Beograd na vodi - vesti

Oduzeta dva taksi vozila

Večernje novosti pre 9 minuta
Nastavljena borba inspektora sa vozačima koji bez dozvole voze putnike. Poslednja dvojica vozača kojima su oduzeta vozila brisani su iz registra koji se vodi u APR
JOŠ dva automobila, korišćena za nelegalno taksiranje, Komunalna policija grada Beograda i Saobraćajna inspekcija privremeno su oduzele od vlasnika. Od 29. decembra 2018. godine, otkad su počela da se primenjuju nova zakonska... »

Bivši i sadašnji stanari Bristola pred poslednji rok za iseljenje: Nude nam adaptirane poslovne prostore i hotelske sobe (VIDEO)

Insajder pre 1 sat
Oko 15 porodica, uglavnom penzionisanih pripadnika Vojske Srbije, ima rok da se do sutra iseli iz hotela Bristol, koji će preuzeti kompanija Beograd na vodi. Ovaj objekat zaključkom Vlade još sredinom prošle godine predat je na upravljanje arapsko-srpskoj kompaniji koja, kako je predviđeno Ugovorom o izgradnji Beograda na vodi, preuzima niz objekata u Savskom amfiteatru.
Za stotine porodica raseljenih vojnih lica koji su decenijama živeli u jednom delu hotela to je značilo gubitak smeštaja koji im je još po završetku ratova na prostorima bivše SFRJ dat na “privremeno” korišćenje do konačnog... »

Dušan Janjić: Sve vodi ka oružanom sukobu na Kosovu

N1 Info pre 2 sata
Velike sile uvek imaju plan B, i ukoliko ne dođe do sporazuma Beograda i Prištine, sve vodi ka izbijanju lokalizovanih oružanih sukoba na Kosovu, ocenio Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose, gostujući u Novog dana TV N1.
Janjić je ocenio da se dijalog Beograda i Prištine nalazi u pat poziciji, a pat pozicija u šahu znači da više ne možete da odigrate nijedan potez i da morate da igrate nešto novo, "što bi Amerikanci rekli, nešto kreativno". "Srbi... »

Vučić je obožavao Šabana, a ovako se šalio sa njim!

Srbija danas pre 21 sat
Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je danas prilikom saobraćajne nesreće u Nemačkoj.
SNS obeležava svake godine, kako tradicija nalaže, svoju slavu Svetu Petku, sečenjem slavskog kolača u sedištu stranke na Novom Beogradu. Nakon teške nesreće, PREMINUO ŠABAN ŠAULIĆ! Nakon teške nesreće, PREMINUO ŠABAN ŠAULIĆ! U... »

Pogledajte fotografiju sa jednog slavlja, iz predsednikove privatne arhive, koju će zauvek nositi u srcu! (foto)

Alo pre 22 sata
Alo: Pogledajte fotografiju sa jednog slavlja, iz predsednikove privatne arhive, koju će zauvek nositi u srcu! (foto)
Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je danas prilikom saobraćajne nesreće u Nemačkoj. U trenutku cela Srbija je zanemela, a ova vest duboko je pogodila i Aleksandra Vučića.
Srpska napredna stranka obeležava svake godine, kako tradicija nalaže, svoju slavu Svetu Petku, sečenjem slavskog kolača u sedištu stranke na Novom Beogradu. U centrali stranke na Novom Beogradu tada se okupljaju brojni... »

Oduzeta još dva vozila "divljim" taksistima, pokrenut postupak protiv ovih taksi udruženja

Blic pre 1 dan
Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija juče su privremeno oduzeli još dva automobila od „divljih” taksista, što znači da je od 29. decembra 2018. godine od kada su počela da se primenjuju nova zakonska ovlašćenja oduzeto 39 automobila. Vozilo marke „reno” oduzeto je od D. B. iz Beograda.... »

Stipan Matijević prvi gradonačelnik Subotice posle oslobođenja 1918.

Subotica.com pre 1 dan
Među brojnim ličnostima koje su zadužile naš grad, a on ih nepravedno zaboravio je i dr Stipan Matijević (1872-1939), prvi gradonačelnik posle prisajedinjenja 1918. godine i prvi čovek koji je, pre toga, za govornicom Velike većnice hrabro i prkosno progovorio narodnim jezikom.
Po ulasku u novu državu, Subotica je po broju stanovnika bila tik iza Beograda i Zagreba a prostirala se na 80.700 hektara i bila izdeljena po kvartovima. Prvih posleratnih dana uglednom advokatu nije bilo nimalo lako da vodi... »

Stoltenberg: NATO od Kosova očekuje poštovanje Briselskog sporazuma

N1 Info pre 1 dan
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da NATO poštuje odluku Srbije da ne traži članstvo, a da od Kosova očekuju da poštuje sve međunarodne obaveze uključujući i Briselski sporazum.
"Mi poštujemo odluku Srbije da ne traži članstvo. Srbija jeste partner NATO, ali NATO nikoga ni na šta ne forsira. Sa Srbijom sarađujemo na mnogo načina i imamo veoma blizak politički dijalog", rekao je Stoltenberg za list "Blic"... »

"Poštujte Briselski sporazum! Sa Srbijom smo veoma bliski!": Pravo iz NATO-a upućen apel Prištini i zatražen dijalog!

Srbija danas pre 1 dan
NATO podržava dijalog Beograda i Prištine i smatra da sve što ga podriva vodi u pogrešnom pravcu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da NATO poštuje odluku Srbije da ne traži članstvo, a da od tzv. Kosova očekuju da poštuje sve međunarodne obaveze uključujući i Briselski sporazum. - Mi poštujemo odluku Srbije... »

Gornji Milanovac: Kako izgledaju protesti van Beograda

B92 pre 2 dana
Protesti "1 od 5 miliona” proširili su se van glavnog grada - BBC na srpskom vodi vas u Gornji Milanovac.
Ulice Beograda nisu jedine na kojima se iz vikenda u vikend okupljaju građani Srbije, pod parolom "1 od 5 miliona". Protestne šetnje održavaju se u više desetina gradova širom zemlje, a među njima je šest nedelja i Gornji... »

©2019 Netmark d.o.o.