Povezane vesti

Granit Džaka napokon kažnjen: "Dao sam iskaz, tužilac sad doneo odluku"

Granit Džaka napokon kažnjen: "Dao sam iskaz, tužilac sad doneo odluku"

Mondo pre 2 dana
Kapiten Švajcarske kažnjen je uslovnom novčanom kaznom u iznosu od 150.000 švajcarskih franaka (nešto više od 160.500 evra), nakon što je utvrđeno da je pribavio falsifikovani sertifikat o vakcinaciji protiv kovida 19. Odluku Javnog tužilaštva u Lucernu saopštio je lično Džaka, koji je istakao da prihvata izrečenu kaznu. Ona je definisana kroz 50 dnevnih iznosa od po 3.000 franaka, ali neće automatski morati da izdvoji taj novac. Kazna je uslovna i predviđen je… »
Granit Džaka osuđen zbog lažne potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa

Granit Džaka osuđen zbog lažne potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa

RTS pre 2 dana
Tužilaštvo u švajcarskom Lucernu izreklo je Granitu Džaki uslovnu novčanu kaznu od 150.000 švajcarskih franaka, što je oko 160.000 evra, uz rok provere od dve godine. Odluku su potvrdili švajcarski javni servis SRF i novinska agencija Kiston-SDA. Kazna je određena kroz 50 dnevnih iznosa od po 3.000 švajcarskih franaka. Džaka neće morati da plati taj iznos ukoliko u naredne dve godine ne počini novo krivično delo. U suprotnom će kazna biti naplaćena. Švajcarski… »
Džaka platio 150.000 evra i za sada izbegao zatvor

Džaka platio 150.000 evra i za sada izbegao zatvor

Sport klub pre 2 dana
Moraće da plati 150.000 evra u 30 rata i dobio je uslovnu kaznu zatvora na dve godine. On je dobio sertifikat da je vakcinisan, iako to nije uradio. To je priznao u sklopu istrage koja je vođena u Švajcarskoj. Nije bio deo nacionalnog tima tokom četiri meča u Ligi nacija, jer je morao da sarađuje sa vlastima. U teoriji je mogao da završi i u zatvoru, ali je dobio uslovnu kaznu od dve godine. To znači ako ponovi isti prekršaj završiće iza rešetaka. Bonus video… »
Osuđen Granit Džaka, oglasio se posle raspleta skandala

Osuđen Granit Džaka, oglasio se posle raspleta skandala

Nova pre 2 dana
Ta kazna mu je izrečena zbog slučaja vezanog za falsifikovani kovid sertifikat. O presudi iz Lucerna se oglasio sam kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske. Sankcija je formulisana kroz 50 dnevnih stopa u iznosu od po 3.000 franaka, sa rokom provere od 24 meseca. Ukoliko u tom periodu ne prekrši zakon, novčana obaveza neće biti aktivirana, dok su sudski troškovi već izmireni. "Pre nekoliko nedelja lično sam se oglasio ovde i rekao da preuzimam odgovornost za… »

Vesti dana »