Austrija - vesti

Nova granična jedinica imaće 600 pripadniika

Večernje novosti pre 2 sata
Nova jedinica za zaštitu granice Austrije, čije formiranje je najavio ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl, imaće oko 600 pripadnika, obuhvatiće policajce raznih jedinica
Nova jedinica za zaštitu granice Austrije, čije formiranje je najavio ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl, imaće oko 600 pripadnika, obuhvatiće policajce raznih jedinica. Generalni sekretar Ministarstva Peter Goldgruber je... »

"Hitler je bio moj kum, krstio me u logoru"

Vesti online pre 2 sata
B92: "Hitler je bio moj kum, krstio me u logoru"
Rumunski penzioner Adolf Ernst Štadler tvrdi da je kumče Adolfa Hitlera. Kako navodi, Hitler ga je krstio u logoru za vreme Drugog svetskog rata.
Sedamdesetsedmogodišnji Štadler, koji živi u selu Vojevodeasa u rumunskom okrugu Sučava, priča da je Hitler bio njegov kum, ali tek onda kada je dobio nemačko državljanstvo pronašao je dokaz. On tvrdi da je bio prva beba rođena u... »

Mora da reši problem: Stoja ide na operaciju!

Srbija danas pre 5 sati
Drastične mere!
Folk pevačica Stojanka Novaković poznatija kao Stoja rešila je da hirurškim putem ugradi silikonski prsten na želudac kako bi smanjila apetit i svoju liniju dovela do savršenstva. Po savetu lekara, odlučila je da se operativnim putem trajno reši najvećeg problema. -... »

Zašto austrijski slobodarci vole Srbiju?

Dojče vele pre 5 sati
„Stara ljubav zaborava nema: FPÖ i Srbija“, naslov je u Salcburger nahrihtenu. Radi se o odnosu pre svega Hajnca-Kristijana Štrahea, predsednika desničarske Slobodarske partije Austrije (FPÖ) i odskoro vicekancelara.
Tema je veoma aktuelna ovih dana nakon što su mediji digli prašinu zbog starog intervjua u kojem se Štrahe tobože zalaže za otcepljenje Republike Srpske od BiH. Kako je otkrio DW, ugledni austrijski mediji su Štraheove izjave... »

"Neophodna je pristupna perspektiva za ceo Zapadni Balkan, RS je deo BiH i Austrija poštuje suverenitet Bosne“"

Blic pre 5 sati
Ministar bez portfelja zadužen za evropska pitanja i koordinator za rad austrijske vlade Gernot Blimel ističe da je celokupnom Zapadnom Balkanu potrebna pristupna perspektiva i da je to deo koalicionog sporazuma, koje su potpisale obe stranke na vlasti –Narodna partija (OVP) i Slobodarska stranka (FPO).
Time je on reagovao na buru koja se digla u austrijskim medijima, ali i među opozicijom zbog izjave aktuelnog vicekancelara i šefa FPO Hajnc-Kristijana Štrahea u vezi BiH i RS. „Mi smo jasno izneli naš stav u vezi sa Zapadnim... »

(Video) Razlike u životu su drastične, a samo su na 3 sata od kuće: Evo zašto se najviše Hrvata iseljava u Austiju!

Kurir pre 6 sati
"Pre tri godine sam odlučio da dođem u Austriju zbog želje za boljim životom, da moja porodica i ja lagodnije živimo", priča Marin Arbutina, kuvar. Novi dom pronašao je u austrijskom gradiću Sonleitenu, gde radi kao kuvar. "Svaki početak je težak, ali nakon nekog vremena čovek se navikne sve da... »

Svađamo se dok nas blate

Vesti online pre 16 sati
Darko Miloradović, pripadnik druge generacije Srba u Austriji i dugogodišnji aktivista srpskih organizacija u Beču, u otvorenom pismu našim organizacijama koje je dostavljeno i "Vestima" ocenjuje da je "neshvatljivo i apsolutno neprihvatljivo da niko od predstavnika srpske zajednice u Austriji ne reaguje na izjave bosanskih fundamentalista u ovoj državi, kao i pojedinih predstavnika političkih stranaka, koji paušalnim ocenama optužuju srpski narod kao jedinog krivca za tragična dešavanja u građanskom ratu
- U austrijskim medijima već danima se govori i piše - a povod je proslava Dana Republike Srpske (9. januar) kojoj je prisustvovao i "srpski zet" Johan Gudenus, šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije - da su Srbi... »

Slobodarska partija ostaje u grupi ekstremnih desničara

B92 pre 17 sati
B92: Slobodarska partija ostaje u grupi ekstremnih desničara
Slobodarska partija Austrije ostaće u Evropskom parlamentu u grupi u kojoj su i krajnje desne stranke Francuskinje Marin Le Pen i Holandjanina Gerta Vildersa.
Stvari će ostati takve uprkos nedavnom ulasku FPO u austrijsku Vladu, saopštio je visoki funkcioner stranke. Tradicionalno evroskeptična FPO u decembru je, kao slabiji partner, ušla u Vladu konzervativnog kancelara Sebastijana... »

Austrijanci pazare sve više

Večernje novosti pre 18 sati
Sajam automobila u Beču u znaku mnogobrojnih noviteta
NA ovogodišnjem Sajmu automobila u Beču (Vienna auto show 2018) posetioci imaju prilike da se upoznaju sa mnogim novim modelima svetskih proizvođača. Sajam automobila održava se u vreme kada je ponovo u Austriji došlo do porasta registracije novih vozila. U prvih 11... »

Štrahe: Republika Srpska ima pravo na nezavisnost

Večernje novosti pre 21 sat
Austrijski vicekancelar na udaru političkih protivnika zbog izjave za RTRS, a opozicije je zasmetalo i to što je primio orden RS
AUSTRIJSKI vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe našao se na udaru kritika političara opozicije u Austriji zbog izjave za RTRS da Republika Srpska ima pravo na nezavisnost, kao i da BiH ne može da funkcioniše kao država.... »

Stejt department: Upozorenje prvog nivoa za BG i Srbiju

OK radio  pre 5 sati  još 11 povezanih

Kraj: Đoković - Ramos Vinjolas 6:2, 6:3, 6:3

Večernje novosti  pre 4 sata  još 28 povezanih

I dalje bez plana proizvodnje za 2018. godinu u FIATU

InfoKG  pre 6 sati  još 3 povezane

Blokada SAD: Šta se desilo i koliko će da traje?

B92  pre 1 sat  još 23 povezane
©2018 Netmark d.o.o.