Aleksandar Vučić

Raspuštena Skupština Kosova, parlamentarni izbori u oktobru

Insajder pre 3 sata
Skoro mesec dana nakon ostavke kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja, Kosovska skupština je na današnjoj sednici izglasala predlog za raspuštanje šestog saziva ove skupštine. Predlog je usvojen sa 89 glasova „za“, dva glasa protiv i jednim… »

Vučić za Glas Amerike: Da Albanci dobiju sve a Srbija ništa? Moj potpis neće dobiti

Kurir pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije došao na razgovore u SAD da bi menjao davno donesenu odluku SAD o nezavisnosti Kosova. Istakao je da sa Prištinom može da razgovara o svemu ako je reč o kompromisu. Aleksandar Vučić je, u… »

Dačić: Uskoro ime hrabre zemlje koja je povukla priznanje

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Ministar spoljinih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će ime još jedne hrabre zemlje koja je povukla odluku o poriznanju nezavisnosti Kosova saopštiti po povratku presednika Srbije Aleksandra Vučića iz Njujorka. Dačić je u izjavi… »

Iza kulisa sastanka u Njujorku: Ovo je 5 ključnih poruka za Srbiju posle susreta Vučića i državnog sekretara SAD

Blic pre 5 sati
Ekspresno sazvan sastanak državnog sekretara SAD Majka Pompea i srpskog predsednika Aleksandra Vučića je završen preksinoć u Njujorku. Epilog - važne poruke su poslate, upućene pre svega Beogradu, ali i Prištini, s obzirom na to da se najveći… »

Plenković: Nema dileme, "velikosrpska agresija" se desila

Blic pre 17 sati
Nema nikakvih dilema da se "velikosrpska agresija" na Hrvatsku desila, izjavio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković komentarišući medijske navode prema kojima je srpski predsednik Aleksandar Vučić od hrvatske koleginice Kolinde Grabar… »

Maja Pavlović štrajk glađu nastavlja ispred Predsedništva

Novi magazin pre 1 sat
Vlasnica Kanala 9 iz Novog Sada Maja Pavlović, koja treći put štrajkuje glađu, predala je danas zahtev da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primi na sastanak, u okviru svog obećanja iz 2016. godine da će primati građane jednom mesečno od… »

Dačić sa ambasadorima Srbije o situaciji na Kosovu

Danas pre 32 minuta
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Beogradu na odvojenim sastancima sa više ambasadora Srbije informisao srpske izaslanike o situaciji na Kosovu, jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga, blokade Briselskog procesa… »

Zelenović: Vučić nema politiku već unižava institucije i privatne živote ljudi

Beta pre 5 sati
Predsednik Zajedno za Srbiju i predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić "nema nikakvu politiku, ne poštuje nikakve vrednosti, bilo koga ili bilo šta  -… »

Jezdićeva rakija potiskuje „tomovaču“

Danas pre 21 sat
Glumci ćute na oštre kritike izrečene na račun njihovog kolege zbog tumačenja kneza Miloša na otvaranju auto-puta Koliko sam shvatila, Jezdić je igrao kneza Miloša na otvaranju auto-puta. Ovo je važan državni projekat, pa verujem da glumački… »

Orlović: Problem što se Kosovo gleda u krajnosti - ili je srpsko ili izgubljeno

N1 Info pre 4 sata
Srbija je razapeta između Istoka i Zapada, ali je jasno da bez dobrih odnosa sa SAD, Srbija ne može da očekuje mnogo toga, kaže profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović komentarišući posetu Aleksandra Vučića Americi. Dodaje i da… »

Vesti dana »