Ćuprija - vesti

Vanredna kontrola na Koridoru 10: Šta je sa mostovima FOTO

B92 pre 9 minuta
B92: Vanredna kontrola na Koridoru 10: Šta je sa mostovima FOTO
Jagodina -- Stanje mostova, na drumskom i železničkom Koridoru 10 kroz Pomoravlje je različito - od najsavremenijeg do onih koji su građeni pre više od 70 godina.
Najsavremeniji su na deonici nove dvokolesčne pruge Gilje-Cuprija- Paraćin, preko Velike Morave, a ima i onih koji su građeni pre 70 godina, ili koji su dobro uzdrmani zbog nekontrolisane eksplotacije šljunka. Posle rušenja... »

Vojvođanske priče: Ćuprije kojih više nema, na potoku koji ne postoji

Večernje novosti pre 21 sat
Zaboravlja se da je varoš koja nema reku nekada imala čak 19 mostova, o kojima se malo zna, a većina je podignuta pre dva veka
NEKADA se u Gradski park u Vršcu ulazilo preko mosta. Ne velikog i ne znam kako upadljivog, već malog, romantičnog, s belom i svedenom kovanom ogradom. Nije se izdizao visoko iznad Jovanovog potoka, već je bio u ravni sa stazom.... »

Obeležena 213. godišnjica boja na Ivankovcu

Radio sto plus pre 22 sata
Na lokalitetu "Šančevi na Ivankovcu" kod Ćuprije danas je obeležena 213. godišnjica boja na Ivankovcu. Nakon opela palim borcima u boju na Ivankovcu, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, opštine Ćuprija, kao i boračkih udruženja položili su lovorove vence i odali državne i vojne... »

Počast Karađorđevim ustanicima na Ivankovcu

Studio B pre 23 sata
U Spomen parku Ivankovac kod Ćuprije, na lokalitetu Šančevi, danas je održana državna ceremonija povodom 213. godišnjice Boja na Ivankovcu i prve pobede srpskih ustanika pod vođstvom vojvode Milenka Stojkovića i Karađorđa nad turskom caraskom vojskom.
FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ bg Ceremonija je pocela intoniranjem državne himne, a lovorov venac ispred Vlade Srbije, na spomenik vojvodi Stojkoviću položio je državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i... »

Počast Karađorđevim ustanicima na Ivankovcu

RTV pre 1 dan
RTV: Počast Karađorđevim ustanicima na Ivankovcu
ĆUPRIJA - U Spomen parku Ivankovac kod Ćuprije, na lokalitetu Šančevi, danas je održana državna ceremonija povodom 213. godišnjice Boja na Ivankovcu i prve pobede srpskih ustanika pod vođstvom vojvode Milenka Stojkovića i Karađorđa nad turskom carskom vojskom.
Ceremonija je počela intoniranjem državne himne, a lovorov venac ispred Vlade Srbije, na spomenik vojvodi Stojkoviću položio je državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Negoslav... »

Počast Karađorđevim ustanicima na Ivankovcu

Politika pre 1 dan
ĆUPRIJA - U Spomen parku Ivankovac kod Ćuprije, na lokalitetu Šančevi, danas je održana državna ceremonija povodom 213. godišnjice Boja na Ivankovcu i prve pobede srpskih ustanika pod vođstvom vojvode Milenka Stojkovića i Karađorđa nad turskom carskom vojskom. Ceremonija je počela intoniranjem... »

Dogodilo se na današnji dan, 18. avgust

BK TV pre 1 dan
Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najvažnije činjenice i događaje koji su obeležili današnji dan. BITKA KOD ĆUPRIJE Na današnji dan 1805. godine Srbi su na brdu Ivankovc kod Ćuprije, u jednoj od najvećih bitaka Prvog srpskog ustanka, prvi put potukli tursku vojsku. Napredovanje ustanika koji... »

Na današnji dan, 18. avgust

B92 pre 1 dan
B92: Na današnji dan, 18. avgust
1649 - Turski sultan Ibrahim je smenjen i ubijen. Nasledio ga je Muhamed IV. 1708 - Britanci su zauzeli Sardiniju. 1805 - Srbi su na brdu Ivankovac kod Ćuprije, u jednoj od najvećih bitaka tokom Prvog srpskog ustanka, prvi put potukli tursku vojsku. 1812 - Napoleon Bonaparta (Bonaparte) je u bici... »

Počasti srpskim ustanicima na Ivankovcu

Politika pre 2 dana
Ostvarivši pobedu na Ivankovcu, srpski ustanici pružili su primer bezmerne hrabrosti i patriotizma koji je ostao utkan u kolektivnu svest nacije tokom čitava dva naredna stoleća”, zapisali su hroničari
ĆUPRIJA - Na lokalitetu „Šančevi na Ivankovcu” kod Ćuprije, sutra će uz državne i vojne počasti, biti obeležena 213. godišnjica Boja na Ivankovcu, kada su Karađorđevi ustanici, na čelu sa vojvodom Milenkom Stojkovićem, naneli... »

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Ćupriji

B92 pre 3 dana
B92: Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Ćupriji
Policija u Ćupriji uhapsila je B.J.(43) iz tog grada zbog pokušaja ubistva D.M. (42) u bašti jednog ugostiteljskog objekta, saopšteno je.
Kako se navodi u saopštenju, u jedan sat posle ponoći, u noći između srede i četvrtka, nakon rasprave u bašti ugostiteljskog objekta u Ćupriji osumnjičeni B.J. je pucao iz vatrenog oružja na D.M. On je zbrinut u Opštoj bolnici u... »

Novak: Igram za ulazak u istoriju

Mondo  pre 2 sata  još 25 povezanih

Jak podvodni zemljotres kod Fidžija

Radio 021  pre 1 sat  još 17 povezanih

"Rešena dva slučaja paljenja automobila u Novom Sadu"

B92  pre 5 sati  još 12 povezanih

Manje gužve na graničnim prelazima

N1 Info  pre 50 minuta  još 12 povezanih

Obeležena 104. godišnjica Cerske bitke

Dnevnik  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.