Branislav Nedimović - vesti

Nedimović: Ko pali strnjiku neće dobijati podsticaje

Radio 021 pre 22 minuta
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio da će sledeće godine u saradnji sa institutom Biosens preko satelitskih snimaka moći da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu i da takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države.
"Sledeće godine ćemo sa Biosensom napraviti nešto da možemo svaku njivu da vidimo, da li je neko palio ili nije. Ako je palio, onda možemo taj alat da koristimo u upravnom postupku i da tog čoveka i kaznimo, tako što će ući u... »

Dogovoreno usaglašavanje sertifikata za bolju poljoprivrednu trgovinu Srbije i UAE

Ekapija pre 13 sati
(Foto: racorn/shutterstock.com ) (Foto: racorn/shutterstock.com ) Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i državna ministarka Ujedinjenih Arapskih Emirata (UEA) za prehrambenu sigurnost Mariam Al Maheri dogovorili su, u ponedeljak 19.novembra, u Beogradu da se u... »

Dogovoreno usaglašavanje sertifikata za bolju poljoprivrednu trgovinu Srbije i UAE

Novi magazin pre 15 sati
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i državna ministarka Ujedinjenih Arapskih Emirata (UEA) za prehrambenu sigurnost Mariam Al Maheri dogovorili su danas u Beogradu da se u narednom periodu sa Upravom za standardizaciju i metrologiju Ujedinjenih Arapskih Emirata (ESMA) usaglase Halal sertifikati.
U saopštenju se navodi da je do sada završen postupak usaglašavanja za veterinarske potvrde, odnosno sertifikata za izvoz mesa goveda, ovaca, koza i živine i proizvoda od mesa namenjenih za ishranu ljudi, mleka i mlečnih... »

Nedimović: Izmene zakona o bezbednosti hrane na proleće

RTV pre 16 sati
RTV: Nedimović: Izmene zakona o bezbednosti hrane na proleće
BEOGRAD - Predlog izmena Zakona o bezbednosti hrane koji sadrži sve tekovine Evropske unije, trebalo bi da bude usvojen na proleće u Skupštini Srbije, kada počne redovno zasedanje, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Nedimović je na panelu "Put ka evropskoj budućnosti Srbije - izmene zakona kao uslov transformacije društva" na konferenciji "Lideri transformacije društva" u Beogradu kazao da je Vlada Srbije usvojila na sednici izmene zakona o... »

"E, nećeš moći, frajeru, više ni da uzimaš podsticaje"

B92 pre 15 sati
B92: "E, nećeš moći, frajeru, više ni da uzimaš podsticaje"
Već sledeće godine će preko satelitskih snimaka moći da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu.
Takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. "Sledeće godine ćemo sa Biosensom napraviti nešto da možemo svaku njivu da vidimo, da li je neko palio ili... »

Prosečno gazdinstvo ima 14 rasparčanih i udaljenih parcela

Radio 021 pre 1 dan
U Srbiji je neophodno ukrupnjavanje zemljišta jer prosečno poljoprivredno gazdinstvo ima oko 14 parcela koje su usitnjene i udaljene.
Da bi se to učinilo potreban je poseban zakon o komasaciji koji će biti donet sledeće godine, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. "Ministarstvo poljoprivrede je već oformilo radnu grupu... »

Ružić: Reforma javne uprave prioritet za članstvo u EU

Večernje novosti pre 3 dana
Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić poručio je da bez efikasne administracije, nema ni privrednog ni društvenog napretka
Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić poručio je da bez efikasne administracije, nema ni privrednog ni društvenog napretka, te da je zbog toga reforma javne uprave prioritet za punopravno članstvo Srbije u... »

Novi zakon i stabilnije finansiranje ključni za komasaciju

RTV pre 3 dana
RTV: Novi zakon i stabilnije finansiranje ključni za komasaciju
BEOGRAD - U poslednjih 10 godina postupak ukrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta putem komasacije pokrenut je na 125.000 hektara, ali su potrebe višestruko veće, pa je ovu proceduru neophodno unaprediti donošenjem posebnog zakona i uspostavljanjem stabilnijeg sistema finansiranja, rečeno je danas na skupu "Budućnost upravljanja ruralnim zemljištem" u Beogradu, koji su organizovali NALED i Nemačka razvojna saradnja (GIZ).
To su ujedno ključne preporuke analize efekata komasacije koju su sproveli NALED i GIZ u okviru projekta "Jačanje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji". Analiza je pokazala da komasacija donosi velike... »

Sremska Mitrovica dobila Trg investitora

RTV pre 3 dana
RTV: Sremska Mitrovica dobila Trg investitora
SREMSKA MITROVICA - Grad kraj Save dobio je jedinstven Trg investitora kao još jedan od koraka razvoja dugoročnih partnerskih odnosa sa postojećim i budućim investitorima u Sremskoj Mitrovici, unapređenja poslovne klima, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti.
Na jarobole su podignute zastave 19 domaćih i stranih investitora, a ovom događaju prisustvovali su bivši gradonačelnik Sremske Mitrovice, aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar državne uprave i lokalne... »

Zavirili smo u rodni grad ministra Nedimovića: Sremska Mitrovica nekada prestonica Rimskog carstva, danas grad budućnosti

Srbija danas pre 10 dana
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović otkriva nam prednosti svog rodnog grada Sremske Mitrovice, grada u zagrljaju Save i Dunava.
Ministar nam je objasnio šta to krasi Sremsku Mitrovicu, i zbog čega treba posetiti baš njegov rodni grad. Nedimović je rođen u Sremskoj Mitrovici 1977. godine, osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu, diplomirao je... »

Vreme danas oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom

Glas Zapadne Srbije  pre 47 minuta  još 9 povezanih

Andrašu Urbanu uručena nagrada "Bojan Stupica"

Radio 021  pre 53 minuta  još 1 povezana

Penzionerima sa malim primanjima pomoć na proleće

Večernje novosti  pre 58 minuta  još 1 povezana

Dinar neznatno slabiji, kurs 118,2777

Vesti online  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.