Studentske liste - "Studenti pobedju" Živković je relao da su studenti prethodno upozorovali na… »

Radio sto plus pre 5 sati
Na konferenciji za novinare Studentske liste – “Studenti pobedju” Živković je relao da su studenti prethodno upozorovali na nezakonitu upotrebu softvera “pegazus” za prisluškivanje. “Špijunirali su nas, sada nas fizički prate, a šta je sledeće”, kazao je Živković. Naveo je još nekoliko sličnih slučajeva koji su se dogodili njegovim kolegama, te dodao da mu je ispred zgrade, zbog navodne prijave i nepropisnog parkiranja, automobil odnet na prostor Parking servisa i… »

Serbian News Media pre 5 sati
Student Petar Živković izjavio je danas da njega i njegove kolege fizički prati policija i naveo nekoliko primera, uključujući i lični, ispred zgade u kojojoj stanuje. Živković je na konferenciji za novinare rekao da je u noći izmedju 3. i 4. oktobra u blizini zgrade primetio više vozila i ljudi, a, kako je kazao, blizu automobila u kome je bio i policijski funkcioner Marko Kričak.… »
Student Živković: U prethodnom periodu primetio sam lica i vozila koja idu za mnom i za kolegama, Kričak bio ispred moje zgrade…

Student Živković: U prethodnom periodu primetio sam lica i vozila koja idu za mnom i za kolegama, Kričak bio ispred moje zgrade…

Insajder pre 5 sati
Skrinšot/Youtube/Studenti u blokadi Na konferenciji za novinare Studenata u blokadi, Petar Živković je rekao da je on postao ovlašćeno lice pokreta tako što su mu kolege ukazale poverenje. Istakao je i da je njegov otac prenzionisani general policije Bogoljub Živković, navodeći da je on penzionisan na urgiranje tadašnjeg predsednika Republike zbog Petrovog učešća u studentskim protestima. Petar Živković je ukazao da je u junu 2023. godine fizički napadnut od strane… »
Student Petar Živković tvrdi da ga prate i da mu je Marko Kričak bio ispred zgrade, iza ponoći

Student Petar Živković tvrdi da ga prate i da mu je Marko Kričak bio ispred zgrade, iza ponoći

Danas pre 5 sati
Tokom noći, preciznije – posle ponoći, slučajeve u kojima je primetio da ga prate, među kojima je kao posebno zabrinjavajući istakao onaj gde je video Marka Krička, načelnika Uprave kriminalističke policije, naslonjenog na automobil, ispred ulaza u njegovu zgradu. To je bilo u noći između 3. i 4. oktbra, kada se vraćao kući iz štaba Studentske liste, kada njegov otac nije bio kod kuće, nije ga čekao ispred zgrade, što je, inače bio slučaj, i kada je primetio da se… »
Petar Živković: Pratili su me, ispred zgrade sam video Marka Krička

Petar Živković: Pratili su me, ispred zgrade sam video Marka Krička

Vreme pre 6 sati
Student Petar Živković izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije Studentske liste da je u noći između 3. i 4. oktobra, nakon dve nedelje praćenja od strane određenih lica, ispred njegove zgrade video načelnika Uprave kriminalističke policije Marka Krička. „Iako smo svesni da nas duže od godinu dana prate, snimaju i prisluškuju, od 25. septembra to dobija novu dimenzije. Naime, tada sam se sa jednom koleginicom i kolegom uputio iz Štaba Studentske liste u… »

Vesti dana »