Povezane vesti

Majke se oprostile od Gorana Bareta pesmom; "Polako umiru moji prijatelji..." FOTO

Majke se oprostile od Gorana Bareta pesmom; "Polako umiru moji prijatelji..." FOTO

B92 pre 1 dan
"Hvala ti, Bare… na svemu…", napisali su članovi benda. Simbolika pesme "Waltz za pokojne" Stihovi odabrane pesme u kontekstu oproštaja od muzičara dobijaju posebno značenje, a naročito deo: "Polako umiru moji prijatelji, prljavi ulični anđeli. Jedan po jedan nestaju svi, od poslednjih poslednji." Pesma govori o prolaznosti, prijateljima koji nestaju i praznini koja ostaje nakon njihovog odlaska. U nastavku se pominju zajednički život i iskustva stečena na ulici.… »
Završen uviđaj u stanu u kom je preminuo Goran Bare: Isplivale nove informacije o smrti muzičara

Završen uviđaj u stanu u kom je preminuo Goran Bare: Isplivale nove informacije o smrti muzičara

Mondo pre 1 dan
Frontmen grupe "Majke" poslednje dane proveo je daleko od očiju javnosti, a vest o njegovom odlasku zatekla je i komšije u zgradi u kojoj je živeo. Stanari zgrade u novozagrebačkom Sopotu, u koju se Goran Bare nedavno doselio, veći deo popodneva nisu znali da je preminuo njihov dragi komšija. Policija je obavljala uviđaj u podstanarskom stanu do kasnih popodnevnih sati, a prema prvim informacijama, kako nezvanično saznaje "Jutarnji list", Bare je preminuo tokom… »
Poznat uzrok smrti pevača: Završen uviđaj u stanu u kom je pronađen Goran Bare: "Sve je zapečaćeno"

Poznat uzrok smrti pevača: Završen uviđaj u stanu u kom je pronađen Goran Bare: "Sve je zapečaćeno"

Blic pre 1 dan
Bare je poslednje dane proveo u podstanarskom stanu u novozagrebačkom naselju Sopot. Smrt Gorana Bara, frontmena legendarne rok grupe "Majke", potresla je čitavu regionalnu muzičku scenu. Nakon što je policija završila uviđaj u stanu u kom je živeo, poznati su i prvi detalji iznenadnog odlaska čuvenog muzičara. Goran Bare je poslednje dane proveo u podstanarskom stanu u novozagrebačkom naselju Sopot, u koji se nedavno doselio. Prema prvim nezvaničnim informacijama,… »
Završena istraga u stanu: Policija satima obavljala uviđaj, poznato šta se dogodilo

Završena istraga u stanu: Policija satima obavljala uviđaj, poznato šta se dogodilo

B92 pre 1 dan
Stanari zgrade u novozagrebačkom naselju Sopot, u koju se Goran Bare doselio kao podstanar, veći deo popodneva nisu znali da je njihov dragi komšija preminuo. Po završetku uviđaja stan će biti zapečaćen, a nakon što je mrtvozornik konstatovao smrt, telo popularnog pevača prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Goran Bare, jedan od najpoznatijih hrvatskih rok muzičara i frontmen kultne grupe "Majke", preminuo je u 62. godini života, preneli su… »
Bajaga se oprostio od Bareta: "Imao je nesrećnu sudbinu, dugo se borio s tim" FOTO

Bajaga se oprostio od Bareta: "Imao je nesrećnu sudbinu, dugo se borio s tim" FOTO

B92 pre 1 dan
" Bare je bio dobar čovek i veliki umetnik. Imao je tu nesrećnu sudbinu i dugo se borio s njom. Siguran sam da će ostati upamćen kao jedan od najvećih autora hrvatske muzike. Počivaj u miru, Bare", rekao je Bajaga. Bare je kao pevač i autor grupe Majke obeležio hrvatsku rok scenu pesmama poput "Teške boje", "Mene ne zanima", "Vrijeme je da se krene" i "Budi ponosan". Njegovu karijeru obeležili su prepoznatljiv glas i snažni koncertni nastupi, ali i životne borbe o… »
Goran Bare je poslednji nastup imao pre 20 dana: Tada su ga izneli sa bine VIDEO

Goran Bare je poslednji nastup imao pre 20 dana: Tada su ga izneli sa bine VIDEO

B92 pre 1 dan
Bare je tada, uz pomoć članova benda, sišao sa bine, a publika ga je ispratila aplauzom podrške. Dan nakon koncerta članovi benda oglasili su se na društvenoj mreži Fejsbuk i objasnili šta se sve dogodilo. "Nažalost, Goran nije bio dobro. Izašao je na binu sa željom da nastupi pred publikom koja je došla da ga podrži, ali telo i glas nisu izdržali. Iskreno se izvinjavamo svima koji su sinoć došli u Makarsku i zahvaljujemo im na razumevanju, toplini i podršci koju… »
Od kog poremećaja je patio pokojni muzičar Goran Bare? Smrt supruge dovela ga do ivice psihičkog sloma

Od kog poremećaja je patio pokojni muzičar Goran Bare? Smrt supruge dovela ga do ivice psihičkog sloma

Mondo pre 1 dan
Još uvek nije poznat uzrok smrti, ali su članovi benda Mario Rašić i Alen Tibljaš ispričali za "Večernji list" da su godinama pokušavali da ga nagovore na lečenje zbog brojnih zdravstvenih problema. Ono što je poznato, to je da je Goran nakon smrti supruge otvoreno govorio da mu je dijagnostikovan bipolarni poremećaj. Smrt voljene osobe može da promeni čovekov život iz temelja, ali ponekad se iza dugotrajne psihičke krize krije mnogo složenije stanje od tuge zbog… »
Umro Goran Bare: Legendarni roker i frontmen grupe Majke preminuo u 62. godini

Umro Goran Bare: Legendarni roker i frontmen grupe Majke preminuo u 62. godini

Luftika pre 1 dan
Tužnu vest su za Večernji potvrdili Mario Rašić i Alen Tibljaš, kolege iz benda. Bare je bio jedna od najvažnijih i najupečatljivijih figura hrvatske rock-scene. Kao pevač i autor grupe “Majke” ostavio je dubok trag pesmama poput “Teške boje”, “Mene ne zanima”, “Vreme je da se krene” i “Budi ponosan”. Njegovu karijeru obeležili su snažni koncertni nastupi, prepoznatljiv glas i beskompromisan pristup muzici, ali i teške životne borbe o kojima je otvoreno govorio.… »
"Ne doživljava me kao oca" Goran Bare za sobom ostavio sina, nisu bili u dobrim odnosima: Muzičar sebi ovo nikad nije oprostio…

"Ne doživljava me kao oca" Goran Bare za sobom ostavio sina, nisu bili u dobrim odnosima: Muzičar sebi ovo nikad nije oprostio…

Blic pre 1 dan
Bare je priznao da nije bio otac kakav je želeo i da ga boli propušteno vreme sa sinom, ali je bio ponosan što ga je školovao. Muzičar i frontmen benda "Majke", Goran Bare umro je u 62. godini i za sobom ostavio sina, sa kojim nije bio u dobrim odnosima, što mu je bio najveći bol. O tome je i govorio u jednoj od svojih najvećih ispovesti. Goran Bare iza sebe je imao tešku životnu priču, a jednim od svojih najvećih poraza smatrao je to što nije mogao da poboljša… »
Goran Bare je ovako pričao o sinu: "Ne doživljava me kao oca, nemamo nikakav odnos, žao mi je"

Goran Bare je ovako pričao o sinu: "Ne doživljava me kao oca, nemamo nikakav odnos, žao mi je"

Mondo pre 1 dan
Da nije postao otac, kako je tada rekao, "danas ne bi ni bio živ". Danas je sve zatekla tužna vest da je frontmen grupe frontmen grupe "Majke", pronađen mrtav u 61. godini. Bare je u emisiji Drive by SMS Deutsch na Jamatu tada poručio da ga u 58. godini ne brine budućnost. "Ne brine me jer jednostavno znam da sam proživeo više od pola života. Što mene ima da brine egzistencija. Sin mi je zbrinut i obezbeđen, za to se pobrinuo moj otac, a i ja takođe, i to je to".… »
Goran Bare otpevao je dva hita iz filma "Mi nismo anđeli": Tada je nastupao pod neobičnim pseudonimom

Goran Bare otpevao je dva hita iz filma "Mi nismo anđeli": Tada je nastupao pod neobičnim pseudonimom

Nova pre 1 dan
Kako su potvrdili članovi benda, on je pronađen bez znakova života u svom stanu danas oko 13 časova. Rođen je 16. avgusta 1965. godine u Vinkovcima, tadašnjoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj. Odrastanje u skromnoj porodici oblikovalo je njegov pogled na svet, dok se ljubav prema muzici javila veoma rano. Još kao tinejdžer, odlučio je da se posveti rokenrolu, pa je sa 14 godina, zajedno sa prijateljem Marinom Pokrovcem, osnovao svoj prvi sastav pod nazivom "Duo… »
Goran Bare otpevao dve hit pesme u "Mi nismo anđeli": Predstavljao se lažnim imenom, ovo krio od svih

Goran Bare otpevao dve hit pesme u "Mi nismo anđeli": Predstavljao se lažnim imenom, ovo krio od svih

Mondo pre 1 dan
Iako je pre mesec dana zbog lošeg stanja odveden sa bine, mnogi su mislili da će se ipak izvući. Nažalost, sudbina je za njega imala druge planove. Njegov život obeležila je ljubav prema muzici, pre svega prema bendu "Majke", koji je osnovao sa prijateljima Marinom Pokrovcem, Nedeljkom Ivkovićem Kilminsterom, Željkom Mikulićem Korozijom i Goranom Dujmićem. Rane godine benda obeležila je i velika tragedija - smrt Marina Pokrovca, koja je ostavila dubok trag na… »
Od tragične smrti supruge do borbe sa zavisnošću: Goran Bare je imao težak život pun iskušenja

Od tragične smrti supruge do borbe sa zavisnošću: Goran Bare je imao težak život pun iskušenja

Nova pre 1 dan
Večernji list prvi je objavio vest da je muzičar, roker i umetnik Goran Bare preminuo danas, 9. oktobra, u 62. godini. Jedan od poslednjih intervjuu je dao za pomenuti list, u septembru 2022. godine, kada je otvoreno govorio o najtežim trenucima u svom životu. Na pitanje da li je u ženama koje su prošle kroz njegov život pronašao ljubav koju nije imao u detinjstvu, odgovorio je: „Jesam, posebno sa prvom ženom, Mirjanom, ali i sa nekim drugima koje neću imenovati.… »
Poslednja ispovest Gorana pred smrt: Ženu pronašao mrtvu pored sebe, sina ostavio kada je imao 5 godina

Poslednja ispovest Gorana pred smrt: Ženu pronašao mrtvu pored sebe, sina ostavio kada je imao 5 godina

B92 pre 1 dan
Poslednji intervju za hrvatski "Večernji list" Goran Bare dao je u septembru 2022. godine, kada je otvoreno govorio o najtežim trenucima kroz koje je prošao. Na pitanje da li je u ženama tokom života pronašao ljubav koju nije imao u detinjstvu, odgovorio je: "Jesam, posebno sa prvom ženom, Mirjanom, ali i sa nekim drugima koje neću imenovati. Strašno sam emotivan i zaljubljiv. Jako se zaljubim, patim, to je opasno. Evo, ovaj intervju me je sada podstakao da napišem… »
Ko je bio Goran Bare? Frontmen grupe Majke i jedan od najvećih buntovnika regionalne rok scene

Ko je bio Goran Bare? Frontmen grupe Majke i jedan od najvećih buntovnika regionalne rok scene

B92 pre 1 dan
Rođen 16. avgusta 1965. godine u Vinkovcima, Goran Bare muzičku karijeru započeo je početkom osamdesetih godina, a grupu Majke osnovao je 1984. godine. Bend je ubrzo privukao pažnju publike zahvaljujući jedinstvenom spoju garažnog roka, bluza i panka. Albumi poput "Razum i bezumlje", "Razdor" i "Vrijeme je da se krene" učvrstili su njihov status jednog od najvažnijih rok sastava na prostoru bivše Jugoslavije. Bare je tokom karijere bio poznat po svom… »
Umro Goran Bare: Poznati pevač preminuo u 62. godini

Umro Goran Bare: Poznati pevač preminuo u 62. godini

Blic pre 2 dana
Rašić i Tibljaš navode da su poslednjih pet godina bezuspešno pokušavali da ga nagovore na lečenje zbog zdravstvenih problema. Legendarni jugoslovenski i hrvatski muzičar i vođa grupe "Majke", Goran Bare, umro je u 62. godini. Vest o njegovoj smrti preneo je "Večernji list", a informaciju su potvrdili članovi njegovog benda Mario Rašić i Alen Tibljaš. Prema rečima članova benda, oni su ga pronašli danas oko 13 časova u njegovom stanu, kada je ležao beživotno i više… »
Odlazak legende rokenrola! Preminuo Goran Bare, frontmen kultne grupe „Majke“

Odlazak legende rokenrola! Preminuo Goran Bare, frontmen kultne grupe „Majke“

Dnevnik pre 2 dana
Vest o njegovoj smrti preneo je "Večernji list", a informaciju su potvrdili članovi njegovog benda Mario Rašić i Alen Tibljaš. Prema rečima članova benda, oni su ga pronašli danas oko 13 časova u njegovom stanu, kada je ležao beživotno i više nije disao. Rašić i Tibljaš su izjavili da su tokom poslednjih pet godina bezuspešno pokušavali da ga nagovore na lečenje i suočavanje sa nagomilanim zdravstvenim problemima. Bare je prekinuo usled isrcpljenosti i zdravstvenih… »
Umro Goran Bare!

Umro Goran Bare!

Telegraf pre 2 dana
Ovu vest za Večernji su potvrdili Mario Rašić i Alen Tibljaš. Članovi benda našli su ga danas oko 13 sati kako beživotno leži u svom stanu. Nažalost, Goran više nije disao. Njih dvojica su ga posljednjih pet godina pokušali nagovoriti na lečenje i suočavanje sa zdravstvenim problemima. Nažalost, bezuspešno. Goran Bare je bio hrvatski rok muzičar, osnivač i frontmen vinkovačke grupe Majke. ​Rođen je 16. avgusta 1965. godine u Vinkovcima u radničkoj porodici. Svoju… »
Preminuo hrvatski rok muzičar Goran Bare

Preminuo hrvatski rok muzičar Goran Bare

Nedeljnik pre 2 dana
Kako su za „Večernji list“ potvrdili Mario Rašić i Alen Tibljaš, članovi benda pronašli su Baretovo beživotno telo danas oko 13 časova u njegovom stanupiše, piše Index.hr. Rašić i Tibljaš ispričali su da su ga poslednjih pet godina pokušavali da nagovore na lečenje zbog zdravstvenih problema, ali u tome nisu uspeli. MESEC KNJIGE 3 ZA 33% Tri ili više knjiga. 33% popusta. Izaberi tri ili više knjiga iz Nedeljnik biblioteke i plati 33% manje. IZABERI SVOJE ROMANE… »
Preminuo Goran Bare, frontmen grupe Majke i jedan od najprepoznatljivijih glasova regionalnog roka

Preminuo Goran Bare, frontmen grupe Majke i jedan od najprepoznatljivijih glasova regionalnog roka

Ist media pre 2 dana
Njegovu smrt potvrdili su članovi benda za hrvatske medije. Goran Bare, poznat po tekstovima u kojima je otvoreno govorio o ličnim borbama, ostavio je dubok trag u hrvatskom i regionalnom rokenrolu. Pesme poput „A ti još plačeš“, „Mene ne zanima“ i „Teške boje“ ostale su među najpoznatijim ostvarenjima njegove karijere. Vest o njegovoj smrti objavili su hrvatski mediji, pozivajući se na članove benda. Bare je prvi bend osnovao sa samo 14 godina, a 1984. godine… »
Preminuo Goran Bare

Preminuo Goran Bare

ATA Stars pre 1 dan
Rašić i Tibljaš ispričali su da su ga poslednjih pet godina pokušavali da Gorana nagovore na lečenje zbog zdravstvenih problema, ali u tome nisu uspeli. Bare je bio jedna od najvažnijih i najupečatljivijih figura hrvatske rok-scene. Kao pevač i autor grupe „Majke“ ostavio je dubok trag pesmama poput „Teške boje“, „Mene ne zanima“, „Vreme je da se krene“ i „Budi ponosan“. Krajem septembra Goranu je pozlilo tokom nastupa u Makarskoj, zbog čega je koncert prekinut već… »
Goran Bare: Odlazak balkanskog Igija Popa i rok pesnika

Goran Bare: Odlazak balkanskog Igija Popa i rok pesnika

BBC News pre 1 dan
Goran Bare, vođa hrvatske muzičke grupe Majke i kultna ličnost regionalnog rokenrola, karakterističnog, sirovog, hrapavog vokala i neodoljive harizme na bini i van nje - preminuo je u 62. godini. Vest o njegovoj smrti potvrdili su članovi benda za hrvatske medije. Balkanski Igi Pop i vođa kultnog garažnog rok sastava iz Vinkovaca ostavio je duboki trag na muzičkoj sceni u Hrvatskoj i na prostoru nekadašnje Jugoslavije kao autor hitova poput „A… »
Preminuo Goran Bare, legendarni frontmen grupe Majke

Preminuo Goran Bare, legendarni frontmen grupe Majke

Pravo u centar pre 1 dan
Bare se poslednjih godina suočavao sa zdravstvenim problemima. Njegov poslednji nastup, 20. septembra na festivalu „Modro i zeleno“ u Makarskoj, prekinut je pre nego što je uspeo da izvede prvu pesmu. Članovi benda tada su mu pomogli da siđe sa bine, a publika ga je ispratila aplauzom. Nakon toga najavljena je dvomesečna pauza zbog odmora i oporavka. Goran Bare rođen je 1965. godine, a muzičku karijeru započeo je još kao tinejdžer. Sredinom osamdesetih osnovao je… »
Umro Goran Bare, frontmen benda Majke

Serbian News Media pre 1 dan
Proslavljeni hrvatski rok muzičar Goran Bare, vođa grupe Majke, umro je u 62. godini, objavili su danas hrvatski mediji. Prema navodima zagrebačkog Večernjeg lista, članovi benda su ga pronašli u njegovom stanu oko 13 časova, bez znakova života.… »
Umro  Goran Bare, frontmen benda Majke

Beta pre 1 dan
Proslavljeni hrvatski rok muzičar Goran Bare, vođa grupe Majke, umro je u 62. godini, objavili su danas hrvatski mediji. Prema navodima zagrebačkog Večernjeg lista, članovi benda su ga pronašli u njegovom stanu oko 13 časova, bez znakova života. Bare je rođen u Vinkovcima 1965. godine, a krajem 1984. osnovao je grupu Majke. Kao pevač i autor te grupe, kao i u solo karijeri, ostavio je dubok trag na muzičkoj sceni s pesmama kao što su "Teške… »
Preminuo legendarni frontmen “Majki” Goran Bare

Preminuo legendarni frontmen “Majki” Goran Bare

Moj Novi Sad pre 1 dan
Vest da je Goran Bare (61) preminuo za Večernji list potvrdili su Mario Rašić i Alen Tibljaš. Članovi benda pronašli su ga danas oko 13 časova kako beživotno leži u svom stanu. Nažalost, Goran više nije disao. Njih dvojica su poslednjih pet godina pokušavala da ga nagovore na lečenje i suočavanje sa zdravstvenim problemima. Bez uspeha. Inače, Goran Bare je već sa dvanaest godina znao da je muzika njegov poziv. Sa prijateljem Marinom Pokrovcem osnovao je „Duo… »
Preminuo Goran Bare, frontmen grupe „Majke“

Preminuo Goran Bare, frontmen grupe „Majke“

RTS pre 1 dan
Prema pisanju hrvatskih medija, Rašić i Tibljaš su poslednjih pet godina bezuspešno pokušavali da ga nagovore da potraži pomoć zbog zdravstvenih problema. Baretovo stanje zabrinulo je javnost i nedavno, kada je prekinut njegov nastup na festivalu „Modro i zeleno“ u Makarskoj. Muzičar nije uspeo da otpeva ni prvu pesmu, nakon čega su mu članovi tima pomogli da siđe sa bine. Publika ga je ispratila aplauzom, a bend je saopštio da mu telo i glas nisu dozvolili da… »
"Često se loše osećao, ali je odbijao svaku pomoć": Oglasile se kolege iz benda Gorana Barea, izneli šok detalje

"Često se loše osećao, ali je odbijao svaku pomoć": Oglasile se kolege iz benda Gorana Barea, izneli šok detalje

Mondo pre 1 dan
Šokantna je to vest i za sve Baretove poštovaoce, kolege i njegov bend koji ga je preklinjao da ode na detaljan lekarski pregled. Nije želeo da ide kod doktora. Često se loše osećao, ali je tvrdoglavo odbijao svaku pomoć", kažu njegovi muzičari za Jutarnji.hr koji su ubeđeni da je Bareta izdalo srce jer je poslednji nalaz EKG-a bio loš. "Uprkos tome, i dalje se radovao stvaranju muzike, imao je puno planova, uvek sa radošću odlazio na koncerte, najavljivao pesme za… »
“Teške boje” ostaju za njim: Preminuo je Goran Bare, a njegove poslednje reči o životu danas zvuče drugačije

“Teške boje” ostaju za njim: Preminuo je Goran Bare, a njegove poslednje reči o životu danas zvuče drugačije

City magazine pre 1 dan
Vest o njegovoj smrti potresla je ljubitelje roka, a jedan od poslednjih velikih intervjua dao je za hrvatski portal Index početkom septembra, u razgovoru u kojem je otvoreno govorio o muzici, životu, prijateljstvu i svemu što ga je oblikovalo kao čoveka i umetnika. „Ničega mi nije žao. Sve je to život“, poručio je Bare u tom razgovoru, rečenicom koja danas dobija posebnu težinu. Iza njega ostaju pesme koje su obeležile generacije, među kojima se posebno izdvaja… »
Preminuo pevač Goran Bare

Preminuo pevač Goran Bare

Sputnik pre 1 dan
Rašić i Tibljaš ispričali su da su ga poslednjih pet godina pokušavali nagovoriti na liječenje zbog zdravstvenih problema, ali u tome nisu uspeli. Bare je bio jedna od najvažnijih i najupečatljivijih figura hrvatske rok-scene. Kao pevač i autor grupe "Majke" ostavio je dubok trag pesmama poput "Teške boje", "Mene ne zanima", "Vreme je da se krene" i "Budi ponosan". Krajem rujna Baretu je pozlilo tokom nastupa u Makarskoj, zbog čega je koncert prekinut već tokom… »
Preminuo Goran Bare: Balkan u „Teškim bojama“

Preminuo Goran Bare: Balkan u „Teškim bojama“

Vreme pre 1 dan
Vest da je Goran Bare (61) preminuo za Večernji list potvrdili su Mario Rašić i Alen Tibljaš. Članovi benda pronašli su ga danas oko 13 časova kako beživotno leži u svom stanu, ali kažu da Bare više nije disao. Njih dvojica su poslednjih pet godina pokušavala da ga nagovore na lečenje i suočavanje sa zdravstvenim problemima. Bez uspeha. Goran Bare je već sa dvanaest godina znao da je muzika njegov poziv, piše Večernji list. Sa prijateljem Marinom Pokrovcem osnovao… »
Preminuo Goran Bare, frontmen grupe Majke

Preminuo Goran Bare, frontmen grupe Majke

NIN pre 1 dan
Vest o njegovoj smrti preneo je "Večernji list", a informaciju su potvrdili članovi njegovog benda Mario Rašić i Alen Tibljaš. Prema rečima članova benda, oni su ga pronašli danas oko 13 časova u njegovom stanu, kada je ležao beživotno i više nije disao. Rašić i Tibljaš su izjavili da su tokom poslednjih pet godina bezuspešno pokušavali da ga nagovore na lečenje i suočavanje sa nagomilanim zdravstvenim problemima, prenosi Blic. Goran Bare rođen je 1965. u… »
Goran Bare se tri puta lečio zbog problema sa zavisnošću: druga žena mu pomogla, pa na kraju ostao sam

Goran Bare se tri puta lečio zbog problema sa zavisnošću: druga žena mu pomogla, pa na kraju ostao sam

Telegraf pre 1 dan
Bare se tokom života ženio dva puta. Nakon Mirjanine smrti upoznao je Tamaru, koja mu je pružala podršku tokom jednog od perioda lečenja od zavisnosti. Njihov brak kasnije je završen razvodom. Zavisnost od heroina, sa kojom je počeo da se suočava još u mladosti, obeležila je veliki deo njegovog života. Tokom godina više puta je pokušavao da prestane sa uzimanjem droge i prolazio kroz različite oblike lečenja. U jednom ranijem intervjuu otkrio je da se lečio tri… »
"Izašao je na binu sa velikom željom" Poslednji nastup Gorana Bare prekinut posle nekoliko minuta: "Nije mu bilo dobro"

"Izašao je na binu sa velikom željom" Poslednji nastup Gorana Bare prekinut posle nekoliko minuta: "Nije mu bilo dobro"

Blic pre 1 dan
Publika u Makarskoj ispratila ga je toplim aplauzom, a snimak tog trenutka objavio je portal 'Pod Biokovom'. Muzičku scenu potresla je vest da je Goran Bare, frontmen kultnog benda "Majke", umro u 62. godini. Pevač je pronađen bez svesti u svom stanu oko 13 časova, a vest o njegovoj smrti potvrdili su članovi benda Mario Rašić i Alen Tibijaš. Poslednji put pred publikom nastupio je 20. septembra u Makarskoj, gde je zbog zdravstvenog stanja bio primoran da prekine… »
Preminuo je Goran Bare

Preminuo je Goran Bare

Balkan Rock pre 1 dan
Prema informacijama koje je objavio Večernji list, Baretovo beživotno telo pronađeno je danas oko 13 časova u njegovom stanu. Članovi benda Mario Rašić i Alen Tibljaš potvrdili su ovu informaciju, navodeći da su tokom poslednjih pet godina pokušavali da ga nagovore da potraži lekarsku pomoć zbog zdravstvenih problema, ali bez uspeha. Bare je decenijama bio jedna od ključnih figura regionalnog rocka, a svojim autentičnim izrazom i radom s grupom Majke ostavio je… »
Preminuo hrvatski muzičar Goran Bare

Preminuo hrvatski muzičar Goran Bare

Insajder pre 1 dan
Ilustracija, Gitara, ilustracija, foto: Simon Weisser/Unsplash Vest o njegovoj smrti potvrdili su za Večernji list Mario Rašić i Alen Tibljaš, njegove kolege iz benda. Bare je sa grupom Majke bio poznat po pesmama „Teške boje“, „Mene ne zanima“, „Vrijeme je da se krene“ i „Budi ponosan“. Njegovu karijeru obeležili su prepoznatljiv glas i koncertni nastupi, a javno je govorio i o ličnim problemima sa kojima se suočavao. Krajem septembra pozlilo mu je tokom nastupa… »
Preminuo Goran Bare: Pre mesec dana ga odneli sa bine, kolege pronašle njegovo telo

Preminuo Goran Bare: Pre mesec dana ga odneli sa bine, kolege pronašle njegovo telo

Mondo pre 1 dan
Kako su za Večernji list potvrdili Mario Rašić i Alen Tibljaš, članovi benda pronašli su Baretovo beživotno telo danas oko 13 sati u njegovom stanu. Rašić i Tibljaš ispričali su da su poslednjih pet godina pokušavali da ga nagovore na lečenje zbog zdravstvenih problema, ali u tome nisu uspeli. Bare je bio jedna od najvažnijih i najupečatljivijih figura hrvatske rok scene. Kao pevač i autor grupe Majke ostavio je dubok trag pesmama poput "Teške boje", "Mene ne… »
Preminuo Goran Bare

Preminuo Goran Bare

B92 pre 1 dan
Kako su za Večernji list potvrdili Mario Rašić i Alen Tibljaš, članovi benda su našli beživotno telo danas oko 13 sati u njegovom stanu. Rašić i Tibljaš ispričali su da su poslednjih pet godina pokušavali da ga nagovore na lečenje zbog zdravstvenih problema, ali u tome nisu uspeli. Goran Bare je bio jedna od najvažnijih i najupečatljivijih figura hrvatske rok-scene. Kao pevač i autor grupe "Majke" ostavio je dubok trag pesmama poput "Teške boje", "Mene ne zanima",… »
Pre 5 godina se teturao po auto-putu, pa ga odneli sa bine: Pevač Goran Bare pronađen mrtav u 61. godini

Pre 5 godina se teturao po auto-putu, pa ga odneli sa bine: Pevač Goran Bare pronađen mrtav u 61. godini

Mondo pre 1 dan
Iako tačni uzorci smrti još uvek nius poznati, pre samo nekoliko dana, tačnije krajem septembra, imao je nastup u Makarskoj koji je trajao svega nekoliko minuta. Njegov koncert je prekinut već tokom prve pesme, a sa bine ga je izvelo obezbeđenje. Goran Bare nastupao je u Makarskoj, ali je njihov koncert neočekivano prekinut već tokom prve pesme. Umesto očekivanog rok spektakla, njegov nastup trajao je svega nekoliko minuta. Na snimcima koji su se nakon koncerta… »
"Probudio sam se pored žene, bila je mrtva": Tragična priča Barea, posle smrti supruge doživeo slom

"Probudio sam se pored žene, bila je mrtva": Tragična priča Barea, posle smrti supruge doživeo slom

Mondo pre 1 dan
Njegovo beživotno telo danas oko 13 časova u stanu su pronašli članovi benda Mario Rašić i Alen Tibljaš, što su potvrdili za Večernji list. Oni su otkrili da su poslednjih pet godina bezuspešno pokušavali da ga nagovore na lečenje usled ozbiljnih zdravstvenih problema sa kojima se godinama borio. Inače, Goran je godinama živeo na ivici siromaštva. "Voleo bih da me neko zaposli, ako je nekom potreban di-džej na radiju ili kopač krompira… Ili prodavac, ja imam… »
Preminuo Goran Bare, legendarni hrvatski roker i frontmen grupe Majke

Preminuo Goran Bare, legendarni hrvatski roker i frontmen grupe Majke

Euronews pre 1 dan
Bare je rođen 16. avgusta 1965. godine u Vinkovcima, a već sa 15 godina počeo je da svira u bendovima. Sa prijateljem Marinom Pokrovcem osnovao je grupu "Duo debili", koja je 1984. godine prerasla u Majke. Veliku prepoznatljivost bend je stekao 1989. godine pesmama na kompilaciji "Bombardovanje Njujorka". Godinu dana kasnije objavili su debitantski album "Razum i bezumlje", koji su domaći kritičari proglasili rok albumom godine. Bare je ostavio dubok trag na… »
"Probudio sam se pored nje, bila je mrtva" Pevač Goran Bare imao tešku životnu priču, obeležili ga veliki udarci: Živeo na…

"Probudio sam se pored nje, bila je mrtva" Pevač Goran Bare imao tešku životnu priču, obeležili ga veliki udarci: Živeo na…

Blic pre 1 dan
Nakon smrti supruge, suočio se sa teškim mentalnim zdravljem i dijagnozom manične depresije. Umro Goran Bare, legendarni hrvatski muzičar, koji iza sebe ima tešku životnu priču. Frontmen grupe majke preminuo je u 62. godini života. Podsetimo, muzičar je iza sebe imao jako tešku životnu priču, vodio je borbu sa finansijama, a pored sebe je jednog jutra zatekao mrtvu suprugu. Naime, Goran je sa tadašnjom suprugom bio dve godine u braku, a s knedlom u grlu je objasnio… »
Poslednja ispovest Gorana Barea pred smrt: Ženu pronašao mrtvu pored sebe, sina ostavio kada je imao 5 godina

Poslednja ispovest Gorana Barea pred smrt: Ženu pronašao mrtvu pored sebe, sina ostavio kada je imao 5 godina

Telegraf pre 1 dan
U poslednjem intervjuu koji je dao za Večernji list, u septembru 2022. godine, muzičar je otvoreno govorio o najtežim trenucima svog života, među kojima su smrt supruge Mirjane i udaljavanje od jedinog sina. Jedan od najpotresnijih trenutaka dogodio se kada je suprugu pronašao mrtvu pored sebe. Njena smrt ga je potpuno slomila, a kako je priznao, u periodu koji je usledio počeo je da uništava sopstveni život. Govorio je da je tada želeo da umre, ali ga je pomisao… »
Ovo je poslednji Goranov nastup: Pre 20 dana ga izneli sa bine, danas našli njegovo telo

Ovo je poslednji Goranov nastup: Pre 20 dana ga izneli sa bine, danas našli njegovo telo

Telegraf pre 1 dan
Poslednje pojavljivanje pevača u javnosti, dogodilo se pre samo 20 dana, kada je posle prve pesme prekinut koncerti i on odveden sa bine. Naime, on je tada imao koncert u Makarskoj koji je trajao svega nekoliko minuta. Njegov koncert je prekinut već tokom prve pesme, a sa bine ga je izvelo obezbeđenje. Na snimcima koji su se nakon koncerta proširili mrežama vidi se kako su tada muzičaru uz pomoć drugih osoba napušta scenu, dok ga je okupljena publika sa scene… »
Ovo je bio poslednji nastup Gorana Barea: Sa bine sišao posle prve pesme (VIDEO)

Ovo je bio poslednji nastup Gorana Barea: Sa bine sišao posle prve pesme (VIDEO)

Nova pre 1 dan
Oni su naveli da je Bare pronađen bez svesti u svom stanu oko 13 časova danas. Publika koja je 20. septembra došla na koncert Gorana Bareta i grupe Majke u centru Makarske nije ni slutila da ga poslednji put gleda na sceni. Koncert je prekinut nakon prve pesme, tokom koje je bilo očigledno da se Bare ne oseća dobro. Kolege iz benda prišle su mu i pomogle mu da napusti binu. Kako se vidi na snimku, pevač je na odlasku mahnuo publici. „Goran Bare večeras na festivalu… »
Preminuo Goran Bare, frontmen benda "Majke"

Preminuo Goran Bare, frontmen benda "Majke"

Nova pre 1 dan
Ovu vest potvrdili su za Večernji.hr članovi benda "Majke" Mario Rašić i Alen Tibijaš. Oni su naveli da je Bare pronađen bez svesti u svom stanu oko 13 časova danas. Goran Bare se poslednjih godina suočavao sa zdravstvenim problemima, a Rašić i Tibijaš su istakli da su ga nagovarali da ide na lečenje, ali bezuspešno. Podsetimo, Bare je nedavno morao da prekine nastup nakon što je bend otpevao samo jednu pesmu. Frontmenu "Majki" tada je pozlilo na sceni, a članovi… »
Preminuo Goran Bare, frontmen kultne grupe Majke

Preminuo Goran Bare, frontmen kultne grupe Majke

Radio 021 pre 1 dan
To su za Večernji list potvrdili Mario Rašić i Alen Tibljaš, članovi benda. Bare je bio jedna od najznačajnijih i najprepoznatljivijih figura hrvatske rok scene. Kao pevač i autor grupe Majke ostavio je dubok trag pesmama poput "Teške boje", "Mene ne zanima", "Vrijeme je da se krene" i "Budi ponosan". Njegovu karijeru obeležili su energični koncertni nastupi, prepoznatljiv glas i beskompromisan pristup muzici, ali i teške životne borbe o kojima je otvoreno govorio.… »
Preminuo je Goran Bare

Preminuo je Goran Bare

Danas pre 1 dan
Vest da je Goran Bare (61) preminuo za Večernji list potvrdili su Mario Rašić i Alen Tibljaš. Članovi benda pronašli su ga danas oko 13 časova kako beživotno leži u svom stanu. Nažalost, Goran više nije disao. Njih dvojica su poslednjih pet godina pokušavala da ga nagovore na lečenje i suočavanje sa zdravstvenim problemima. Bez uspeha. Muzičar je, podsetimo, nedavno odveden sa bine i nije mogao da nastavi koncert u Makarskoj. Bubnjar Majki i menadžer benda Alen… »

Vesti dana »