Austrija - vesti

Spremao osvetu tri godine: Žena ga je ostavila, a onda je objavio lažni dnevnik o njenim seksualnim navikama da nije smela da izađe na ulicu

Blic pre 6 sati
Kada je Ilze R. prolazila ulicama svoga kraja u Oberpuledorfu, u Austriji, ljudi su je zgađeno gledali. - Bojala sam se da izađem iz kuće, izgubila sam samopouzdanje - izjavila je profesorka više škole u Burgenlandu u emisiji "Tema" na austrijskoj državnoj televiziji. Njen bivši životni saputnik... »

Kako se "postaje" Austrijanac?

B92 pre 6 sati
B92: Kako se "postaje" Austrijanac?
Beč -- Stanovnici Austrije smatraju da se "pravi Austrijanac" ne postaje jednostavno rođenjem ili precima, pokazuje istraživanje sprovedeno na Bečkom univerzitetu.
Ono što odlikuje pravog Austrijanca su znanje nemačkog jezika i poštovanje političkih institucija i zakonodavstva, smatraju građani te zemlje. Poređenja radi 2008. godine je 74 odsto Austrijanaca tvrdilo da se postaje pravi... »

Gromada iz Austrije izložena pored puta: Ogromna tikva nadmašila i srpsku bundevu

Telegraf pre 8 sati
Ova bundeva je pravo remek-delo prirode
U septembru ove godine za najtežu bundevu u Srbiji je proglašena tikva iz jednog mesta u Sremu, koja je bila teška neverovatnih 341,5 kilograma. Međutim, jedna bundeva u malom gradu u Austriji je uspela da je nadmaši i da joj pomuti slavu. Tikva šampionka ima 340... »

Austrija: Srbija 10. decembra otvara najmanje tri poglavlja sa EU

Radio 021 pre 8 sati
Austrija kao predsedavajuća članica EU planira da 10. decembra bude održana deveta Međuvladina konferencija EU i Srbije, a portparol austrijskog predsedavanja kaže da se oni nadaju da će tada moći da se otvore najmanje tri nova poglavlja.
On je potvrdio da će 10. decembra u Briselu biti održana Međuvladina konferencija na kojoj će Srbija otvoriti nova poglavlja u svojim pristupnim pregovorima sa EU. - Naš je plan da to bude 10. decembra i nadamo se da ćemo moći da... »

Austrijski predsednik podržao bezvizni režim za građane Kosova

Blic pre 12 sati
Predsednik Austrije Aleksander van der Belen izjasnio se danas za brzu primenu vizne liberalizacije za građane Kosova. On je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa albanskim kolegom Iljirom Metom, rekao da bi bilo lepo da se vizna liberalizacija primeni još za vreme predsedavanja Austrije EU. „-... »

Austrija: Srbija 10. decembra otvara najmanje tri poglavlja sa EU

Blic pre 14 sati
Austrija kao predsedavajuća članica EU planira da 10. decembra bude održana deveta Međuvladina konferencija EU i Srbije, a portparol austrijskog predsedavanja kaže da se oni nadaju da će tada moći da se otvore najmanje tri nova poglavlja. On je potvrdio da će 10. decembra u Briselu biti održana... »

Potpisan sporazum o saradnji akademija za javnu upravu Srbije i Austrije

Nedeljnik pre 13 sati
Glavni ciljevi dogovorene saradnje su unapređenje rada i stručnih kapaciteta u javnoj upravi, razmena dobre prakse, realizacija zajedničkih programa stručnog usavršavanja...
Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije i Savezna akademija za javnu upravu Republike Austrije, potpisale su u Beču Sporazum o saradnji. Svrha ovog Sporazuma jeste unapređenje odnosa između dve zemlje i... »

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Laosa

Beta video pre 14 sati
BEOGRAD - U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije ministar Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Laosa Pukao Pomavongsa koji Srbiju pokriva na nerezidencijalnoj osnovi iz Austrije (pokrivalice)preuzet... »

Smanjili zaduženost na 76,5 odsto BDP-a

B92 pre 15 sati
B92: Smanjili zaduženost na 76,5 odsto BDP-a
Beč -- Austrija je, u drugom kvartalu ove godine, uspela da smanji javni dug na 76,5 odsto BDP-a.
U istom periodu prošle godine, zaduženost Austrije još je bila na 81 odsto. U evrozoni je, inače, zaduženost smanjena sa 89,2 na 86,3 odsto, a u EU sa 83,4 na 81 procenata, proizilazi iz novih podataka Eurostata. Najveću... »

Rvački Memorijal „Ferenc Čaba” u Kanjiži: Na strunjačama više od 300 takmičara

Dnevnik pre 16 sati
Rvački klub Potisje iz Kanjiže bio je domaćin devetog međunarodnog turnira Memorijal “Ferenc Čaba”, u znak sećanja na višestrukog državnog prvaka, reprezentativca Jugoslavije i jedinog olimpijca iz ove sredine.
Na strunjačama sportske hale Banja Kanjiža učestvovalo je 307 takmičara mlađeg uzrasta iz 41 kluba iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Češke, Slovačke, Ukrajine, Bugarske, Grčke, Austrije, Nemačke i... »

Asvel bolji od Partizana: Crni niz crno-belih

Danas  pre 6 sati  još 5 povezanih

Vremeplov: Završena Kumanovska bitka

RTV  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.