Bačka Palanka - vesti

Gužva na Batrovcima, hogrošu i kelebiji: Višečasovna zadržavanja kamiona na graničnim prelazima

Kurir pre 12 sati
BEOGRAD - Kamioni na izlaznim terminalima prelaza Horgoš i Batrovci čekaju oko četiri časa dok na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj, zadržavanje iznosi oko tri časa, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na teretnim terminalima prelaza Šid i Bačka Palanka u smeru ka Hrvatskoj... »

Vest se pronela bačkom palankom kao munja: Sve joj rekla komšinica, ali otmica je bila lažna! Niko nije mamio decu čokoladicama iz belog kombija

Kurir pre 16 sati
BAČKA PALANKA - Novi slučaj lažne prijave pokušaja otmice dece otkriven je u Tovariševu kod Bačke Planake gde je đak lokalne osnovne škole tvrdio da su ga dva muškarca iz belog kombija ispred škole "mamili čokoladicama". Pedagog OŠ "Vuk Karadžić" iz Bača, G. J. prijavila je da je od učiteljica iz... »

Bačka Palanka: Na čelu Gimnazije direktorka po volji kolektiva

Dnevnik pre 1 dan
BAČKA PALANKA: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, u ponedeljak je za direktorku Gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci imenovao Tamaru Antić, kandidatkinju koju su izabrali i predložili zaposleni.
Ovim potezom, ministar je razrešio problem izbora čelnika bačkopalanačke gimnazije, koji je trajao mesec i po dana i uvažio volju većine Nastavničkog veća i Školskog odbora. Pošto su ispunjeni zahtevi kolektiva, najavljeni štrajk... »

Bačka Palanka, nova lažna prijava o pokušaju otmice deteta

RTS pre 1 dan
RTS: Bačka Palanka, nova lažna prijava o pokušaju otmice deteta
Novi slučaj lažne prijave pokušaja otmice dece, otkriven je u Tovariševu kod Bačke Planake gde je đak lokalne osnovne škole tvrdio da su ga dva muškarca iz belog kombija ispred škole "mamili čokoladicama", saznaje RTS.
Pedagog OŠ "Vuk Karadžić" iz Bača, G. J. prijavila da je od učiteljica iz škole dobila informaciju da je "beli kombi" nepoznate marke, modela i registarskih oznaka, neutvrđenog dana, u Tovariševu ispred OŠ "Mileta Protić", bio... »

Somborska liga: Na derbiju 1.100 gledalaca

Dnevnik pre 1 dan
U lokalnom derbiju pred rekordneim brojem gledalaca, samo su nedostajali golovi, da utisak bude još povoljniji.
Krila Krajine - Stari grad 0:0 BAČKA PALANKA: Stadion „Slavko Maletin Vava”, gledalaca 1.100, sudija Tomislav Mudrinić (Bačka Pllanka). Žuti kartoni. Zelinčević, Lončarević, Marković, Duvnjak (Krila Krajine), Gajdobranski (OFK... »

Bačka Palanka: Ostaje stara direktorka Gimnazije

Večernje novosti pre 1 dan
Ispoštovana volja većine profesora Gimnazije u Bačkoj Palanci. Ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao imenovanje Tamare Antić za rukovodioca
PROFESORI i đaci Gimnazije "20. oktobar" u Bačkoj Palanci u ponedeljak su bili u učionicama. Najavljenog štrajka nije bilo, jer je samo nekoliko minuta pre 13 časova, za kada je bio zakazan protest, iz prestonice stigla vest da... »

Bačka Palanka: Bez obustave nastave u Gimnaziji

RTS pre 2 dana
RTS: Bačka Palanka: Bez obustave nastave u Gimnaziji
Profesori Gimanzije „20. oktobar" iz Bačke Palanke neće obustaviti nastavu, jer su se na današnjem sastanku sa ministrom prosvete Miladinom Šarčevićem dogovorili da na mesto direktora njihove škole postavi Tamaru Antić, kandidatkinju koju su oni izabrali.
Iz sindikata gimnazije navode da je ministar na kratkom sastanku izrazio žaljenje što, zbog obaveza, nije mogao lično da dođe u Bačku Palanku i reši slučaj. Ministar je rekao da će se lično založiti da u svim školama, gde postoji... »

Bačka Palanka: Obustavljen štrajk u školi, imenovana direktorka

RTV pre 2 dana
RTV: Bačka Palanka: Obustavljen štrajk u školi, imenovana direktorka
BAČKA PALANKA - Tamara Antić, koju je na mesto direktorke ‘’Gimnazije 20. oktobar’’ u Bačkoj Palanci, predložilo i izglasalo Nastavničko veće, imenovana je danas na tu funkciju, čime su ispunjeni štrajkački zahtevi nezadovoljnih nastavnika škole.
‘’Štrajk je obustavljen i nastava se odvija redovno’’, izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine Stevan Jurić, predsednik opštinskog odbora prosvetnih radnika Srbije, koji je bio na sastanku sa ministrom Šarčevićem. ’’Ministar je... »

Bačka Palanka konačno dobija spomenik Kralju Petru

Dnevnik pre 3 dana
Odbornici SO Bačka Palanka doneli su odluku da se u centru ove varoši konačno izgradi spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću.
Ovaj vladar koji se zvanično naziva i oslobodilac, a među narodom poznat je i kao stari kralj, dobiće spomenik u centru grada, u ulici koja nosi njegovo ime ispred zgrade Bačkopalanačke opštine. Ovo nije prvi put da je Palanka... »

Sve izvesniji Nacionalni regatni centar u Bačkoj Palanci

Dnevnik pre 3 dana
Kajakaši na mirnim vodama perjanica su bačkopalanačkog, ali i srpskog sporta, osvajači su brojnih medalja na najvećim svetskim takmičenjima i zahvaljujući njima u u ovom gradu ušuškanom u priobalju Dunava, definitivno počeće izgradnja Nacionalnog regatnog centra.
Reč je, prvenstveno o regatnoj stazi za sportove na vodi, a prevashodno kajak i kanu, što se moglo čuti na prijemu koji je Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka nedavno priredio za Milenka Zorića, Stefana Vekića,... »

©2018 Netmark d.o.o.