Povezane vesti

Vučić: Neće nam držati lekcije oni koji stavljaju Za dom spremni u Jasenovcu i koji se plaše srpskih čokoladica(foto)

Srbija danas 13.12.2016
Premijer Srbije obratio se javnosti u vezi sa hrvatskom blokadom otvaranja poglavlja 26. - Srbija je otvorila dva nova poglavlja i zatvorila poglavlje 25 i čestitam građanima Srbije. Ali za razliku od nekih u prošlosti, mi smo lestvicu podigli više… »

Srbija otvorila Poglavlja 5 i 25

Studio B 13.12.2016
Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila dva nova poglavlja, 5 o javnim nabavkama i 25, o nauci i strazivanju. Istovremeno, odmah je zatvoreno poglavlje 25 . U poglavlju koje se odnosi na nauku i istrazivanje ne postoje EU kriterijumi… »

Vučić: Srbija otvorila dva nova poglavlja i jedno od njih odmah zatvorila

Beta video 13.12.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da je Srbija danas otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima s EU i odmah zatvorila jedno od njih. Srbija je otvorila poglavlje pet o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanju -… »

Vučić: Ići ću u Brisel, ali ne za poglavlje 26

N1 Info 13.12.2016
"Ići ću u Brisel bezbroj put, ali što se tiče poglavlja 26 nisam zainteresovan. Srbija je svoj posao obavila", rekao je premijer Aleksandar Vučić i dodao da za to poglavlje "neće više ništa da radi". Dodao je da Hrvatska ako hoće može da otvori… »

Štir: Ne treba dramatizovati situaciju oko hrvatskih primedbi za poglavlje 26

Beta video 13.12.2016
BRISEL - Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio je danas da ne treba "dramatizovati situaciju" oko hrvatskih primedbi koje se odnose na otvaranje spornog poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi u pregovorima Srbije s EU.… »

Štir: Nadam se da ćemo rezerve za poglavlje 26 dići poletkom naredne godine

Beta video 13.12.2016
BRISEL - Hrvatska traži dodatna pojašnjnja u vezi poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi u pregovorima Srbije s EU. "Normalno je da se u radu radnih grupa traže dodatne informacije", rekao je hrvatski mninistar spoljnih i evropskih psolova Davor Iv Štir… »

Srbija otvorila poglavlja 5 i 25! U toku međuvladina konferencija u Briselu

Srbija danas 13.12.2016
Premijer Aleksandar Vučić ne prisustvuje konferenciji što se tumači kao odgovor na blokadu podglavlja 26. U Briselu je počela Međuvladina konferencija o pristupanju Srbije EU na kojoj će biti otvorena dva poglavlja - 5 od javnim nabavkama i 25 o… »

Nikolić: Mogli smo da sprečimo ulazak Hrvatske u EU

N1 Info 13.12.2016
Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da prepreke na evropskom putu Srbije neće promeniti zvaničan kurs zemlje, ali i dodao da joj je potreban oslonac Rusije. Nikolić je u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Moldavije Andrejem Galburom rekao da… »

Vučićeve reakcije na otvaranje poglavlja: Samo jedna država nije dala saglasnost na 26 - Republika Hrvatska!.

Srbija danas 13.12.2016
"Bićemo moderna država, sa evropskim vrednostima, bez obzira na članstvo u EU!", rekao je premijer Srbije. Srbija je otvorila dva nova poglavlja i zatvorila poglavlje 25, na čemu čestitam građanima, rekao je premijer Aleksandar Vučić večeras… »

Štir: Čekamo pojašnjenja, ne dramatizovati neotvaranje poglavlja

RTS 13.12.2016
Kad je reč o poglavlju 26 u pregovorima Srbije i EU, Hrvatska čeka pojašnjenja kada su u pitanju obaveze Srbije oko udžbenika za srednje i osnovne škole, čiji sadržaj mora biti prilagođen hrvatskoj nacionalnoj manjini, rekao je ministar spoljnih… »

Nisu nam samo Hrvati zabili "nož u leđa" za poglavlja: Dačić otkrio ko još hoće da nas blokira

Srbija danas 13.12.2016
Hrvatska nije jedina zemlja koja Srbiji pravi probleme na putu ka EU. Pored Hrvatske koja je blokirala otvaranje poglavlja 26 koje se odnosi na obrazovanje, određene rezerve imala je i Bugarska, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić… »

O, licemerja! Hrvatska: Srbi da reše problem nacionalnih manjina

Vesti online 13.12.2016
Da li je to nalog iz SAD ili Evropske unije - da neoustaški režim koristi neverovatnu priču u blokiranju Srbije u otvaranju poglavalja 26 u pregovorima sa EU, ili Hrvati sami nemaju mere - tek, ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio… »

Štir: Srbija da reši pitanje pune zaštite nacionalnih manjina

RTS 13.12.2016
Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio je da Srbija na svom putu prema EU mora da ispuni određene standarde, među kojima je i puna zaštita nacionalnih manjina. "Srbija na svom putu prema EU mora da implementira niz… »

Šuica: Vučić odlaskom hteo da skrene pažnju

N1 Info 13.12.2016
Zastupnica HDZ-a u Evropskom parlamentu Dubravka Šuica smatra da je srpski premijer Aleksandar Vučić odlaskom iz Brisela blokade pregovaračkog poglavlja 26 samo hteo da skrene pažnju na Srbiju. "To je jedna epizoda gde je Vučić hteo da skrene… »

Vučić se večeras obraća naciji povodom otvaranja poglavlja

Telegraf 13.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 18 sati povodom otvaranja poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije sa EU. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 18 sati povodom otvaranja… »

Hrvatska: Srbija da obezbedi zaštitu nacionalnih manjina

N1 Info 13.12.2016
Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio je da Srbija na svom putu prema EU mora da ispuni određene standarde među kojima i punu zaštitu nacionalnih manjina. "Srbija na svom putu prema EU mora da implementira niz stvari i… »

Joksimović: Politička odluka Hrvatske da blokira poglavlje

Telegraf 13.12.2016
Govoreći o poglavljima 5 i 25 koja će biti otvorena, Joksimović kaže da će poglavlje 5 doprineti da se Srbija efikasnije bori protiv korupcije koja postoji u sistemu javnih nabavki u javnom sektoru, a da će poglavlje 26 mladim naučnicima omogućiti… »

Zagreb insistira na "sprovođenju određenih standarda"

B92 13.12.2016
Hrvatski šef diplomatije Davor Ivo Štir kaže da Srbija na putu ka EU mora da implementira niz stvari, posle nove blokade puta Srbije ka EU od strane Zagreba. Kako prenosi index.hr, Štir se oglasio posle odluke premijera Srbije Aleksandra Vučića da… »

Vučić zbog hrvata napustio brisel: Ova poglavlja Srbija danas ipak otvara

Srbija danas 13.12.2016
Srbija danas otvara dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom. U Briselu će danas popodne biti održana medjuvladina konferencija na kojoj Srbija treba da otvori dva nova poglavlja, 5 i 25 u pristupnim pregovorima sa EU koja se odnose na javne… »

Vesti dana »

Vremeplov: Završena Kumanovska bitka

RTV pre 2 satajoš 1 povezana

Ljimaj: Prešli smo cenzus, glasovi iz Srbije neregularni

Večernje novosti pre 5 satijoš 2 povezane

Nenad Prokić: Đilas uništio opoziciju

Večernje novosti pre 2 satajoš 2 povezane