Povezane vesti

Kiša U Celoj Zemlji: Srbija strahuje: Čeka li nas "ruska prognoza"? RHMZ: Posledice kiše tek sutra, nova opasnost u SUBOTU

Blic 10.03.2016
Kiša danas pada u većem delu Srbije, a u većini krajeva za 24 sata očekuje se količina padavina od 20 do 30 mm po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu lokalno i više. Građani područja koja su nedavno pogođena poplavama strahuju da im preti… »

(Uživo) Vanredna Situacija: Sava kod Šapca prešla granicu vanredne odbrane, najkritičnije kod Čačka

Kurir 10.03.2016
Kiša intenzivno pada od ranih jutarnjih časova, a širom Srbije u toku su vanredne mere odbrane od poplava. Prema prognozi Hidrometeorološkog centra Rusije, našu zemlju će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana pogoditi dva kišna talasa odjednom. Prvi… »

Neophodan oprez zbog poplava, Srbija u pripravnosti

RTS 10.03.2016
Kiša pada skoro celog dana u Srbiji i, mada se voda sa većine poplavljenih područja povlači, sve nadležne službe su u pripravnosti, jer su najavljene nove padavine. Kiša koja pada od jutros najviše problema stvara meštanima Lapljeg Sela, Preoca… »

"Vreme se menja iz sata u sat, najkritičnije u..."

B92 10.03.2016
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova izjavio je, nakon sednice vladinog štaba za vanredne situacije, da je najkritičnija situacija zbog poplava u Čačku i Lučanima. "Pratićemo i stanje u Novom Pazaru. Hiljadu pripadnika vojske i policije je na… »

Ljajić: Nema mesta panici, ali moramo biti oprezni

Novi magazin 10.03.2016
Prema Ljajićevim rečima, dobra stvar je što su se svi organizovali, počev od građana preko privrede, vojske i svih lokalnih službi. "Loša vest je što kiša pada 24 sata i što su prognoze da će i narednih dana biti padavina. Preko 6.000 vreća sa… »

Novi Pazar: Kiša pada 24 sata, svi pune džakove

Mondo 10.03.2016
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je prilikom obilaska nasipa na reci Jošanici u Novom Pazaru da nema mesta panici, ali da se mora biti budan i oprezan. Foto: Tanjug, Irfan Ličina Prema Ljajićevim rečima, dobra stvar je što su se svi… »

PROGLAŠENA vanredna situacija u celoj zemlji!

Mondo 10.03.2016
Vlada Srbije proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji cele Srbije zbog opasnosti od poplava. Najkritičnije u Čačku i Lučanima. Foto: MONDO Na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, Vlada Srbije proglasila vanrednu situaciju na… »

Stefanović: Cilj preventivna dejstva i mere

Blic 10.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da su cilj uvođenja vanredne situacije na teritoriji Srbije preventivna dejstva i mere. ''Želimo da omogućimo drzavnim organima da brzo i efikasno izađu u pomoć građanima ukoliko… »

Uvedena vanredna situacija u celoj Srbiji

B92 10.03.2016
Beograd -- Posle sednice Štaba za vanredne situacije i sednice Vlade proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti… »

Službe u pripravnosti, jačaju se bedemi uz reke

RTS 10.03.2016
Žuti meteoalarm na snazi u Srbiji. Iako se u većini poplavljenih područja voda povlači, sve nadležne službe su u pripravnosti. Održan je sastanak Republičkog štaba za vanredne situacije u zgradi Vlade Srbije, a potom i vanredna sednica Vlade na… »

Proglašena vanredna situacija u Srbiji

Beta 10.03.2016
Vlada Srbije proglasila je danas vanrednu situaciju na teritoriji zemlje kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednosti gradjana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava. Kako je… »

Vlada proglasila vanrednu situaciju u celoj Srbiji

Večernje novosti 10.03.2016
Vlada Srbije proglasila je večeras vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje zbog poplava. Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Srbije, kao preventivnu meru kojom će se… »

Uvedena vanredna situacija u celoj Srbiji

Vesti online 10.03.2016
Posle sednice Štaba za vanredne situacije i sednice Vlade proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije, javljaju agencije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u… »

Vanredna situacija u Srbiji, stanovnici strahuju od novih poplava

Slobodna Evropa 10.03.2016
Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti… »

Zašto je uvedena vanredna situacija i šta dalje

Mondo 10.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da su cilj uvođenja vanredne situacije na teritoriji Srbije preventivna dejstva i mere. Foto: Čitalac MONDA/scolic76 "Želimo da omogućimo državnim organima da brzo i efikasno… »

Velika Morava stigla do trim-staze / FOTO

B92 10.03.2016
Ćuprija -- Velika Morava je u Ćupriji dostigla nivo od 291 centimetar i već je na trim-stazi u gradskom parku, ali daleko od nivoa da prelije gradski odbrambeni zid. Meštani koji su odrasli uz Moravu rekli su Tanjugu da je "Morava danas u ovom delu… »

U tri grada i 14 opština vanredna situacija, evakuisana 171 osoba

RTV 10.03.2016
BEOGRAD, PIROT - U tri grada i 14 opština i dalje je na snazi vanredna situacija, zbog obilnih padavina i izlivanja vodotoka, a iz tih mesta je evakuisana 171 osoba i poplavljeno 710 domaćinstava, saopšteno je danas iz MUP-a. Vanredna situacija je u… »

Vlada proglasila vanrednu situaciju u celoj Srbiji

SEEbiz 10.03.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u… »

"Predložiću proglašenje vanredne situacije"

B92 10.03.2016
Beograd -- Trenutna situacija u Srbiji zahteva našu budnu pažnju i predložiću proglašenje vanredne situacije na teritoriji cele zemlje, rekao je ministar Stefanović. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u emisiji Kažiprst na TV B92… »

Velika Morava u Ćupriji došla do "trim staze", gradski odbrambeni zid bezbedan

Vesti online 10.03.2016
Velika Morave, je u Ćupriji dostigla nivo od 291 centimetar, i već je na "trim stazi" u gradskom parku, ali daleko od nivoa da prelije gradski odbrambeni zid. Meštani koji su odrasli uz Moravu rekli su, da je Morava danas u ovom delu toka, veoma brza… »

Stefanović: Predložiću da se proglasi vanredna situacija

Kurir 10.03.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će na sastanku Republičkog štaba za vanredne situacije predložiti premijeru da se na teritoriji Srbije proglasi vanredna situacija. ''Situacija je takva da zahteva našu budnu… »

Vanredna situacija u tri grada i 14 opština

Politika 10.03.2016
Zbog obilnih padavina vanredna situacija proglašena je u tri grada i 14 opština u Srbiji, a premijer Aleksandar Vučić najavio da će, ako se padavine nastave do 21 sat, vanredna situacija biti proglašena na teritoriji cele zemlje. Zbog padavina i… »

Vanredni sastanci štaba i Vlade Srbije

B92 10.03.2016
Beograd -- U zgradi Vlade Srbije će biti održan sastanak Republičkog štaba za vanredne situacije, a potom i vanredna sednica vlade. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima sastanak Republičkog štaba za vanredne situacije… »

Marić: Situacija stabilna, večeras najavljene jače padavine

Novi magazin 10.03.2016
Kako je Tanjugu izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, situacija nije promenjena od juče, jer je noćas padala kiša uglavnom slabijeg inteziteta. "Ono što se najavljivalo od RHMZ, od kolega iz Brisela i ruske strane je da danas… »

MUP: I dalje vanredno u tri grada i 14 opština

B92 10.03.2016
Beograd -- Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je vanredna situacija zbog poplava i dalje na snazi u tri grada i 14 opština Republike Srbije. Navedeno je da je vanredna situacija i dalje u Čačku, Novom Pazaru, Kraljevu, Arilju… »

Vanredno stanje u celoj Srbiji ako kiša nastavi da pada

Radio 021 10.03.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas će, ako kiša nastavi da pada do večeras u 21 sat, biti stvoreni uslovi da se proglasi vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije. On je objasnio da zakon tačno propisuje u kojim slučajevima se… »

"Ako kiša nastavi da pada, vanredno stanje u celoj Srbiji"

Vesti online 10.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je u Lučanima da će biti proglašeno vanredno stanje u celoj zemlji ukoliko padavine budu nastavljene do 21 čas. Vučić je posle obilaska domaćinstava koja su stradala u poplavama rekao da zakon tačno… »

Jačaju se bedemi oko izvorišta

Danas 10.03.2016
Zbog najave novih obilnih padavina u Trsteniku je na terenu sva raspoloživa mehanizacija. Trstenik - U Opštini Trstenik na snazi je već dva dana vanredna situacija zbog izlivanja Zapadne Morave na teritoriji Opštine Trstenik. Na sastanku Štaba za… »

Vanredno u 13 opština i tri grada

Danas 10.03.2016
Zbog jakih kiša na zapadu Srbije evakuisano 170 ljudi, 710 domaćinstava poplavljeno U FOKUSU. Beograd - Zbog obilnih padavina i izlivanja vodotokova u tri grada i 13 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija. Vanredno je u Čačku, Novom… »

U 14 opština u Srbiji i dalje vanredno stanje zbog poplava

Slobodna Evropa 10.03.2016
U tri grada i 14 opština i dalje je na snazi vanredna situacija, zbog obilnih padavina i izlivanja vodotoka, a iz tih mesta je evakuisana 171 osoba i poplavljeno 710 domaćinstava, saopšteno je u četvrtak iz MUP-a. Vanredna situacija je u Čačku… »

POPLAVE U SRBIJI U tri grada i 14 opština vanredna situacija, evakuisana 171 osoba

Večernje novosti 10.03.2016
U tri grada i 14 opština i dalje je na snazi vanredna situacija, zbog obilnih padavina i izlivanja vodotoka, a iz tih mesta je evakuisana 171 osoba i poplavljeno 710 domaćinstava. U tri grada i 14 opština i dalje je na snazi vanredna situacija, zbog… »

Srbija Strahuje Od Ruske Prognoze, Meteorolozi Poručuju: Novi kišni talas stiže u subotu!

Kurir 10.03.2016
BEOGRAD - Tokom dana u većem delu Srbije očekuje se kiša umerenog inteziteta, koja će se smiriti sutra, ali već u subotu predviđa se novi kišni talas. Kako je objasnio direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Jugoslav Nikolić, tokom… »

Poplave u Srbiji: Voda se povlači, nadležni u pripravnosti

Moj Novi Sad 10.03.2016
Žuti meteoalarm na snazi u Srbiji. Iako se u većini poplavljenih područja voda povlači, sve nadležne službe su u pripravnosti. Na terenu je i Vojska Srbije. Sanira se i procenjuje materijalna šteta. Vanredna situacija na snazi je u tri grada i 14… »

Reke miruju

Mondo 10.03.2016
Vodostaji reka Save i Drine su u stagnaciji. Svi vodotoci su u svojim koritima i za sada nema opasnosti od poplava, saopštava MUP. Foto: Mondo/ Goran Sivački U tri grada i 14 opština i dalje je na snazi vanredna situacija, zbog obilnih padavina i… »

U tri grada i 14 opština vanredna situacija, evakuisana 171 osoba

Novi magazin 10.03.2016
Vanredna situacija je u Čačku, Novom Pazaru i Kraljevu, Arilju, Lučanima, Topoli, Požegi, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Raškoj, Ljigu, Rači, Trsteniku i na delu teritorije opština Kosjerić, Prijepolje, Nova Varoš i Ćićevac. Na terenu su angažovani… »

Sutra smirivanje situacije, u subotu ponovo kiša

B92 10.03.2016
Tokom dana u većem delu Srbije očekuje se kiša umerenog intenziteta, koja će se smiriti sutra, ali već u subotu predviđa se novi kišni talas. Kako je objasnio direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Jugoslav Nikolić, tokom danas… »

Svi u pripravnosti zbog najavljenih pljuskova

Radio 021 10.03.2016
Tokom protekle noći širom Srbije nije bilo većih promena na vodostajima. Prema najavama, večeras bi trebalo da počnu jače padavine, zbog čega su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Vojske Srbije u povećanom stepenu pripravnosti… »

RHMZ: Upozorenje na obilne kiše i rast vodostaja

Kurir 10.03.2016
RHMZ upozorava da se danas u Srbiji očekuje da količina padavina bude od 20 do 30 mm za 24 sata, na zapadu i jugozapadu lokalno i više, a na planinama sneg. Jutarnja temperatura kretaće se od tri do osam, a najviša od sedam do 11 stepeni. U Beogradu… »

Zbog najavljene kiše svi u pripravnosti

B92 10.03.2016
Tokom protekle noći širom Srbije nije bilo većih promena na vodostajima. Prema najavama, večeras bi trebalo da počnu jače padavine, zbog čega su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Vojske Srbije u povećanom stepenu pripravnosti… »

Marić: Situacija stabilna,večeras jače padavine

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Tokom protekle noći širom Srbije nije bilo većih promena na vodostajima, ali, prema najavama, večeras bi trebalo da počnu jače padavine, zbog čega su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Vojske Srbije u povećanom stepenu… »

U većini krajeva od 20 do 30 mm kiše

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Jugoslav Nikolić izjavio je danas da će u većini krajeva Srbije za 24 časa pasti od 20 do 30 milimetara kiše po kvadratnom metru zbog čega je na snazi žuti meteo-alarm. Gostujući na… »

Marić: Situacija stabilna,večeras najavljene jače padavine

Politika 10.03.2016
Tokom protekle noći širom Srbije nije bilo većih promena na vodostajima, ali, prema najavama, večeras bi trebalo da počnu jače padavine, zbog čega su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Vojske Srbije u povećanom stepenu… »

Marić: U stanju smo pune pripravnosti

Kurir 10.03.2016
Tokom protekle noći širom Srbije nije bilo većih promena na vodostajima, ali, prema najavama, večeras bi trebalo da počnu jače padavine, zbog čega su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Vojske Srbije u povećanom stepenu… »

Potop od prognoze do nervoze

Vesti online 10.03.2016
Apokaliptična upozorenja ruskih meteorologa o potopu Srbije gorem od onog iz maja 2014. unela su veliki strah među stanovništvo centralne i zapadne Srbije. Projekcije da će danas i sutra pasti od 80 do 100 litara kiše po metru kvadratnom stigle su u… »

Vesti dana »