Povezane vesti

Sestra Halida Bešlića otkrila detalje poslednjeg susreta: "Izgledao je… nije voleo da ga posećuju u tom stanju"

Sestra Halida Bešlića otkrila detalje poslednjeg susreta: "Izgledao je… nije voleo da ga posećuju u tom stanju"

Telegraf pre 1 sat
Njegov grob obišli su porodica, prijatelji i brojni poštovaoci, a među prvima koji su mu odali počast bila je i njegova sestra od strica Kemala Bešlić Bajgorić. Kemala je na groblje stigla u pratnji nekoliko bliskih ljudi i porodice. Donela je sveže ruže, koje je položila među ostalo cveće, a potom se u tišini pomolila za svog voljenog brata. Ekipa Telegrafa nalazi se u Sarajevu, a Kemala je za naš portal govorila o Halidu, uspomenama na njega, poslednjem susretu,… »
"U tom stanju nije voleo da ga posećuju" Sestra Halida Bešlića o njegovim poslednjim danima: "Tad sam ga poslednji put videla"…

"U tom stanju nije voleo da ga posećuju" Sestra Halida Bešlića o njegovim poslednjim danima: "Tad sam ga poslednji put videla"…

Blic pre 44 minuta
Istakla je Halidovu privrženost porodici i ljudskost, naglašavajući da je uvek ostao običan čovek, čak i van scene. Na sarajevskom groblju obeležena je prva godišnjica smrti legendarnog pevača Halida Bešlića, gde su se okupili porodica, prijatelji i brojne pristalice. Među prvima koja je stigla iz Švedske kako bi položila sveže ruže bila je njegova sestra od strica, Kemala Bešlić Bajgorić, koja je podelila dosad nepoznate detalje o njihovom poslednjem susretu i o… »
"Kad je polazio na onaj svet, bio sam tu" Prijatelj Halida Bešlića otkrio kako su izgledali poslednji trenuci pevača: "Čuvam…

"Kad je polazio na onaj svet, bio sam tu" Prijatelj Halida Bešlića otkrio kako su izgledali poslednji trenuci pevača: "Čuvam…

Blic pre 1 sat
Istakao je Halidovu jednostavnost, mudrost i bogato znanje o istoriji Balkana. Godinu dana od smrti Halida Bešlića porodica, prijatelji i brojni poštovaoci njegovog rada, podelili su uspomene i sećanja na njegov život. Sada se i njegov prijatelj prisetio velike zvezde i opisao njegove poslednje dane. Elvir Bajrić, poznati frizer iz Bosne i Hercegovine posetio je grob Halida Bešlića i opisao kako je izgledalo prijateljstvo sa legendom narodne muzike. - Nedostaje. I… »
"Mislim da sam ja poslednja osoba koja je Bešliću izmamila osmeh" Halid Muslimović se prisetio zadnjeg razgovora sa kolegom: O…

"Mislim da sam ja poslednja osoba koja je Bešliću izmamila osmeh" Halid Muslimović se prisetio zadnjeg razgovora sa kolegom: O…

Kurir pre 14 minuta
Legendarni pevač poslednje dane proveo je u bolnici, a njegov kolega sada se prisetio poslednjeg video poziva sa njim. Kako kaže uspeo je da mu izmami osmeh, koji mu je žao što nije uspeo da snimi. - Ja sam ga zvao i odmah mi se javio. Zvao sam ga preko video poziva na whatsup-u - prisetio se Muslimović pa nastavio: - Odmah sam ga napao, na moj način: "Sram te bilo, foliraš se tu, a nismo snimili duet!" On mi je tada rekao: "Snimićemo duet, čim izađem". Uglavnom,… »
"Nije hteo da ga posećuju u takvom stanju": Bešlić umro sa osmehom, a njegovi poslednji trenuci kidaju dušu

"Nije hteo da ga posećuju u takvom stanju": Bešlić umro sa osmehom, a njegovi poslednji trenuci kidaju dušu

Mondo pre 19 minuta
Poznati frizer iz Bosne i Hercegovine, Elvir Bajrić, opisao kako je izgledalo prijateljstvo sa legendom narodne muzike i prisetio se Halidovih poslednjih dana. "Nedostaje. I Halid i Sejda, nema kome ne nedostaje", počeo je Elvir, koji je za Halida i Sejdu proučio molivtu, kada je stigao na groblje. "Njegov lik. Kako je jednostavan, pametan bio... Bio je načitan čovek. Znao je svu istoriju u Bosni, znao je maltene koja porodica odakle potiče u Bosni, Srbiji,… »
Halidov prijatelj jeca na pevačevom grobu: Prisetio se njegovih poslednjih dana "Kad je prolazio na onaj..."

Halidov prijatelj jeca na pevačevom grobu: Prisetio se njegovih poslednjih dana "Kad je prolazio na onaj..."

Telegraf pre 1 sat
Na godišnjicu smrti legendarnog Halida Bešlića na njegov grob pristigli su brojni prijatelji, poznanici i poštovaoci koji nisu želeli da ovaj dan prođe bez sećanja na velikog pevača. Među onima koji su danas došli bio je i Elvir Bajrić, poznati frizer iz Bosne i Hercegovine i nekadašnji blizak Halidov prijatelj. Vidno potresen, Elvir je na grobu odao počast čoveku sa kojim ga je vezivalo dugogodišnje prijateljstvo. Elvir je proučio molitvu za Halida, ali i za… »
Prva godišnjica smrti Halida Bešlića: Evo šta smo zatekli na groblju u Sarajevu, jedan detalj slama srce

Prva godišnjica smrti Halida Bešlića: Evo šta smo zatekli na groblju u Sarajevu, jedan detalj slama srce

Telegraf pre 2 sata
Tim povodom, njegovi najbliži, prijatelji, kolege i brojni poštovaoci širom regiona prisećaju se muzičke legende čije su pesme obeležile generacije. Ekipa Telegrafa nalazi se danas u Sarajevu, gde smo na njegovom grobu zabeležili prizor koji svedoči o tome koliko je Halid ostao voljen među publikom. Na sarajevskom groblju njegovo počivalište prekriveno je svežim cvećem, vencima i buketima koje su ostavili porodica, prijatelji i poštovaoci. Posebnu pažnju privlači… »
Ostali su hitovi koji spajaju generacije; Godinu dana od odlaska Halida Bešlića

Ostali su hitovi koji spajaju generacije; Godinu dana od odlaska Halida Bešlića

B92 pre 3 sata
Bešlić je preminuo 7. oktobra 2025. godine nakon kraće borbe sa teškom bolešću, a iza sebe je ostavio bezvremenske hitove. Ipak, pre svega će ostati upamćen po dobroti i odnosu prema ljudima, koji se nije promenio ni nakon pet decenija karijere. Rođen je 20. novembra 1953. godine u selu Knežina na Romaniji. Muzički put započeo je skromno, nastupajući u sarajevskim restoranima i kafanama tokom sedamdesetih godina. Njegov prepoznatljiv glas, pun emocije i iskrenosti,… »
Aleksa Balašević se oglasio na godišnjicu smrti Halida Bešlića: Njegova objava tera suze na oči

Aleksa Balašević se oglasio na godišnjicu smrti Halida Bešlića: Njegova objava tera suze na oči

Telegraf pre 3 sata
Sin legendarnog kantautora Đorđa Balaševića na svom Instagram profilu podelio je fotografiju na kojoj pozira sa suprugom Nikolinom i Halidom Bešlićem. Uz fotografiju je odabrao jednu od najpoznatijih Halidovih pesama "Iznad Tešnja zora sviće", koja prati objavu i dodatno je čini emotivnom. Aleksa je ovom fotografijom evocirao uspomenu na druženje sa legendarnim pevačem upravo na dan kada se navršava godina od njegove smrti. Podsetimo, Dino Bešlić se na današnji dan… »
Isplivala dosad neviđena fotografija Halida Bešlića! Aleksa Balašević je čuvao od javnosti, objavio je na godišnjicu smrti…

Isplivala dosad neviđena fotografija Halida Bešlića! Aleksa Balašević je čuvao od javnosti, objavio je na godišnjicu smrti…

Kurir pre 2 sata
Aleksa je na društvenim mrežama podelio uspomenu sa legendom narodne muzike i objavio fotografiju koju javnost do sada nije imala priliku da vidi. Na fotografiji Aleksa pozira zajedno sa suprugom Nikolinom i Halidom Bešlićem, a prizor je izazvao posebne emocije upravo na prvu godišnjicu pevačeve smrti. Da uspomena bude još emotivnija, Balašević je uz fotografiju odabrao jednu od Halidovih najpoznatijih pesama, "Iznad Tešnja zora sviće", bez dodatnih reči pokazavši… »
Na godišnjici smrti Bešlića oglasio se njegov sin: Podelio emotivnu objavu i rasplakao sve "Voli vas..."

Na godišnjici smrti Bešlića oglasio se njegov sin: Podelio emotivnu objavu i rasplakao sve "Voli vas..."

Telegraf pre 4 sati
Halid je preminuo 7. oktobra prošle godine, a bol koju je njegova porodica osetila njegovim odlaskom dodatno je produbljena svega nekoliko meseci kasnije. Halidova supruga Sejda preminula je 1. juna ove godine, nakon duge i teške bolesti, čime je Dino u kratkom periodu ostao bez oba roditelja. Njihov gubitak, kako se može videti i kroz njegove objave, ostavio je duboku prazninu, a uspomene na oca i majku za Dinu i dalje su veoma emotivne. Na današnji dan, kada se… »
Oglasio se sin Halida Bešlića na prvu godišnjicu smrti pevača: Uz sliku legende napisao i emotivnu poruku (FOTO)

Oglasio se sin Halida Bešlića na prvu godišnjicu smrti pevača: Uz sliku legende napisao i emotivnu poruku (FOTO)

Nova pre 1 sat
Dino se na godišnjicu očeve smrti prisetio svojih roditelja i uputio im emotivnu poruku. „Tata, molim dragog Allaha da tebi i mami podari lepi Džennet. Voli vas vaš sin“, napisao je Dino. Halid Bešlić preminuo je 7. oktobra prošle godine, nakon čega se od njega oprostio veliki broj kolega, prijatelja i poštovalaca širom regiona. Dino je, međutim, svega nekoliko meseci nakon očeve smrti doživeo još jedan veliki gubitak. Halidova supruga i Dinova majka Sejda… »
"Ostavio mi je u amanet da uvek budem pošten"; Dino Bešlić na godišnjicu smrti oca otkrio važnu lekciju

"Ostavio mi je u amanet da uvek budem pošten"; Dino Bešlić na godišnjicu smrti oca otkrio važnu lekciju

B92 pre 3 sata
Njegov glas, pesme i osmeh ostali su duboko urezani u živote miliona ljudi, ali iza velike muzičke karijere ostao je čovek kojeg je porodica poznavala kao supruga, oca i prijatelja. Godinu dana nakon njegovog odlaska, njegov sin Dino Bešlić za "Avaz" govori o ocu kojeg javnost poznaje kao legendu, ali kojeg je on poznavao jednostavno kao – oca. Dino kaže da se Halid nikada nije menjao u zavisnosti od toga ko je bio preko puta njega. Čovek kojeg je publika gledala… »
"Tata, volim vas" oglasio se sin Halida Bešlića godinu dana od njegove smrti: Dino se slomio, ocu uputio emotivnu poruku

"Tata, volim vas" oglasio se sin Halida Bešlića godinu dana od njegove smrti: Dino se slomio, ocu uputio emotivnu poruku

Kurir pre 3 sata
Dino Bešlić se na današnji dan sa velikom tugom prisetio svojih roditelja i podelio reči koje su mnoge rasplakale: "Tata, molim dragog Allaha da tebi i mami podari lepi Džennet. Voli vas vaš sin". Ova dirljiva objava još jednom je pokazala koliko Dino teško podnosi gubitak roditelja. Slavni pevač preminuo je 7. oktobra prošle godine, a bol porodice dodatno je produbljena svega nekoliko meseci kasnije. Halidova supruga Sejda preminula je 1. juna ove godine, nakon… »
"Tata, volim vas" Oglasio se sin Halida Bešlića godinu dana od njegove smrti: Dino se slomio, ocu uputio emotivnu poruku…

"Tata, volim vas" Oglasio se sin Halida Bešlića godinu dana od njegove smrti: Dino se slomio, ocu uputio emotivnu poruku…

Blic pre 4 sati
Dino je u kratkom periodu izgubio oba roditelja – oca Halida i majku Sejdu. Danas se navršava godina dana od smrti legendarnog pevača Halida Bešlića, a tim povodom se emotivnom porukom na društvenim mrežama oglasio njegov sin Dino Bešlić. Dino Bešlić se na današnji dan sa velikom tugom prisetio svojih roditelja i podelio reči koje su mnoge rasplakale: "Tata, molim dragog Allaha da tebi i mami podari lepi Džennet. Voli vas vaš sin". Ova dirljiva objava još jednom je… »
"Čovek na samrti peva za stolom": Pas Halida Bešlića uginuo od tuge za njim, saradnici otkrili potresne detalje

"Čovek na samrti peva za stolom": Pas Halida Bešlića uginuo od tuge za njim, saradnici otkrili potresne detalje

Mondo pre 5 sati
Komšije i saradnici otkrili su potresne detalje o njegovim poslednjim danima. Jedan komšija prisetio se svakodnevnih rituala sa legendarnim pevačem i istakao da je Halid bio čovek kakav se retko sreće. "To je bio čovek za poželeti za druga, prijatelja. Mi smo svaki dan u njegovom kafiću znali kad se sastajemo. Obično je imao ritual da ispuni ukrštenicu, pa onda ispunimo šta imamo za taj dan. Ja mogu da kažem, Tito i on. To su dve najveće sahrane u bivšoj… »

Vesti dana »