Povezane vesti

Slučaj ubijenih gardista mogao bi biti internacionalizovan

Slobodna Evropa 05.10.2016
Porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića sa komemorativnog skupa ispred ulaza u vojni objekat Karaš poručili su da su razočarni u državu, vojsku i sudstvo jer ni posle dvanaest godina nema istine o stradanju njihove… »

Porodice gardista traže komisiju i prijem kod premijera

Dnevnik 05.10.2016
Porodice nastradalih gardista zapalile su sveće ispred ulaza u kasarnu „Karaš“, i poručile da su razočarane što posle 12 godina nema istine o njihovom stradanju. Punomoćnici porodica su na godišnjicu ubistva gardista najavili da će tražiti… »

Roditelji 12 godina bez istine: Ko je ubio gardiste?

B92 05.10.2016
Porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zapalile su sveće ispred ulaza u kasarnu Karaš. Oni su razočarani jer ni posle 12 godina nema istine o tome kako su stradali gardisti. Traže prijem kod premijera i formiranje… »

Roditelji gardista za anketnu komisiju

Večernje novosti 05.10.2016
Razjašnjavanje smrti dvojice vojnika na straži u Topčideru pre 12 godina. Ako je ne bude, obratiće se Evropskoj komisiji, Savetu Evrope, EP i UN. PRAVNI zastupnici porodica Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koji su poginuli na straži… »

Bez istine o pogibiji gardista u Karašu

Politika 05.10.2016
Od pogibije gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u objektu Karaš u topčiderskoj kasarni prošlo je 12 godina, a istina o ovom događaju još nije utvrđena. Njihove porodice zapalile su sveće na mestu pogibije i poručile da su… »

Slučaj Topčider i dalje bez sudskog epiloga

Al Jazeera 05.10.2016
Prije 12 godina u beogradskoj kasarni na Topčideru stradala su dvojica pripadnika Vojske Srbije i Crne Gore. Smrt gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića još nema sudski epilog, a postupak je u predistražnoj fazi. Porodice kažu -… »

Vučić: Razgovaraću s roditeljima nastradalih gardista

B92 05.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u najkraćem mogućem roku razgovarati s roditeljima nastradalih gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore. "Nisam ni tužilac ni sudija, ali moja obaveza je da razgovaram sa svakim ko misli da mogu… »

Vučić o gardistima: Razgovaraću s roditeljima, ništa ne želim da krijem

Kurir 05.10.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je spreman da razgovara sa roditeljima ubijenih gardista. "Nisam ni tužilac ni sudija, ali je moja obaveta da razgovaram sa svima koji misle da mogu da pomognu u rešavanju slučaja. Ništa ni od… »

Slučaj "Gardisti": 12 godina, a ni početka suđenja

Mondo 05.10.2016
Od ubistva dvojice gardista u kasarni u Beogradu prošlo je 12 godina a slučaj još nije dospeo ni do suda. Porodica traži pomoć premijera Vućića i osnivanje državne komisije za taj slučaj. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Porodice nastradalih… »

Vučić: U najkraćem roku ću razgovarati sa roditeljima nastradalih gardista

Novi magazin 05.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u najkraćem mogućem roku razgovarati sa roditeljima nastradalih gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića. "Nisam ni tužilac ni sudija, ali… »

Vučić: Razgovaraću sa roditeljima ubijenih gardista

RTS 05.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je spreman da razgovara sa roditeljima ubijenih gardista. Nisam ni tužilac ni sudija, ali je moja obaveza da razgovaram sa svima koji misle da mogu da pomognu u rešavanju slučaja, rekao je Aleksandar… »

Živković: Neoprostivo što nije rešen slučaj Topčider

Beta 05.10.2016
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je to što posle 12 godina nije rešeno ubistvo dvojice gardista neoprostivo za pravosudje, kao i za sve koji su dozvolili da se sakrije istina o tome šta je bilo sa Draganom Jakovljevićem i… »

Porodice ubijenih gardista traže prijem kod Vučića

RTV 05.10.2016
BEOGRAD - Porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zapalile su danas sveće ispred ulaza u kasarnu Karaš, poručile da su razočarane jer ni posle 12 godina nema istine o njihovom stradanju i zatražile prijem kod… »

Milojević: Postupak za gardiste je još kod tužioca

Dnevnik 05.10.2016
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević ukazao je danas da za sada ne postoji sudski predmet povodom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine. "To se radi u tužilaštvu i policiji, sud sa tim nema ništa, kada dođe optužni… »

Žene u crnom: Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru

B92 05.10.2016
Beograd -- Nevladina organizacija "Žene u crnom" obeležila je u centru Beograda 12 godina od pogibije dvojice gardista ispred vojnog objekata u Topčideru. Kako navode, Srbija je i dalje zemlja u kojoj su ratni i posleratni zločini još pod velom… »

Živković o ubistvu dvojice gardista: Neoprostivo što nije rešen slučaj Topčider

Kurir 05.10.2016
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je to što posle 12 godina nije rešeno ubistvo dvojice gardista neoprostivo za pravosuđe, kao i za sve koji su dozvolili da se sakrije istina o tome šta je bilo sa Draganom Jakovljevićem i… »

Milojević: Postupak za gardiste je još kod tužioca

RTS 05.10.2016
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević ukazao je danas da za sada ne postoji sudski predmet povodom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine. "To se radi u tužilaštvu i policiji, sud sa tim nema ništa, kada dođe optužni… »

Milojević: Ne postoji sudski predmet o nesreći u vojnom objektu Karaš

Novi magazin 05.10.2016
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević izjavio je danas da su policija i tužilaštvo prava adresa za pitanje zašto nije završen postupak za nesreću na Topčideru, gde su pre 12 godina poginuli gardisti Vojske tadašnje Srbije i Crne… »

Žene u crnom: Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru

Novi magazin 05.10.2016
Nevladina organizacija "Žene u crnom" obeležila je danas u centru Beograda 12 godina od pogibije dvojice gardista ispred vojnog objekata u Topčideru, ukazavši da je Srbija i dalje zemlja u kojoj su ratni i posleratni zločini još pod velom tajne… »

Ni posle 12 godina nema istine o stradanju gardista: Porodice zahtevaju komisiju i prijem kod Vučića

Kurir 05.10.2016
Porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zapalile su danas sveće ispred ulaza u kasarnu Karaš, poručile da su razočarane jer ni posle 12 godina nema istine o njihovom stradanju i zatražile prijem kod premijera i… »

"12 Godina čekamo istinu": Porodice ubijenih gardista traže prijem kod Vučića i komisiju za "Topčider"

Blic 05.10.2016
Porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zapalile su danas sveće ispred ulaza u kasarnu Karaš, poručile da su razočarane jer ni posle 12 godina nema istine o njihovom stradanju i zatražile prijem kod premijera i… »

Porodice nastradalih gardista traže formiranje posebne komisije

Novi magazin 05.10.2016
Pravni zastupnici porodica nastradalih gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića izjavili su danas da istraga nije odmakla ni posle 12 godina i najavili da će slučaj internacionalizovati ako ne bude… »

Porodice gardista traže komisiju i prijem kod Vučića

B92 05.10.2016
Beograd -- Porodice nastradalih gardista zapalile su sveće ispred ulaza u kasarnu Karaš i poručile da su razočarane jer posle 12 godina nema istine o njihovom stradanju. Osim toga, oni su tražili prijem kod premijera i formiranje komisije… »

Porodice traže da se formira komisija za slučaj "Topčider"

RTS 05.10.2016
Ispred ulaza u Kasarnu Karaš porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zapalile su sveće i poručile da su razočarane jer ni posle 12 godina nema istine o njihovom stradanju. Zatražile su prijem kod premijera i… »

Obeležava se 12. godišnjica pogibije gardista na Topčideru

Novi magazin 05.10.2016
Godišnjica pogibije gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koja se dogodila u kasarni u Topčideru 2004. godine, biće obeležena danas ispred mesta na kojem su nastradali. Na komemorativnom skupu… »

12 godina od pogibije gardista u kasarni na Topčideru

B92 05.10.2016
Beograd -- Godišnjica pogibije gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića obeležena ispred mesta na kojem su nastradali. Gardisti su stradali u kasarni u Topčideru 2004. godine. Na komemorativnom skupu… »

Vesti dana »