Čajetina - vesti

Ružić: Ima nepravilnosti, ali nema kažnjavanja opozicionih gradova

RTV pre 16 sati
RTV: Ružić: Ima nepravilnosti, ali nema kažnjavanja opozicionih gradova
NOVI SAD - Ne mogu Šabac, Čajetina ili Paraćin biti domaćini Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope 7. februara, jer se država Srbija o tome pita, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić za RTV.
"Što se tiče Saveta Evrope čuo sam da će navodno Šabac, Čajetina ili Paraćin, nasmejao sam se slatko, da budu domaćini Moritoring komiteta 7. februara . Ne može, ne mogu oni biti domaćini, država Srbija se tu pita", rekao je... »

Čajetina od EU dobila sredstva za realizaciju dva važna projekta

Morava info pre 1 dan
ČAJETINA – U sredu 14. novembra u Kragujevcu su svečano uručene odluke o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave, među kojima je i opština Čajetina. Uz finansijsku podršku Evropske unije od preko pet miliona evra ove lokalne samouprave će... »

Prevrnuo se kamion na zlatiborskom kružnom toku

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Čajetina, Zlatibor – Na magistralnom putu Užice – Nova Varoš, na kružnom toku, na isključenju za Zlatibor, večeras je došlo do saobraćajne nezgode kada se kamion se prevrnuo na izlasu sa kružnog toka u pravcu Nove Varoši. Na lice mesta je izašla ekipa PU Užice kako bi izvršili uviđaj. Prema prvim... »

Perspektivan uzgoj tovnih rasa u sistemu krava-tele

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Zlatibor - Postoje razni sistemi tova u govedarstvu, ali se posebno preporučuje sistem krava-tele koji predviđa držanje životinja na otvorenom. Na teritoriji opštine Čajetina za sada postoje dva poljoprivredna gazdinstva koja su započela uzgoj po ovom sistemu što ukazuje da je interesovanje za ovaj... »

Novogodišnji koncerti na Kraljevom trgu

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čajetina - Zimska sezona je na pragu a TO Zlatibor već je osmislila program koji će ponuditi turistima koji odluče da novogodišnje praznike provedu na najpoznatijoj i najposećenijoj planini u Srbiji. „Naime, 29. decembra u STC `Vai-tai` na Zlatiboru biće održan koncert Dino Merlina, a o cenama se... »

Nema odmora za Javor, Zlatibor posustaje

Mozzart sport pre 5 dana
Sloboda slavila prvi put u prošlom kolu, a sada je čeka okršaj sa Radničkim koji je bez neuspeha na šest prethodnih mečeva
Karakter Ivanjičana ponovo na ispitu. Serija od tri pobede u derbi mečevima s najvećim rivalima u borbi za promociju (Sinđelić, Zlatibor Čajetina i Inđija) uzdigla je fudbalere Javora na čelo tabele, ali najgore što bi sada mogli... »

Turističke organizacije Zlatibora i Istočnog Sarajeva potpisale protokol o saradnju

Morava info pre 6 dana
ČAJETINA – Direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Tošić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović potpisali su u Čajetini Protokol o saradnji u oblasti turizma kojim je samo ozvaničena višegodišnja saradnja u toj oblasti. Zamenik predsednika opštine Čajetina... »

Protokol o saradnji potpisali direktori Turističkih organizacija Zlatibora i Istočnog Sarajeva

InfoLIGA pre 6 dana
Direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Tošić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović potpisali su u Čajetini Protokol o saradnji u oblasti turizma kojim je samo ozvaničena višegodišnja saradnja u toj oblasti. Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić... »

Kako država otima Zlatibor od Opštine Čajetina

Danas pre 7 dana
Opština Čajetina ima mnogobrojne probleme sa republičkim vlastima.
Oni su detaljno pobrojani u dopisu koji je Opština uputila 18. oktobra ove godine Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Taj dopis je kao ilustracija odnosa republičke vlasti prema opozicionim lokalnim samoupravama... »

Čeka se dozvola za završetak projekta

Danas pre 8 dana
Čajetina nastavlja gradnju zlatiborske gondole bez obzira na opstrukcije Do kraja ove građevinske sezone trebalo bi da bude postavljeno 19 stubova od centra Zlatibora do Ribničkog jezera, gde je planirana međustanica buduće panoramske žičare – gondole koja će, trasom od devet kilometara, spojiti centar tog turističkog mesta i vrh Tornika.
U toku su pripremni radovi za postavljanje stubova na toj trasi, što predstavlja četvrtu fazu gradnje od ukupno pet, za koju je Opština Čajetina, koja sa 13 miliona evra finansira ceo projekat, dobila treću dozvolu za gradnju od... »

©2018 Netmark d.o.o.