Povezane vesti

Italijanska premijerka podnela zahtev za zaštitu svog glasa

Beta pre 14 sati
Italijanska premijerka Đorđa Meloni (Giorgia) je zbog "dipfejk" (Deepfake) snimaka napravljenih aplikacijama veštačks inteligencije podnela je zahtev Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu za zaštitu njenog glasa kao zaštitnog znaka (Trademark). Po današnjoj evidenciji te kancelarije EU, zahtev sadrži audio-snimak od četiri sekunde kako Meloni na italijanskom jeziku ponavlja: "Io sono Giorgia Meloni" (Ja sam Đorđa Meloni). Ovu… »
Italijanska premijerka podnela zahtev za zaštitu svog glasa zbog "dipfejk" snimaka

Italijanska premijerka podnela zahtev za zaštitu svog glasa zbog "dipfejk" snimaka

N1 Info pre 10 sati
Po današnjoj evidenciji te kancelarije EU, zahtev sadrži audio-snimak od četiri sekunde kako Meloni na italijanskom jeziku ponavlja: "Io sono Giorgia Meloni" (Ja sam Đorđa Meloni). Ovu informaciju koju je prvi objavio italijanski dnevni list Republika, potvrdio je jedan italijanski zvaničnik koji ne želi da mu se objavi ime. Države, regulatorna tela i javne ličnosti suočavaju se s brzim širenjem alata veštačke inteligencije sposobnih da uverljivo reprodukuju… »

Radio sto plus pre 14 sati
Ovu informaciju koju je prvi objavio italijanski dnevni list Republika (La Repubblica), potvrdio je jedan italijanski zvaničnik koji ne želi da mu se objavi ime. Države, regulatorna tela i javne ličnosti suočavaju se s brzim širenjem alata veštačke inteligencije sposobnih da uverljivo reprodukuju glasove i slike. Snimljene reči Meloni podsećaju na njenu čuvenu izjavu na političkom skupu 2019. godine: “Ja sam Đorđa, ja sam žena, ja sam majka, ja sam Italijanka, ja… »
Meloni protiv AI: Premijerka podnela zahtev za zaštitu autorskih prava, čuva svoj glas

Meloni protiv AI: Premijerka podnela zahtev za zaštitu autorskih prava, čuva svoj glas

NIN pre 15 sati
Meloni je podnela zahtev da registruje svoj glas kod Kancelarije Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO), prenela je agencija Ansa. Premijerka je za potrebe zahteva snimila sebe kako dvaput izgovara “Io sono Giorgia Meloni” (Ja sam Đorđa Meloni), a taj snimak može da se vidi na veb-sajtu EUIPO-a. Trenutno je njen zahtev “u fazi razmatranja”, navela je Ansa. Italijanska pop zvezda Đuzi Fereri takođe je pre nekoliko meseci podnela zahtev za zaštitu autorskih… »
Đorđa Meloni štiti svoj glas zbog veštačke inteligencije: Italijanska premijerka podnela zahtev da spreči AI kloniranje

Đorđa Meloni štiti svoj glas zbog veštačke inteligencije: Italijanska premijerka podnela zahtev da spreči AI kloniranje

Blic pre 17 sati
Italijanska premijerka Đorđa Meloni podnela je zahtev za zaštitu autorskih prava na svoj glas Zahtev je podnet Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO) Italijanska premijerka Đorđa Meloni podnela je zahtev za zaštitu autorskih prava na svoj glas u okviru napora da spreči da bude upotrebljen za sadržaj koji generiše veštačka inteligencija, kao klonirani glas, preneli su danas mediji u Italiji. Đorđa Meloni je podnela zahtev da registruje svoj glas… »
Đorđa Meloni podnela zahtev za zaštitu autorskih prava na svoj glas

Đorđa Meloni podnela zahtev za zaštitu autorskih prava na svoj glas

Politika pre 17 sati
Italijanska premijerka Đorđa Meloni podnela je zahtev za zaštitu autorskih prava na svoj glas u okviru napora da spreči da bude upotrebljen za sadržaj koji generiše veštačka inteligencija, kao klonirani glas, preneli su danas mediji u Italiji. Meloni je podnela zahtev da registruje svoj glas kod Kancelarije Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO), prenela je agencija Ansa. Premijerka je za potrebe zahteva snimila sebe kako dvaput izgovara „Io sono Giorgia… »

Vesti dana »