Povezane vesti

Alkaras ušao u društvo "velike trojke"

Alkaras ušao u društvo "velike trojke"

B92 pre 16 sati
Postao je i tek četvrti teniser koji je osvojio deset titula na turnirima iz kategorije ATP 500 otkako je ona uvedena 2009. godine. Pridružio se društvu u kojem su dosad bili samo članovi sada već čuvene "velike trojke" od koje je aktivan još samo Srbin. Inače, Španac je tek treći tenisiser koji je uspeo da obrani titulu na ATP turniru u Tokiju, nakon Stefana Edberga (1989-1991) i Pita Samprasa (1993-1994). Alkaras je u finalu Tokija savladao Čeha Jiržija Lehečku u… »
Karlos Alkaraz ispisao istoriju tenisa, ovo su uspeli samo još Đoković, Nadal i Federer

Karlos Alkaraz ispisao istoriju tenisa, ovo su uspeli samo još Đoković, Nadal i Federer

Telegraf pre 16 sati
Pre mladog Španca, to je pošlo za rukom samo Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. Uz to, Karlos je tek treći teniser u istoriji, koji je uspeo da odbrani titulu na turniru u Tokiju, a pre njega su to uspevali samo Stefan Edberg i Pit Sampras. Podsećanja radi, Alkaraz je u finalu slavio protiv Jiržija Lehečke sa 2:0 u setovima. (Telegraf.rs)… »
Alkaraz je šampion Tokija: Stameni Čeh ga teško namučio, Karlitos osvojio turnir posle više od pola godine

Alkaraz je šampion Tokija: Stameni Čeh ga teško namučio, Karlitos osvojio turnir posle više od pola godine

Telegraf pre 17 sati
Alkaraz je ovako ostavio trofej u svom vlasništvu pošto je i u 2025. godine bio šampion ovog turnira u Japanu. Kao što je poznato, Karlitos je imao dugu pauzu, preskočio je mnogo turnira još od proleća, pa sve do US Opena, a sada je uzeo prvu titulu još od Dohe i februara. Nije Lehečka lako prodao svoju kožu. Čak je i bolje ušao u duel, napravio prvi brejk uz vođstvo od 3:1. Ipak, u jednom intezivnom gemu koji je trajao preko 10 minuta, vraća se Alkaraz na 3:3, a… »
Alkaraz: Mnogo negativnih misli mi se vrzmalo po glavi, veoma sam srećan zbog titule

Alkaraz: Mnogo negativnih misli mi se vrzmalo po glavi, veoma sam srećan zbog titule

RTS pre 16 sati
Španac je do pobede došao posle nešto više od sat i po igre, a oba seta rešio je u svoju korist – 7:6 (4), 6:4. "Mnogo negativnih misli mi se vrzmalo po glavi – da li ću uspeti da se vratim zdrav, da li ću biti isti igrač, da li ću moći da udaram loptu normalno bez ikakvog bola... Mnogo mi je misli bilo u glavi, ali probao sam da ih se otarasim sve vreme. Moj tim i ja smo znali da ću se vratiti tek kad budem sto odsto zdrav, da nećemo ako osećam ikakav bol, već… »
Ovo niko do Alkaraza nije uspeo u 21. veku: Pogledajte kako je proslavio titulu u Tokiju, to najbolje pokazuje kroz šta je…

Ovo niko do Alkaraza nije uspeo u 21. veku: Pogledajte kako je proslavio titulu u Tokiju, to najbolje pokazuje kroz šta je…

Nova pre 16 sati
Treći igrač sveta je protiv 19. na ATP listi slavio posle 96 minuta igre i tako stigao do svog prvog trofeja još od Dohe u februaru i povrede ručnog zgloba, a ukupno 27. titule u karijeri. Odmah nakon osvajanja titule je otrčao do svog tima i sa njima proslavio osvajanje trofeja. Jednostavno mu je jasno koliko su mu pomogli i želeo je da skrene pažnju baš na njih u tim trenucima slavlja. To najbolje pokazuje kroz koliko je teške mesece prošao u poslednjih godinu… »
Karlos Alkaraz osvojio turnir, pa otvorio dušu: "Mnogo negativnih misli mi se vrzmalo po glavi"

Karlos Alkaraz osvojio turnir, pa otvorio dušu: "Mnogo negativnih misli mi se vrzmalo po glavi"

Telegraf pre 16 sati
Španski teniser trijumfovao je na turniru u Tokiju, gde je u finalnom susretu savladao Čeha Jiržija Lehečku rezultatom 7:6(4), 6:4. Na taj način Alkaraz je uspeo da odbrani titulu osvojenu u japanskoj prestonici prethodne godine i još jednom se upiše na listu šampiona ovog takmičenja. Do ovog uspeha Španac je prošao kroz duži period bez nastupa na većem broju turnira. Nakon prolećnog dela sezone napravio je pauzu koja je trajala sve do US Opena, zbog čega je njegov… »
Sedam meseci čekanja, a onda – eksplozija! Alkaraz pokorio Tokio i osvojio 27. trofej u karijeri!

Sedam meseci čekanja, a onda – eksplozija! Alkaraz pokorio Tokio i osvojio 27. trofej u karijeri!

Kurir pre 17 sati
Meč je trajao sat i 36 minuta. Treći teniser sveta tako je nastavio neverovatnu seriju u Japanu - dobio je svih 10 mečeva koje je odigrao na ovom turniru. Posle trijumfa u Tokiju 2025. godine, sada je uspeo da ponovi isti podvig i odbrani trofej. Nije sve počelo idealno za Španca. Lehečka je poveo sa 2:0, ali je Alkaraz brzo uzvratio i vratio brejk. Usledila je velika borba, pa je odluka pala u taj-brejku. Čeh je i tamo pružio ozbiljan otpor, ali je Alkaraz bio… »
Alkaraz odbranio titulu na turniru u Tokiju

Alkaraz odbranio titulu na turniru u Tokiju

Danas pre 17 sati
Lehečka je bolje počeo meč, napravio je brejk već u prvom gemu, ali je Španac uspeo da se vrati i izjednači na 3:3. Prvi set je na kraju rešen u taj-brejku koji pripao Alkarazu sa 7:4, a nakon što je od 2:4 osvojio pet poena u nizu. U drugom setu su teniseri bili sigurni na svoj servis sve do sedmog gema kada je Alkaraz napravio odlučujući brejk. Alkaraz je postao tek treći teniser koji je uspeo da odbrani titulu u Tokiju, posle Stefana Edberga, koji je osvojio tri… »
Sulud skor u finalima! Alkaraz opet osvojio pehar u Tokiju

Sulud skor u finalima! Alkaraz opet osvojio pehar u Tokiju

Sport klub pre 17 sati
Karlos Alkaraz odbranio je titulu u Tokiju. U finalu turnira iz serije 500, Alkaraz je savladao Jiržija Lehečku sa 7:6 (7-4), 6:4. Prethodno je na putu do pehara bio bolji od Mikelsena, Arnaldija, Šapovalova i Munara. To je 27. titula Alkaraza, uz samo devet poraza u finalima. Ove sezone to mu je treća titula, posle Australijan opena i Dohe. S druge strane, Lehečka ima skor 2-5 u finalima. Tako je Alkaraz osvojio titulu u svom tek drugom turniru posle povrede… »
Alkaras odbranio titulu u Tokiju

Alkaras odbranio titulu u Tokiju

Radio sto plus pre 17 sati
Lehečka je bolje počeo meč, napravio je brejk već u prvom gemu, ali je Španac uspeo da se vrati i izjednači na 3:3. Prvi set je na kraju rešen u taj-brejku koji pripao Alkarasu sa 7:4, a nakon što je od 2:4 osvojio pet poena u nizu. U drugom setu su teniseri bili sigurni na svoj servis sve do sedmog gema kada je Alkaras napravio odlučujući brejk. Alkaras je postao tek treći teniser koji je uspeo da odbrani titulu u Tokiju, posle Stefana Edberga, koji je osvojio tri… »
Alkaraz odbranio titulu u Tokiju

Alkaraz odbranio titulu u Tokiju

RTV pre 17 sati
Meč je trajao sat i 37 minuta. Alkaraz je treći teniser sveta, dok je Lehečka 19. na ATP listi. Češki teniser je vodio 2:0 u prvom setu, a zatim je Alkaraz vratio servis i izborio taj-brejk. Branilac titule je bio bolji u taj-brejku rezultatom 7:4 i tako poveo 1:0 u setovima. Alkaraz je u sedmom gemu drugog seta oduzeo servis Lehečki za pobedu i 27. titulu u karijeri, a prvu od februara ove godine. Španski teniser je trijumfom na turniru u Japanu zaradio 437.955… »
Alkaraz se posle duže pauze vratio na najbolji način – Španac ponovo osvojio Tokijo

Alkaraz se posle duže pauze vratio na najbolji način – Španac ponovo osvojio Tokijo

RTS pre 17 sati
Španac je savladao Čeha posle jednog sata i 40 minuta igre. Alkaraz je loše počeo meč, pošto je Lehečka već u prvom gemu napravio brejk, a potom bez većih problema potvrdio prednost za 2:0. Španac je je u šestom gemu, posle velike borbe i nekoliko izjednačenja, iskoristio priliku za brejk i izjednačio rezultat na 3:3. Do kraja seta obojica su bila sigurna na svom servisu, pa je pobednik prvog seta odlučen u taj-brejku. Treći teniser sveta bio je sigurniji i… »
Alkaras se vratio - prva titula nakon 247 dana!

Alkaras se vratio - prva titula nakon 247 dana!

B92 pre 17 sati
Treći najbolji teniser sveta je u finalu nadigrao Jiržija Lehečku u dva seta (2:0). Po setovima je bilo 7:6 (4), 6:4 nakon nešto više od sat i po vremena igre. Time je Alkaras stigao svoje prve titule još od februara, kada je u Dohi podigao trofej Katar opena. Sezona se nakon toga pretvorila u "rolerkoster" zbog teške povrede desnog ručnog zgloba. Ova povreda ga je izbacila sa terena na gotovo četiri meseca i potpuno mu promenila planove Povredio se tokom meča prve… »

Vesti dana »