Austrija - vesti

Silovatelj iz Srbije uhapšen u Beču: Austrijska policija slučajno otkrila osuđivanog seksualnog napasnika

Kurir pre 3 sata
Kako se navodi, on je uhapšen prošlog ponedeljka tokom provere u jednoj radionici. Naime, kad je policija ušla u radionicu u popodnevnim časovima, primetila je da se ovaj muškarac neobično ponaša. - Bio je veoma nervozan, a onda je pokušao da pobegne. Kad su ga uhapsili i identifikovali,... »

Srpski lopovi krali luksuzne automobile po Austriji, a nisu nijedan obili niti mu prišli: Evo koji su trik smislili!

Telegraf pre 3 sata
Ukradene automobile su, preko Mađarske i Rumunije, posle dovozili u Srbiju i tu ih prodavali
Austrijska policija uhapisla je dvojicu srpskih državljana, iz okoline Požarevca, koji se terete da su ukrali najmanje 11 skupocenih automobila u toj zemlji. Tajna o kojoj se godinama ćutalo: Kako se habzburški dvor ophodio prema... »

"Novi Austrijanci" i dalje najviše stižu iz BiH

Večernje novosti pre 5 sati
Broj dodela austrijskog državljanstva nastavio je da raste i u prvih devet meseci ove godine, a listu zemalja porekla i dalje predvodi Bosna i Hercegovina
Broj dodela austrijskog državljanstva nastavio je da raste i u prvih devet meseci ove godine, a listu zemalja porekla i dalje predvodi Bosna i Hercegovina. Prema podacima Statističkog zavoda u prvih devet meseci ove godine 6.856... »

Štrahe insistira na 50 odsto slobodarskog sadržaja

Blic pre 5 sati
Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe rekao je danas da u koalicionim pregovorima sa Narodnom strankom (OVP) Sebastijana Kurca insistira na unošenje 50 odsto slobodarskog sadržaja u koalicioni sporazum.
On je, u govoru na skupštini FPO u Beču, na kojoj je reizabran sa 99,12 odsto za šefa stranke u glavnom gradu, naglasio da se koalicioni pregovori vode u dobroj atmosferi, ali istovremeno je ukazao da postoje crvene linije“. -... »

Trbuhom za kruhom: Novi Austrijanci i dalje najviše stižu iz BiH

Kurir pre 17 sati
Prema podacima Statističkog zavoda u prvih devet meseci ove godine 6.856 osoba dobilo je austrijsko državljanstvo, što je u poređenju sa istim vremenskim periodom prošle godine rast od 9,2 odsto. Više od jedne trećine, odnosno 35 odsto tih novih državljana je i rođeno u Austriji. Kada je reč o... »

Lakše se diše: Sve manje zahteva za azil u Austriji!

Kurir pre 8 sati
U prva tri kvartala ove godine podneto je 21.130 zahteva za azil. U poređenju sa 2016. godinom to je smanjenje od čak 43,3 odsto, pošto je u istom periodu te godine bilo podneto 37.256 molbi. Od vlade utvrđena gornja granica za prijem zahteva za azil u visini od 35.000 ove godine neće biti... »

(Video) Idemo, Srbija: Kapiten košarkaša zove navijače na duele sa Austrijom i Gruzijom

Kurir pre 10 sati
Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića će 24. novembra od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" ugostiti selekciju Austrije u prvom kolu kvalifikacija. Tri dana kasnije, u ponedeljak 27. novembra, na istom mestu, u isto vreme, dočekaće selekciju Gruzije u drugoj rundi takmičenja. Kapiten... »

U susret kvalifikacijama za SP: Mačvan pozvao navijače da podrže Orlove! (foto)

Srbija danas pre 11 sati
Reprezentacija Srbije igra sa selekcijama Austrije i Gruzije u Beogradu.
Reprezentacija Srbije na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019, u petak, 24. novembra od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju sa selekcijom Austrije. Tri dana kasnije Orlovi će u istom terminu da dočekaju... »

Austrija: Štrahe traži 50 odsto slobodarskog sadržaja u koalicionom sporazumu

Dnevnik pre 12 sati
BEČ: Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe rekao je danas da u koalicionim pregovorima sa Narodnom strankom (OVP) Sebastijana Kurca insistira na unošenje 50 odsto slobodarskog sadržaja u koalicioni sporazum.
On je, u govoru na skupštini FPO u Beču, na kojoj je reizabran sa 99,12 odsto za šefa stranke u glavnom gradu, naglasio da se koalicioni pregovori vode u dobroj atmosferi, ali istovremeno je ukazao da postoje crvene linije“.„Tu... »

Reditelj Darko Bajić: Moji otac i majka su se zaljubili u logoru na Banjici

Večernje novosti pre 19 sati
Reditelj Darko Bajić povodom rimejka izložbe, posle pedeset godina, Slikara miloša bajića - "mauthauzen 106621", u Domu vojske u Beogradu. Mama Danica strašno mučena, tata uspeoda preživi golgotu logora u Austriji
NEMAČKI vojnici zvali su ga "drobilica za kosti" zbog okrutnosti koja je vladala iza žica: oko 7.000 Srba, pored ostalih zatvorenika iz 40 zemalja, izgubilo je tokom Drugog svetskog rata život u koncentracionom logoru Mauthauzen,... »

Vulin u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Na današnji dan, 20. novembar

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.