Povezane vesti
Obradović se oglasio zbog gašenja Monaka: "Znam da će se jednog dana..."
Nova pre 1 sat
Ranije tokom dana na Nova.rs mogli ste da pročitate tekst o gašenju Monaka, koji nije prebrodio finansijsku krizu i doživeo je potpuni krah. Iako je prošle sezone igrao u Evroligi, Monako je već ove bio van svih takmičenja i košarkaši su masovno napustili klub. Obradović je kao trener vodio Monako u dva navrata, tamo je proveo skoro šest godina, pa je osetio potrebu da se oglasi. "Ponosan što sam bio deo organizacije Monaka skoro šest godina. Izgradili smo tim i… »
Oglasio se Saša Obradović: "Znam da će se Monako vratiti još jači jednog dana"
Dnevnik pre 31 minuta
Monako je proglasio stečaj, a klub se do daljnjeg povlači iz takmičenja, što predstavlja veliki udarac za francusku i evropsku košarku. Vest o stečaju potvrdio je i sam klub saopštenjem u kojem je izražena nada da aktuelna situacija neće značiti i konačan kraj Monaka. "Ponosan sam što sam bio deo Monaka skoro šest godina. Izgradili smo tim i strukturu, osvojili titule, pomogli igračima da napreduju i izgradili globalnu košarkašku reputaciju. Znam da će se Monako… »
Obradović se oglasio zbog gašenja Monaka: "Znam da..."
Telegraf pre 35 minuta
Sve je to objavljeno u saopštenju u kojem je istaknuto da ovo nije definitivni kraj, već da je izražena nada da će se klub vratiti u određenom obliku nakon što situacija bude bila rešena. Ipak, ovo znači da se Monako ove sezone neće nigde takmičiti, a to je posebno uticalo i na mnoge igrače koji su nastupali za njih, pa i za bivše trenere. Među njima je Saša Obradović. On se oglasio na društvenoj mreži "X" porukom posvećenom svom bivšem klubu, koji se ugasio. -… »
Oglasio se Obradović: "Vratiće se još jači"
B92 pre 41 minuta
Monako je proglasio stečaj, a klub se do daljnjeg povlači iz takmičenja, što predstavlja veliki udarac za francusku i evropsku košarku. Vest o stečaju potvrdio je i sam klub saopštenjem u kojem je izražena nada da aktuelna situacija neće značiti i konačan kraj Monaka. "Ponosan sam što sam bio deo Monaka skoro šest godina. Izgradili smo tim i strukturu, osvojili titule, pomogli igračima da napreduju i izgradili globalnu košarkašku reputaciju. Znam da će se Monako… »
Saša Obradović morao da se oglasi: "Ponosan sam na sve, ovo nije kraj"
Mondo pre 1 sat
Pretprošle sezone su igrali u finalu Evrolige predvođeni Sašom Obradovićem, tokom prošle su se borili sa finansijskim problemima, izgubili licencu za Evroligu, da bi danas iz "kneževine" objavili da je kraj. Tim povodom se oglasio srpski trener Saša Obradović koji je u dva navrata predvodio Monako i sa njim beležio zapažene rezultate. "Ponosan sam što sam skoro šest godina bio deo organizacije Monaka. Izgradili smo tim i strukturu, osvajali trofeje, pomagali… »
Oglasio se Obradović: Vratiće se Monako
Sport klub pre 1 sat
Monako je ovu vest potvrdio saopštenjem u kome je izražena nada da ova situacija ne znači i konačni kraj postojanja kluba. Oglasio se tim povodom i Saša Obradović koji je u Monaku proveo dug period: „Ponosan sam što sam bio deo Monaka skoro šest godina. Izgradili smo tim i strukturu, osvojili titule, pomogli igračima da napreduju i izgradili globalnu košarkašku reputaciju. Znam da će se Monako vratiti još jači jednog dana. Napred Monako“, napisao je Obradović.… »
Zemljotres u evropskoj košarci: Dojučerašnji evroligaš se zvanično ugasio!
Telegraf pre 6 sati
Nakon višemesečne neizvesnosti i finansijske agonije, rukovodstvo tima iz Kneževine nije uspelo da pronađe održivo rešenje niti investitore koji bi pokrili nagomilana dugovanja i omogućili nastavak takmičenja na vrhunskom nivou. U emotivnom zvaničnom saopštenju upućenom navijačima, klub se oprostio od navijača i javnosti, uz nadu da ovo nije potpun kraj, već samo privremena pauza do eventualnog restrukturiranja. "Danas je tužan dan. Uprkos svim naporima, AS Monako… »
Totalni šok: Ugašen bivši učesnik Evrolige!
Hot sport pre 4 sati
Veliki potres pogodio je evropsku košarku – Monako, nekadašnji učesnik Evrolige, više neće nastaviti sa aktivnostima prvog tima. Posle višemesečnih finansijskih problema i neizvesnosti, klub iz Kneževine zvanično je ušao u postupak insolventnosti, čime je praktično ugašen projekat koji je prethodnih godina stigao do samog vrha Evrolige. Rukovodstvo kluba pokušavalo je da pronađe rešenje kojim bi bila pokrivena nagomilana dugovanja i obezbeđen nastavak… »
KK Monako više ne postoji: Nadaju se povratku jednog dana
Danas pre 4 sati
Klub se oglasio saopštenjem koje je usledilo nakon višemesečne finansijske neizvesnosti oko kluba, budući da Monako na kraju nije uspeo da pronađe održivo rešenje za nastavak takmičenja na najvišem nivou, piše košarkaški sajt Basket News. U svojoj objavi, klub je naglasio da je obustava rada zamišljena kao pauza, a ne kao konačan kraj, izražavajući nadu da bi proces restrukturiranja vremenom mogao da omogući ponovno pokretanje projekta.… »
Pre 17 meseci igrao F4 Evrolige, sada ugašen: Monako otišao u stečaj i prestao da postoji
Dnevnik pre 5 sati
– Poštovana porodico, danas je tužan dan. Uprkos svim naporima, Monako je stavljen u stečaj. Klub će se sad povući, sa nadom da će se pronaći put za restrukturiranje i da će jednog dana projekat ponovo početi – stoji u zvaničnom sapoštenju. Pre samo 17 meseci Monako je igrao Fajnal for Evrolige, a 2021. godine je osvojio Evrokup. Trostruki je prvak Francuske uključujući i 2026. godinu, a dvostruki je osvajač Kupa Francuske.… »
Zvanično ugašen KK Monako – prošle godine u finalu Evrolige, od sada više ne postoji
RTS pre 5 sati
"Poštovana porodico, Danas je tužan dan. Uprkos svim naporima, Monako je stavljen u stečaj. Klub će se sad povući, sa nadom da će se pronaći put za restrukturiranje i da će jednog dana projekat ponovo početi", stoji u zvaničnom sapoštenju. Finansijski pad usledio je zbog problema u kojima se našao vlasnik kluba, ruski biznismen Aleksej Fedoričev. Njegova kompanija pogođena je sankcijama i dešavanjima usled rata u Ukrajini, što je direktno uticalo na prestanak… »
Ugašen evropski velikan! Prošlogodišnji finalista Evrolige šokirao javnost i navijače - klub više ne postoji!
Kurir pre 5 sati
Klub je proglasio bankrot nakon što je mesecima unazad imao ozbiljne finansijske poteškoće. Monako je jedva završio prethodnu sezonu, a potom nije dobio licencu za 2026/27 nakon čega je odustao od učešća u Evroligi, a ostao je i bez prava da se takmiči u najvišem rangu francuske košarke. Ljudi iz kluba nisu pronašli rešenje, a na žalost mnogih je izdato saopštenje: "Danas je tužan dan. Uprkos svim uloženim naporima, Monako je dospeo u situaciju obustave plaćanja.… »
Šok: Monako otišao u stečaj, klub prestao da postoji do daljnjeg
Sport klub pre 5 sati
Klub koji je prethodnih godina postao jedan od najprepoznatljivijih projekata evropske košarke nije uspeo da pronađe izlaz iz problema, pa je posle svih pokušaja da se situacija stabilizuje doneta odluka o stečaju. Monako je potvrdio vest zvaničnim saopštenjem, uz nadu da ovo ipak neće predstavljati konačan kraj kluba. „Poštovana porodico, danas je tužan dan. Uprkos svim naporima, Monako je stavljen u stečaj. Klub će se sada povući, sa nadom da će se pronaći put za… »
Ugasio se Monako!
B92 pre 5 sati
Klub je potvrdio da se nalazi u stanju prestanka plaćanja, uz nadu da će u budućnosti uspeti da se restrukturira i ponovo pokrene projekat. "Uprkos svim uloženim naporima, AS Monako Basket našao se u stanju prestanka plaćanja", navodi se u saopštenju kluba namenjenom navijačima. Monako nije precizirao kada bi eventualno mogao da se vrati, ali je poručio da se nada da će "Roka tim" jednog dana ponovo zaigrati u svojoj dvorani "Gaston Medesan". Ovim se, makar za… »
Monako se i zvanično ugasio, sada je sve gotovo
Nova pre 5 sati
Nakon finansijskog kolapsa, izbacivanja iz svih takmičenja u Francuskoj, napuštanja Evrolige, odustajanja od Evrokupa i odbijanja zahteva da se pridruže bar ABA 2 ligi, održivo rešenje nije pronađeno. U zvaničnom saopštenju rukovodstvo ističe da je ovo samo nevoljna „pauza”, uz nadu da će se projekat kroz reorganizaciju jednog dana ponovo pokrenuti. Prenosimo zvanično saopštenje kluba u celosti, bez izmena: "Draga Roka porodico, danas je tužan dan. Uprkos svim… »
Vesti dana »
Studenti predali RIK-u prigovor na odluku o glasanju u dijaspori
N1 Info pre 15 minutajoš 23 povezane
FOTO: Otvoreno novo železničko stajalište, tokom perioda testiranja važe karte kupljene do i od Petrovaradina
Moj Novi Sad pre 1 satjoš 27 povezanih
RHMZ najavio promenu vremena: Kiša od sutra uveče, lokalni pljuskovi do ponedeljka
N1 Info pre 5 satijoš 40 povezanih
Član RIK-a Ivan Šebek: Tražimo od MSP-a precizne podatke o dijaspori, neslaganja u broju prijavljenih birača
Insajder pre 2 satajoš 17 povezanih