Povezane vesti

Aleksandar Veliki Ovečkin objavio da završava karijeru!

Aleksandar Veliki Ovečkin objavio da završava karijeru!

Sport klub pre 3 sata
Moja porodica i ja smo seli ovog leta, razgovarali i odlučili da će ovo biti moja poslednja sezona”, izjavio je Ovečkin, rođeni Moskvljanin koji za Vašington igra još od dolaska u Sjedinjene Države. Tim ga je izabrao kao prvog pika na draftu 2004. godine. Ovečkin drži brojne NHL rekorde, a najznačajniji je onaj za najboljeg strelca svih vremena. Tokom svoje NHL karijere, Ovečkin je postigao 929 golova, čime je nadmašio legendarnog Vejna Greckog, koji je postigao… »
Legendarni sportista saopštio da se povlači na kraju sezone

Legendarni sportista saopštio da se povlači na kraju sezone

Nova pre 1 sat
Ovečkin se obratio saigračima i saopštio im vest, pre nego što je tim objavio njegovu poruku na društvenim mrežama. "Tužno je, ali tako je kako je. Teško je, ali hajde da uživamo i da ove godine uradimo neke posebne stvari", rekao je Ovečkin. Ovečkin je ovog leta potpisao jednogodišnji ugovor sa Vašingtonom, a 17. septembra napunio je 41. godinu. Sve je ukazivalo da će ovo biti kraj njegove karijere, a on je istakao da je zajedno sa porodicom doneo takvu odluku.… »
Aleksandar Ovečkin završava igračku karijeru na kraju sezone

Aleksandar Ovečkin završava igračku karijeru na kraju sezone

RTS pre 1 sat
Ovečkin je rođen 17. septembra 1985. godine u Moskvi u porodici vrhunskih sportista. Naime, njegova majka Tatjana bila je dvostruka olimpijska šampionka u košarci, a otac Mihail profesionalni fudbaler. Ovečkin je u NHL stigao kao prvi pik na draftu 2004. godine, a tokom 22 godine duge karijere u Americi, koju je u potpunosti proveo u Vašingtonu, dobio je prepoznatljive nadimke "Aleksandar Veliki" i "The Great 8". Rus je u aprilu prošle godine oborio rekord Vejna… »
Ovečkin potvrdio - poslednja sezona! VIDEO

Ovečkin potvrdio - poslednja sezona! VIDEO

B92 pre 1 sat
Dugogodišnji kapiten Vašington Kepitalsa tako je započeo oproštajnu sezonu nakon više od dve decenije provedene u najjačoj hokejaškoj ligi sveta. Ovečkin je vest najpre saopštio saigračima, a potom je njegova poruka objavljena na društvenim mrežama Vašingtona. "Tužno je, ali tako je kako je. Teško je, ali hajde da uživamo i da ove godine uradimo neke posebne stvari", rekao je Ovečkin. Četrdesetjednogodišnji Rus ovog leta potpisao je jednogodišnji ugovor sa… »
Aleksandar Ovečkin kači klizaljke o klin: Proslavljeni ruski hokejaš završava igračku karijeru na kraju sezone

Aleksandar Ovečkin kači klizaljke o klin: Proslavljeni ruski hokejaš završava igračku karijeru na kraju sezone

Dnevnik pre 2 sata
"Tužno je, ali tako je kako je. Teško je, ali hajde da uživamo u tome i da ove godine uradimo nešto posebno. Toliko volim ovu igru, ali u srcu znam da je ovo ispravna odluka. Hajde da uđemo u plej-of, da se zabavimo i uživamo u trenutku, jer vreme brzo prolazi. Bilo da je reč o mladim igračima koji su tek počeli ili o onima iskusnijim, sećam se tog trenutka, uživajte u vremenu. Jer vreme leti. Čini se kao da sam juče bio ovde, u svojoj prvoj sezoni", rekao je… »
"Ruski car" najavio kraj: Ovečkin saopštio da mu je ovo poslednja profesionalna sezona

"Ruski car" najavio kraj: Ovečkin saopštio da mu je ovo poslednja profesionalna sezona

Kurir pre 2 sata
Ovečkin se obratio saigračima i saopštio im vest, pre nego što je tim objavio njegovu poruku na društvenim mrežama. "Tužno je, ali tako je kako je. Teško je, ali hajde da uživamo i da ove godine uradimo neke posebne stvari", rekao je Ovečkin. Ovečkin je ovog leta potpisao jednogodišnji ugovor sa Vašingtonom, a 17. septembra napunio je 41. godinu. Sve je ukazivalo da će ovo biti kraj njegove karijere, a on je istakao da je zajedno sa porodicom doneo takvu odluku.… »
Aleksandar Veliki završava karijeru, čuveni Rus najavio kraj

Aleksandar Veliki završava karijeru, čuveni Rus najavio kraj

Telegraf pre 2 sata
Ovečkin se obratio saigračima i saopštio im vest, pre nego je istu tim objavio na društvenim mrežama. - Tužno je, ali tako je kako je. Teško je, ali hajde da uživamo u tome i da ove godine uradimo nešto posebno. Toliko volim ovu igru, ali u srcu znam da je ovo ispravna odluka. Hajde da uđemo u plej-of, da se zabavimo i uživamo u trenutku, jer vreme brzo prolazi. Bilo da je reč o mladim igračima koji su tek počeli ili o onima iskusnijim, sećam se tog trenutka,… »
Ovečkin završava hokejašku karijeru

Ovečkin završava hokejašku karijeru

Politika pre 4 sati
Ruski hokejaš i dugogodišnji član Vašington Kepitalsa Aleksandar Ovečkin saopštio je danas da će njegova 22. sezona u Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL) biti poslednja, čime počinje oproštajna turneja rekordera po broju golova u ligi. Ovečkin se obratio saigračima i saopštio im vest, pre nego što je tim objavio njegovu poruku na društvenim mrežama. „Tužno je, ali tako je kako je. Teško je, ali hajde da uživamo i da ove godine uradimo neke posebne stvariˮ, rekao je… »
Ovečkin saopštio da na kraju sezone završava hokejašku karijeru

Ovečkin saopštio da na kraju sezone završava hokejašku karijeru

Radio sto plus pre 4 sati
Teško je, ali hajde da uživamo i da ove godine uradimo neke posebne stvari”, rekao je Ovečkin. Ovečkin je ovog leta potpisao jednogodišnji ugovor sa Vašingtonom, a 17. septembra napunio je 41. godinu. Sve je ukazivalo da će ovo biti kraj njegove karijere, a on je istakao da je zajedno sa porodicom doneo takvu odluku. “Mnogo volim ovu igru, ali u srcu znam da je ovo prava odluka”, dodao je on. Ovečkin je u aprilu 2025. godine oborio rekord legendarnog kanadskog… »

Vesti dana »