Ćuprija - vesti

Beogradski hipodrom - sudbina još nepoznata

Mondo pre 5 sati
Šta će biti sa najstarijim sportskim objektom u Beogradu još nije poznato. Na proleće ove godine ističe ugovor o korišćenju zemljišta koji je JP "Hipodrom Beograd" potpisalo sa Skupštinom grada Beograda 1988. godine.
Mnoga šampionska grla gledali smo proteklih decenija kako jezde stazom kod Careve ćuprije. Odlazak na Beogradski hipodrom nedeljom bilo je, za mnoge, više od gledanja konjičkih trka i klađenja. Bilo je to i "mondensko" mesto,... »

Knežević (Dveri): Hipodrom pitanje tradicije

Beta video pre 1 dan
BEOGRAD - Sabina Knežević, kandidat za odbornika liste Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate, istakla je da je hipodrom pitanje tradicije i da su se trke održavale i 99 godine u toku NATO agresije na istom mestu i da se zato protivimo planu aktuelne vlasti za izmeštanje hipodroma... »

Presuda umalo blokirala Dimitrovgrad

Večernje novosti pre 1 dan
Opština u Dimitrovgradu izgubila spor sa vodoprivrednim preduzećem iz Ćuprije. Dug od 2007. narastao na 62,5 miliona
PRESUDOM Privrednog apelacionog suda, lokalna samouprava u Dimitrovgradu je obavezna da Vodoprivrednom preduzeću "Ćuprija" AD iz ovog pomoravskog grada isplati 62,5 miliona dinara, na ime osnovnog duga sa zateznom kamatom. Prvi... »

Kako je sistematski uništavan najstariji sportski objekat u Beogradu

Noizz pre 2 dana
Konjski galop se na beogradskom hipodromu prvi put čuo pre više od veka, a sve tiši kas poslednjih godina preti da se od juna pretvori u potpuni muk. Tada ističe ugovor kojim je Grad Beograd ovaj najstariji sportski kompleks u prestonici predao u ruke JP "Hipodrom Beograd". Pošto nadležni ćute o daljoj sudbini ovog zdanja, građani su se, u strahu da ne bude srušen, okupili u borbi da hipodrom ostane u srcu Beograda, kod Careve ćuprije.
Taj prostor je kralj Aleksandar Karađorđević ustupio Dunavskom Kolu jahača "Knez Mihajlo" 15. novembra 1920. na 75 godina. Nekoliko meseci kasnije održan je prvi galopski derbi i prva trka grada Beograda, koje su postale deo... »

„Apel za Hipodrom“ u subotu ispred Skupštine grada

Danas pre 2 dana
Protest “Apel za Hipodrom – Hipodrom u srcu Beograda “ biće organizovan u subotu 24. februara ispred Skupštine grada u 11:59, u cilju spašavanja najstarijeg sportskog objekta u zemlji, najavili su organizatori, Udruženje građana „Hipodromu (Beo)gradu“ – HUG i K.K.“Careva Ćuprija“.
Na ovaj korak, kako se navodi u saopštenju, „HUG“ se odlučio zbog neizvesne sudbine zelene oaze grada, kao i prošlogodišnjih najava gradskih čelnika o potencijalnom gašenju ili izmeštanju Hipodroma. U prilog tome navode da nije... »

(Foto) hit izdanje! Imate pravo samo jednom da pogodite gde je greška na koricama švedskog izdanja Andrićeve Na Drini ćuprija!

Kurir pre 3 dana
Srpski pisac Ivo Andrić jedini je dobitnik Nobelove nagrade za književnost sa naših prostora, a njegovo remek-delo "Na Drini ćuprija" prevedeno je skoro na sve svetske jezike. Roman je preveden i na švedski jezik, ali izgleda da su izdavači pobrkali lončiće. Naime, na društvenoj mreži Fejsbuk... »

Pronađeni batinaši: Uhapšeni zbog brutalnog prebijanja sugradjanina u Jagodini

Srbija danas pre 3 dana
Sumnja se da su oni 17. februara, tri sata posle ponoći ispred jedne kafane u Jagodini pretukli četrdestogodišnjeg muškarca
Policijska uprava u Jagodini uhapsila je četvoricu muškaraca iz Ćuprije i okoline Jagodine zbog tuče ispred kafane i nanošenja teških telesnih povreda. Uhapšeni su Ž.M (33), A.L (26), N.M (25) iz Ćuprije i S.J (20) iz okoline... »

Tuča ispred kafane, teško povređen muškarac

Mondo pre 3 dana
RTS: Uhapšeni zbog sumnje da su pretukli muškarca pred kafanom
Policijska uprava u Jagodini uhapsila je četoricu muškaraca iz Ćuprije i okoline Jagodine zbog tuče ispred kafane i nanošenja teških telesnih povreda.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Uhapšeni su Ž.M (33), A.L (26), N.M (25) iz Ćuprije i S.J (20) iz okoline Jagodine "zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda, stoji u saopštenju. Sumnja se da su... »

Građani protestuju zbog neizvesne sudbine beogradskog Hipodroma

Novi magazin pre 3 dana
Udruženje građana "Hipodrom u Beogradu" i Konjički klub "Careva ćuprija" najavili su da će u subotu ispred Skupštine grada Beograda održati protest u cilju spašavanja Hipodroma, odnosno jednog od najstarijih sportskih objekata u zemlji.
Kako je danas najavljeno, na skupu će biti zatraženo da se osigura funkcionisanje, obnova ali i opstanak jednog od "najstarijih aktivnih sportskih objekata u svetu". "Udruženje se odlučilo (na protest) zbog ;neizvesne sudbine... »

Nemar i pohlepa razorniji od ratova

Danas pre 3 dana
Da je nečiji lični lukrativni interes važniji od potreba, kulturnog nasleđa, tradicije, sporta ali i potencijalne dobiti za širu zajednicu, nažalost je naša svakodnevica.
Beograd na vodi, Savski nasip, prenatrpavanje Vračara višespratnicama, betoniranje parka kod Ušća, gradnja okrenuta samo kvadratima a ne potrebama, su samo neki od najvidljivijih primera, a u godini kada se održavaju gradski... »

©2018 Netmark d.o.o.