Повезане вести

Сузе мале ајше: Мислила сам да сам мртва!

Сузе мале ајше: Мислила сам да сам мртва!

Мондо 23.10.2016
Мислила сам да никада нећете стићи, рекла је десетогодишња Ајша спасиоцима који су стигли после три дана бежања од ИСИС-а по околини Мосула, скривајући се без хране и воде. Фото: Сцреенсхот Ако је нека девојчица икад… »
Нови напад исламиста: Џихадисти ид ударили на Рутбу због скретања пажењ са Мосула

Нови напад исламиста: Џихадисти ид ударили на Рутбу због скретања пажењ са Мосула

Блиц 23.10.2016
Снаге Исламске државе покренуле су напад на град Рутба у западној провинцији Анбар као начин да се скрене пажња владиних снага са Мосула. Градоначелник Рутбе Имад ал-Дулаими описао је напад Исламске државе на његов град као… »
(Видео) Нови извештај са прве линије фронта: Овако напредују Ирачани и Курди у нападу на Мосул

(Видео) Нови извештај са прве линије фронта: Овако напредују Ирачани и Курди у нападу на Мосул

Курир 23.10.2016
Ирачке војне снаге напредују према Мосулу упркос пуцњави снајпериста и експлозијама аутобомби, настојећи да одбију нападе џихадиста Исламске државе у Киркуку и у другим местима. Готово недељу дана након покретања офензиве… »
Битка за хришћанска насеља: Ирачке снаге напредују ка Мосулу!

Битка за хришћанска насеља: Ирачке снаге напредују ка Мосулу!

Правда 23.10.2016
Ирачка војска напредује у околини Мосула. Током јучерашњег дана ушли су у хришћански град Каракош који се, баш као и Мосул, још од 2014. налази под контролом терориста ИД-а. Напредак се догодио у тренутку када су се у… »
Курди почели нови јуриш на Мосул, ослобођен хришћански град

Курди почели нови јуриш на Мосул, ослобођен хришћански град

РТС 23.10.2016
Ирачке снаге преузеле контролу над хришћанским градом Хамданија у близини Мосула. На два фронта рано јутрос почела нова офанзива курдских снага за ослобађање Мосула од џихадиста. Више од 4.000 цивила напустило тај град… »
Потресан снимак из крвавог Мосула: Спасена девојчица (10) након три дана без воде и хране

Потресан снимак из крвавог Мосула: Спасена девојчица (10) након три дана без воде и хране

Блиц 23.10.2016
Из крвавих окршаја у околини Мосула данас је стигла и једна лепа вест - десетогодишња девојчица Ајша спасена је након што је три дана провела без воде и хране. Девојчица је пронађена у селу Кафер, тридесетак километара од… »
Ирачки Курди у зору почели нови јуриш на Мосул

Ирачки Курди у зору почели нови јуриш на Мосул

Блиц 23.10.2016
Курдске снаге у Ираку су јутрос у зору почеле нови јуриш на Мосул у оквиру операције великих размера коју су ирачке снаге заједно са њима предузеле како би други највећи ирачки град преузеле из руку џихадиста Исламске… »
Ирачке снаге стигле на пет километара од Мосула

Ал Јазеера 23.10.2016
Министар унутарњих послова владе курдске регије у Ираку рекао да постоје знакови побуне против ИСИЛ-а у Мосулу. Ирачке снаге напредовале су у офензиви на Мосул и стигле су у суботу на пет километара од тог града на сјеверу Ирака… »
Нове борбе у Мосулу, Картер стигао у Ерлиб

Нове борбе у Мосулу, Картер стигао у Ерлиб

Нови магазин 23.10.2016
Курдске снаге покренуле су нову офанзиву на ирачки град Мосул, у склопу великог плана за ослобађање тог града од екстремиста Исламске државе. Офанзива је покренута рано јутрос на два фронта на североистоку Мосула, недалеко од… »

Блиц 22.10.2016
Ирачке снаге напредовале су у офанзиви на Мосул и стигле су данас на пет километара од тог града на северу Ирака који, као своје последње велико упориште у тој земљи, под контролом држи Исламска држава. - Постоје знакови… »

Вести дана »