Povezane vesti

Antonio Gutereš novi generalni sekretar UN

Vesti online 05.10.2016
Bivši portugalski premijer i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš je novi generalni sekretar UN-a. Dogovor o tome postignut je na neformalnom glasanju Saveta bezbednosti UN, iza zatvorenih vrata, a odluku je saopštio predstavnik Rusije pri UN… »

Antonio Gutereš novi generalni sekretar UN

Politika 05.10.2016
Rusija odustala od principa da naslednik Ban Ki Muna mora da bude iz istočne Evrope i da bude žena. Šezdesetdevetogodišnji bivši portugalski premijer i dugogodišnji prvi čovek UNHCR-a Antonio Gutereš biće novi generalni sekretar Ujedinjenih… »

Jeremić čestitao Guterešu: UN je dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca, kome želim puno uspeha

Kurir 05.10.2016
BEOGRAD - Kandidat Srbije za novog generalnog sekretara UN Vuk Jeremić čestitao je danas bivšem portugalskom premijeru Antoniju Guterešu izbor na tu dužnost. "Ovim je glavna svetska organizacija dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca, kome želim… »

Gutereš novi gensek UN!

Mondo 05.10.2016
Bivši portugalski premijer i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš novi je generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Vuk Jeremić na drugom mestu, a Vesna Pusić poslednjem. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP Današnje, šesto neformalno… »

Jeremić: Srbija ima razloga da bude zadovoljna svojim rezultatom

Radio 021 05.10.2016
Vuk Jeremić čestitao je večeras Antoniu Guterešu, koji je izabran za novog generalnog sekretara UN, i ocenio da je glavna svetska organizacija dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca. On je istakao i da Srbija ima razloga da bude zadovoljna svojim… »

Vuk bez fotelje, Gutereš gensek

Večernje novosti 05.10.2016
SB UN u četvrtak će predložiti kandidata za prvog čoveka svetske organizacije. Jeremiću drugo mesto i podrška osam zemalja. BIVŠI portugalski premijer i dugogodišnji visoki komesar za izbeglice Antonio Gutereš biće novi generalni sekretar… »

Kraj glasanja u UN: Za Jeremića 48 "da" / FOTO

B92 05.10.2016
Posle šest krugova neformalnog izjašnjavanja u trci za novog generalnog sekretara UN, kandidat Srbije Vuk Jeremić zauzeo je drugo mesto. Bivši šef srpske diplomatije je u šest rundi dobio 48 pozitivnih, 30 negativnih i 12 neodređenih glasova… »

Gutereš novi gensek UN, Jeremić drugi

Danas 05.10.2016
Portugalac Antonio Guteres novi je generalni sekretar UN, saopštio je posle sednice tog tela ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin. U četvrtak pre podne zvanično glasanje. Pred početak glasanja, ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin rekao da će… »

Gutereš novi generalni sekretar, Jeremić izgubio trku u SB UN

Glas Amerike 05.10.2016
Visoki komesar Ujedinjenih nacija za izbeglice i bivši premijer Portugala, Antonio Gutereš, preuzeće poziciju generalnog sekretarar Ujedinjenih nacija.Članice saveta bezbednosti UN bile su jednoglasne u svojoj odluci. U savetu je danas završena… »

Jeremić čestitao Guterešu

Beta 05.10.2016
Kandidat Srbije za novog generalnog sekretara UN Vuk Jeremić čestitao je danas bivšem portugalskom premijeru Antoniju Guterešu izbor na tu dužnost. "Ovim je glavna svetska organizacija dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca, kome želim puno uspeha… »

Čestitka Jeremića: Gutereš pouzdan i iskusan

Vesti online 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić čestitao je Antoniju Guterešu na izboru za devetog generalnog sekretara UN, ocenivši da je ta organizacija dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca. Jeremić, koji je nakon šestog kruga glasanja zadržao drugu poziciju… »

Antonio Guteres novi generalni sekretar UN

RTS 05.10.2016
Portugalac Antonio Guteres zajednički je kandidat Saveta bezbednosti za generalnog sekretara UN, saopštio je posle sednice tog tela ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin. U četvrtak pre podne zvanično glasanje. Portugalac dobio podršku 13 članica… »

Jeremić: UN dobile pouzdanog i iskusnog rukovodioca

RTS 05.10.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić poručio je da će na čelu Ujedinjenih nacija biti pouzdan i iskusan rukovodilac i čestitao Antoniju Guteresu, koji je zajednički kandidat Saveta bezbednosti za generalnog… »

Portugalac će voditi UN: Jeremić drugi u trci za prvog čoveka Ujedinjenih nacija!

Pravda 05.10.2016
Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš novi je generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Dogovor o tome postignut je na neformalnom glasanju Saveta bezbednosti UN, iza zatvorenih vrata, a odluku je saopštio predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin… »

Antonio Guterres novi glavni tajnik UN-a

Al Jazeera 05.10.2016
Nijedna članica Vijeća sigurnosti s pravom veta nije protiv Guterresa, službena potvrda odluke VS-a u četvrtak. Bivši portugalski premijer Antonio Guterres novi je generalni tajnik Ujedinjenih naroda. Dogovor o tome postignut je na neformalnom… »

Jeremić: Ponosan sam na naš rezultat, čestitam Guterešu

Blic 05.10.2016
Vuk Jeremić, koji je bio jedan od favorita za funkciju generalnog sekretara UN, čestitao je Antoniu Guterešu, koji je danas, nakon šest krugova glasanja, izabran na tu funkciju. - Nakon šest krugova glasanja, SB UN je postigao konsenzus. Čestitam… »

SB UN jednoglasno za Gutereša, Jeremić drugi

RTV 05.10.2016
NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, posle šestog kruga glasanja, predložiće Portugalca Antonia Gutereša za generalnog sekretara UN. Članovi Saveta bezbednosti saglasili su se danas da predlože Antonia Gutereša za novog generalnog… »

Gutereš novi generalni sekretar UN, sutra i zvanično

Dnevnik 05.10.2016
NjUJORK: Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš novi je generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Dogovor o tome postignut je na neformalnom glasanju Saveta bezbednosti UN, iza zatvorenih vrata, a odluku je saopštio predstavnik Rusije pri UN Vitalij… »

Vitalij Čurkin viknuo U sali SB: Antonio Gutereš novi generalni sekretar UN

Kurir 05.10.2016
NJUJORK - Završena je šesta runda. SB UN je odlučio da podrži Portugalca! Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin je to potvrdio. 17.31 - Desetak minuta kasnije, posle Čurkinove predstave u SB UN, zvanično je objavljeno da je Gutereš dobio podršku… »

Jeremić: Imamo razloga da budemo ponosni

B92 05.10.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić čestitao je Antoniju Guterešu na izboru za novog lidera glavne svetske organizacije. Bivši portugalski premijer je dobio saglasnost zemalja članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posle… »

Saznajemo: Gutereš novi generalni sekretar UN, Jeremić drugi

Blic 05.10.2016
Portugalac Antonio Gutereš, visoki komesar Ujedinjenih nacija za izbeglice novi je generalni sekretar UN. Prema saznanjima "Blica", Gutereš je na današnjem sastanku dobio podršku 13 članica Saveta bezbednosti, dok su dve bile uzdržane. Vuk Jeremić… »

Počela šesta najvažnija runda glasanja za genseka UN, Amerika: "Ovo je početak kraja ili kraj početka"

Blic 05.10.2016
U Savetu bezbednosti UN danas je počela šesta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, koje će kao i prethodno, biti anonimno, ali će stalne članice Saveta bezbednosti koje imaju pravo veta imati glasačke listiće u boji… »

Zapad zaustavlja Jeremića?

Danas 05.10.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) Vuk Jeremić najverovatnije će se suočiti sa vetom koji će na njegovu kandidaturu podneti zapadne sile zbog antinato stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, prenosi danas AFP. U Savetu… »

AFP: Jeremić pred vetom zapadnih sila zbog NATO i Kosova

B92 05.10.2016
Njujork -- Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara UN, piše AFP. Kako navode, to će se dogoditi zbog njegovog stava protiv NATO-a i protivljenja… »

Dan odluke: Evo koje zemlje bi Jeremiću mogle da daju veto

Blic 05.10.2016
Vuk Jeremić bi u šestoj rundi glasanja za generalnog sekretara UN mogao da dobije negativan glas Sjedinjenih Američkih Država i možda Velike Britanije, ali bi moglo da prođe i bez toga. Srpski kandidat do sada je uvek dobijao pozitivne glasove tri… »

Veto na Jeremića zbog NATO i Kosova?

Mondo 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javija AFP. Foto: MSP… »

Jeremića verovatno čeka veto zapadnih sila

RTV 05.10.2016
UJEDINJENE NACIJE - Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila… »

AFP: Jeremića verovatno čeka veto zapadnih sila

Novi magazin 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je agencija AFP… »

Georgijeva adut Merkelove

Politika 05.10.2016
U novoj bugarskoj kandidatkinji Kristalini Georgijevoj Antonio Gutereš i Vuk Jeremić dobijaju jakog protivnika. Ulazak Bugarke Kristaline Georgijeve u trku i glasanje pet stalnih članica Saveta bezbednosti „crvenim papirićima” koji će pokazati… »

AFP: Jeremića verovatno čeka veto zapadnih sila

Politika 05.10.2016
NjUJORK - Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je… »

Jeremića čeka veto zapadnih sila

Vesti online 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije u sredu, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti samoproglašenog Kosova, javila je… »

Samo ga veto može zaustaviti: Jeremića u SB UN čeka blokada Zapadnih sila?

Kurir 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je agencija AFP… »

AFP: Jeremić pred vetom zapadnih sila zbog NATO i Kosova

Press 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog genseka UN, piše AFP. Foto:B92.net Kako navode, to će se dogoditi zbog njegovog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti… »

Pred eleminacijom? Jeremića čeka veto zapadnih sila zbog NATO-a i Kosova!

Srbija danas 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog genseka UN, piše AFP. Kako navode, to će se dogoditi zbog njegovog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova. AFP… »

Kraj sna? AFP: Jeremića verovatno čeka veto zapadnih sila

Blic 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je agencija AFP… »

Šesti krug glasanja u UN, kandidati se suočavaju sa vetom

RTS 05.10.2016
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u šestom krugu glasa za izbor generalnog sekretara UN. U završnoj fazi, odlučujući glas imaju stalne članice. Za mesto naslednika Ban Kimuna nadmetaće se i nova kandidatkinja iz Bugarske Kristalina Georgijeva… »

Izbor za novog genseka UN danas ulazi u finalnu fazu

Dnevnik 05.10.2016
BEOGRAD : U Savetu bezbednosti UN danas će biti održana šesta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, koje će kao i prethodno, biti anonimno, ali će stalne članice Saveta bezbednosti koje imaju pravo veta imati glasačke… »

AFP: Jeremića verovatno čeka veto zapadnih sila

Dnevnik 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je agencija AfP.AfP… »

Izbor za novog genseka UN danas ulazi u finalnu fazu

Novi magazin 05.10.2016
U Savetu bezbednosti UN danas će biti održana šesta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, koje će kao i prethodno, biti anonimno, ali će stalne članice Saveta bezbednosti koje imaju pravo veta imati glasačke listiće u… »

Jeremića verovatno čeka veto zapadnih sila

Pravda 05.10.2016
NjUJORK - Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je… »

Moskva uz Bugarku?

Večernje novosti 05.10.2016
SB će danas šesti put neformalno glasati za kandidate za generalnog sekretara UN. Čurkin: Voleli bismo da vidimo ženu na toj funkciji. SLEDEĆI generalni sekretar UN trebalo bi da bude predstavnik Istočne Evrope i žena, a u slučaju da izbor zapadne… »

Žestoka borba gutereša i jeremića: Izbor za novog genseka UN danas ulazi u finalnu fazu

Kurir 05.10.2016
U Savetu bezbednosti UN danas će biti održana šesta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, koje će kao i prethodno, biti anonimno, ali će stalne članice Saveta bezbednosti koje imaju pravo veta imati glasačke listiće u… »

Izbor za genseka UN: Najvažnije glasanje do sada

B92 05.10.2016
Beograd -- U Savetu bezbednosti UN danas će biti održana šesta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije. Ova runda će kao i prethodne biti anonimna, ali će stalne članice Saveta bezbednosti koje imaju pravo veta imati… »

Vesti dana »