Đorđe Ivanov - vesti

Pendarovski potpisao zakone koje je Ivanov odbio

RTS pre 2 dana
RTS: Pendarovski potpisao zakone koje je Ivanov odbio
Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, potpisao je ukaze o stupanju na snagu 21 zakona, koje je odbio da potpiše bivši predsednik Đorđe Ivanov, od stupanja na snagu Prespanskog sporazuma.
Ivanov je odbio da potpiše i Zakon o jezicima, nakon prvog i drugog usvajanja u parlamentu, a kojim je albanski jezik uveden kao drugi službeni jezik na celoj teritoriji te države, uz obrazloženje da je to suprotno makedonskom... »

Stevo Pendarovski potpisao zakone koje je Ivanov odbio

Dnevnik pre 2 dana
SKOPLjE: Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, potpisao je danas ukaze o stupanju na snagu 21 zakona, koje je odbio da potpiše bivši predsednik Đorđe Ivanov, od stupanja na snagu Prespanskog sporazum, pa ni zakone, ni amandmane u vezi sa tim sporazumom i promenom Ustava, koji se odnose na novo ime te bivše jugoslovenske republike.
Ivanov je odbio da potpiše i Zakon o jezicima, nakon prvog i drugog usvajanja u parlamentu, a kojim je albanski jezik uveden kao drugi službeni jezik na celoj teritoriji te države, uz obrazloženje da je to suprotno makedonskom... »

Pendarovski potpisao sistemske zakone koje Ivanov nije hteo

Novi magazin pre 6 dana
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski potpisao je danas ukaze o proglešenju četiri sistemska zakona, koje je njegov prethodnik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše jer nose novo ustavno ime države.
Kako je saopšteno iz predsedničkog kabineta, prvi zakoni koje je Pendarovski potpisao su Zakon za sudove, Zakon za upravne sporove, Zakon za prekršaje i Zakon o izmeni Zakona za organiziciju i rad u organima državne uprave. "Reč... »

Pendarovski potpisao sistemske zakone koje Ivanov nije hteo

Danas pre 6 dana
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski potpisao je danas ukaze o proglešenju četiri sistemska zakona, koje je njegov prethodnik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše jer nose novo ustavno ime države.
Kako je saopšteno iz predsedničkog kabineta, prvi zakoni koje je Pendarovski potpisao su Zakon za sudove, Zakon za upravne sporove, Zakon za prekršaje i Zakon o izmeni Zakona za organizaciju i rad u organima državne uprave. „Reč... »

Usvojeni zakoni koje je bivši predsednik Makedonije odbijao da potpiše

B92 pre 7 dana
B92: Usvojeni zakoni koje je bivši predsednik Makedonije odbijao da potpiše
Sobranje Severne Makedonije je na sednici usvojilo tri zakona koji su bili vracĚ�eni parlamentu zato što je bivši predsednik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše.
Usvojeni su Zakon o Sudskom savetu Republike Severne Makedonije, Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog interesa, kao i Zakon o inspekcijskom nadzoru. To su zakoni koji su bili usvojeni u parlamentu, ali nisu mogli da... »

Skoplje, kraj otpora Đorđa Ivanova

RTS pre 7 dana
RTS: Skoplje, kraj otpora Đorđa Ivanova
Sobranje Severne Makedonije usvojilo je tri zakona, čije je usvajanje bilo odloženo zbog protivljenja sada već bivšeg predsednika Đorđa Ivanova. Ivanov je te zakone odbacio jer se u njima pominje novo ime te države - Republika Severna Makedonija.
Usvojeni su Zakon o Sudskom savetu, Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog interesa, kao i Zakon o inspekcijskom nadzoru, prenosi makedonska agencija MIA. Ovi zakoni su bili usvojeni u Parlamentu, ali nisu mogli da... »

Ivanov ih odbio, a SAD su prihvaćeni: Sobranje Severne Makedonije usvojilo tri nova zakona

Blic pre 7 dana
Sobranje Severne Makedonije danas je na sednici usvojilo tri zakona koji su bili vraćeni parlamentu zato što je bivši predsednik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše ukaze o stupanju na snagu zbog novog imena zemlje u zaglavlju tih zakona, prenosi MIA. Usvojeni su Zakon o Sudskom savetu Republike... »

Neverovatan gaf: Na zvaničnom sajtu Ivanov i jutros bio predsednik, a Severna Makedonija - Makedonija

Blic pre 10 dana
Novi predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski jutros se prvi put posle inauguiracije pojavio u predsedničkoj kancelariji, ali zvanična internet strana predsednika te države još nije bila ubeležila promenu. Kako prenosi RTS, jutros je na toj stranici predsednik još bio Đorđe Ivanov, a država... »

Đorđe Ivanov je još uvek predsednik Makedonije

RTS pre 10 dana
RTS: Đorđe Ivanov je još uvek predsednik Makedonije
Novi predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski se u ponedeljak ujutro po prvi put pojavio u predsedničkoj kancelariji, ali zvanična internet strana predsednika te države još nije ubeležila tu promenu.
Na toj strani predsednik je još uvek Đorđe Ivanov, a država se i dalje zove Makedonija. Ivanov je u nedelju predao dužnost Stevi... »

Pendarovski najavio reformu obaveštajnih službi

Blic pre 12 dana
Novoizabrani predsednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski najavio je da će učestvovati u reformama obaveštajnih službi koje su pod nadzorom predsednika.
Pendarovski, koji je danas dobio zvaničnu potvrdu Državne izborne komisije da je izabran za šefa države, izjavio je da je ovim izborima zemlja pokazala da može da se ponaša evropski i da radi profesionalno. On kaže da će se... »

Partizan se gostio: Samo jednom u Humskoj!

Mondo  pre 54 minuta  još 11 povezanih

Srbi sa Kosova i Metohije sa Vučićem

RTV  pre 6 sati  još 3 povezane

AMSS: Oprez zbog mogućih klizavih kolovoza

Dnevnik  pre 37 minuta  još 3 povezane
©2019 Netmark d.o.o.