Bor - vesti

Pešice hiljade kilometara od Pakistana do Srbije

Politika pre 2 sata
U tranzitno-prihvatnom centru „Bora Marković” u Obrenovcu boravi oko 700 migranata samaca. – Mogu slobodno da se kreću, odu do Obrenovca i Beograda, sa obavezom da se upišu kada odlaze i kada se vraćaju
Hiljadama kilometara daleko od kuće, u potrazi za nekom novom budućnošću u Zapadnoj Evropi, migranti iz Azije i Afrike čekaju na „prolaznoj stanici” Srbija. U Beogradu su smešteni u dva centra – u Krnjači, gde su porodice sa... »

Beg iz grada na selo kod tašte

RTS pre 12 sati
RTS: Beg iz grada na selo kod tašte
Mladi parovi obično jedva čekaju da se odsele od roditelja ili da sa sela pobegnu u veliki grad. U selu Gornjane kod Bora našli smo potpunu suprotnost, dvoje mladih Vukašina i Jelenu koji su život u gradu zamenili selom i to u kući Jeleninih roditelja.
Na proleće je u planu nova štala i veće stado. Sada imaju 14 krava i tridesetak ovaca. Brzo su se uklopili u novi posao. "Od oranja, preko setve, stoke, muže krava, pravljenja kačkavalja, pravljenja prirodnog soka od kupina,... »

(Video) Potresna ispovest zadrugara: Sa 14 godina sam pevao ispred crkve i tako zarađivao za život

Kurir pre 15 sati
Naime, kako je veliki vođa, Lepi Mića, organizovao sastanak na kom su imali zadatak da kažu da li su im bitnije materijalne stvari i novac, ili duhovnost i nematerijalne vrednosti, Bora se otvorio. On je ispričao da je vrlo mlad počeo da peva, pa je otkrio i kako je počeo da zarađuje dobro. "Od 14.... »

Zadrugar otkrio da je sa 14 godina pevao ispred crkve

Alo pre 16 sati
Alo: Zadrugar otkrio da je sa 14 godina pevao ispred crkve
Ovonedeljni veliki vođa sazvao je sastanak na kom su zadrugari razgovarali na temu novac ili duhovnost.
Dušan Zdravković sinoć je napustio rijaliti "Zadruga" i za Velikog vođu imenovao Lepog Miću. Kao što je to radio i u svoja prethodna dva mandata i sada je organizovao sastanak a ovog puta zadrugari su imali zadatak da kažu da li... »

Seminar u Beogradu: Santos na predavanju

Večernje novosti pre 17 sati
Pre toga, u utorak će o svom iskustvu govoriti legendarni Bora Milutinović, dok će se kolegama obratiti i selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković
SELEKTOR evropskog šampiona Portugalije Fernando Santos biće u sredu prva zvezda seminara koji u Beogradu od ponedeljka organizuju Asocijacija fudbalskih trenera Evrope, FSS i FIFA u hotelu "Hajat". Pre toga, u utorak će o svom... »

Bili smo u gradu bakra i rudara i zatekli ga čistog, u bojama jeseni: Nekada ovde nije bilo ni za hleb, sada se razvija velika priča (video)

Telegraf pre 19 sati
Direktor RTB "Bora" Blagoje Spaskovski u razgovoru za "Telegraf" otkriva da je neophodna promena vlasničke strukture i ulaska partnerskog kapitala kako bi se povećala proizvodnja i učešće u BDP-u države
Kompanija RTB "Bor" sinonim je za ceo jedan grad. Isto tako, grad Bor je sinonim za tu jednu kompaniju. Redakcija "Telegrafa" bila je u poseti Boru gde im je domaćin bio prvi čovek RTB-a Blagoje Spaskovski. Nekako očekivano, do... »

Ovo je najmoćniji čovek u Srbiji! Visoki funkcioner tvrdi: Njemu ni Sloba nije mogao ništa, a kamoli mi! Ima 15 stanova u Londonu

Kurir pre 20 sati
Blagoje Spaskovski, direktor RTB „Bor“, koji već 40 godina (s prekidima) radi u ovom rudniku, iz kog je nestalo pet tona zlata, moćniji je od svake vladajuće garniture u Srbiji jer mu nijedna vlast već decenijama ne može ništa! U ekskluzivnom razgovoru za Kurir, visoki politički funkcioner, koji je... »

Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u šahu

Danas pre 20 sati
Sportski savez invalida Srbije organizovao je Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u šahu, koje je održano minulog vikenda u Jagodini, prenosi portal Podunavlje.info. Na ovom šahovskom takmičenju učestvovalo je 20 takmičara iz Negotina, Bora, Kule, Beograda, Šapca, Bačke Palanke, Inđije,... »

Zvaničan početak „Borinih pozorišnih dana“

Jug press pre 22 sata
VRANJE U Vranju je zvanično otvorena kulturna manifestacija „Borini pozorišni dani“. Brojnoj publici u sali Doma vojske obratila se savetnica u Ministarstvu kulture, Đurđijana Jovanović. ,,Kulturna raznolikost Vranja je ogromna, kao i kapaciteti. Vranje je jedinstveno i prepoznatljivo i verujem da... »

Vučić: Država ne može da krvari, hitan je problem

B92 pre 23 sata
B92: Vučić: Država ne može da krvari, hitan je problem
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Petrohemiji dobro ide i da će se sledeće godine razgovarati o transformaciji.
On je rekao da na računu imaju čak 80 miliona i da im odgovara trenutna konjuktura tržišta. "Moramo da razgovaramo o MSK i Azotari zbog cene gasa, gledaćemo da rešimo i pomognemo sve što možemo, ne može država da krvari na takav... »

©2017 Netmark d.o.o.