Povezane vesti

Hrvatska na raskrsnici

Hrvatska na raskrsnici

Dojče vele 16.06.2016
Hrvatski sabor izglasao je nepoverenje vladi premijera Tihomira Oreškovića. O novoj epizodi hrvatske političke krize izveštavaju i mediji na nemačkom jeziku. Oni analiziraju uzroke krize i razmatraju opcije za budućnost. „Teška politička kriza u… »
Izglasano nepoverenje premijeru, pala vlada Hrvatske

Izglasano nepoverenje premijeru, pala vlada Hrvatske

Novi magazin 16.06.2016
Sabor Hrvatske danas je većinom glasova izglasao nepoverenje predsedniku Vlade Hrvatske Tihomiru Oreškoviću. Za opoziv premijera glasala su 125 poslanika, 15 ih je bilo protiv, a dva uzdržana. Padom premijera, pala je i cela vlada. "Žao mi je, došao… »
Oreškovića podržalo samo 15 poslanika : "Malo sam tužan. Idemo na nove izbore"

Oreškovića podržalo samo 15 poslanika : "Malo sam tužan. Idemo na nove izbore"

Blic 16.06.2016
Tihomir Orešković više nije premijer Hrvatske pošto je na glasanju u Saboru dobio samo 15 glasova. Na predlog HDZ-a čiji ministri nisu prisustvovali raspravi, sa 125 glasova za, 2 suzdržana i 15 glasova protiv izglasano je nepoverenje premijeru… »
"Dan d" za Hrvatsku u: toku rasprava o Oreškovićevoj smeni, HDZ-ovi ministri nisu došli u Sabor

"Dan d" za Hrvatsku u: toku rasprava o Oreškovićevoj smeni, HDZ-ovi ministri nisu došli u Sabor

Blic 16.06.2016
Višemesečna politička kriza u Hrvatskoj mogla bi danas da dobije svoj epilog. Na sednici koja je počela u podne, hrvatski poslanici glasaće o smeni aktelnog premijera Tihomira Oreškovića. Očekuje da bi rasprava mogla da traje do 22 sata… »
Počela rasprava o opozivu premijera Oreškovića

Počela rasprava o opozivu premijera Oreškovića

Novi magazin 16.06.2016
Sabor Hrvatske počeo je danas raspravu o opozivu premijera Tihomira Oreškovića, samo šest meseci pošto je izabran na tu funkciju. Opoziv je inicirala najveća parlamentarna stranka, vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) koja je Oreškovića… »

Vesti dana »