Bogdan Laban - vesti

Vreme vlasti Labana

Danas pre 2 dana
Govor na protestu „1 od 5 miliona“ u Subotici 15. februara Nadživeo je ovaj grad i carevine, i kraljevine, i nekoliko republika – ali se na njegovom čelu nikad nije nalazio veći primitivac i bahatiji siledžija od vašeg aktuelnog gradonačelnika, toliko dalekog svakoj kulturi i građanskoj pristojnosti koje su sinonim za ovaj lepi grad.
Ali, da se razumemo, nije Bogdan Laban nikakav izuzetak. On i ljudi poput njega danas čine sistem. Sistem u kom se pametni i pošteni stide a nasilnici i siledžije vladaju. Puna nam je zemlja Labana. Pogledajte samo koliko ih je u... »

Ambasador Austrije posetio Suboticu

Subotica.com pre 15 dana
Gradonačelnik Subotice primio je danas ambasadora Austrije u Republici Srbiji sa kojim je razgovarao o odnosima dve zemlje, robnoj razmeni ovog regiona sa Austrijom, privrednim, infrastrukturnim, turističkim i kulturnim potencijalima našeg grada i intenziviranju saradnje između grada Subotice i ambasade Austrije.
Poželevši dobrodošlicu ambasadoru Nikolausu Luterotiju, gradonačelnik Bogdan Laban je izrazio zahvalnost Vladi Austrije na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja. Istakao je da... »

Pelene za subotičke četvorke

Večernje novosti pre 18 dana
Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišao nedavno rođene četvorke porodice Krstić. Roditelji Mladen i Mira kažu da bebe lepo napreduju. Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija dočekao stariji brat Vasilije
PORODICU Krstić i njihove nedavno rođene mališane Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija, prve četvorke rođene u Srbiji posle sedam godina, posetio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i uručio im vredne poklone. Bebe su na... »

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišao prve subotičke „četvorke“

Dnevnik pre 19 dana
SUBOTICA: Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i Jasmina Stevanović iz Sekretarijata za društvene delatnosti posetili su juče Miru (29) i Mladena Krstića (39) koji su 13. novembra 2018. godine postali roditelji Melanije, Dimitrija, Božidara i Zaharija, prvih četvorki rođenih u Srbiji posle sedam godina.
Predstavnici grada, kako je i red, doneli su poklone u vidu 70 paketa pelena, isto toliko paketa vlažnih maramica i 50 kutija dohrane neophodne za ishranu beba. Gradonačelnik je Krstićima čestitao prinove, poželeo im puno... »

Subotica: Izbeglicama uručeni paketi građevinskog materijala

Radio 021 pre 23 dana
Ukupno 37 paketa građevinskog materijala uručeno je izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište u Subotici.
Paketi građevinskog materijala, vrednosti 9.000 evra, finansirani su donatorskim sredstvima iz potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa (RSP). Glavni donator RSP je Evropska unija. Svečanu ceremoniju otvorio je gradonačelnik... »

Građevinski materijal za 37 izbegličkih porodica u Subotici

RTV pre 28 dana
RTV: Građevinski materijal za 37 izbegličkih porodica u Subotici
SUBOTICA - Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije i Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice u kojoj je tokom ratova 90-ih godina prošlog veka utočište pronašlo oko 13.600 izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u Velikoj većnici Gradske kuće uručili su ugovore o dodeli pomoći u građevinskom materijalu za poboljšanje uslova stanovanja 37 izbegličkih porodica.
Saju Prijić sa suprugom i dvoje dece s kućnog ognjišta u Srbu proterala je hrvatska "Oluja". Pod svoj krov primila ih je rođaka u Subotici, kod koje privremeno žive gotovo tri decenije. U okviru Regionalnog stambenog programa... »

Subotica ozakonjava 50 objekata od javnog značaja

Dnevnik pre 28 dana
SUBOTICA: Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je u Klubu poslanika u Beogradu potpisao ugovor za sprovođenje projekata koji su izabrani u okviru grant šeme Programa Exchange 5- podrška Evropske unije lokalnim samoupravama u oblasti upravljanja imovinom.
Ugovore je potpisalo 18 predstavnika opština i gradova, a Subotici je odobren i projekat „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina”, koji ovaj grad realizuje u saradnji sa Opštinom Senta. Ovaj projekat fokusira... »

Potpisani ugovori o sprovođenju projekata u oblasti upravljanja imovinom na lokalnom nivou

Subotica.com pre 28 dana
Predstavnici 18 opština i gradova iz Srbije danas su, na svečanosti u Klubu poslanika u Beogradu, potpisali ugovore za sprovođenje projekata koji su izabrani u okviru grant šeme Programa Exchange 5 – podrška Evropske unije lokalnim samoupravama u oblasti upravljanja imovinom. Među odobrenim projektima je i „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“ koji grad Subotica realizuje u saradnji sa opštinom Senta. U ime subotičke lokalne samouprave, ugovor je potpisao gradonačelnik Bogdan Laban.
Kroz projekat „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“, grad Subotica će da se fokusira na legalizaciju (ozakonjenje) objekata koji imaju izuzetan javni značaj. Naime, legalizacija 50 objekata i etažiranje... »

Počela Svetosavska nedelja u Subotici

Dnevnik pre 28 dana
SUBOTICA: Manifestacija „Svetosavska nedelja” svečano je otvorena u Zadužbini Dušana Radića, u organizaciji subotičkog Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava”.
Sedmodnevni program počeo je himnom Svetom Savi koju je izveo mešoviti hor SKC-a pod vođstvom profesora Veselina Jevtića. Na početku sada već tradicionalne, 27. po redu, kulturno- prosvetne i duhovne manifestacije posvećene... »

Laban: Subotica na putu napretka i u 2019.

Dnevnik pre 54 dana
Subotica je ponovo postala veliko gradilište, nedavno je puštena za saobraćaj 12 kilometara duga deonica Ipsilon kraka, koji se, podsećanja radi, gradi čak 28 godina, nastavljeni su radovi na zgradi Narodnog pozorišta, a polovinom decembra položen je i kamen temeljac za Akva park na Paliću.
Zahvaljujući aktuelnoj gradskoj vlasti i gradonačelniku koji mnogo ne priča, ali mnogo radi, Subotica više nije grad koji je sinonim za nedovršene projekte. O minuloj godini i onome šta Subotičani mogu da očekuju u narednoj 2019.... »

©2019 Netmark d.o.o.