Austrija - vesti

Gradonačelnik Mali sa Luterotijem: Austrijske kompanije žele da investiraju u Srbiji

Kurir pre 31 minut
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem koji je istakao da su vidljivi napori i pomak grada Beograda, kao i da su austrijske kompanije zainteresovane da investiraju u srpsku prestonicu. Luteroti je takođe napomenuo da... »

Za podršku start-ap firmama

Danas pre 43 minuta
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem, sa kojim je razgovarao o daljoj saradnji i o austrijskim investicijama u Beogradu.
Siniša Mali je predstavio Luterotiju projekte koje grad Beograd sprovodi, istakavši da je nakon finansijske konsolidacije grad započeo veliki investicioni ciklus, kao i da se mnogo ulaže u uređenje grada, saopšteno je iz Beoinfo.... »

Kurz: Ne možemo zabraniti komemoraciju u Bleiburgu

Al Jazeera pre 4 sata
Kancelar Austrije kazao kako kršenje zakona mora biti dosljedno kažnjavano.
Austrijski kancelar Sebastian Kurz ocijenio je kako nije u mogućnosti, kao što nije ni predsjednik pokrajine Koruška, zabraniti održavanje komemoracije u Bleiburgu. „Najprije se treba jasno reći kako je skup koji se održava... »

Turcima pune kase, a Srbima - mrvice

Vesti online pre 4 sata
Vlada pokrajine i grada Beča, koju čine Socijaldemokratska partija Austrije (SPOe) i Zeleni, već godinama ogromne dotacije daju turskim klubovima, dok srpske zapostavljaju, odnosno daju im novac na kašičicu.
- Već neko vreme austrijski mediji objavljuju informacije o velikim dotacijama koje dobijaju turski klubovi. Mi vidimo da je SPOe već godinama naklonjen turskoj zajednici, iako je manja od naše. Za to smo delimično i mi sami... »

Povećan broj rasističkih napada na muslimane u Austriji

Al Jazeera pre 13 sati
Muslimani u ovoj zemlji lani su bili meta najmanje 309 rasističkih napada; u odnosu na 2016. više za 21 posto.
Muslimani u Austriji u 2017. godini bili su na meti najmanje 309 rasističkih napada, a broj tih napada u odnosu na 2016. povećan je za 21 posto, javlja Anadolija. Dokumentacijski i savjetni centar za muslimane u Austriji objavio... »

Iskustvo Austrije od značaja da se trenutni okvir politika u oblasti slobode kretanja radnika

Beta video pre 18 sati
BEOGRAD - Na konferenciji pod nazivom ``Austrijska iskustva u vezi sa Uredbom 883 EU i Poglavlje 2 (sloboda kretanja radne snage u EU) u procesu pridruživanja Republike Srbije Evropskoj uniji``, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević je kazao da će iskustvo... »

Đorđević: Iskustvo Austrije biće od velikog značaja

Danas pre 22 sata
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je konferenciju „Austrijska iskustva u vezi sa aktima EU o slobodi kretanja radne snage u Uniji u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
Đorđević je izjavio da Srbija, s obzirom da je u procesu priključenja Evropskoj uniji aktivno radi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva koji se odnosi na slobodu kretanja radnika sa pravnim tekovinama EU i utvrđivanje pravog... »

Gde je Srbija na putu evrointegracija? Maja Gojković sa kolegama iz zemalja EU o proširenju na Zapadni Balkan

Telegraf pre 21 sat
Gojković je, u okviru Konferencije predsednika parlamenata država članica EU i zemalja kandidata, razgovarala sa predsednicima parlamenata Španije, Austrije, Poljske, Češke, Albanije i Slovenije
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas u Talinu sa kolegama iz zemalja EU i regiona o razvoju parlamentarne saradnje, intenziviranju odnosa, kao i o evrointegracijama. Belgijski premijer predstavio Vučiću... »

Maja Gojković u Talinu

RTV pre 23 sata
RTV: Maja Gojković u Talinu
TALIN - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, u okviru Konferencije predsednika parlamenata država članica Evropske unije i zemalja kandidata, koja se održava u Talinu, razgovarala je sa predsednicima parlamenata više zemalja o saradnji, intenziviranju odnosa i o evrointegracijama.
Gojković je razgovarala sa predsednicom Kongresa poslanika Španije Anom Pastor i zahvalila se Španiji na principijelnoj stavu i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Pastor je potvrdila stav da Španija neće... »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] U Europi krenuo zrakoplovni treći svjetski rat

Tango Six pre 1 dan
Prije dva mjeseca sam pisao o sukobu IAG-a i Lufthanse. U članku sam pokazao kako je Lufthansa, izudarana udarcima Etihada, te abnormalnim širenjem Ryanaira i easyJeta u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, uz enormno trošenje novaca i ostalih resursa na stvaranje Eurowingsa, kupovinu Air Berlina i... »

De Rosi: U Rimu je sve moguće!

Vesti online  pre 43 minuta  još 18 povezanih

Donald Tusk danas u Beogradu

B92  pre 3 sata  još 10 povezanih

Da li je Đinobili odigrao poslednji meč?

Mondo  pre 1 sat  još 10 povezanih

Arunovićevoj bronza u Koreji, Veličković četvrta

Politika  pre 1 sat  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.