Budimpešta

Tači može da traži i Budimpeštu: Premijerka o Tačijevim teritorijalnim ambicijama

Večernje novosti pre 3 sata
Premijerka Ana Brnabić o stavu Prištine da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje tzv. Kosovu: Vreme je da se probudi i shvati šta je realnost. TAČI zaista treba da se probudi i da shvati šta je realnost. Svih godina otkad sam u vladi, zaista ne… »

Otvaraju se granice između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke

RTV pre 14 sati
BUDIMPEŠTA - Ograničenja u putovanjima između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke biće ukinuta danas, saopštio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. On je u četvrtak u video snimku na Fejsbuku rekao da su se šefovi diplomatija… »

Mihajlović: Probijanje leve cevi tunela Čortanovci veliki dan za železnicu

N1 Info pre 10 sati
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je probijanje leve cevi tunela Čortanovci, na pruzi između Beograda i Budimpešte, veliki dan za srpsku železnicu. Ona je istakla da se radi o najtežoj deonici… »

Brza pruga: Probijena leva cev tunela "Čortanovci" (video)

Mondo pre 10 sati
Na železničkoj deonici Stara Pazova - Novi Sad danas je probijena leva cev tunela "Čortanovci", u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte. Na železničkoj deonici Stara Pazova - Novi Sad danas je probijena leva cev… »

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u ovom delu Evrope: Danas se probija tunel "Čortanovci"

Srbija danas pre 24 sata
Leva tunelska cev duga je 1.156 metara. Na železnickoj deonici Stara Pazova - Novi Sad danas će biti probijena leva cev tunela "Cortanovci", u okviru izgradnje pruge za velike brzine izmedu Beograda i Budimpešte, najavljeno je iz preduzeća… »

Probijena leva cev tunela „Čortanovci“: Sledeće godine od Beograda do Novog Sada vozom za pola sata

Sputnik pre 4 sata
Leva cev tunela „Čortanovci“, koji se, zajedno sa vijaduktom, gradi u okviru projekta brze pruge između Beograda i Budimpešte, probijena je danas, na železničkoj deonici Stara Pazova – Novi Sad, u dogovorenom roku. Leva tunelska cev duga je… »

Veliki dan za srpsku železnicu: Probijanje leve cevi tunela Čortanovci

RINA pre 9 sati
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem probijanju leve cevi tunela Čortanovci, u okviru projekta… »

Probijena i druga tunelska cev na gradilištu brze pruge u Čortanovcima

Kurir pre 9 sati
„Ova investicija od ogromnog je značaja za Vojvodinu i celu Srbiju jer decenijama nismo imali ovako velika infrastrukturna ulaganja. Ponosni smo na sve koji su uspeli da ovaj ogroman posao dovedu do ove faze. Hvala predsedniku Republike Srbije… »

Prvi letovi iz Crne Gore 9. juna

Danas pre 9 sati
Aerodromi Crne Gore dočekaće prve komercijalne letove 9. juna iz Budimpešte i Memingena, avioprevoznikom Vizer, nakon čega će se istog dana iz Podgorice leteti za Mađarsku i Nemačku, izjavio je izvršni direktor tog javnog preduzeća Danilo… »

Dimitrije Boarov: Spora gradnja brze pruge

Novi magazin pre 14 sati
Da je u Kini brza pruga između Pekinga i Šangaja građena brzinom koja se ostvaruje između Pazove i Tošinog bunara, tih oko 1.300 kilometara gradilo bi se 150 godina, a izgrađena je za oko 4-5 godina. Krajem prošle sedmice predsednik Srbije… »

Vesti dana »