Beč - vesti

Kurc suzdržan: Sudbine Austrijanaca džihadista zarobljenih na strani Islamske države rešavaćemo pojedinačno

Kurir pre 32 minuta
BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je, povodom zahteva predsednika SAD Donalda Trampa da evropske zemlje prime svoje državljane džihadiste zarobljene u Siriji na strani terorističke Islamske države, rekao da "zaštita sopstvenog stanovništva" predstavja najviši prioritet.
Kurc, koji u sredu treba da se u Vašingtonu sastane sa Trampom, veoma je uzdržan prema zahtevu SAD. "Gledam na to kao Francuska, Danska i Velika Britanija. A to znači da je zaštita sopstvenog stanovništva najviši prioritet,... »

Vremeplov (19. februar 2019)

RTS pre 4 sata
RTS: Vremeplov (19. februar 2019)
1473. - Rođen Nikola Kopernik, poljski astronom (Torun, 19. 02. 1473 - Frombork, 24. 05. 1543) 1743. - Rođen Luiđi Bokerini, italijanski kompozitor i violončelista (Luka, 19. 02. 1743 - Madrid, 28. 05. 1805) 1822. - Rođen Đorđe Stratimirović, general, diplomata i novinar (Novi Sad, 19. 02. 1822 -... »

Bernar Anri Levi traži sankcije protiv Austrije

Večernje novosti pre 13 sati
Francuski filozof u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir", rekao da nema visoko mišljenje o kancelaru Sebastijanu Kurcu
Francuski filozof Bernar Anri Levi ne podržava politiku austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i traži sankcije protiv Austrije. Levi, koji u martu gostuje u Beču, ocenio je da je Kurc suprotnost francuskom predsedniku Emanuelu... »

Dara Bubamara neutešna: Juče smo leteli zajedno za Beč. Besna sam, preplakala sam ceo dan, zvao me je "bubice moja"

Press pre 14 sati
- Uvek su mi jako značile lepe reči od njega, od takvog pevača i čoveka kao što je on - rekla je Dara
- Šokirana sam... Plačem. Preplakala sam ceo dan... Juče smo se ceo dan smejali, leteli zajedno za Beč, pili kafu, pratio me do gejta - rekla je Dara Bubamara nakon što je saznala da je njen veliki prijatelj, Šabana Šaulić,... »

Šaulićev neverovatan susret u avionu sa novinarkom kurira: Kralj je slučajno zamenio mesto i seo sa Ljiljom Stanišić! Poverio se: Čekam da se odmorim, a kad su sleteli imao je poruku za pilota! (video)

Kurir pre 15 sati
Ljiljana Stanišić prenosi utiske i razgovor sa Šabanom Šaulićem tokom leta iz Beča za Beograd samo osam dana pre tragedije u kojoj je izgubio život. Subota, 9. februar, osam dana pre nego što je legendarni pevač Šaban Šaulić poginuo u udesu u Nemačkoj. Vraćala sam se iz Beča za Beograd. Poslednja... »

Levy poziva na sankcije Austriji

Al Jazeera pre 19 sati
Francuski filozof uoči posjete Beču kritički je govorio o politici kancelara Sebastiana Kurza.
Francuski filozof Bernard-Henry Lévy ne podržava politiku austrijskog kancelara Sebastiana Kurza i traži sankcije protiv Austrije. Lévy, koji u martu gostuje u Beču, ocijenio je da je Kurz suprotnost francuskom predsjedniku... »

Hendlova opera premijerno izvedena u Srbiji

B92 pre 1 dan
B92: Hendlova opera premijerno izvedena u Srbiji
Hendlova barokna opera "Acis i Galatea", u režiji svetski priznate operske zvezde Marijane Mijanović i produkciji Nove Beogradske, premijerno je izvedena dva puta, u subotu u novosadskoj Sinagogi i u nedelju na sceni beogradskog Kolarca.
Ovaj dugoočekivani prvorazredni umetnički događaj odigrao se i u polu-scenskom izvođenju, upravo onako kako je i Georg Fridrih Hendl učinio na dvorcu vojvode od Čandosa 1718. godine. Publika u Kolarcu prisustvovala je... »

Poslednji susret kebe i šabana šaulića: Popušili smo cigaretu, a on je bio tako tih i povučen, kao nikad do tad

Kurir pre 21 sat
Dragan Kojić Keba u subotu je bio u avionu u kojem je bio i Šaban Šaulić, a koji je letio na relaciji Beograd - Beč. Upravo tada desio se posljednji susret dugogodišnjih prijatelja i kolega. "Šaban kao Šaban, uvek raspoložen za društvo. Sreli smo se na aerodromu i kaže mi: "Hajde da ispušimo... »

Preradović i Čokonaj

Dojče vele pre 22 sata
Hrvatsku i Mađarsku ovog puta su povezali pesnici. Partneri s obe strane reke Drave osmislili su projekt „Preradović i Čokonaj - proslava pesnika romantizma u prekograničnom području", vredan 11, 2 miliona kuna.
Decenijama su stanovnici Grabrovnice, malog sela u Virovitičko-podravskoj županiji, tražili načina kako da kvalitetno i temeljno obnove rodnu kuću Petra Preradovića (1818.-1872.), znamenitog hrvatskog pesnika srpskog porekla koji... »

Nemački ekspert: Ne treba odjednom vratiti sve borce ID

B92 pre 22 sata
B92: Nemački ekspert: Ne treba odjednom vratiti sve borce ID
Beč -- Nemački ekspert za borbu protiv terorizma Peter Nojman upozorava da sve borce Islamske države, koji su državljani evropskih zemalja, ne treba vratiti odjednom.
Američki predsednik Donald Tramp zatražio je od evropskih partnera da prihvate "svoje" borce Islamske države koji su zarobljeni u Siriji, preteći da će ih SAD u suprotnom pustiti na slobodu. "Odjednom sve vratiti u zemlju, kao... »

©2019 Netmark d.o.o.