Budimpešta

Transilvanija nije samo domovina grofa drakule: Tim mađarskog paleontologa otkrio ostatke dinosaurusa u Rumuniji

Večernje novosti pre 10 sati
MMEĐUNARODNI tim paleontologa predvođen mađarskim naučnikom Gaborom Botfalvaijem otkrio je jedinstveno nalazište sa fosilnim ostacima dinosaurusa u rumunskom regionu Transilvanija, saopšteno je danas iz Prirodnjačkog muzeja u Budimpešti. Ovi… »

Ovako će izgledati Brza pruga Beograd-Novi Sad: Sjajni snimci jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata u našoj…

Večernje novosti pre 11 sati
MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović objavio je na svom instagram nalogu snimak radova na brzoj pruzi koja će spajati Beograd i Novi Sad. - Brza pruga Beograd-Novi Sad jedan je od najimpresivnijih projekata koji… »

Momirović: Brza pruga Beograd-Novi Sad je rezultat predanosti predsednika Vučića koji je pokrenuo ovu inicijativu

Alo pre 11 sati
Ministar Tomislav Momirović istako značaj realizovanja brze pruge Beograd-Novi Sad. Brza pruga #Beograd - #NoviSad jedan je od najimpresivnijih projekata koji trenutno realizujemo. Brza pruga rezultat je politike i predanosti Predsednika Aleksandra… »

Najmodernija u istočnoj Evropi - niko nije mogao ni da sanja: Ovako će izgledati brza pruga Beograd-Novi Sad

Srbija danas pre 10 sati
Planirano je da ova deonica pruge Beograd-Budimpešta spoji dva najveća grada u Srbiji. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović objavio je na svom instagram nalogu snimak radova na brzoj pruzi koja će spajati Beograd i… »

LŠ: Ništa od derbija, Reko nadigrao Olimpijakos

Sport klub pre 11 sati
Nastavljena je vaterpolo Liga šampiona, a drugi turniri koji se igraju u italijanskoj Osetiji i Budimpešti, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba, doneli su mnogo uzbuđenja. Prvog dana takmičenja, igrali su se samo mečevi u Italiji. U… »

Tim mađarskog palaentologa otkrio ostatke dinosaurusa

RTV pre 12 sati
BUDIMPEŠTA - Međunarodni tim palaentologa predvođen mađarskim naučnikom Gaborom Botfalvaijem otkrio je jedinstveno nalazište sa fosilnim ostacima dinosaurusa u rumunskom regionu Transilvanija, saopšteno je danas iz Prirodnjačkog muzeja u… »

LŠ: Jug čuva oreol nepobedivosti, potopljena Ortiđa

Sport klub pre 13 sati
Vaterpolisti Juga iz Dubrovnika sačuvali su oreol nepobedivosti na startu drugog turnira grupne faze Lige šampiona, slavili su protiv Ortiđe sa 8:6, a sve utakmica sa turnira iz Osetije i Budimpešte možete da pratite na kanalima Sport Kluba… »

LŠ: Lazović i Kruzija spasili Marsej

Sport klub pre 16 sati
Počeli su drugi turniri grupne faze Lige šampiona, koji se igraju u italijanskoj Osetiji i Budimpešti i koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba. U prvom meču, odnosno četvrtom kolu, Marsej je odigrao nerešeno sa ekipom Špandaua – 7:7. Na… »

Mađarska menja strategiju vakcinacije, što više prvih doza

Dnevnik pre 18 sati
BUDIMPEŠTA: Suočena sa porastom broja slučajeva kovid-19, Mađarska menja svoju strategiju vakcinacije protiv korone kako bi što više ljudi dobilo prvu dozu, šireći tako imunizaciju i pružajući barem određenu zaštitu vakcinisanima, saopštile… »

Priča iz Udruženja turističkih vodiča Novog Sada o Stevanu Adamoviću

Dnevnik pre 19 sati
Ove nedelje iz Udruženja turističkih vodiča Novog Sada (UTVNS) stiže priča o doktoru pravnih nauka, poslaniku Velike narodne skupštine Vojvodine (1918. godine), gradonačelniku Novog Sada (1920–1921. godine) i čoveku koji je prvi provozao… »

Vesti dana »