Povezane vesti

Pogledajte susret legendi Zvezde i Partizana: Rivalitet ostao na terenu, Dejo sve objasnio jednom rečenicom

Pogledajte susret legendi Zvezde i Partizana: Rivalitet ostao na terenu, Dejo sve objasnio jednom rečenicom

Telegraf pre 19 sati
Tradicionalno, ovaj festival je okupio veliki broj legendarnih sportista na jednom mestu, što je bila i svojevrsna prilika da se vide neki stari drugari (ali i rivali) koji nisu imali mnogo prilika za to u prethodnom periodu. Ovo je bila i svojevrsna prilika da se po prvi put, premijerno, u Crnoj Gori prikaže film o legendarnom Momčilu Moci Vukotiću, najvećoj legendi Partizana. Tom prilikom je izjavu davao i legendarni Dejan Savićević, koji je legenda Zvezde, ali… »
Legendarni Dejo biranim rečima o Moci Vukotiću: "Nisam video boljeg igrača! Partizan je imao tu sreću..."

Legendarni Dejo biranim rečima o Moci Vukotiću: "Nisam video boljeg igrača! Partizan je imao tu sreću..."

Telegraf pre 21 sat
Takođe, ovde je premijerno prikazan i film o Momčilu Moci Vukotiću, dok je tu bio pristuan i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore - Dejan Savićević. Legendarni fudbaler Crvene zvezde je stigao u Ulcinj nešto ranije tokom dana, a posle filma je izneo i svoje utiske o samom filmu i tome šta je video na platnu. - Lepi utisci. Imao sam tu privilegiju da sam poznavao Mocu, čak sam jednom "igrao" protiv njega. Bilo je 1973. godine, Partizan je gostovao u Podgorici, bio… »
Dejan Savićević: "Džaja najbolje opisao Mocu, imali sreće zbog oca partizanovca"

Dejan Savićević: "Džaja najbolje opisao Mocu, imali sreće zbog oca partizanovca"

Mondo pre 20 sati
Uz Sašu Ilića najveći igrač u istoriji FK Partizan bio je blizak saradnik Savićeviću početkom veka, kada je legendarni "Genije" kratkotrajno bio selektor SR Jugoslavije odmah nakon igračke karijere. "Lepi su utisci, imao sam privilegiju da sam poznavao Mocu. Čak sam jednom 'igrao' protiv njega, pod znacima navoda, 1983. godine kad sam bio klinac na klupi i ušao par minuta kad je Partizan gostovao Budućnosti. Bio je vrhunski igrač, što se vidi i u filmu. Nisam video… »
Zvezda do zvezde – otvoren 5. Mundijal prijateljstva u Ulcinju

Zvezda do zvezde – otvoren 5. Mundijal prijateljstva u Ulcinju

Sport klub pre 23 sata
Posle emotivne večeri u petak, u kojoj je održana komemoracija slavnim ličnostima iz sveta sporta koje su preminule u proteklom periodu, usledio je program po kojem je Mundijal i poznat – evociranje sportskih uspomena uz velike regionalne zvezde. Domaćin Pavle Pepđonović obratio se okupljenima uz sada već čuveni slogan: „Samo nam je ljubav potrebna!“ Potom su na scenu izlazili brojni govornici – od državnih i sportskih zvaničnika Crne Gore, pa do svima poznatih… »
Rađa o Jokiću i Dončiću, pa se prisetio Jugoslavije: "Te stvari su nebitne"

Rađa o Jokiću i Dončiću, pa se prisetio Jugoslavije: "Te stvari su nebitne"

Mondo pre 1 dan
U Ulcinju se održava 5. Mundijal prijateljstva, a to je ujedno bila i prilika da se legende okupe na jednom mestu. Jedan od gostiju bio je i bivši košarkaš Bostona Dino Rađa, koji je govorio o bivšim igračkim danima, trenutnom uspehu igrača, ali i zlatnoj jugoslovenskoj generaciji kojoj verovatno ne bi bilo kraja da nije došlo do raspada tadašnje zemlje. "Jutros, u cik zore, oko 10 kad sam se probudio", započeo je Rađa šalom obraćanje. Usledio je aplauz, a onda je… »
Kad je Dule Vujošević izveo legendaran potez pred besnim Delijama: “Izašao je sam pred njih, desilo se čudo”

Kad je Dule Vujošević izveo legendaran potez pred besnim Delijama: “Izašao je sam pred njih, desilo se čudo”

Telegraf pre 1 dan
Posebno emotivno bilo je kada je profesor Vladimir Koprivica održao govor u čast Duška Vujoševića, koji je rasplakao njegovu suprugu Anu u publici. Popularni “Profa” je bio čovek koji je najduže sarađivao sa Duletom u njegovoj karijeri, pa je kroz crtice opisao čitavu njegovu karijeru i život. Tu smo mogli da čujemo koliko je Vujošević bio posvećen poslu i kako je svaki trening gledao kao najvažnije finale. Medu crticama izdvojila se i jedna koja prikazuje koliko… »
Sin legendarnog Moce Vukotića prišao čuvenom Dinu Rađi, dao mu dres Partizana, a onda je Hrvat stavio potpis!

Sin legendarnog Moce Vukotića prišao čuvenom Dinu Rađi, dao mu dres Partizana, a onda je Hrvat stavio potpis!

Telegraf pre 1 dan
Izuzetno emotivno je bilo kada je profesor Vladimir Koprivica održao govor u čast legendarnog trenera Duška Vujoševića, koji je rasplakao njegovu suprugu Anu u publici. - Uoči početka derbija navijači Zvezde sa suprotne strane naše klupe gađaju nas omanjim, ali opasnim metalnim delovima koje skidaju sa stolica. Plašimo se od ozbiljnih povreda, a Dule izlazi na sredinu terena i prkosno stoji, bočno okrenut publici ne obraćajući pažnju na očiglednu opasnost. I dešava… »
Vladimir Koprivica: "Duško Vujošević više nikada nije bio isti, izdaju nikada nije praštao"

Vladimir Koprivica: "Duško Vujošević više nikada nije bio isti, izdaju nikada nije praštao"

Mondo pre 1 dan
Na 5. Mundijalu prijateljstva u Ulcinju okupile su se sve najveće legende regionalnog sporta, a na ovom izdanju oprostili su se velikani od nekih koji su nas napustili. Duško Vujošević je preminuo 8. aprila i nije Ulcinj stigao da ga ugosti na Mundijalu, a sada su se od njega oprostili njegovi prijatelji Sinan Gudžević i Vladimir Koprivica. Nakon što je pesnik, pisac i novinar Sinan Gudžević emotivno pričao o legendarnom treneru Partizana i svom velikom prijatelju… »
Otvoren 5. Mundijal prijateljstva: Legende odale počast Dušku, Praji, Gudelju, Suknu i Edinu Avdiću

Otvoren 5. Mundijal prijateljstva: Legende odale počast Dušku, Praji, Gudelju, Suknu i Edinu Avdiću

Mondo pre 1 dan
U Ulcinju je otvoren 5. Mundijal prijateljstva koji je i ovoga puta okupio veliki broj najvećih imena sporta u regionu. U petak je Ulcinj bio sportski centar Balkana, pa su tako ulcinjskim plažama šetali velikani sporta iz svih bivših republika Jugoslavije. Srbiju su predstavljale legende poput Miroslava Đukića, Daneta Korice, Miška Marića, Veselina Vukovića, Zorana Stevanovića, Nebojše Zorkića, Igora Milanovića i Vlade Đurovića. Tu su bili i Peter Vilfan, Zoran… »

Vesti dana »