Đorđe Ivanov

Šansa za poništavanje presude Nikoli Gruevskom

Slobodna Evropa 29.11.2019
Ako Ustavni sud Severne Makedonije donese odluku da poništi ukidanje pomilovanja koje je doneo predsednik Đorđe Ivanov 2016. godine, to će imati katastrofalne posledice i biće veliki udarac za pravosudni sistem. Ovakva su predviđanja pravnih… »

Košarkaši MZT prvaci Severne Makedonije

B92 14.06.2019
Košarkaši MZT postali su prvaci Severne Makedonije, nakon što su u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Rabotnički sa 85:78. Do sedme titule, koje su osvojene u poslednjih osam godina, MZT je došao pobedom od 3:0 u finalnoj seriji nad "večitim… »

Preko Rabotničkog do titule: Košarkaši MZT prvaci Severne Makedonije!

Kurir 13.06.2019
Košarkaši MZT su večeras postali prvaci Severne Makedonije, nakon što su u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Rabotnički sa 85:78 (46:54). Do sedme tutule, koje su osvojene u poslednjih osam godina, MZT je došao pobedom od 3:0 u finalnoj… »

Novi izgled "Labudovog jezera" u Narodnom pozorištu

RTS 31.05.2019
Prva i jedina baletska premijera u Narodnom pozorištu ove sezone biće "Labudovo jezero", Petra Iljiča Čajkovskog. Predstava, prvi put u Beogradu izvedena još 1925, novi izgled dobiće kroz koreografiju Konstantina Kostjukova, nove soliste, ali i… »

Pendarovski potpisao zakone koje je Ivanov odbio

Sputnik 21.05.2019
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski potpisao je ukaze o stupanju na snagu 21 zakona, koje je odbio da potpiše bivši predsednik Đorđe Ivanov. Ivanov je odbio da potpiše i Zakon o jezicima, nakon prvog i drugog usvajanja u Parlamentu, a… »

Stevo Pendarovski potpisao zakone koje je Ivanov odbio

Dnevnik 21.05.2019
SKOPLjE: Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, potpisao je danas ukaze o stupanju na snagu 21 zakona, koje je odbio da potpiše bivši predsednik Đorđe Ivanov, od stupanja na snagu Prespanskog sporazum, pa ni zakone, ni amandmane u vezi sa… »

Pendarovski potpisao sistemske zakone koje Ivanov nije hteo

Danas 17.05.2019
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski potpisao je danas ukaze o proglešenju četiri sistemska zakona, koje je njegov prethodnik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše jer nose novo ustavno ime države. Kako je saopšteno iz predsedničkog kabineta… »

Pendarovski potpisao sistemske zakone koje Ivanov nije hteo

B92 17.05.2019
Skoplje -- Stevo Pendarovski potpisao je ukaze o proglašenju četiri sistemska zakona, koje je njegov prethodnik Ivanov odbijao da potpiše jer nose novo ustavno ime države. Kako je saopšteno iz predsedničkog kabineta, prvi zakoni koje je predsednik… »

Severna Makedonija: Usvojeni zakoni koji je bivši predsednik Ivanov odbijao

RTV 16.05.2019
SKOPLJE - Severne Makedonije danas je na sednici usvojilo tri zakona koji su bili vraćeni parlamentu zato što je bivši predsednik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše ukaze o stupanju na snagu zbog novog imena zemlje u zaglavlju tih zakona, prenosi MIA… »

Usvojeni zakoni koje je bivši predsednik Makedonije odbijao da potpiše

B92 16.05.2019
Sobranje Severne Makedonije je na sednici usvojilo tri zakona koji su bili vracĚ�eni parlamentu zato što je bivši predsednik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše. Usvojeni su Zakon o Sudskom savetu Republike Severne Makedonije, Zakon o slobodnom… »

Vesti dana »