Povezane vesti

Teško povređen Jelko Kacin

Teško povređen Jelko Kacin

Telegraf pre 1 dan
Gorska spasilačka služba Kranj tada je saopštila da je berač pečuraka pao na teško pristupačnom terenu i povredio se, ali njegov identitet u početku nije bio poznat. „Uz hladnije vreme, prelepe boje i obilje prirode, jesen donosi i svoje zamke. Danas je berač pečuraka pao na strmom terenu iznad Zgornje Besnice u opštini Kranj i povredio se“, objavili su prošle nedelje gorski spasioci. Slovenački mediji otkrivaju da je povređeni berač pečuraka bio upravo Kacin, koji… »
Bivši ministar odbrane pao na stenu u šumi i polomio kuk, posle operacije rekao: "Ja sam Ajron Men"

Bivši ministar odbrane pao na stenu u šumi i polomio kuk, posle operacije rekao: "Ja sam Ajron Men"

Blic pre 20 sati
Zbog nepristupačnog terena, u spasilačkoj akciji koristili su helikopter Slovenačke vojske. Slovenački političar i nekadašnji ministar odbrane Jelko Kacin teško je povređen dok je brao pečurke na strmom terenu iznad Zgornje Besnice u opštini Kranj. Kacin je prilikom pada u šumi zadobio komplikovani prelom kuka, zbog čega je hitno podvrgnut operaciji u bolnici u Jesenicama. U bolnici je proveo četiri dana nakon čega je pušten na kućnu negu, gde nastavlja oporavak.… »
Jelko Kacin se polomio, pa se našalio: "Ja sam kao Ajronmen - pun eksera, pločica i ostalog gvožđa"

Jelko Kacin se polomio, pa se našalio: "Ja sam kao Ajronmen - pun eksera, pločica i ostalog gvožđa"

Telegraf pre 21 sat
Gorski spasioci izvukli su ga sa teško pristupačnog terena, a helikopterom je prevezen u bolnicu u Jesenicama, gde je operisan. Nesreća se dogodila kada mu se planinarski štap zabio u tlo. Kacin se spotakao o njega i pao na stenu, zadobivši komplikovan prelom kuka. Posle operacije očekuje ga oko šest nedelja oporavka. Uprkos ozbiljnoj povredi, našalio se na svoj račun: "Ja sam kao Ajronmen, jer sam pun eksera, pločica i ostalog gvožđa", rekao je. Zahvalio je svima… »
Poznato u kakvom je stanju Jelko Kacin nakon povrede

Poznato u kakvom je stanju Jelko Kacin nakon povrede

Telegraf pre 1 dan
Kacin je prilikom pada u šumi zadobio komplikovani prelom kuka, zbog čega je hitno podvrgnut operaciji u bolnici u Jesenicama. U bolnici je proveo četiri dana nakon čega je pušten na kućnu negu, gde nastavlja oporavak. Nesreća se dogodila 29. septembra, kada je Gorska služba spašavanja Kranj primila dojavu o padu berača gljiva na nepristupačnom terenu. Kacinu se tokom penjanja zaglavio štap te je izgubio ravnotežu i pao na stenu. Spasioci su Kacina zbrinuli na licu… »
Bivši slovenački ministar teško povređen u branju gljiva: Helikopterom prevezen u bolnicu, pa operisan

Bivši slovenački ministar teško povređen u branju gljiva: Helikopterom prevezen u bolnicu, pa operisan

NIN pre 1 dan
Nakon spasavanja sa teško pristupačnog terena, helikopterom je prevezen u bolnicu u Jesenicama, gde je operisan zbog komplikovanog preloma kuka. Kacin je ispričao da se nesreća dogodila kada mu se planinarski štap zabio u tlo. Spotakao se o njega i pao na stenu, zadobivši tešku povredu. Gorski spasioci preneli su ga do obližnje čistine, gde ga je preuzeo helikopter. Posle operacije očekuje ga oko šest nedelja oporavka. Gorska spasilačka služba Kranj prvobitno je… »
Poznato stanje Jelka Kacina

Poznato stanje Jelka Kacina

B92 pre 1 dan
Gorska spasilačka služba Kranj tada je saopštila da je berač pečuraka pao na teško pristupačnom terenu i povredio se, ali njegov identitet u početku nije bio poznat. "Uz hladnije vreme, prelepe boje i obilje prirode, jesen donosi i svoje zamke. Danas je berač pečuraka pao na strmom terenu iznad Zgornje Besnice u opštini Kranj i povredio se", objavili su prošle nedelje gorski spasioci. Slovenački mediji otkrivaju da je povređeni berač pečuraka bio upravo Kacin, koji… »
Jelko Kacin se teško povredio tokom branja pečuraka, helikopterom prebačen u bolnicu

Jelko Kacin se teško povredio tokom branja pečuraka, helikopterom prebačen u bolnicu

N1 Info pre 1 dan
Zadobio je komplikovani prelom kuka, zbog čega je operisan u bolnici u Jesenicama. Posle uspešne operacije već se vratio na kućno lečenje, a oporavak, kako je danas rekao za N1 Slovenija, dobro napreduje. Kacin je danas prvi put uspeo da savlada i nekoliko stepenika. Tom prilikom je, na osnovu sopstvenog iskustva, upozorio sve koji ovih jesenjih dana odlaze u branje pečuraka da budu posebno oprezni na strmim terenima i da svoje poduhvate prilagode sopstvenim… »
Jelko Kacin teško povređen dok je brao pečurke: Helikopterom prebačen u bolnicu, hitno operisan

Jelko Kacin teško povređen dok je brao pečurke: Helikopterom prebačen u bolnicu, hitno operisan

Nova pre 1 dan
Sedamdesetogodišnji Kacin zadobio je komplikovani prelom kuka, zbog čega je operisan u bolnici u Jesenicama, piše N1 Slovenija. Nesreća se dogodila prošlog utorka. Gorska služba spasavanja Kranj tada je saopštila da je jedan berač pečuraka pao dok se kretao po strmom terenu i povredio se. Spasioci su ga zbrinuli na mestu nesreće, ali su procenili da bi transport neravnim šumskim putem za njega bio veoma bolan. Zbog toga je pozvana posada helikoptera Slovenačke… »

Vesti dana »