Beč

Gradiće dva nova nuklearna reaktora: Češka agencija izdala dozvolu za proširenje postojeće atomske centrale

Večernje novosti pre 5 sati
ČEŠKI regulator za nuklearnu energiju odobrio je danas izgradnju dva nova nuklearna reaktora u elektrani u blizini sela Dukovani u centralnom delu zemlje. Regulator SUJB izdao je odgovarajuću dozvolu nakon procene projekta proširenja nuklearke prema… »

Češka će graditi dva nova nuklearna reaktora

Politika pre 2 sata
PRAG - Češki regulator za nuklearnu energiju odobrio je danas izgradnju dva nova nuklearna reaktora u elektrani u blizini sela Dukovani u centralnom delu zemlje. Regulator SUJB izdao je odgovarajuću dozvolu nakon procene projekta proširenja nuklearke… »

Češka će graditi dva nova nuklearna reaktora

Dnevnik pre 5 sati
PRAG: Češki regulator za nuklearnu energiju odobrio je danas izgradnju dva nova nuklearna reaktora u elektrani u blizini sela Dukovani u centralnom delu zemlje. Regulator SUJB izdao je odgovarajuću dozvolu nakon procene projekta proširenja nuklearke… »

Zahvalnost za pomoć u borbi protiv korone: Gradonačelnik Smedereva 8. mart iskoristio da obraduje medicinsko osoblje na…

Večernje novosti pre 7 sati
IAKO nisu u crvenoj zoni, niti u kovid bolnici, zdravstveni radnici koji rade na vakcinaciji građana protiv korone takođe daju nemerljiv doprinos borbi protiv pandemije vorusa kovid-19. Sve te medicinske sestre i lekari svakodnevno se sreću sa velikim… »

To je poput ruskog ruleta: EMA o mogućnosti odobrenja „Sputnjika Ve“ u Beču

Sputnik pre 8 sati
Predsedavajuća Evropske agencije za lekove (EMA) i predstavnica Austrijske agencije za zdravstvena pitanja Krista Virtumer-Hohe uporedila je izglede za hitno odobrenje vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Austriji po uzoru na Mađarsku ─ sa ruskim… »

Vremeplov: Umro Josif Pančić

RTV pre 12 sati
NOVI SAD - 1888 - Umro je srpski botaničar i prirodnjak Josif Pančić. Kralj Milan Obrenović, osnivač Srpske kraljevske akademije (1.11.1886.) postavio ga je za prvog predsednika SKA. Prvobitni naziv bio je Kraljevsko-srpska akademija. Medicinu je… »

Komponuje vođena višom energijom: Mlada novosađanka Hristina Šušak (24) izuzetnim talentom za muziku uveliko zadivljuje…

Večernje novosti pre 11 sati
MEĐU onim uspešnim mladim ljudima koji našu zemlju širom sveta predstavljaju u najboljem svetlu i svojim dostignućima čine nas posebno ponosnima, sigurno je i Hristina Šušak (24) iz Novog Sada, kompozitorka čije kompozicije iz specifičnog i vrlo… »

Evropa: U Mađarskoj novo pooštravanje mera; Grčka produžila zabranu ulaska putnicima iz okolnih zemalja; U Austriji se puni…

RTV pre 13 sati
BUDIMPEŠTA,BEČ, LONDON, PARIZ - U Mađarskoj na snagu stupilo novo pooštravanje mera. Mađarska vlada je donela nove mere u cilju ublažavanja trećeg talasa epidemije korona virusa, koje će biti na snazi do 22. marta. Cilj je da se lični susreti… »

Ruže za dame: Gradonačelnik Smedereva sugrađankama čestitao praznik (foto)

Večernje novosti pre 13 sati
GRADONAČELNIK Smedereva, Jovan Beč čestitao je sugrađankama 8. mart poklanjajući im cveće na gradskom trgu. - Moje želje su da vam svaki dan bude podjednako lep i uspešan jer vi ste najveći stub i oslonac svake porodice, a samim tim i našeg… »

OEBS: Ključno ojačati lidersku ulogu žena

RTV pre 15 sati
BEČ - Uloga žena lidera, posebno u izgradnji mira i prevenciji konflikata, odlučujuća je u postizanju prosperitetnih i miroljubivih društava, i garancija za jačanje naših demokratija, istakli su danas zvaničnici OEBS-a povodom 8. marta… »

Vremenska prognoza »

Beč »
subota
Vedro
Vedro
0 ˚C
utorak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
-1˚ / 6˚
sreda
Oblačno
Oblačno
0˚ / 6˚

Vesti dana »