Povezane vesti

"Spreman sam da robijam!" Oglasio se Milan Knežević nakon saslušanja zbog "veličanja Ratka Mladića"

"Spreman sam da robijam!" Oglasio se Milan Knežević nakon saslušanja zbog "veličanja Ratka Mladića"

Blic pre 2 dana
Milan Knežević kaže da neće koristiti poslanički imunitet i spreman je da ide u zatvor zbog svojih uverenja Knežević tvrdi da "Ratka Mladića smatra herojem, a ne zločincem, i da iza njegovih izjava potpuno stoji" Lider DNP-a Milan Knežević je nakon razgovora u policiji kazao da je pozvan po dva osnova - zbog objava na društvenim mrežama koje se tiču smrti Ratka Mladića i stihova posvećenih njemu, kao i zbog govora na poslednjoj sednici parlamenta, gde je rekao da… »
Vraneš i Knežević saslušani zbog izjava o Ratku Mladiću: Obojica ostala pri svojim ranije iznetim stavovima

Vraneš i Knežević saslušani zbog izjava o Ratku Mladiću: Obojica ostala pri svojim ranije iznetim stavovima

NIN pre 2 dana
Obojica su tokom saslušanja potvrdila svoje stavove. Vraneš je saslušan u Odeljenju bezbednosti Pljevlja zbog nedavne objave i izjave o Mladiću. Prema zapisniku u koji je podgorička „Borba“ imala uvid, on je pred policijom ponovio da generala Mladića smatra „besmrtnim srpskim junakom“. „Da nije bilo generala Mladića, sada ne bi postojalo srpske duše preko Drine. General Mladić je spasio srpski narod Srebrenice, Bratunca, Žepe i Skelana od novog Jasenovca. Čast mi… »
Milan Knežević i predsednik Opštine Pljevlja saslušani u policiji zbog stavova o generalu Mladiću

Milan Knežević i predsednik Opštine Pljevlja saslušani u policiji zbog stavova o generalu Mladiću

Sputnik pre 2 dana
“I da nije bilo njega, Srbi bi prošli kroz stradanja nalik onima u NDH, Jasenovca, Jadovna i svih onih bezbrojnih stratišta o kojima danas niko ne želi da govori”, kazao je Knežević. Dodao je da u prijavi stoji da je objavama izazivao versku mržnju, netoleranciju, veličanje ratnih zločinaca. “Ja ne smatram da sam veličao Ratka Mladića, jer svako veličanje znači ulepšavanje nečega što nije tako, a ja nisam ulepšavao ništa, samo sam rekao istinu i ono što smatra… »
Crna Gora: Vraneš i Knežević na saslušanju ponovili izjave: General Ratko Mladić je junak, heroj

Crna Gora: Vraneš i Knežević na saslušanju ponovili izjave: General Ratko Mladić je junak, heroj

RTV pre 2 dana
"General Ratko Mladić je besmrtni srpski junak. Da nije bilo generala Mladića, sada ne bi postojalo srpske duše preko Drine. General Mladić je spasio srpski narod Srebrenice, Bratunca, Žepe i Skelana od novog Jasenovca. Čast mi je što sam objavio čitulju u novinama, prisustvovao opelu i sahrani generala Mladića. Dok budem živ paliću sveću i moliću se za pokoj duše generala Mladića, naveo je Vraneš u svom iskazu pred policijom, deo je zapisnika u koji je podgorička… »
Predsednik Opštine Pljevlja na saslušanju pred crnogorskom policijom rekao da je Mladić besmrtni srpski junak

Predsednik Opštine Pljevlja na saslušanju pred crnogorskom policijom rekao da je Mladić besmrtni srpski junak

Euronews pre 2 dana
Da nije bilo generala Mladića, sada ne bi postojalo srpske duše preko Drine. General Mladić je spasio srpski narod Srebrenice, Bratunca, Žepe i Skelana od novog Jasenovca. Čast mi je što sam objavio čitulju u novinama, prisustvovao opelu i sahrani generala Mladića. Dok budem živ paliću sveću i moliću se za pokoj duše generala Mladića“, naveo je Vraneš u svom iskazu pred policijom, deo je zapisnika u koji je podgorička Borba imala uvid. Vraneš je tokom polusatnog… »
Crnogorski prosrpski političar Knežević saslušan zbog veličanja Mladića

Crnogorski prosrpski političar Knežević saslušan zbog veličanja Mladića

Slobodna Evropa pre 2 dana
Knežević je posle razgovora u policiji rekao da je pozvan po dva osnova – zbog objava na društvenim mrežama koje se tiču smrti Mladića i stihova posvećenih njemu, kao i zbog govora na sednici parlamenta, gde je rekao da ga doživljava kao heroja, a ne kao ratnog zločinca, prenela je Radio-televizija Crne Gore. Mladić, koji je umro u Hagu krajem avgusta, kao bivši general Vojske Republike Srpske osuđen je na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i drugih ratnih… »
Zbog nedavnih izjava kojima veliča Ratka Mladića – Milan Knežević biće saslušan u policiji

Zbog nedavnih izjava kojima veliča Ratka Mladića – Milan Knežević biće saslušan u policiji

Danas pre 3 dana
Knežević je 27. avgusta, nakon smrti Mladića, na društvenim mrežama objavio – „Slava je večna, a patnja kratka. Svaka srpska kuća ima jednog Ratka“. Nakon što su bošnjačka udruženja i nevladine organizacije podnele krivičnu prijavu protiv njega i mitropolita Metodija zbog javnih objava o Mladiću, Knežević im je zahvalio, poručivši da nije mogao biti u boljem društvu. Uz to im je ponovio poruku koju je objavio nakon smrti Mladića. Od tih stavova nije odstupio ni… »

Vesti dana »