Budimpešta

Najteži dan u Mađarskoj: 210 novozaraženih, još 11 preminulih

RTV pre 6 sati
BUDIMPEŠTA - U borbi protiv koronavirusa Mađarska je preživela najteži dan otkako se 4. marta otkrio prvi slučaj. U protekla 24 sata potvrđeno je još 210 zaraženih, ukupno 1190, a broj preminulih se popeo sa 66 na 77, navodi se na portalu vlade… »

U Mađarskoj najveći dnevni rast zaraženih

Slobodna Evropa pre 6 sati
U Mađarskoj je povećan broj zaraženih virusom korona za 210, na ukupno 1.190, što je najveće dnevno povećanje od početka epidemije, saopštile su danas vlasti, javlja Rojters. Administracija premijera Viktora Orbana juče je produžila blokadu na… »

Orban: Dobili smo na vremenu, ali velika iskušenja tek dolaze

RTV pre 5 sati
BUDIMPEŠTA - Predsednik mađarske vlade Viktor Orban je ocenio da je usporavanjem širenja koronavirusa dobijeno na vremenu, ali da najteže tek predstoji. "Situacija u pojedinim delovima zemlje je različita, pa zbog toga nismo ni mogli doneti centralnu… »

Mađarski superkompjuter učestvuje u internacionalnom istraživanju o virusu

RTV pre 6 sati
BUDIMPEŠTA - Mađarski superkompjuter biće iskorišćen za istraživanje virusa SARS-KOVID-2 koje sprovodi Univerzitet Stanford u Kaliforniji, saopštilo je Ministarstvo za inovacije i tehnologiju Mađarske. SuperDome kompjuter doprineće… »

Budimpešta: Petoro umrlo, 100 zaraženo u domu za stare

Dnevnik pre 24 sata
BUDIMPEŠTA: Petoro ljudi je preminulo, a još 100 ih je zaraženo korona virusom u domu za stare u Budimpešti, saopštila je danas glavni medicinski zvaničnik Cecilija Miler. Ona je ukazala na to da su mađarske vlasti proteklih nekoliko dana… »

Mađarska vlada produžila restrikcije na neodređeno vreme

Politika pre 17 sati
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban saopštio je da vlada na neodređeno vreme produžava ograničenja kretanja uvedena pre dve nedelje u borbi protiv koronavirusa. Prema merama uvedenim prošlog meseca, mađarskim građanima je dozvoljeno da… »

Uživo iz svijeta: U svijetu od COVID-19 umrlo više od 90.000 ljudi

Al Jazeera pre 16 sati
Broj zaraženih korona virusom u svijetu premašio 1,5 miliona, pokazali su podaci Univerziteta Johns Hopkins. 22:20 - BUDIMPEŠTA Mađarski premijer Viktor Orban koji je uvođenjem izvanrednog stanja dobio proširene ovlasti, rekao je u četvrtak da se… »

Siniša Mali se sastao sa Peterom Sijartom

B92 pre 24 sata
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom. "U svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića danas sam se sastao sa ministrom spoljnih poslova Mađarske… »

Neki gradovi možda odustanu od organizacije EP

B92 pre 18 sati
Evropska fudbalska federacija će 30. aprila objaviti listu domaćina Evropskog prvenstva 2021, koja bi do tada mogla da se promeni zbog pandemije koronavirusa. Naime, postoji mogućnost da neki od 12 gradova odustane od organizacije. Za sada ostaje da… »

Naučili smo da se borimo!

Alo pre 1 dan
Gosti emisije "Vreme korone" na TV Pink bili su nulti pacijent Igor Đantar, Darija Kisić Tepavčević i Branimir Nestorović. Gosti emisije "Vreme korone" na TV Pink bili su nulti pacijent Igor Đantar, Darija Kisić Tepavčević i Branimir Nestorović… »

Vesti dana »