Bela Crkva

Najstariji u Srbiji: Belocrkvanski karneval od 19. do 25. juna

Večernje novosti pre 21 sat
NAJSTARIJI karneval u Srbiji – „Belocrkvanski karneval“, koji datira još iz 1828. godine, ove godine se održava od 19. do 25. juna. Foto: J.J.Baljak Tih dana južnobanatska varošica Bela Crkva ponovo će biti domaćin velikom broju gostiju, koji… »

Sirene za uzbunu u Južnom Banatu: Provera ispravnosti sistema 14. juna u svim opštinama i gradovima

Večernje novosti pre 4 dana
PROVERA ispravnosti sirena za javno uzbunjivanje u celom Južnom Banatu biće sprovedena u sredu, 14. juna, tačno u podne, saopšteno je iz pančevačkog Odeljenja za vanredne situacije MUP Srbije. Opština Kovin Provera će se izvršiti tako što će… »

GODIŠNjI ODMORI SE MOGU PROVESTI I U VOJVODINI: Letovanje u banjama, na jezerima, Fruškoj gori

Dnevnik pre 4 dana
NOVI SAD: Brčakati se može i na Panonskom moru, ali na jezerima i rekama, a lepo letovati na Fruškoj gori i u banjama. Palićko jezero i grad Subotica sve do skoro bili su najpoznatija turisitička destinacija u AP Vojvodini, pošto je na tom području… »

Sveštenika optužuju da je posle liturgije polno uznemiravao devojčicu (14): Užas u Beloj Crkvi, dete tri puta davalo iskaz…

Blic pre 6 dana
Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu podnelo je optužni predlog protiv sveštenika J. C. iz Bele Crkve, zbog osnovane sumnje da je 3. januara, posle večernje liturgije, u ispovedaonici crkve Svetih apostola Petra i Pavla polno uznemiravao 14-godišnju… »

Pipkao devojčicu i govorio joj da "žene to vole" Optužni predlog za sveštenika iz Bele Crkve

Alo pre 6 dana
Sveštenik i dalje negira sve što mu se stavlja na teret, tvrdeći da je to „plod bolesne mašte devojčicine majke“. Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu podnelo je optužni predlog protiv sveštenika J. C. iz Bele Crkve, zbog osnovane sumnje da je… »

Pipkao devojčicu posle liturgije Podignuta optužnica protiv sveštenika iz Bele Crkve

Alo pre 7 dana
Ukoliko bude proglašen krivim J.C. bi mogao da bude osuđen na tri godine zatvora. Tužilaštvo u Vršcu podiglo je optužnicu protiv svešenika J.C. iz Bele Crkve pod sumnjom da je 3. januara posle večernje liturgije polno uznemiravao devojčicu (14)… »

Ovu crkvu zovu "Bela": Bila je jedna od najlepših u tek oslobođenoj Srbiji, čuva sećanje na tragediju (foto)

Večernje novosti pre 9 dana
CRKVA Uspenja Presvete Bogorodice u Varvarinu jedna je od najlepših iz perioda oslobođenje Srbije, ali danas čuva jedan od najpotresnijih prizora svetaca u srpskom freskoslikarstvu. Foto:S.Babović Prema dostupnim podacima, crkvu je izgradio uz… »

Srđan iz Topole je spasio preko 200 života: On je dobrovoljni davalac punih 30 godina

Glas Zapadne Srbije pre 10 dana
Topola – U Topoli se svakog trećeg četvrtka u mesecu u organizaciji Crvenog krsta Topola i Službe za transfuziju krvi Kragujevac održava akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ovakve akcije su veoma dragocene jer je krv jedini lek koji samo čovek… »

Muzej savremene umetnosti proglašen za muzej godine u Srbiji

Euronews pre 19 dana
Na svečanoj skupštini nacionalnog komiteta ICOM Srbija, održanoj dvadeseti put na Međunarodni dan Muzeja, za muzej godine u Srbiji proglašen je Muzej savremene umetnosti u Beogradu. Nagrada je dodeljena za izuzetan doprinos razvoju muzejske… »

Nagrade nacionalnog komiteta IKOM: MSU- muzej godine, "Leta bez neta"- izložba godine

Večernje novosti pre 19 dana
NACIONALNI komitet IKOM Srbija, proglasio je, na svojoj 20. svečanoj skupštini, Muzej savremene umetnosti u Beogradu, za - muzej godine. Ovo je jedan od četiri kategorije u kojoj ova esnafska organiozacija dodeljuje svoja priznanja. Foto MSUB, Bojana… »

Vesti dana »