Bačka Palanka - vesti

U Surdulici proleće, u ostalim gradovima sneg odložio utakmice Superlige

Mozzart sport pre 1 dan
Za 24 sata
Prolećnih devet stepeni Celzijusa u Surdulici i spreman teren za megdan Radnika i OFK Bačka Palanka. Jedinog koji će se danas odigrati. Naime, preostale utakmice 21. kola Superlige zbog snega su odložene za 24 sata. Direktor Superlige Vladimir Bulatović je u izjavi za... »

Oprez zbog poledice

RTS pre 4 dana
RTS: Oprez zbog poledice
Kiša i sneg koji su prethodnog dana padali uslovili su da se saobraćaj odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog niskih temperatura vozači moraju da budu dodatno oprezni zbog moguće poledice, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.
Sredina radne nedelje donosi umereniji intezitet saobraćaja na prioritetnijim putnim pravcima, vanrednih zastoja i prekida nema, a na naplatnim rampama prolazi se bez zadržavanja. Zadržavanja teretnih motornih vozila na našim... »

Bačka Palanka: Meštane noću posećuju divlje svinje

RTV pre 5 dana
RTV: Bačka Palanka: Meštane noću posećuju divlje svinje
BAČKA PALANKA - Stanovnike ulice "Dunavska obala'' u Bačkoj Palanci, poslednjih nekoliko nedelja, noću posećuju divlje svinje.
I dok meštani strahuju za svoju bezbednost, lovci uveravaju da divlja svinja nikada neće napasti čoveka, ali da svakako treba biti... »

Za samo par dana oštetili novi tartan

Dnevnik pre 5 dana
BAČKA PALANKA: Samo nekoliko dana od otvaranja rekonstruisanog sportskog terena u Stambenim bloku „Partizan“, u samom centru Bačke Palanke, oštećena je tartan podloga.
Miroslav Sićević, direktor JP „Standard“, zaduženog i za upravljanje dečjim igralištima i terenima za male sportove, uputio je javni apel kako bi se zaštitili objekti koje mladi koriste, jer je preduzeće i po zakonu odgovorno za... »

Psi i dalje u opštinskom azilu koji je pre mesec dana zatvoren zbog loših uslova

N1 Info pre 9 dana
Opštinskom prihvatilištu za pse u mestu Nova Gajdobra kod Bačke Palanke privremeno je zabranjen rad zbog loših uslova u kom su držane životinje. Tamo se i dalje nalazi 127 pasa, a građani koji su slučaj prijavili inspekciji, sumnjaju da će privremeno zatvaranje i kažnjavanje nadležne u opštini naterati da stanje poprave.
Izvor: N1 Više od 400 pasa i 15 radnika koji o njima uspešno brinu. Uz to, otvorena vrata za posete. To je slika azila za pse u Novom Sadu. Četrdeset kilometara dalje, u opštini Bačka Palanka, sušta suprotnost. "Meni je naređeno... »

Bačkopalanački đaci u akciji Sat programiranja

RTV pre 10 dana
RTV: Bačkopalanački đaci u akciji Sat programiranja
BAČKA PALANKA - Kažu da je programiranje posao budućnosti, ali da nema dovoljno programera. S toga su se osnovci jedne škole uključili i dali svoj doprinos u obeležavanju svetske nedelje programiranja.
U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci, održana je edukativna radionica-učionica, u okviru akcije Sat... »

Konkurs za kreativce na novogodišnjem sajmu unikatnog nakita

Infonet Vojvodina pre 10 dana
BAČKA PALANKA – Omladinski Centar Bačke Palanke raspisao je konkurs za izlagače na novogodišnjem Sajmu unikatnog ručno rađenog nakita Đinđuveraj, u Bačkoj Palanci. Sajam će biti organizovan 27. decembra u kafe baru „Pardon“. Prijave su otvorene do 20. decembra. “Nastavljamo sa našom praksom da na... »

Stonoteniseri ubedljivi protiv BiH

RTV pre 11 dana
RTV: Stonoteniseri ubedljivi protiv BiH
BAČKA PALANKA - Stonoteniska reprezentacija Srbije četvrtom pobedom završila je prvu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U Bačkoj Palanci, večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu 3:0.
Duel podmlađenih susedskih selekcija, bio je prilika da publika željna sportskih događaja, vidi na delu naslednike Aleksandra Karakaševića i Marka Jevtovića. Nije bilo mnogo neizvesnosti u prva 2 meča u kojima su Dimitrije... »

U Bačkoj Palanci 29. novembar se slavio uz zabijačku

Dnevnik pre 14 dana
BAČKA PALANKA: Zabijačke, svinjokolj ili kako ko kaže u bilo kom kraju Vojvodine, odnosno Srbije, po prvi put ove godine obeležene su u ženskoj organizaciji 29. novembra u dvorištu Slovačkog doma u Bačkoj Palanci.
Mirjana Stanišić, Natalija Kavić i Drahoslava Cief ispred nekoliko udruženja organizovale su po prvi put „Bačkopalančke zabijačke“ i to u četvrtak, radni dan, i to sa početkom u 12,00 sati i bilo je ljudi. I ma koliko bilo čudno... »

I Bačka Palanka podiže spomenik najomiljenijem vladaru

Dnevnik pre 16 dana
BAČKA PALANKA: U centru Bačke Palanke biće postavljen spomenik Kralju Petru Prvom, a fotoreporter „Dnevnika“ Branislav Lučić prvi je snimio maketu u gipsu budućeg spomenika.
Spomenik je rad akademskog vajara Đorđa Lazića Ćapše iz Sremskih Karlovaca, a biće postavljen u parku ispred sedišta opštine Bačka Palanka, bliže pešačkoj stazi. Tako će najomiljeniji srpski vladar stanovati u svojoj ulici, jer... »

©2018 Netmark d.o.o.