Povezane vesti

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade

Večernje novosti 16.01.2017
Ivani Dimić danas pripala Ninova nagrada za roman "Arzamas". Pobedničko delo tematizuje odnos kćeri i majke. JEDNO od najprestižnijih književnih priznanja u nas, 63. Ninova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, dodeljena je Ivani… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade za 2016.

Blic 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je 63. NIN-ove nagrade za roman godine za delo "Arzamas" u izdanju "Lagune". Za njen roman glasalo je troje članova žirija (Tamara Krstić, Jasmina Vrbavac i Mihajlo Pantić), dok je dva glasa dobio roman "Hronika sumnje"… »

Ivani Dimić Ninova nagrada

Politika 16.01.2017
U knjizi „Arzamas” koja tematizuje odnos majke i kćeri, prepoznaće se mnoge porodice, smatra žiri. Ivana Dimić dobitnica je Ninove nagrade kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, objavljen u 2016. godini, za delo „Arzamas”, u izdanju… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

Beta 16.01.2017
Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je danas žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir… »

"Imala sam vremena da sve skockam kako mi se dopada"

B92 16.01.2017
Forma mog romana je zanimljiva i nesvakidašnja budući da je to jedan mozaik napravljen od dijaloške forme koja se smenjuje sa proznim okvirom, kazala je Tanjugu Ivana Dimić, autorka knjige "Arzamas", za koju je dobila NIN-ovu nagradu za roman godine… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

Vesti online 16.01.2017
Roman "Arzamas", autora Ivane Dimić, izabran je za NIN-ov roman godine, saopštio je žiri. Nagrada će biti uručena 23. januara na obeležavanju 82 godine postojanja NIN-a. Ivana Dimić, autorka knjige "Arzamas" istakla je da je forma njenog romana… »

NIN-ova nagrada Ivani Dimić

RTS 16.01.2017
Ivana Dimić je dobila NIN-ovu nagradu za roman "Arzamas", koji je objavila Laguna. Roman "Arzamas" tematizuje jednu od osnovnih egzistencijalnih relacija - odnos ćerke i majke. Taj i takav odnos je začudo u srpskoj književnosti retko kada izdašnije i… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

B92 16.01.2017
Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir… »

Fuga o ljubavi i smrti: Evo zašto je "Arzamas" najbolji roman godine

Blic 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je 63. NIN-ove nagrade jer je "izdašno i umetnički uspelo" obradila odnos kćeri i majke u ovoj "proznoj fugi o ljubavi i smrti", ocenio je žiri. Žiri 63. NIN-ove nagrade radio je u sastavu Tamara Krstić, Jasmina Vrbavac, Zoran… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade za roman godine

BK TV 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je 63. NIN-ove nagrade za roman godine za delo "Arzamas". Za njen roman glasalo je troje članova žirija - Tamara Krstić, Jasmina Vrbavac i Mihajlo Pantić, dok je dva glasa dobio roman "Hornika sumnje" Vladislava Bajca - od Boža… »

Ivana Dimić dobitnik Nagrade NIN

Danas 16.01.2017
Dobitnik Nagade NIN za 2016. godinu je Ivana Dimić za roman Arzamaš, objavio je danas žiri. Za Nagradu kritike za najbolji roman na srpskom jeziku objavljen u 2016. u najužem izboru bili su još i romani Vladana Matijevića "Susret pod neobičnim… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

Radio 021 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je 63. NIN-ove nagrade za roman godine za delo "Arzamas" u izdanju "Lagune". Ivana Dimić (Beograd, 1957) autorka je pet knjiga kratkih priča, niza drama, dramatizacija i TV scenarija. Ona je peta žena koja je dobila ovu nagradu… »

Ivana Dimić za kurir: Nije bitan rod u književnosti!

Kurir 16.01.2017
Dobitnik 63. Ninove nagrade je Ivana Dimić za roman "Arzamas", saopštio je danas petočlani žiri. Ona je četvrta žena koja je u istoriji dobila Ninovu nagradu. "Mislila sam da će dobiti Bajac. ne bih isticala što sam žena. Odlično je što sam… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade za 2016. godinu

Noizz 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnik je 63. NIN-ove nagrade za roman godine za delo "Arzamas" u izdanju "Lagune". Ivana Dimić (Beograd, 1957) autorka je pet knjiga kratkih priča, niza drama, dramatizacija i TV scenarija. Ona je peta žena koja je dobila ovu nagradu… »

Roman godine: Ivana Dimić dobitnica Ninove nagrade!

Kurir 16.01.2017
Dobitnik 63. Ninove nagrade je Ivana Dimić za roman "Arzamas", saopštio je danas petočlani žiri. Ona je peta žena koja je u istoriji dobila Ninovu nagradu. Odluku o dobitniku 63. doneo je žiri u sastavu Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić, Zoran… »

NIN-ova nagrada za Ivanu Dimić

Mondo 16.01.2017
Objavljeno ime dobitnika prestižne nagrade za roman godine. Spisateljica Ivana Dimić osvojila je nagradu za roman godine koji dodeljuje nedeljnik "NIN", za svoje delo "Arzamas" u izdanju "Lagune". Ivana Dimić (Beograd, 1957), diplomirani je dramaturg… »

Danas dodela NIN-ove nagrade

Blic 16.01.2017
Danas u podne biće saopšteno ko je 63. dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman u 2016. godini. U finalu je četvoro pisaca: Vladislav Bajac za "Hroniku sumnje" (Geopoetika), Ivana Dimić za "Arzamas", Vladan Matijević za "Susret pod neobičnim… »

Vesti dana »