Šangaj

Istorija i komunizam: Fridrih Engels - od bogataškog sina do svetskog revolucionara

Radio 021 28.11.2020
Ostaće upamćen i kao najbliži saradnik Karla Marksa sa kojim je razvijao filozofski pravac - marksizam, pisao pojedina dela i novčano mu pomagao, njegov angažman u radničkom pokretu, kao i širenju levičarske ideologije. BBC/Kevin Foy Spomenik… »

Istorija i komunizam: Fridrih Engels - od bogataškog sina do svetskog revolucionara

Južne vesti 28.11.2020
BBC/Kevin Foy Spomenik Marksu i Engelsu u Šangaju Ko je bio Fridrih Engels - nemački filozof, sociolog i revolucionar, rođen na današnji dan pre 200 godina? Jedni mu zameraju što je govorio o jednakosti, a dolazio iz bogate porodice, drugi ga ne vole… »

Tesla u Kini pravi superpunjače

B92 28.11.2020
Prema njihovom planu to će se dogoditi već sledeće godine. Kina je najveće tržište električnih automobila i iz Tesle su to prepoznali pa će uložiti 6,4 miliona dolara u novu fabriku koja će biti u blizini one u Šangaju, gde će se praviti brzi… »

Dizni u ogromnim gubicima zbog korone: Otpušta radnike

OK radio 26.11.2020
Kompanija Dizni, najavila je otpuštanje 32.000 radnika, što je za četiri hiljade više nego ranije najavljivalo, zbog pandemije koronavirusa koja je potpuno uništila i opustošila njihove zabavne parkove. Kompanija je najavila da su prva otpuštanja… »

Jedina romska biblioteka na Balkanu opstaje punih deset godina

RTV 25.11.2020
NOVI SAD - Zahvaljujući novosađanski Dragani Dimitrov, jedina romska biblioteka na Balkanu, na novosadskom naselju Šangaj, opstaje punih deset godina. Ta bibliotekarka i profesorka srpskog jezika i književnosti, uspeva u nameri da na razne kreativne… »

Čemu služi bratimljenje gradova? (VIDEO)

Nova 25.11.2020
Malo je falilo da Beograd dobije još jedan grad za svog pobratima. Pre samo dva dana zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću zabranjeno je da uđe na Kosovo gde je trebalo da potpiše Povelju o bratimljenju Beograda i Severne Mitrovice. Čemu služi… »

Radovi u naselju Šangaj: Rekonstrukcija ulice u Batajnici

Srbija danas 25.11.2020
Radovi obuhvataju skidanje asfalta frezom. Ekipe JKP ''Beograd put'' izvode radove na rekonstrukciji Ulice Šangajska 1. deo u delu Batajnice, u naselju Šangaj. Radovi obuhvataju skidanje asfalta frezom, pripremu saobraćajnice i asfaltiranje u dužini… »

Najtraženiji! Odbija 20 miliona po godini, igraće za deset puta manje i svi ga hoće!

Sportske.net 25.11.2020
Zaista čudna priča, ali kakav je trag ostavio u bivšim klubovima... Ono što je sigurno, fantastični Brazilac, sada već u godinam (ima ih 34) neće ostati u Kini. Naime, Hulk je rekao da je odbio ponudu Šangaja, ima 20 miliona evra neto po godini… »

Šangajski pejzaž

Politika 23.11.2020
Ove godine Kina će biti jedina zemlja u svetu koja će postići pozitivan ekonomski rast i postati glavna sila koja stabilizuje i promoviše brzi oporavak globalne ekonomije. U Šangaju je održan treći Kineski međunarodni sajam uvoza i Međunarodni… »

Kina testira milione ljudi i zatvara škole zbog manjih žarišta

Radio 021 23.11.2020
Kineske vlasti sprovode testiranje miliona ljudi, uvode zaključavanja i zatvaranje škola posle otkrića prošle nedelje više lokalno prenetih slučajeva korona virusa u tri grada u zemlji. Sa dolaskom hladnog vremena opsežne mere sprovode se u… »

Vesti dana »