Aleksandar Vučić - vesti

Vanredni izbori i ustavni referendum na proleće?

RTV pre 0 minuta
RTV: Vanredni izbori i ustavni referendum na proleće?
BEOGRAD - Srbija bi na proleće opet mogla na vanredne parlamentarne izbore, piše Blic i dodaje da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao o tome sa saradnicima i da je sve bliže da donese takvu odluku.
Prema saznanjima tog lista, Vučić je na ovu temu razgovarao u nedelju uveče sa rukovodstvom naprednjaka i poručio im da je spreman da odmah nakon lokalnih izbora u Lučanima, 16. decembra, donese odluku o raspisivanju vanrednih... »

"Iza novih mera na KiM ne stoji samo Haradinaj"

Vesti online pre 13 minuta
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je sinoć da je svako ko razmišlja o novim merama na KiM neprijatelj mira i stabilnosti u regionu, neprijatelj budućnosti i Srba i Albanaca.
- Mi smo imali ozbiljne razgovore, a predsednik (Aleksandar) Vučić je imao ozbiljnu diplomatsku aktivnost. Imam utisak da je činiocima u međunarodnoj zajednici prilično jasno koliko bi opasne i potencijalno nesagledive posledice... »

Predsednik Vučić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

RTV pre 2 sata
RTV: Predsednik Vučić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Vučić će se sastati sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika... »

„Iza novih mera na KiM ne stoji samo Haradinaj"

Sputnik pre 1 sat
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je sinoć da je svako ko razmišlja o novim merama na KiM neprijatelj mira i stabilnosti u regionu, neprijatelj budućnosti i Srba i Albanaca.
„Mi smo imali ozbiljne razgovore, a predsednik (Aleksandar) Vučić je imao ozbiljnu diplomatsku aktivnost. Imam utisak da je činiocima u međunarodnoj zajednici prilično jasno koliko bi opasne i potencijalno nesagledive posledice... »

Vučić danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Srbija danas pre 3 sata
Poseta predsednika Srbije.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vučić će se sastati sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika... »

“Očekuje se da transformacija KBS lako prođe u skupštini”

B92 pre 9 sati
B92: “Očekuje se da transformacija KBS lako prođe u skupštini”
AP u izveštaju iz Prištine objavila je da će "poslanici kosovske skupštine u petak glasati o tri zakona kojima će KBS biti transformisane u regularnu vojsku".
Prema ovoj agenciji, "očekuje se da će te mere lako proći (proceduru) u skupštini u kojoj ima 120 poslanika". AP navodi da je "predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) kazao da bi nova vojska mogla da ugrozi regionalnu stabilnost i... »

Vulin: U „Jumko“ nije verovao niko sem Vučića

Danas pre 9 sati
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas nedavno otvoreni pogon Holding kompanije „Jumko” u Resavici kod Despotovca.
Govoreći o njegovom značaju, Vulin je istakao da 2012. godine u „Jumko“ nije verovao niko, tačnije, verovao je jedan čovek – Aleksandar Vučić. – Od preduzeća koje je bilo već viđeno da se ugasi i da se potpuno napusti, stvoreno... »

Vučić priznao malverzacije sa Kopernikusom

Danas pre 20 sati
Aleksandar Vučić je gostujući u jutarnjem programu TV PINK u četvrtak, 6. decembra, otvoreno priznao da je u potpunosti bio upoznat sa svim detaljima finansijskih transakcija u vezi sa kupovinom kablovskog operatera Kopernikus i naknadnom kupovinom televizija Prva i O2, kao i da je otvorena namera ovih operacija bila da se spreči United Group, vlasnik SBB i N1, da dođe u posed emitera sa nacionalnom frekvencijom.
Na taj način je predsednik SNS-a nedvosmisleno potvrdio navode iz krivične prijave koju su narodni poslanici pokreta DJB, Saša Radulović i Branka Stamenković, podneli juče Tužilaštvu za organizovan kriminal zbog osnovane sumnje... »

"Vučić je imao tačne podatke o Haradinajevim namerama!"

Pravda pre 1 dan
Predsednik Aleksandar Vučić imao je tačne podatke kada je izjavio da će prištinske vlasti pokušati da uvedu još tri mere protiv Srbije, piše "Gazeta ekspres".
Taj prištinski portal, pozivajući se na neimanovane izvore iz kosovskih institucija, navodi da se prva mera vlade u Prištini odnosi na vozila sa srpskim registarskim tablicama, druga na robu starnih kompanija proizvedenu u Srbiji... »

Zelenović: Vučića ne interesuje stav pet miliona građana Srbije

Danas pre 1 dan
Gradonačelnik Šapca i predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović rekao je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije, koliko god ih izašlo na ulice da protestuje i koliko god ti protesti trajali, „govori da smo u pravoj diktaturi“.
Zelenović je u saopštenju ocenio i da je jučerašnji protest „Stop krvavim košuljama“, suprotno medijskoj kampanji da će skup biti „krvav i nasilan“, održan bez ijednog incidenta i da je na njemu učestvovalo petnaestak hiljada... »

©2018 Netmark d.o.o.