Aleksandar Olenik

Srbi neće kraljičinog advokata: Žrtve terorista Tačija i Veseljija protiv odluke Haga da ih zastupa Britanac Sajmon Loz

Večernje novosti pre 1 dan
Sajmon Loz će zastupati žrtve u Hagu U pitanju je devet ljudi, koji su bili na meti optuženih ili su njihovi najbliži stradali u događajima koje tretira optužnica protiv "četvorke". Četiri žrtve tražile su da ih zastupa advokat Aleksandar… »

Olenik o britanskom advokatu žrtava OVK: Treba mu dati vreme

Nova pre 3 dana
Pred zastupnikom žrtava u postupku protiv Hašima Tačija i druge trojice nekadašnjih šefova OVK, britanskim advokatom Sajmonom Lozom je pre svega zadatak da zadobije poverenje i srpski i albanskih žrtava, koje će zastupati pred Specijalizovanim… »

Olenik: Nije realno da Albanija podnese tužbu protiv Srbije

RTV pre 21 dana
KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Aleksandar Olenik kaže da nije realno da Albanija u ime Prištine podnese tužbu za, kako je naveo, genocid protiv Srbije, kao što to tvrdi njegov prištinski kolega Tom Gaši. Gaši je prethodno rekao da bi "Albanija u ime… »

Olenik: Vlast može zakonito da pritvara antivaksere

Danas 03.04.2021
Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik izjavio je danas da sud i tužilaštvo u Srbiji mogu zakonito da određuju pritvor svim protivnicima vakcinacije. „Umesto što tviteraše kažnjavaju neosnovanim pritvorom zbog kritikovanja (predsednika Srbije… »

Olenik: Vlast može zakonito da pritvara antivaksere

Nova 03.04.2021
Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik izjavio je danas da sud i tužilaštvo u Srbiji mogu zakonito da određuju pritvor svim protivnicima vakcinacije. “Umesto što tviteraše kažnjavaju neosnovanim pritvorom zbog kritikovanja (predsednika Srbije… »

Šapčanka oslobođena optužbe da je pretila Vučićevoj deci tuži državu

Radio 021 01.04.2021
Advokat Aleksandar Olenik najavio je tužbu protiv države za nadoknadu štete, nakon što je Aleksandra Aranitović Janković, koju je branio, oslobođena optužbi da je tvitom 2019. godine ugrozila bezbednost i sigurnost predsednika Srbije Aleksandra… »

Olenik: Sledi tužba protiv države za naknadu štete

Danas 01.04.2021
Oslobađajuća presuda za ugrožavanje bezbednosti predsednika na Tviteru Aleksandra Aranitović Janković, koja je provela šest meseci u pritvoru zbog uvredljivog tvita napisanog tokom leta 2019. na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i… »

Oslobođena optužbi da je tvitom ugrozila bezbednost Vučića – tužba protiv države

N1 Info 01.04.2021
Advokat Aleksandar Olenik najavio je tužbu protiv države za nadoknadu štete, nakon što je Aleksandra Aranitović Janković, koju je branio, oslobođena optužbi da je tvitom, 2019. godine, ugrozila bezbednost i sigurnost predsednika Srbije Aleksandara… »

Jeremić: Ako Đilas insistira na gulašu od pregovarača...

Dnevnik 31.03.2021
BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kaže da će opozicija prepoloviti svoje šanse u procesu pregovora sa vlastima o izbornim uslovima, ako predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas bude insistirao na "gulašu od… »

Četiri opcije za zaključavanje Srbije?

B92 02.03.2021
Medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa traži uvođenje policijskog časa, što bi značilo i ponovno uvođenje vanrednog stanja. Advokat Aleksandar Olenik tvrdi da se policijski čas može uvesti i bez vanrednog stanja. "Na osnovu… »

Vesti dana »