Povezane vesti

Turska: Tusk, Timermans i Merkelova posetili izbeglički kamp

Blic 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans stigli su danas posle podne u posetu izbegličkom kamapu u Turskoj da smire tenzije nastale primenom sporazuma Evropske unije i… »

Turska: Merkel i EU zvaničnici u kampu Nizip

Slobodna Evropa 23.04.2016
Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, te potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans posjetili su u subotu izbjeglički kamp Nizip na tursko-sirijskoj granici. Delegacija je došla da vidi u kakvim uslovima… »

Davutoglu: Ukidanje viza Turcima uslov za primjenu sporazuma EU–Turska

Slobodna Evropa 23.04.2016
Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je u subotu da sporazum Turske i Evropske unije o readmisiji migranata neće biti u potpunosti proveden ukoliko turskim državljanima ne budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU, javio je Reuters. On je… »

Merkel se zalaže za specijalne zone za sirijske izbeglice

Pravda 23.04.2016
GAZIANTEP - Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je izjavila da se zalaže za formiranje specijalnih bezbednih zona u Siriji u blizini granice sa Turskom gde bi izbeglice mogle da nađu utočište. "Ja sam ponovo zatražila da uspostavimo zone gde se… »

Deca izbeglice dočekale Merkelovu poljupcima

Radio 021 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je danas izbeglički kamp u Turskoj kod granice sa Sirijom i otvorila centar za zaštitu dece koji finansira EU, a tom prilikom je dobila poklone i poljupce od najmladjih izbeglica iz Sirije. Kancelarka Merkel… »

Davutoglu: Ništa od sporazuma ako EU ne ukine vize

B92 23.04.2016
Sporazum Turske i EU o readmisiji migranata neće biti u potpunosti sproveden ukoliko turskim državljanima ne budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU. To je izjavio turski premijer Ahmet Davutoglu, a preneo Rojters. On je, govoreći na… »

Merkel za specijalne zone za izbeglice

B92 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel se zalaže za formiranje specijalnih bezbednih zona u Siriji u blizini granice s Turskom gde bi izbeglice mogle da nađu utočište. "Ja sam ponovo zatražila da uspostavimo zone gde se primirje posebno primenjuje i gde… »

Turska ne popušta: Primićemo izbeglice, ako nam ukinete vize

Vesti online 23.04.2016
Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da sporazum Turske i Evropske unije o readmisiji migranata neće biti u potpunosti sproveden ukoliko turskim državljanima ne budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU, preneo je Rojters. On je… »

Davutoglu: Ukidanje viza Turcima uslov za primenu sporazuma

RTS 23.04.2016
Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da sporazum Turske i Evropske unije o readmisiji migranata neće biti u potpunosti sproveden ukoliko turskim državljanima ne budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU, prenosi "Rojters". Ahmet Davutoglu… »

Turčin odbrusio EU: Nemojte više da nas folirate

Mondo 23.04.2016
Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da sporazum Turske i Evropske unije o readmisiji migranata neće biti u potpunosti sproveden ukoliko turskim državljanima ne budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU, preneo je Rojters. Foto… »

Davutoglu: Ukidanje viza Turcima uslov za primenu sporazuma

Novi magazin 23.04.2016
Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da sporazum Turske i Evropske unije o readmisiji migranata neće biti u potpunosti sproveden ukoliko turskim državljanima ne budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU, preneo je Rojters. On je… »

Merkelova u Turskoj pokušava da učvrsti dogovor o migrantima

Politika 23.04.2016
Usled sve učestalih kritika o neodrživosti dogovora sa Ankarom o zadržavanju migrantskog talasa, nemačka kancelarka i funkcioneri EU obišli izbeglički kamp na granici sa Sirijom. Nemačka kancelarka Angela Merkel boravila je u izbegličkom kampu na… »

Poljupci i pokloni Merkelovoj od dece izbeglica

B92 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je izbeglički kamp u Turskoj kod granice sa Sirijom i otvorila centar za zaštitu dece koji finansira EU. Tom prilikom je dobila poklone i poljupce od najmlađih izbeglica iz Sirije. Kancelarka Merkel doputovala… »

Turska, Merkelovu deca iz Sirije dočekala poljupcima

RTS 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Evvropskog saveta Donald Tusk i potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans posetili su izbeglički kamap u Turskoj, kako bi smirili tenzije nastale primenom sporazuma Evropske unije i Turske o rešavanju… »

Merkelovu u Turskoj deca iz Sirije dočekala poljupcima

Novi magazin 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je danas izbeglički kamp u Turskoj kod granice sa Sirijom i otvorila centar za zaštitu dece koji finansira EU, a tom prilikom je dobila poklone i poljupce od najmlađih izbeglica iz Sirije. Kancelarka Merkel… »

Merkelova "kontroliše" Ankaru

Vesti online 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel i visoki zvaničnici EU doputovali su u grad Gaziantep u blizini granice Turske sa Sirijom, kako bi se uverili da se Turska pridržava sporazuma koji je sklopila sa EU o rešavanju izbegličke krize. Delegaciju je… »

Tusk, Timermans i Merkelova u poseti izbegličkom kampu u Turskoj

Večernje novosti 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel, potpredsednik EK Frans Timermans i predsednik ES Donald Tusk stigli su u posetu izbegličkom kamapu u Turskoj. Obama: Dogovor za pravedniju raspodelu odgovornosti. Nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Evvropskog… »

Orban: Srbija u EU Evropi daje novu energiju

B92 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban založio se za proširenje EU, naročito za prijem Srbije i Makedonije, jer će to, kako je rekao, Evropi dati novu energiju. On je u intervjuu za nemački magazin "Virtšaftsvohe" ocenio da evropska politika ima problem sa… »

Merkel i Tusk u Turskoj zbog migranata

Glas Amerike 23.04.2016
Premijer Turske Ahmet Davutoglu pozdravio je goste iz Evrope kada su stigli u Gazijantep, blizu turske granice sa Sirijom. Evropski lideri posetili su izbeglički kamp Nizip, a očekuje se i da će sa domaćinom iza zatvorenih vrata razgovarati o dodatnim… »

Podrška rešavanju izbegličke krize: Merkelova i visoki zvaničnici EU doputovali u Tursku

Blic 23.04.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel i visoki zvaničnici EU doputovali su danas u grad Gaziantep u blizini granice Turske sa Sirijom, u pokušaju da daju podršku primeni sporazuma između EU i Ankare o rešavanju izbegličke krize. Angela Merkel arrives in… »

Merkel i zvaničnici EU doputovali u Tursku

B92 23.04.2016
Ankara -- Nemačka kancelarka Angela Merkel i visoki zvaničnici EU doputovali su u grad Gaziantep u blizini granice Turske sa Sirijom. Oni će pokušati da daju zamajac primeni sporazuma između EU i Ankare o rešavanju izbegličke krize. Turski premijer… »

Orban: EU kapitulirao pred Turskom u izbjegličkoj krizi

SEEbiz 23.04.2016
FRANKFURT - Europska unija je "kapitulirala pred Turskom" u izbjegličkoj krizi pod utjecajem Angele Merkel, uz posljedice koje je "nemoguće predvidjeti", upozorio je u subotu mađarski premijer Viktor Orban. Mađarski premijer je uputio njemačkoj… »

Mađarski premijer: Prodali smo se Turskoj

Al Jazeera 23.04.2016
Viktor Orban smatra da je Evropska unija pogriješila prilikom sklapanja sporazuma o izbjeglicama sa Ankarom. Evropska unija se prodala Turskoj radi rješavanja izbjegličke krize i posljedice je "nemoguće predvidjeti", rekao je mađarski premijer Viktor… »

Orban: Zalažem se za ulazak Srbije u EU

Politika 23.04.2016
BERLIN – Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas za proširenje Evropske unije, naročito za prijem Srbije i Makedonije, jer će to, kako je rekao, Evropi dati novu energiju. On je u intervjuu za nemački magazin „Virtšaftsvohe” ocenio da… »

Viktor Orban: Zalažem se za ulazak Srbije u EU!

Kurir 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas za proširenje Evropske unije, naročito za prijem Srbije i Makedonije, jer će to, kako je rekao, Evropi dati novu energiju. On je u intervjuu za nemački magazin "Virtšaftsvohe" ocenio da evropska… »

Orban: Zalažem se za ulazak Srbije u EU

RTS 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban založio se za proširenje Evropske unije, naročito za prijem Srbije i Makedonije, jer će to, kako je rekao, Evropi dati novu energiju. Orban izneo oštre optužbe na račun nemačke kancelarke Angele Merkel, ističući… »

Orban priznao: Evropska Unija se "prodala" Turskoj!

Pravda 23.04.2016
BERLIN - Evropska unija "se prodala Turskoj" u nastojanjima da reši izbegličku krizu, a posledice toga nije moguće predvideti, upozorio je danas mađarski premijer Viktor Orban. On je u intervjuu za nemački nedeljnik "Virtšaftsvohe" kritikovao… »

Orban: Zalažem se za ulazak Srbije u EU

Blic 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas za proširenje Evropske unije, naročito za prijem Srbije i Makedonije, jer će to, kako je rekao, Evropi dati novu energiju. On je u intervjuu za nemački magazin "Virtšaftsvohe" ocenio da evropska… »

Orban za ulazak Srbije u EU

RTV 23.04.2016
BERLIN - Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas za proširenje Evropske unije, naročito za prijem Srbije i Makedonije, jer će to, kako je rekao, Evropi dati novu energiju. On je u intervjuu za nemački magazin "Virtšaftsvohe" ocenio da… »

"EU se prodala Turskoj"

Vesti online 23.04.2016
Evropska unija "se prodala Turskoj" u nastojanjima da reši izbegličku krizu, a posledice toga nije moguće predvideti, upozorio je mađarski premijer Viktor Orban. On je u intervjuu za nemački nedeljnik "Virtšaftsvohe" kritikovao dogovor Brisela i… »

Mađarski premijer: EU je potčinjena Turskoj

Blic 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je Evropska unija je u izbegličkoj krizi potčinjena Turskoj pod pritiskom nemačke kancelarke Angele Merkel, što može imati nesagledive posledice. On je u intervjuu za nemački nedeljnik Virtšaftsvohe… »

Orban: EU u izbjegličkoj krizi potčinjena Turskoj

Slobodna Evropa 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je da je Evropska unija je u izbjegličkoj krizi potčinjena Turskoj pod pritiskom njemačke kancelarke Angele Merkel, što može imati nesagledive posljedice. On je u intervjuu za njemački nedjeljnik… »

Orban: EU se prodala Turskoj zbog izbeglica

B92 23.04.2016
Berlin -- Evropska unija "se prodala Turskoj" u nastojanjima da reši izbegličku krizu, a posledice toga nije moguće predvideti,upozorio je mađarski premijer Viktor Orban. On je u intervjuu za nemački nedeljnik "Virtšaftsvohe" kritikovao dogovor… »

Hrv: EU treba da ponovo razmisli o sporazumu s Turskom

Večernje novosti 23.04.2016
Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč pozvala je nemačku kancelarku Angelu Merkel i zvaničnike Evropske unije da ponovo razmisle o sporazumu s Turskom o migrantskoj krizi. Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč pozvala je nemačku… »

Orban kivan na merkelovu: EU je kapitulirala pred Turskom

Kurir 23.04.2016
Evropska unija je "kapitulirala pred Turskom" u izbegličkoj krizi pod uticajem Angele Merkel, uz posledice koje je "nemoguće predvideti", upozorio je mađarski premijer Viktor Orban. On je nemačkoj kancelarki uputio ovu kritiku na dan kada Merkelova i… »

Orban: EU u izbegličkoj krizi potčinjena Turskoj

N1 Info 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je Evropska unija je u izbegličkoj krizi potčinjena Turskoj pod pritiskom nemačke kancelarke Angele Merkel, što može imati nesagledive posledice. On je u intervjuu za nemački nedeljnik Virtšaftsvohe… »

Orban: EU se prodala Turskoj!

Mondo 23.04.2016
Evropska unija "se prodala Turskoj" u nastojanjima da reši izbegličku krizu, a posledice toga nije moguće predvideti, upozorio je danas mađarski premijer Viktor Orban. Foto: Twitter/printscreen/Serbian PM On je u intervjuu za nemački nedeljnik… »

"EU: da razmisli o sporazumu sa Turskom, migranti su uvredljivo deportovani"

Blic 23.04.2016
Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč pozvala je nemačku kancelarku Angelu Merkel i zvaničnike Evropske unije da ponovo razmisle o sporazumu s Turskom o migrantskoj krizi. Nemačka kancelarka će danas, zajedno s predsednikom Evropskog saveta… »

Orban: EU je u izbegličkoj krizi potčinjena Turskoj

Novi magazin 23.04.2016
Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je Evropska unija je u izbegličkoj krizi potčinjena Turskoj pod pritiskom nemačke kancelarke Angele Merkel, što može imati nesagledive posledice. On je u intervjuu za nemački nedeljnik Virtšaftsvohe… »

HRW: EU treba da ponovo razmisli o sporazumu s Turskom

Slobodna Evropa 23.04.2016
Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč (Human Right Watch - HRW) pozvala je nemačku kancelarku Angelu Merkel i zvaničnike Evropske unije da ponovo razmisle o sporazumu s Turskom o migrantskoj krizi. Nemačka kancelarka će danas, zajedno s… »

HRW: EU treba da ponovo razmisli o sporazumu s Turskom

Novi magazin 23.04.2016
Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč (Human Right Watch - HRW) pozvala je nemačku kancelarku Angelu Merkel i zvaničnike Evropske unije da ponovo razmisle o sporazumu s Turskom o migrantskoj krizi. Nemačka kancelarka će danas, zajedno s… »

Hjuman rajts voč: EU da preispita sporazum sa Turskom

RTS 23.04.2016
Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč pozvala je nemačku kancelarku Angelu Merkel i zvaničnike Evropske unije da ponovo razmisle o sporazumu sa Turskom o migrantskoj krizi. Nemačka kancelarka će tokom posete Turskoj sa predsednikom Evropskog… »

Vesti dana »