BIA - vesti

Funkcioner policije umešan u ubistvo gardista?!

Pravda pre 6 dana
Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG koji živi u Moskvi, na saslušanju u tužilaštvu povodom ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, rekao je da je vojnike likvidirao visokopozicionirani pripadnik MUP! Reljić je, inače, prvi obelodanio da su vojnici ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.
Reljić je iskaz dao krajem oktobra prošle godine, kada je detaljno izneo sva saznanja o zločinu na Topčideru, koji je i posle više od 14 godina nerasvetljen, a ubice na slobodi. Spremali hapšenje - U svojstvu građanina saslušan... »

Funkcioner policije umešan u ubistvo gardista?!

Alo pre 6 dana
Alo: Funkcioner policije umešan u ubistvo gardista?!
Klupko se odmotava
Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG, koji živi u Moskvi, na saslušanju u Tužilaštvu povodom ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražana Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni u Topčideru, rekao je da je vojnike likvidirao visokopozicionirani pripadnik MUP! - U... »

Tajni svedok otkrio nove detalje likvidacije gardista u Topčideru: Umešan i tadašnji vrh policije?

Srbija danas pre 7 dana
Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG, koji živi u Moskvi, na saslušanju u Tužilaštvu povodom ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražana Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni u Topčideru, rekao je da je vojnike likvidirao visokopozicionirani pripadnik MUP!
Reljić je inače prvi obelodanio da su vojnici ubijeni zbog 1,5 tone kokaina koji je bio sakriven u kasarni. Iskaz je dao krajem prošlog oktobra kad je detaljno izneo sva saznanja o zločinu u Topčideru koji je i posle 14 godina... »

Počela izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi u Vranju i Nišu

N1 Info pre 10 dana
U Vranju i Nišu počela je izgradnja jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi. U Vranju će biti izgrađeno 186 stanova čija će cena biti 400 evra po kvadratnom metru, dok je u Nišu položen kamen temeljac za izgradnju 190 stanova. U Vranju je danas bio Aleksandar Vučić, a ceremoniji u Nišu prisustvovala je premijerka Ana Brnabić.
Izvor: Agencije Obeležavanju početka radova u tom gradu prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao se izgradnjom jeftnih stanova obezbeđuje da zaposleni u vojci, policiji i BIA svoju budućnost vežu za jug... »

Novi detalji sa protesta: Član rakovičkog klana učestvovao u donošenju vešala na Terazije?!

Srbija danas pre 12 dana
S. G. i N. P. osumnjičeni su da tokom protesta "1 od 5 miliona" nosili vešala, a njihov vozač je navodno bio K. L., nezvanično saznaju "Novosti".
K. L. (48) je dobro poznat beogradskoj policiji duži niz godina. Uhapšen je 2004. godine u akciji MUP Srbije i BIA zbog sumnje da je učestvovao u pripremi likvidacije Milana Ševa, koji se u to vreme vezivao za švedsko i... »

Milojko Pantić: Protesti će smeniti Vučića, a posle toga mora da se menja i sistem

Južne vesti pre 16 dana
Ono što građani Srbije doživljavaju danas, kako je rekao legenda sportskog novinarstva Milojko Pantić u emisiji Južnih vesti “15 minuta”, posledica onoga što je propušteno devedesetih kada je pao komunizam. Pantić dodaje da ne sumnja da će protesti dovesti do smene režima Aleksandra Vučića, ali da... »

DS traži od BIA belešku o Oliveru Ivanoviću

N1 Info pre 20 dana
Poslanička grupa Demokratske stranke (DS) zatražila je od predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti da odgovori da odgovori da li je Oliver Ivanović u periodu oktobar - decembar 2017. godine bio u sedištu Bezbednosno - informativne agencije (BIA) i prijavljivao ugrožavanje svoje bezbednosti.
U dopisu se pita i da li je tada o obavljenom razgovoru sačinjena službena beleška, kao i da li je BIA na osnovu informacija dobijenih od Ivanovića o ugrožavanju njegove bezbednosti preduzela neke aktivnosti radi njihove provere.... »

Odbor: Stanje u Srbiji stabilno i pored izazova i pretnji

RTS pre 20 dana
RTS: Odbor: Stanje u Srbiji stabilno i pored izazova i pretnji
Skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Bezbednosno-informativne agencije i Izveštaj o stanju bezbednosti Srbije. Ocenjuju da je stanje bezbednosti u Republici Srbiji stabilno, i pored kontinuirane izloženosti različitim bezbedosnim izazovima, rizicima i pretnjama čije je ispoljavanje manjeg ili većeg intenziteta.
Ocenjeno je i da aktuelna bezbednosna dešavanja na teritoriji AP Kosova i Metohije svakako usložnjavaju bezbednosnu situaciju i zahtevaju povećani stepen angažovanja, navodi se u saopštenju i dodaje da se razgovaralo se i o... »

Direktor BIA Gašić pred Odborom za kontrolu službi bezbednosti: Obavestio poslanike o rizicima i pretnjama sa kojima se suočavamo

Telegraf pre 20 dana
Na sednici Odbora razmatran i usvojen Izveštaj o radu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) za period od 1. aprila do 30. septembra 2018. godine i Izveštaj BIA o stanju bezbednosti u Republici Srbiji (decembar 2018. godine)
Stanje bezbednosti u Republici Srbiji je stabilno, i pored kontinuirane izloženosti naše države različitim bezbedosnim izazovima, rizicima i pretnjama čije je ispoljavanje manjeg ili većeg intenziteta, ocenjeno je na današnjoj... »

MUP uhapsio osam osoba zbog korupcije

B92 pre 21 dan
B92: MUP uhapsio osam osoba zbog korupcije
Beograd -- Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili osam osoba, u saradnji sa BIA-om i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, zbog izvršenja više koruptivnih dela.
Uhapšeni su član Opštinskog veća u Lajkovcu V.K. zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem i predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje "Dragan Marković" G.B. koji se sumnjiči za trgovinu uticajem... »

©2019 Netmark d.o.o.