Branislav Nedimović - vesti

Rusi vratili 47 kamiona voća - evo gde će završiti

B92 pre 14 minuta
B92: Rusi vratili 47 kamiona voća - evo gde će završiti
Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede dostaviće u naredna dva dana ruskoj fitosanitarnoj inspekciji informacije o regionima potencijalno ugroženim gljivicom monilijom.
Zbog prisustva te gljivice Rusija je nedavno privremeno obustavila uvoz breskvi i nektarina iz Srbije. Rampa na izvoz ovog voća još je na snazi, rekao je za Politiku ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. On je dodao da i... »

Breskve namenjene Rusiji završiće u preradi

RTV pre 1 sat
RTV: Breskve namenjene Rusiji završiće u preradi
BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede dostaviće, u naredna dva dana, ruskoj fitosanitarnoj inspekciji informacije o regionima potencijalno ugroženim gljivicom monilijom zbog koje je Rusija, nedavno, privremeno obustavila uvoz breskvi i nektarina iz Srbije, piše "Politika".
Rampa na izvoz ovog voća još je na snazi, rekao je za taj list ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. On je dodao da i pored ovih mera naši proizvođači nisu značajnije ugroženi. "Oko 95 odsto ovog voća već je isporučeno na... »

Breskve namenjene Rusiji završiće u preradi

Politika pre 12 sati
Nezvanično se pominje da je ova najveća zemlja uvela nešto strožu meru Srbiji kako bi sprečila reeksport grčkih nektarina preko naše zemlje
Ministarstvo poljoprivrede dostaviće, u naredna dva dana, ruskoj fitosanitarnoj inspekciji informacije o regionima potencijalno ugroženim gljivicom monilijom zbog koje je Rusija, nedavno, privremeno obustavila uvoz breskvi i... »

"Plan je da se Srbija vrati na tržište Afrike"

B92 pre 14 sati
B92: "Plan je da se Srbija vrati na tržište Afrike"
Beograd -- Ministar Branislav Nedimović je s ministarkom spoljnih poslova Gane Širli Ajorkor Bočvej razgovarao o mogućnostima saradnje u oblasti poljoprivrede
Kako se navodi, dvoje ministara razmatrali su plan da se Srbija svojim poljoprivrednim kapacitetima vrati na tržište zapadne Afrike. Ocenjeno je da postoji značajan prostor za saradnju u oblasti preradjivačke industrije, posebno... »

Lepe vesti za Srbiju: Značajan prostor za saradnju sa Ganom u oblasti poljoprivrede

Srbija danas pre 18 sati
U oblasti prerađivačke industrije
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Gane, Širli Ajorkor Bočvej sa kojom je razgovarao o mogućnostima za saradnju dve države u oblasti poljoprivrede, saopšteno je iz tog resora. Na... »

Špijunka: Iz prve ruke

Večernje novosti pre 18 sati
Državni sekretar Željko Radošević bavi se stočarstvom na porodičnom imanju u selu Pridvorice kod Smederevske Palanke
NE mora ministar poljoprivrede Branislav Nedimović da odlazi daleko da bi video kako živi srpski poljoprivrednik. Jednog ima u svom kabinetu. Državni sekretar Željko Radošević bavi se stočarstvom na porodičnom imanju u selu... »

„Inicijativa selo – grad“ traži smenu ministra poljoprivrede

Danas pre 2 dana
Pokret iz Šapca „Inicijativa selo – grad“ zahteva ostavku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.
Ako ministar Nedimović nema lične i profesionalne časti za ovaj čin, onda pozivamo Vladu Srbije da ga smeni zbog katastrofalno loše politike razvoja poljoprivrede, navodi Inicijativa. Razlozi za ovakav zahtev su izrazito... »

Zabranjeno srpsko voće: Rusi odbili loše srpske breskve, stopirali uvoz, a posledice će trpeti voćari

Kurir pre 4 dana
Zabrana izvoza u Rusiju trajaće od sedam do deset dana jer su na tom voću otkrivene gljivice, izjavio ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović
Zabrana izvoza bresaka u Rusiju zbog pojave gljivica na tom voću trajaće od sedam do deset dana, izjavio je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović. On je istakao da je pojava gljivica posledica kišne sezone i da... »

Od početka godine iz Srbije izvezeno 110.000 tona voća u Rusiju: 150 miliona evra prihodovano (video)

Srbija danas pre 5 dana
Obustava izvoza breskvi 7 do 10 dana
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana. Od pocetka godine izvezeno je 110.000 tona... »

Od danas obustavljen izvoz breskvi u Rusiju, očekuje se da zabrana ne traje duže od 10 dana

RTV pre 5 dana
RTV: Od danas obustavljen izvoz breskvi u Rusiju, očekuje se da zabrana ne traje duže od 10 dana
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.
Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, što vredi oko 150 miliona evra, naveo je Nedimović za RTS. Ministar poljoprivrede je rekao da su ruske kolege poslale dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili... »

©2018 Netmark d.o.o.