Bela Crkva - vesti

Vršac dobio prvi skener

Večernje novosti pre 5 sati
U specijalnoj bolnici "Dr Slavoljub Bakalović" otvoren dijagnostički centar. Dijagnostika lakša, snimci sa novog CT aparata mogu se slati u druge ustanove
PACIJENTI iz Vršca i okolnih opština Bela Crkva, Alibunar i Plandište više neće morati da putuju na preglede skenerom u Beograd i Novi Sad, jer je vršačka Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović"... »

Skuvan najveći kačamak u Srbiji

Večernje novosti pre 6 sati
Kraj Despotovca završen sedmi etno-festival pod nazivom “Bela crkva – Beljajka”
ORGANIZATORI Sedmog etno-festivala pod nazivom “Bela crkva - Beljajka”, istoimeno udruženje građana, ove godine su napravili kačamak prečnika 120 centimetara i oborili sopstveni lanjski rekord. Prema rečima Ilije Margaranović, 18... »

Na prodaju nepokretnosti koje više nisu potrebne Vojsci Srbije. U ponudi i Vojni kompleks „Put-Izvor-železnička stanica“ u Pirotu

Plus online pre 12 sati
Republička direkcija za imovinu raspisala je 13. jula oglas radi prodaje nepokretnosti – većinom kasarni i vojnih kompleksa – koje više nisu neophodne Vojsci Srbije. U novoj ponudi, koja sadrži 23 objekta, nalaze se vojni kompkesi i poslovni prostori u Aleksincu, Beogradu, Vršcu, Irigu, Knjaževcu,... »

Bela Crkva, grad u kome se veroispovesti i nacije rukuju: 4 crkve kao dokaz bogate istorije (video)

Srbija danas pre 12 sati
Vere i nacije se podjednako neguju i čuvaju od zaborava
Bela crkva, gradić u južnom Banatu, poznat je po raznovrsnosti nacija i vera. Sticaj istorijskih prilika je ovde učinio svoje, te je od mnogonacionalnog gradića, sa nekoliko vera i još više jezika Bela Crkva postala većinski srpski grad, sa mnogo nacionalnih manjina,... »

Prodaju se nepokretnosti koje nisu neophodne Vojsci Srbije

N1 Info pre 1 dan
Republička direkcija za imovinu raspisala je oglas radi prodaje nepokretnosti – većinom kasarni i vojnih kompleksa – koje više nisu neophodne Vojsci Srbije.
U novoj ponudi, koja sadrži 23 objekta, nalaze se vojni kompkesi i poslovni prostori u Aleksincu, Beogradu, Vršcu, Irigu, Knjaževcu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Beloj Crkvi, Pirotu, Požarevcu, Raški, Somboru i... »

Vremeplov: Udaren temelj srpskim železnicama

RTV pre 2 dana
RTV: Vremeplov: Udaren temelj srpskim železnicama
NOVI SAD - Na današnji dan 1881. godine kralj Milan Obrenović (tada knez) je srebrnim budakom udario temelj Srpskim državnim železnicama. Ovaj događaj se zbio pored mosta na Mokroluškoj rečici u blizini tadašnjeg Topčiderskog puta - nedaleko od današnje "Gazele". Time su započeti radovi na železničkoj mreži tadašnje Srbije. Prvi svečani voz na relaciji Beograd-Niš prošao je 4.septembra 1884. Najstarija pruga na teritoriji današnje Srbije puštena je u saobraćaj 20. avgusta 1854. i povezivala je Belu Crkvu s
Danas je subota, 15. jul 2017. Do kraja godine ima 169 dana. 1099 - Krstaši su u Prvom krstaškom ratu zauzeli Jerusalim. 1291 - Umro je Rudolf I, osnivač dinastije Habzburg. Vladao je od 1273. do smrti 1291. U bici na Moravskom... »

Kiša odložila žetvu pšenice u Banatu

RTV pre 4 dana
RTV: Kiša odložila žetvu pšenice u Banatu
VRŠAC - Kiša koja je padala prethodnih dana dobro je došla suncokretu i kukuruzu, ali je zakasnila za pšenicu koja tako nije imala dovoljno vlade u periodu kada je to bilo potrebno, a sa druge strane odložila je žetvu i umanjila rod i kvalitet zrna.
Na području opština Plandište, Bela Crkva, Kovin i Grada Vršca žetva je počela krajem juna sa ječmom ,a potom i ranim sortama pšenice. Kvalitet zrna je bio dobar, u jusu, hektolitar od 76 do 80, a onda je na ovom području palo... »

Tukli su me na svadbi, a sad mi još i prete

Večernje novosti pre 6 dana
Snežana Palić iz Bele Crkve, koja je pre mesec dana napadnuta, živi u strahu
MESEC dana nakon brutalnog prebijanja Snežane Palić iz Bele Crkve na svadbi u tamošnjem restoranu "Park", policija je u utorak podnela krivičnu prijavu protiv Vladimira J., zbog nanošenja teških telesnih povreda. Ostali batinaši,... »

Snežanu su unakazili na svadbi: Izbili joj zube i polomili vilicu, a sad živi u strahu od grupe koja teroriše celu Belu Crkvu

Telegraf pre 5 dana
Snežana Palić iz Bele Crkve preko svojih napadača vezana je za novinara Stefana Cvetkovića
Nakon brutalnog prebijanja Snežane Palić iz Bele Crkve na svadbi u tamošnjem restoranu "Park", policija je u utorak podnela krivičnu prijavu protiv Vladimira J, zbog nanošenja teških telesnih povreda. Ostali batinaši, među kojima... »

Sneža iz Bele Crkve još uvek živi u strahu: Tukli me na svadbi, a sad mi i prete! Plašim se za svoju porodicu!

Srbija danas pre 6 dana
Agonija prebijene žene se nastavlja
Mesec dana nakon brutalnog prebijanja Snežane Palić iz Bele Crkve na svadbi u tamošnjem restoranu "Park", policija je juče podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, zbog nanošenja teških telesnih povreda. Ostali batinaši zasada neće biti krivično gonjeni. Snežana... »

©2018 Netmark d.o.o.