Austrija

Žele da stanu na put ekstremizmu: Partija bivšeg kancelara najavila zakon koji će zabraniti "politički islam" u Austriji!

Kurir pre 6 sati
Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca najavila je da želi da krivičnim zakonom stane na put ekstremizmu i da zabrani takozvani politički islam. U planu za borbu protiv svake vrste ekstremizma se posebna pažnja posvećuje političkom islamu… »

Tri decenije od pada Gvozdene zavese

Večernje novosti pre 5 sati
Mađarski premijer Viktor Orban i nemačka kancelarka Angela Merkel obeležiće sutra u pograničnom mestu Šopron, 30. godišnjicu pada Gvozdene zavese. Mađarski premijer Viktor Orban i nemačka kancelarka Angela Merkel obeležiće sutra u pograničnom… »

OVP Sebastijana Kurca želi da zabrani “politički islam”

IndeksOnline pre 6 sati
BEČ – Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca najavila je da želi da krivičnim zakonom stane na put ekstremizmu i da zabrani takozvani politički islam. U planu za borbu protiv svake vrste ekstremizma se posebna pažnja posvećuje… »

OVP želi da zabrani "politički islam"

RTS pre 7 sati
Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca najavila je da želi da krivičnim zakonom stane na put ekstremizmu i da zabrani takozvani politički islam. U planu za borbu protiv svake vrste ekstremizma se posebna pažnja posvećuje političkom islamu… »

Jovanović trijumfalno iz Bruka krenuo put Le Mana: Nemanja obavio uspešnu probu, sada je na redu SP

Kurir pre 8 sati
Nemanja Neca Jovanović na putu za Le Man gde se narednog vikenda održava svetsko prvenstvo u kartingu „svratio“ je do Bruka u Austriji kako bi se oprobao sa domaćim takmičarima. Proba je bila više nego uspešna ako se uzme u obzir da je na obe… »

Juncker morao skratiti odmor zbog hitne operacije

SEEbiz pre 9 sati
BRUXELLES - Odlazeći predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker skratio je odmor radi hitne operacije, priopćio je u subotu njegov tim za odnose s medijima. "Jean-Claude Juncker morao je skratiti odmor u Austriji zbog medicinskih razloga… »

Hrvatsko primorje u nemilosti nemačkih medija: "Prljavo, preskupo, a nameštaj iz doba stare Jugoslavije!"

Blic pre 18 sati
Mediji u Nemačkoj i Austriji, poput austrijskog "Presea" i nemačkog "Tagesšpigla", objavili su članak dopisnika s Balkana Tomasa Rosera u kom je glavna tema bilo stanje hrvatskog turizma ove godine. Između ostalog, ističe se da je ove godine došlo… »

Junker hitno podvrgnut operaciji žučne kese

Danas pre 23 sata
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker prekinuo je letovanje, da bi u Luksemburgu hitno bio podvrgnut operaciji žučne kese, objavio je danas AP. Prema zvaničnom saopštenju Evropske unije (EU) Junkeru (64) će biti urađena holecistektomija… »

Junker na hitnoj operaciji

B92 pre 23 sata
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker prekinuo je odmor i biće hitno operisan, saopštila je Evropska komisija. Žan Klod Junker je morao da skrati svoj odmor u Austriji zbog medicinskih razloga, stoji u pisanom saopštenju Evropske komisije… »

Merkel zahvalila građanima istočne Evrope za pad Berlinskog zida i ujedinjenje

Radio 021 pre 24 sata
Nemačka kancelarka Angela Merkel zahvalila je građanima zemalja bivšeg istočnog bloka, a posebno Mađarske, za doprinos ujedinjenja dveju nemačkih država. "Granica između Austrije i Mađarske 19. avgusta 1989. otvorena povodom 'panevropskog… »

Vesti dana »