Beč

Izbegao hapšenje u Prištini, kretao se u regionu i Evropi pod imenom Josip Babić: Ko je Radoje Zicer, koji je teško ranjen…

Večernje novosti pre 3 sata
Radoje Zvicer iz Kotora, koga su večeras pokušali da ubiju u Ukrajini, poznat je javnosti kao opasan momak iz Crne Gore i jedan od vođa zloglasnog kavačkog klana. Radoje Zvicer iz Kotora, koga su večeras pokušali da ubiju u Ukrajini, poznat je… »

Er Srbija povećava broj letova na pojedinim linijama

Danas pre 7 sati
Avio kompanija Er Srbija saopštila je da će, zbog povećane potražnje, u periodu do 14. juna povećati broj letova na pojedinim linijama do kojih u ovom trenutku leti. Tako će umesto planiranih 16 letova do Londona, Beča, Ciriha i Frankfurta, do 14… »

Fidler: Stopa smrtnosti od korone u Austriji najbolja u svetu

RTV pre 19 sati
BEČ - Stopa smrtnosti kovid pacijenata u Austriji je najbolja na svetu, kaže ekspert za javno zdravlje Armin Fidler. On kaže da je Austrija, sa 71 umrlim na milion stanovnika, za 30 odsto bolja od susedne Nemačke. Fidler je, na konferenciji za štampu… »

"Er Srbija" povećava broj letova, u avionima obavezne maske

RTS pre 7 sati
Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" će, zbog povećane potražnje, u periodu do 14. juna 2020. godine povećati broj letova na pojedinim linijama do kojih u ovom trenutku leti. Umesto planiranih 16 letova do Londona (Hitrou), Beča, Ciriha i… »

Firme optimistične bez obzira na krizu: "Gotovo svuda dominira pozitivno raspoloženje"

B92 pre 17 sati
Beč -- Pandemija korona virusa ima velike posledice po austrijsku privredu ali i pored te činjenice austrijske firme su veoma optimistične po pitanju budućnosti. Više od 80 odsto ispitanih preduzeća smatra da su veoma pogođeni krizom, jedna… »

Ruski izaslanik: SAD sprovele 70 akcija s ciljem promene režima tokom Hladnog rata!

Pravda pre 12 sati
Stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov rekao je da su Sjedinjene Države sprovele 70 prikrivenih i otvorenih operacija čiji je cilj bio promena režima u različitim zemljama tokom Hladnog rata. Mihail Uljanov… »

Naučnici: Vučić sledi Orbana, ukida demokratiju i slobodu nauke

Novi magazin pre 16 sati
Naučna saradnica sa beogradskog Instituta za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT) Gazela Pudar Draško i predavač na Institutu za političke nauke Univerziteta u Beču Vedran Džihić ocenili su u autorskom tekstu za austrijski list Standar da… »

Nema tajnog sporazuma Srbije i Austrije o migrantima: Tačka na spekulacije! Ne gradi se centar u Valjevu za njih 10.000

Kurir pre 16 sati
BEOGRAD - Srbija nema nikakav niti tajni, niti poseban sporazum sa Austrijom o vraćanju migranata, kao ni planove za otvaranje nekakvog novog centra za migrante u našoj zemlji. Ovo je, može se reći, tačka na spekulacije koje su prethodnih dana kolale… »

U Beču uhapšen lekar poreklom iz Srbije: Poslužio kolege otrovnom tortom

Večernje novosti pre 21 sat
Na ovakav korak se, najverovatnije, odlučio zbog ličnog sukoba sa svojim kolegama, a pominje se i neuzvraćena pažnja jedne doktorke. PRIPADNICI austrijske policije uhapsili su u Beču lekara, psihijatra, srpskog porekla, zbog sumnje da je drogirao… »

Kurc najavljuje pojednostavljenje korona pravila

Dnevnik pre 13 sati
BEČ: Austrijski kancelar Sebastijan Kurc želi manja, ali zato jasnija korona pravila, te najavljuje njihovo pojednostavljenje. "Zbog korona virusa ne smemo život svakog pojedinca opteretiti prevelikim brojem pravila", naglasio je Kurc. On je istakao da… »

Vremenska prognoza »

Beč »
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
10 ˚C
sreda
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
8˚ / 20˚
četvrtak
Sipeća kiša
Sipeća kiša
10˚ / 17˚

Vesti dana »