Boljevac

Boljevac formira turističko-poslovnu zonu Mirovo - Raspisan tender za izradu PDR-a

Ekapija pre 13 sati
Opština Boljevac raspisala je tender za izradu plana detaljne regulacije za turističko-poslovnu zonu Mirovo. Preliminarni obuhvat plana obuhvata površinu od oko 2,83 ha. Cilj je organizovanje kvalitetne turističke ponude i poslovanja u Opštini… »

Bogovinska pećina – jedna od najdužih i najlepših pećina Srbije

RTS pre 2 dana
U blizini planine Rtanj, na teritoriji opštine Boljevac, nalazi se Bogovinska pećina, jedan od turističkih dragulja tog kraja. Iako je pristupačna za motorna vozila, put do Bogovinske pećine nažalost, nije posut asfaltom, ali ubrzo po ulasku u… »

Ponovo oglašena prodaja Zgrade ugostiteljstva u Boljevcu

Ekapija pre 5 dana
Komisija za sprovođenje postupka prodaje iz javne svojine Opštine Boljevac oglasila je prodaju Zgrade ugostiteljstva, koja se nalazi na k.p. broj 4016/1, Rašinac. Površina objekta iznosi 569 m 2, a objekat je upisan u List nepokretnosti broj 280 KO… »

Sredstva za eko projekte: Za uređenje parka u Negotinu tri miliona dinara

Večernje novosti pre 7 dana
MINISTARSTVO zaštite životne sredine odobrilo je opštini Negotin sredstva za uređenje parka kod negotinskog hotela u visini od preko tri miliona dinara. Sredstva za realizaciju projekata odobrena i opštinama Boljevac i Sokobanja, kao i Gradu… »

Boljevac: Uspešno izveden uspon na vrh planine Garnavice odakle se pruža pogled na rtanjsku piramidu

Danas pre 9 dana
Planinari Timočkog regiona po treći put okupili su se u selu Ilinu kod Boljevca i uspešno izveli uspon na najviši vrh planine Garnavice – Garnavički kamen. Upavo sa ovog vrha pruža se najlepši pogled na rtanjsku piramidu. U selu Ilinu kraj… »

Još 28 opština i gradova uključeno u programe podrške roditeljstvu

Ekapija pre 27 dana
Na sastanku Upravnog odbora projekta "Podrška podsticajnom roditeljstvu" koji sprovodi Unicef uz podršku Vlade Srbije i LEGO fondacije doneta je odluka o izboru novih gradova i opština koji će ući u sledeću fazu implementacije programa, saopštilo… »

Nova prodaja zgrade ugostiteljstva u selu Ilino podno Rtnja - Početna cena od 30,48 miliona dinara za četvrtinu niža od…

Ekapija 17.04.2022
Opština Boljevac objavila je novu prodaju zgrade ugostiteljstva na Rtnju, u selu Ilino, potes Rašinac. Kako je navedeno u oglasnoj dokumentaciji, objekat je od septembra 2020. izdat u zakup od strane Opštine Boljevac na vremenski period od 5 godina, a… »

„DENS“ okupio najmlađe čuvare tradicije Timočke Krajine

Glas Zaječara 17.04.2022
U Gradskovu je danas održana 24. Međuokružna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva „DENS“. Učestvovalo je 11 dečjih folklornih grupa iz KUDO-va sa područja gradova Zaječar i Bor i opština Knjaževac, Boljevac, Negotin i Majdanpek, sa više od… »

24. Međuokružna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva „DENS“ u subotu u Gradskovu

Glas Zaječara 15.04.2022
U Gradskovu će u subotu 16. juna biti održana 24. Međuokružna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva „DENS“. Učestvovaće 11 dečjih folklornih grupa iz KUDO-va sa područja gradova Zaječar i Bor i opština Knjaževac, Boljevac, Negotin i… »

Crveni krst Srbije održao obuku u Boljevcu

Danas 09.04.2022
Pod sloganom “Pokrenuti nekom srce najplemenitija je stvar koju možemo da uradimo za drugo ljudsko biće. Svako treba da zna kako”, Crveni krst Srbije nastavio je sa kampanjom “Život u tvojim rukama”. Juče je stručni tim Crvenog krsta Srbije… »

Vesti dana »