Povezane vesti

Hurkač se pridružio teniskoj eliti – samo trojica pre njega uspela su isto

Hurkač se pridružio teniskoj eliti – samo trojica pre njega uspela su isto

RTS pre 1 dan
Naime, Poljak se pridružio teniserima koji su uspeli da savladaju Rafaela Nadala na šljaci, Rodžera Federera na travi i Novaka Đokovića na betonu. Poljski teniser je pobedio Nadala 2024. godine u Rimu na šljaci, Švajcarca 2021. na Vimbldonu što je Federerov poslednji zvanični meč u karijeri i sada Novaka Đokovića na tvrdoj podlozi. Mari je dva puta bio bolji od Nadala na šljaci i to u Madridu 2015. i 2016. godine, dok je slavio protiv Federera na Olimijskim igrama… »
Hurkač se poklonio Đokoviću, govorio o Srbinu kao nikad dosad: "Već sedam godina igram protiv njega..."

Hurkač se poklonio Đokoviću, govorio o Srbinu kao nikad dosad: "Već sedam godina igram protiv njega..."

Nova pre 1 dan
Hurkač je pobedio osvajača 24 grend slem titule u drugoj rundi Šangaja rezultatom 6:4, 6:3. Posle meča se poklonio Đokoviću. "Ovo je posebna noć. Igram protiv Novaka već oko sedam godina i do sada sam bio neuspešan, ali on je tako veliki šampion... To je protivnik koji ti postavlja ogroman izazov. To je veliki majstor koji se godinama održava na vrhu, i dalje se takmiči na najvišem nivou. Tek što je osvojio turnir u Pekingu. Uvek mi je veliko zadovoljstvo da delim… »
"Planiram da igram samo u Parizu, ali...": Mistična poruka Novaka Đokovića posle poraza u Šangaju

"Planiram da igram samo u Parizu, ali...": Mistična poruka Novaka Đokovića posle poraza u Šangaju

Mondo pre 1 dan
Rana eliminacija će imati velike posledice po njegov plasman na ATP listi i u trci za Torino, a poslednji voz bi mogao da uhvati u Parizu, gde je potvrdio da će igrati. Šta se desilo u samo nekoliko dana? Novak je osvojio titulu u Pekingu, ali u Šangaju nije mogao da ponovi dobre partije. "Nisam bio ni blizu nivoa igre iz Pekinga. Malo sam umorniji, nisam svež. Hubi je servirao veoma snažno i, znate, nisam se osećao najbolje na terenu, posebno kada je reč o… »
Evo šta je Poljak napisao na kameri posle pobede protiv Novaka Đokovića: Ima veliki razlog za ovako nešto

Evo šta je Poljak napisao na kameri posle pobede protiv Novaka Đokovića: Ima veliki razlog za ovako nešto

Telegraf pre 1 dan
On je na tradicionalnom potpisu na kameru nakon pobede napisao "Best City" (najbolji grad) uz smajli ispod rečenice. Nije ova emocija okrenuta samo prema trijumfu nad Đokovićem, već prema kompletnom turniru na kojem mu u poslednjih nekoliko godina ide jako dobro. Hurkač je pre tri godine uzeo svoju Masters titulu baš u Šangaju kada je u finalu savladao Andreja Rubljova nakon velikog preokreta i 10:8 u finalnom taj-brejku. Nastaviće takmičenje protiv pobednika meča… »
Gde će Novak posle ekspresnog kraja u Šangaju? Čekaju ga saudijski milioni, vrlo brzo

Gde će Novak posle ekspresnog kraja u Šangaju? Čekaju ga saudijski milioni, vrlo brzo

Mondo pre 1 dan
U meču lišenom "vatre" i uzbuđenja izgubio je u dva seta i uskoro će početi da se pakuje za odlazak iz Kine, a u torbu će staviti pehar iz Pekinga, osvojen ranije ove sedmice. Đoković će posle kratkog odmora nazad u Aziju, jer ga od 21. do 24. oktobra čeka egzibicioni turnir "Slem šest kraljeva" u Rijadu. Još od jula se zna da će tamo Novak Đoković učestvovati zajedno sa Aleksanderom Zverevim, Karlosom Alkarazom, Aleksom De Minorom i Tejlorom Fricom. I dalje… »
Ovo može samo Novak Đoković: Reakcija posle teškog poraza pokazuje zašto je najveći

Ovo može samo Novak Đoković: Reakcija posle teškog poraza pokazuje zašto je najveći

Mondo pre 1 dan
Mučio se protiv Huberta Hurkača, delovao je prilično "mlako" i činilo se da ima fizičke probleme koje ne može da reši ni sam, niti bilo ko iz njegovog stručnog štaba, tako da je ekspresno eliminisan u drugoj rundi. Na kraju je bilo 6:4, 6:3 za Poljaka kome je ovo prva pobeda u karijeri protiv Đokovića, za samo 90 minuta tenisa. Uprkos svemu, Novak Đoković je još jednom pokazao da je veliki i u porazima. Tako nije bilo nikakve frustracije, besa ili nečeg drugog što… »
Pogledajte šta je Đoković uradio posle poraza: Niko drugi ne bi ni pomislio na to, a Novak je pokazao klasu

Pogledajte šta je Đoković uradio posle poraza: Niko drugi ne bi ni pomislio na to, a Novak je pokazao klasu

Nova pre 1 dan
Đoković je izgubio od Huberta Hurkača u drugoj rundi Šangaja rezultatom 6:4, 6:3, a posle meča je želeo da obraduje navijače. Đoković je došao do navijača i delio im autograme. Gotovo da niko drugi ne bi ni pomislio na to nakon poraza, ali je Novak još jednom pokazao klasu. Poznato je koliko navijači u Kini vole Đokovića a osvajač 24 grend slem titule je još jednom pokazao da to ceni. Inače, Đoković je pre Šangaja osvojio svoju sedmu titulu na turniru u Pekingu,… »
Novak Đoković u riziku da propusti turnir koji mnogo želi da igra: Navijaće da ovi teniseri ispadnu iz Šangaja

Novak Đoković u riziku da propusti turnir koji mnogo želi da igra: Navijaće da ovi teniseri ispadnu iz Šangaja

Telegraf pre 1 dan
No, ovaj kiks bi mogao da ga košta i da od ponedeljka situacija ne bude povoljna po njega. Kao što je poznato svima koji podrobnije prate tenis, ATP lista je jedna stvar, a trka za završni Masters druga - pa je Novak tako na ATP listi ispao iz Top 10, ali je u trci za Torino još uvek na dobroj poziciji, shodno tome da se na toj rang listi ne brane bodovi, već sakupljaju tokom godine. Đoković je trenutno na devetom mestu, ali je to dovoljno za plasman na završni… »
Kakve su šanse Đokovića za Završni turnir – pad na ATP listi, šansa za rivale, i presudni Pariz

Kakve su šanse Đokovića za Završni turnir – pad na ATP listi, šansa za rivale, i presudni Pariz

RTS pre 1 dan
U proteklih sedam dana, Novak Đoković je uspeo da pređe put od "vraćanja sata unazad", pružajući u Pekingu partije na nivou najzlatnijih dana pozne faze njegove karijere, do povratka na ono što je obeležilo dobar deo tekuće godine – umor i nedostatak elana na mastersu u Šangaju. Đoković je posle osvajanja 102. titule u karijeri – gde je savladao Aleksandera Zvereva, Danila Medvedeva i Aleksa de Minora u razmaku od 48 sati – stigao u Šangaj sa uvećanim očekivanjima.… »
Šok: Novak Đoković eliminisan u prvom kolu!

Šok: Novak Đoković eliminisan u prvom kolu!

Hot sport pre 1 dan
Srpski teniser nije uspeo da nastavi niz dobrih rezultata, a tokom susreta bilo je primetno da mu nedostaje svežine. Zahtevni mečevi iz prethodnog perioda ostavili su trag, što je Poljak iskoristio da dođe do pobede i plasmana u narednu rundu takmičenja. Đoković je prethodnih dana pokazao da i dalje može da bude veoma neugodan protivnik kvalitetnim teniserima, ali protiv Hurkača nije uspeo da pronađe ritam koji bi mu omogućio da ozbiljnije ugrozi rivala. Poljak,… »
Đoković: Nisam svež, jedva čekam da se malo odmorim

Đoković: Nisam svež, jedva čekam da se malo odmorim

RTS pre 1 dan
Hubert Hurkač je u drugom kolu mastersa u Šangaju pobedio Novaka Đokovića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3). "Nisam bio ni blizu nivoa igre koji sam pokazao u Pekingu. Malo sam umorniji, nisam svež. Hurkač je veoma dobro servirao, a ja se na terenu nisam osećao kao inače, pogotovo kada je reč o osećaju na lopti", rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča. Objasnio je koliko je teško igrati protiv Poljaka. "Ako izgubite servis jednom u setu, dovoljno je da… »
Novak poražen već na startu Šangaja: Hurkač prvi put pobedio Đokovića

Novak poražen već na startu Šangaja: Hurkač prvi put pobedio Đokovića

Dnevnik pre 2 dana
Srpski as nije bio na nivou iz Pekinga odakle je došao u ovaj drugi kineski grad sa osvojenom titulom. Bolji od Novaka u drugom kolu bio je prvi put u međusobnim duelima Poljak Hubert Hurkač 6:4, 6:3. Hurkač je trenutno 34. na ATP listi, dok je Novak na 11. mestu, ali sada nije bio na prepoznatljivom nivou i Poljak je može se reći rutinski došao do pobede. U trećem gemu prvog seta Đoković ne koristi dve brejk lopte, kasnije Poljak pravi brejk što mu je bilo… »
Ovo mnogi nisu videli u prenosu: Evo šta je Hubert Hurkač rekao Novaku Đokoviću na mreži posle meča

Ovo mnogi nisu videli u prenosu: Evo šta je Hubert Hurkač rekao Novaku Đokoviću na mreži posle meča

Telegraf pre 2 dana
Prethodni u Pekingu je uspeo da osvoji i to nakon što mu je Aleks de Minor predao u finalu na startu drugog seta. Bio je to prvi trofej za Novaka Đokovića u kalendarskoj 2026. godini. Zanimljiva je bila i sama interakcija Hurkača sa Novakom Đokovićem nakon meča u Šangaju. Za razliku od nekih drugih prethodnih rivala, Poljak se odlično ophodio prema srpskom teniseru. Štaviše, na mreži je rekao Novaku nešto što je mnogima i promaklo u televizijskom prenosu. Čestitao… »
Đoković ponovo ispada iz najboljih 10 na svetu

Đoković ponovo ispada iz najboljih 10 na svetu

Sputnik pre 1 dan
Đoković je u Kini branio plasman u polufinale, zbog čega mu je neuspeh u ovogodišnjem izdanju turnira doneo bodovni pad. Sa ukupno 3.090 bodova, Novak se tako vratio na poziciju na kojoj je bio pre početka turnira u Pekingu, gde je prethodno ostvario zapažen rezultat. Posebno se izdvaja Fric, koji za Đokovićem zaostaje 250 bodova, pa bi dobrim rezultatom na kineskom Mastersu mogao da ga prestigne na rang-listi. Nakon nastupa u Šangaju, Đokovića očekuje odmor, a… »
Đoković eliminisan sa mastersa u Šangaju

Đoković eliminisan sa mastersa u Šangaju

ATA Stars pre 1 dan
Bio je ovo prvi meč Đokovića posle osvajanja turnira u Pekingu u utorak. U trećem gemu prvog seta Đoković ne koristi dve brejk lopte, kasnije Poljak pravi brejk što mu je bilo dovoljno da povede 1:0. U drugom setu Hurkač ponovo pravi brejk, Đoković nije uspeo da oduzme nijedan servis Poljaku koji je na kraju stigao do prve pobede nad Srbinom u karijeri.… »
Hubert Hurkač pobedom protiv Novaka Đokovića ispisao istoriju, ovo su uspeli samo Zverev, Marej i Tim

Hubert Hurkač pobedom protiv Novaka Đokovića ispisao istoriju, ovo su uspeli samo Zverev, Marej i Tim

Telegraf pre 1 dan
Poljski teniser savladao je najvećeg svih vremena rezultatom 2:0 (6:4, 6:3) i tako je uspeo nešto što su uspeli samo Aleksander Zverev, Dominik Tim i Endi Mari. Hurkač je ušao u odabrano društvo tenisera koji su pobedili Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera na sve tri podloge. Hurkač je uspeo da savlada Nadala u Rimu na šljaci 2024. godine, Federera je ispratio u penziju na Vimbldonu i sada je uspeo da savlada Novaka na njegovoj omiljenoj podlozi,… »
Pobedio Đokovića i ušao u "ekskluzivni klub", samo su trojica ovo uspela pre njega

Pobedio Đokovića i ušao u "ekskluzivni klub", samo su trojica ovo uspela pre njega

Nova pre 1 dan
Naime, Hurkač sada ima upisane pobede nad svakim članom "Velike trojke" na njihovim omiljenim podlogama. Sada je po prvi put savladao Novaka na betonu, dok je od Rafaela Nadala na šljaci bio bolji 2024. u Rimu, a Rodžera Federera je pobedio na vimbldonskoj travi 2021. godine. Pre njega su sličan uspeh ostvarili samo još: Endi Mari, Aleksander Zverev i Dominik Tim. Mari je dva puta pobeđivao Nadala na šljaci u Madridu, dok je od Federera na travi bio bolji 2012.… »
Đoković ostaje bez najvećeg cilja u 2026: Najgori rezultat u Šangaju i katastrofalne posledice

Đoković ostaje bez najvećeg cilja u 2026: Najgori rezultat u Šangaju i katastrofalne posledice

Mondo pre 1 dan
Srpski as je prošle sezone stigao do polufinala, dok je sada zabeležio najgori rezultat na turniru i to će imati velike posledice na njegov plasman. Đokoviću već odavno nije prioritet ATP lista, ali je tokom turnira u Pekingu izrazio želju da igra na Završnom turniru u Torinu, gde ga nije bilo poslednje dve godine. Ispadanje u drugom kolu Šangaja će ga koštati bodova na ATP listi i u trci za Torino, gde je trenutno prvi ispod crte. Srpski as se na kratko vratio u… »
Đoković možda prvi put u karijeri ovo uradio: Niko nije očekivao ovakav kraj, snimak se masovno deli

Đoković možda prvi put u karijeri ovo uradio: Niko nije očekivao ovakav kraj, snimak se masovno deli

Nova pre 1 dan
Poljak je bio bolji od Đokovića rezultatom 6:4, 6:3, a ono što je Novak uradio na meč lopti se ne viđa, barem ne od njega. Đoković je na meč lopti ispucao lopticu daleko od terena. Ovakvu grešku možda nikada dosad nije napravio u takvom trenutku. Pogledajte na kraju teksta kako je izgledala ta situacija, koja je privukla veliku pažnju navijača. Niko nijw očekivao ovakav kraj meča. Inače, Đoković je u Šangaj došao kao šampion Pekinga, ali nije imao snage da nastavi… »
Đoković poražen od Hurkača u 2. kolu Šangaja

Đoković poražen od Hurkača u 2. kolu Šangaja

Nedeljnik pre 1 dan
Novak Đoković završio je učešće na mastersu u Šangaju porazom od Poljaka Huberta Hurkača u drugom kolu – 6:4, 6:3. Hurkač je u devetom međusobnom duelu prvi put savladao srpskog tenisera. Snažnim servisima i sigurnom igrom sa osnovne linije Hurkač je uspeo da prekine niz od osam poraza protiv Đokovića. Poljak je napravio po jedan brejk u oba seta, dok Novak nije uspeo da mu oduzme servis. Đoković je tokom meča pokazivao znake umora i imao poteškoća pri kretanju.… »
Hurkač nakon prve pobede protiv Đokovića: Veliko mi je zadovoljstvo što sam mogao da delim teren sa njim

Hurkač nakon prve pobede protiv Đokovića: Veliko mi je zadovoljstvo što sam mogao da delim teren sa njim

Danas pre 1 dan
Šampion Šangaja iz 2023. godine je pobedio u drugom kolu rekordera po broju titula na ovom mastersu (4) rezultatom 6:4, 6:3. – Ovo je za mene posebno veče. Nisam uspeo da pobedim Đokovića prethodnih sedam godina. On je veliki šampion, tek je osvojio turnir u Pekingu, tako da je pobediti ga sada bio izuzetno težak zadatak. Istovremeno, veliko mi je zadovoljstvo što sam mogao da delim teren sa njim. Kada igrate protiv takvih igrača kao što je on, proveravate i sebe i… »
Prve reči Novaka Đokovića nakon poraza u Šangaju, ponovio svoju veliku želju: "Bilo je skoro nemoguće..."

Prve reči Novaka Đokovića nakon poraza u Šangaju, ponovio svoju veliku želju: "Bilo je skoro nemoguće..."

Telegraf pre 1 dan
Ali, dobro. Imao sam sjajnu nedelju u Pekingu, sada želim da se odmorim malo i da se spremim za dvoranski deo sezone - naveo je Novak, a onda podrobnije objasnio: - Podloga je izuzetno brza, potpuno drugačija od one u Pekingu. Ako jednom po setu izgubite servis, to može biti dovoljno da izgubite meč. Upravo to se dogodilo. Veoma je teško vraćati njegov servis, gotovo nemoguće – zaista je sjajno servirao. Nisam se prilagodio, a suočiti se s njim već u prvom meču… »
Krah Đokovića na startu Šangaja

Krah Đokovića na startu Šangaja

B92 pre 1 dan
Posle sat i 27 minuta tenisa Hurkač je bio bolji sa 6:4, 6:3. To je prva pobeda Poljaka nad Đokovićem, koji sada vodi "samo" sa 8-1 u međusobnim susretima. Ujedno i prvi poraz 39-godišnjeg Beograđanina posle pet uzastopnih pobeda u Pekingu, gde je pre nekoliko dana osvojio titulu, što je uticalo na njegovo fizičko stanje i izdanje u ovom meču. Hurkač, sa druge strane, nastavlja da igra dobro i u trećem kolu Šangaja očekuje ga duel sa boljim iz duela Muzeti - Džu,… »
„Težak žreb za mene“: Đoković se oglasio posle poraza i otkrio planove do kraja sezone

„Težak žreb za mene“: Đoković se oglasio posle poraza i otkrio planove do kraja sezone

Danas pre 1 dan
Srpski teniser je poražen u dva seta 6:4, 6:3 od Huberta Hurkača u svom prvom meču na mastersu u pomenutom kineskom gradu. – Peking je bio sjajan, a ovde sam ispao veoma rano, ali u redu je – rekao je Đoković nakon poraza, a prenosi ATP. Četvorostruki šampion Šangaja imao je reči hvale za poljskog tenisera, koji se na ovom turniru pojavio prvi put od osvajanja titule 2023. godine. Đoković je objasnio da je Hurkačev servis predstavljao veliki problem i da je svaki… »
Đoković: Hurkač je veoma dobro servirao, a ja se na terenu nisam osećao kao inače

Đoković: Hurkač je veoma dobro servirao, a ja se na terenu nisam osećao kao inače

Euronews pre 1 dan
Poljak je u drugom kolu Šangaja pobedio Srbina 2:0 (6:4, 6:3). "Nisam bio ni blizu nivoa igre koji sam pokazao u Pekingu. Malo sam umorniji, nisam svež. Hurkač je veoma dobro servirao, a ja se na terenu nisam osećao kao inače, pogotovo kad je reč o osećaju na lopti", rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča. Đoković uprkos porazu od Hurkača pozitivno ocenjuje kinesku turneju. "Da, Peking je bio fantastičan. Ovde sam ispao veoma rano, ali u redu je.… »
Đoković nakon eliminacije: Malo sam umorniji, nisam se na terenu osećao kao inače

Đoković nakon eliminacije: Malo sam umorniji, nisam se na terenu osećao kao inače

Dnevnik pre 1 dan
Poljak je u drugom kolu Šangaja pobedio Srbina 2:0 (6:4, 6:3). – Nisam bio ni blizu nivoa igre koji sam pokazao u Pekingu. Malo sam umorniji, nisam svež. Hurkač je veoma dobro servirao, a ja se na terenu nisam osećao kao inače, pogotovo kad je reč o osećaju na lopti – rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča. Đoković uprkos porazu od Hurkača pozitivno ocenjuje kinesku turneju. – Da, Peking je bio fantastičan. Ovde sam ispao veoma rano, ali u redu je.… »
Hubert Hurkač: "7 godina nisam pobedio Đokovića, jasno mi je što sad jesam"

Hubert Hurkač: "7 godina nisam pobedio Đokovića, jasno mi je što sad jesam"

Mondo pre 1 dan
Ipak, umor se osetio danas, zbog čega se ni Hurkač nije previše radovao pobedi, svestan toga da je njegov protivnik bio potpuno "isceđen" što je i najavio pred duel. "Igram protiv Novaka već nekih sedam godina i do sada nisam imao uspeha, ali on predstavlja ogroman izazov i veliki je šampion. Toliko godina je na Turu, u samom vrhu, a upravo je osvojio turnir u Pekingu. Veoma je teško igrati protiv njega, ali mi je istovremeno i zadovoljstvo da delim teren s njim.… »
Đoković eliminisan sa mastersa u Šangaju u drugom kolu

Đoković eliminisan sa mastersa u Šangaju u drugom kolu

Newsmax Balkans pre 1 dan
Bio je ovo prvi meč Đokovića posle osvajanja turnira u Pekingu u utorak. U trećem gemu prvog seta Đoković ne koristi dve brejk lopte, kasnije Poljak pravi brejk što mu je bilo dovoljno da povede 1:0. U drugom setu Hurkač ponovo pravi brejk, Đoković nije uspeo da oduzme nijedan servis Poljaku koji je na kraju stigao do prve pobede nad Srbinom u karijeri.… »
Đoković: Ni blizu… Spremam se za dvoranu

Đoković: Ni blizu… Spremam se za dvoranu

Sport klub pre 1 dan
Na pretposlednjem mastersu u sezoni, bolji je bio Hubert Hurkač sa 6:4, 6:3. „Nisam ni blizu nivoa igre koji sam pokazao u Pekingu. Malo sam umorniji, nisam svež. Hubi je veoma dobro servirao, a ja se na terenu nisam osećao kao inače, pogotovo kada je reč o osećaju na lopti“, objasnio je Đoković. Prelazak s jednog kineskog turnira na drugi zahtevao je prilagođavanje koje Novak nije uspeo da dovrši. „Podloga je izuzetno brza, potpuno drugačija od one u Pekingu. Ako… »
Moćne prve reči Hurkača posle pobede nad Đokovićem: "On je veliki majstor, s takvom legendom..."

Moćne prve reči Hurkača posle pobede nad Đokovićem: "On je veliki majstor, s takvom legendom..."

Telegraf pre 1 dan
Nije krio Hurkač zadovoljstvo nakon velike pobede protiv srpskog tenisera. - Ovo je zaista izuzetno veče. Igram protiv Novaka od pre sedam godina, do sada mi nije uspevalo da ga pobedim. To je protivnik koji ti postavlja ogroman izazov. To je veliki majstor koji se godinama održava na vrhu, i dalje se takmiči na najvišem nivou. Tek što je osvojio turnir u Pekingu - počeo je Hurkač, pa nastavio: - Igra protiv njega je izuzetno težak zadatak, ali istovremeno je… »
Šokantan poraz Đokovića doneo još loših vesti: Ovo mu se neće svideti, a može da bude i gore

Šokantan poraz Đokovića doneo još loših vesti: Ovo mu se neće svideti, a može da bude i gore

Nova pre 1 dan
Šokantan poraz Novaka Đokovića na startu turnira u Šangaju od Huberta Hurkača sa 6:4, 6:3 doneo je još jednu lošu vest za srpskog igrača. Đoković je još jednom ispao iz Top 10 na svetu jer je branio ogroman broj bodova koje je zaradio prošle godine plasmanom u polufinale ovog mastersa. Srpski as će ostati na 3.090 bodova, onda obrisaće mu se 390 bodova, a to će biti dovoljno tek za 11. mesto na svetu. Tako je dobar rezultat u Pekingu praktično bačen u vodu, barem… »
Hurkač prvi put u karijeri pobedio Đokovića

Hurkač prvi put u karijeri pobedio Đokovića

Politika pre 1 dan
Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je danas sa mastersa u Šangaju pošto ga je Poljak Hubert Hurkač u drugom kolu pobedio rezultatom 2:0 (6:4, 6:3) za sat i 28 minuta. Bio je ovo prvi meč Đokovića posle osvajanja turnira u Pekingu u utorak. U trećem gemu prvog seta Đoković ne koristi dve brejk lopte, kasnije Poljak pravi brejk što mu je bilo dovoljno da povede 1:0. U drugom setu Hurkač ponovo pravi brejk, Đoković nije uspeo da oduzme nijedan servis Poljaku koji… »
Đoković poražen na startu turnira u Šangaju

Đoković poražen na startu turnira u Šangaju

Euronews pre 1 dan
Sjajno je, uistinu, delovao na putu do prvog trofeja posle skoro godinu dana, ali nije bilo snage da isti performans ponovi i nešto južnije u Kini. Mučio se Đoković muški sa servisom i sve vreme kao da je kasnio pola koraka za Hubertom Hurkačom koji ga je savladao i izborio plasman u treću rundu Masters turnira - 2:0 (6:4, 6:3). Katastrofalne procente prvog servisa imao je Novak u prvom setu i morao je da iskoristi šansu, jedinu koja mu se ukazala na meču, u trećem… »
Đoković i Kecmanović eliminisani sa mastersa u Šangaju

Đoković i Kecmanović eliminisani sa mastersa u Šangaju

Radio 021 pre 1 dan
Bio je ovo prvi meč Đokovića posle osvajanja turnira u Pekingu u utorak. U trećem gemu prvog seta Đoković nije iskoristio dve brejk lopte, da bi kasnije Poljak napravio brejk što mu je bilo dovoljno da povede 1:0. U drugom setu Hurkač je ponovo napravio brejk, dok Đoković nije uspeo da oduzme nijedan servis Poljaku. I Miomir Kecmanović eliminisan je sa mastersa u Šangaju pošto ga je u drugom kolu pobedio Čeh Jakub Menšik rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) za sat i jedan… »
Novak Đoković ponovo više nije u 10 najboljih na svetu

Novak Đoković ponovo više nije u 10 najboljih na svetu

Telegraf pre 1 dan
Nakon poraza od Huberta Hurkača u drugom kolu, Novak je izgubio ogroman broj bodova pošto je branio polufinale na Mastersu u Šangaju. To znači da će ostati na 3090 bodova, a za sada je to dovoljno samo za 11. poziciju na ATP listi. Praktično vratio se na ono mesto gde je bio i pre početka takmičenja u Pekingu. No, sada postoji velika opasnost da će od onog tamo ponedeljka biti još niže, jer su svi pratioci još uvek u igri za titulu Šangaja. Najveću verovatnoću… »
Evo šta je zaradio Novak Đoković i pored ispadanja u drugom kolu Mastersa u Šangaju

Evo šta je zaradio Novak Đoković i pored ispadanja u drugom kolu Mastersa u Šangaju

Telegraf pre 1 dan
Novak bi sa novim poenima stigao na 3130 bodova, ali pošto nije odbranio polufinale na ovom turniru, očekuje ga novi pad izvan Top 10. U ovom momentu, na ATP listi uživo je 11. na svetu, ali će se to menjati u skladu sa rezultatima u Šangaju. Ono što jeste sigurno je premija od nešto više od 32 hiljade evra, što sleduje svakog učesnika drugog kola ovog Mastersa. To je za skoro tri odsto veća suma novca nego što je bila prošle godine. Sa druge strane, Hurkač je… »

Vesti dana »