Povezane vesti

Frka zbog PISA testa u Hrvatskoj

Frka zbog PISA testa u Hrvatskoj

Mondo 12.12.2016
Opoziciona SDP zatražila je u Saboru smenu državnog sekretara u Ministarstvu obrazovanja Matka Glunčića, koji je krivicu za neuspeh hrvatskih učenika u PISA izražavanju, svalio na nacionalne manjine i decu sa posebnim potrebama. Foto… »
Hrvatski državni tajnik optužen za diskriminaciju

Hrvatski državni tajnik optužen za diskriminaciju

Al Jazeera 12.12.2016
Matko Glunčić je, komentirajući loše rezultate PISA istraživanja, rekao da su u hrvatskoj statistici i nacionalne manjine i djeca s posebnim potrebama. U Hrvatskoj su krenuli zahtjevi za smjenu državnog tajnika u MInistarstvu znanosti i obrazovanja… »
Okrivio manjine za loš uspeh učenika: Poslanici SDP i HNS traže smenu skandaloznog zvaničnika

Okrivio manjine za loš uspeh učenika: Poslanici SDP i HNS traže smenu skandaloznog zvaničnika

Kurir 12.12.2016
ZAGREB - Opoziciona SDP zatražila je danas u Saboru smenu državnog sekretara u Ministarstvu obrazovanja Matka Glunčića, koji je krivicu za neuspeh hrvatskih učenika u PISA izražavanju, svalio na nacionalne manjine i decu sa posebnim potrebama… »
Glunčić: Nisam političar, ja sam stručnjak

Glunčić: Nisam političar, ja sam stručnjak

RTS 12.12.2016
Državni sekretar u hrvatskom ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić, koji je za loše rezultate đaka iz Hrvatske na PISA testu okrivio nacionalne manjine i decu s posebnim potrebama, priznao je da njegova izjava nije bila politički korektna… »
Hrvatska: Nacionalne manjine krive i za loš prosek učenika

Hrvatska: Nacionalne manjine krive i za loš prosek učenika

Studio B 12.12.2016
Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu nauke i obrazovanja Matko Glunčić okrivio je za loše rezultate, koje su u OECD-ovom istraživanju znanja pokazali učenici iz Hrvatske, pored ostalog i to što su „u statistiku ušla i deca s posebnim… »
Novi hrvatski „biser“: Nacionalne manjine krive za loše znanje hrvatskih učenika

Novi hrvatski „biser“: Nacionalne manjine krive za loše znanje hrvatskih učenika

Večernje novosti 11.12.2016
Državni sekretar u Ministarstvu nauke i obrazovanja Matko Glunčić okrivio je za loše rezultate koje su pokazali učenici iz Hrvatske, to što su „u statistiku ušla i deca s posebnim potrebama i nacionalne manjine“. Državni sekretar u hrvatskom… »

Vesti dana »