AFP

UN pozvao na hitan prekid borbi u predgrađu Tripolija

Slobodna Evropa pre 3 dana
Ujedinjene nacije (UN) su pozvale na hitan prekid neprijateljstava između dve oružane grupe u Tažuri istočnom predgrađu libijskog glavnog grada Tripolija, navodi se u saopštenju misije podrške UN-a u Libiji. U okršajima je poginulo najmanje troje… »

Glavni osumnjičeni priznao da je sjekao ljude u Parizu

Slobodna Evropa pre 3 dana
Glavni osumnjičeni za napad u Parizu velikim nožem - "mačetom" kojime je dvoje ljudi u petak (25. septemnbar) ranio na ulici, "priznao je svoje djelo" u policiji gdje je priveden, saznaje se danas (26. septembar) od izvora bliskih istrazi, javio je… »

Latinska Amerika za neometan pristup vakcinama i kreditima

Al Jazeera pre 3 dana
Zemlje su na Generalnoj skupštini Ujedinienih naroda pozvale velike sile da omoguće neometan pristup budućim vakcinama. Latinska Amerika pozvala je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda velike sile da pokažu solidarnost u borbi s pandemijom… »

Google uklonio sveto mesto Aboridžina iz Street View "obilaska"

B92 pre 5 dana
Google je uklonio lokalitet Uluru, u Australiji, iz svoje Street View "virtuelne ture". Ovo uklanjanje je u skladu sa željama Anangu naroda, tradicionalnih vlasnika ovog mesta koje Aboridžini smatraju svetilištem, prenosi agencija AFP. Uluru je ranije… »

Odluka o izručenju Assangea nakon američkih izbora

Al Jazeera pre 4 dana
Osnivača WikiLeaksa traži američko pravosuđe kako bi mu se sudilo za špijunažu, prijeti mu 175 godina zatvora. Britansko pravosuđe će donijeti odluku o izručenju Juliana Assangea nakon američkih predsjedničkih izbora 3. novembra, saopćila je… »

Kancelar Kurc: Otkazan godišnji bal u bečkoj Operi zbog korona virusa

Radio sto plus pre 4 dana
Čuvenog godišnjeg bala u bečkoj Operi neće biti idućeg februara zbog korona virusa, objavila je danas austrijska vlada. Taj bal koji u raznim oblicima postoji još od 1814. godine, kada je uveden radi razonode aristrokratije tokom Napoleonovih… »

Šta se dogodi kada izgubiš izbore: DPS pao na ispod 30 odsto, lista Zdravka Krivokapića ubedljivo prva, rastu stranke Alekse…

Nedeljnik pre 4 dana
SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia Kola su, izgleda, krenula nizbrdo. Sa više strana je najavljivano da će sistem vlasti DPS-a koji je upravljao Crnom Gorom početi da se osipa sa prvim danom po proglašenju rezultata na kojima stranka Mila Đukanovića… »

ASPI: Kina uništila i oštetila 16.000 džamija u Xinjiangu

Al Jazeera pre 4 dana
Veći dio razaranja desio se u posljednje tri godine i procjenjuje se kako je 8.500 džamija u potpunosti uništeno. Kineske vlasti uništile su hiljade džamija u Xinjiangu, objavila je australska nevladina organizacija u petak, u najnovijem izvještaju… »

Za 24 sata više od 16.000 novozaraženih korona virusom u Francuskoj

Nedeljnik pre 5 dana
Beta - AP Photo/Michel Euler (Beta-AFP) – Organi za javno zdravlje Francuske saopštili su večeras da je u protekla 24 sata zabeleženo 16.096 novih slučajeva zaraženih korona virusom. Ovo je najveći broj zaraženih u jednom danu otkako je pokrenuta… »

Ulično uznemiravanje u Francuskoj: Žena u Strazburu napadnuta „zato što nosi suknju“

Radio 021 pre 5 dana
Žena iz Strazbura kaže da su je u sred bela dana napala trojica muškaraca zbog toga što je nosila suknju. AFP Žena koja je napadnuta (nije na slici) kaže da je razlog uznemiravanja to što je nosila suknju Francuska policija otvorila je istragu… »

Vesti dana »