Budimpešta - vesti

Žeželjev most sa Petrovaradniske strane dobija kružni tok

RTV pre 15 sati
RTV: Žeželjev most sa Petrovaradniske strane dobija kružni tok
NOVI SAD - Poznato je koliko je izgradnja Žeželjevog mosta važna za Novi Sad. Taj most je od infrastukturnog značaja, jer se nalazi na železničkom koridoru 10 i deo je buduće brze pruge Beograd-Budimpešta, a važan je i kao znak oporavka Novog Sada od NATO bombardovanja. Iako most uveliko funkcioniše, njegov prilaz još nije dobio konačan izgled - u planu je izgradnja kružnog toka sa Petrovaradinske strane.
Za razliku od novosadske strane, gde su radovi završeni, sa petrovaradinske su preostali radovi na izgradnji dela saobraćajnice ispod Žeželjevog mosta, kao i kružne raskrsnice, koja, kako kažu u Gradskoj upravi za građevinsko... »

Nakit od porcelana predstavljen u Budimpešti

RTV pre 21 sat
RTV: Nakit od porcelana predstavljen u Budimpešti
BUDIMPEŠTA - Mađarska je poznata po porcelanu, a Herendi, Žolnai i Holohazi servisi, šolje i vaze daleko previzalaze državne granice.
Od porcelana se, međutim, može praviti i nakit, što je potvrdila i jedna prezentacija u budimpeštanskom dvorcu... »

Fudbal: Navijači proslavili 30. titulu Ferencvaroša

RTV pre 1 dan
RTV: Fudbal: Navijači proslavili 30. titulu Ferencvaroša
BUDIMPEŠTA - U pravoj karnevalskoj atmosferi najvatreniji navijači Ferencvaroša, najpopularnijeg kluba u Mađarskoj, proslavili su jubilarnu, 30. titulu.
Više hiljada simpatizera "zelenih orlova" okupilo se još popodne u Budimpeštanskom parku, koji se smatra u Evropi najpogodnijim mestom za zabave na otvorenom. Uz pesmu i muziku trojice disk-džokeja dočekan je prenos preko... »

Svetski kup u kik-boksu: Ajla Lukač osvojila zlatnu medalju i odbranila trofej u Budimpešti

IndeksOnline pre 1 dan
BUDIMPEŠTA – Članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Ajla Lukač osvojila je danas zlatnu medalju na Svetskom kik-boks kupu u Budimpešti.U finalu discipline lou-kik, ona je u kategoriji do 56 kilograma slavila protiv Nemice Karolin Lasote odlukom sudija 2:1. Lukač, koja je i aktuelna prvakinja... »

Ajla Lukač u finalu Svetskog kupa u Budimpešti

IndeksOnline pre 2 dana
BUDIMPEŠTA – Članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Ajla Lukač plasirala se danas u finale Svetskog kupa u Budimpešti, gde nastupa u lou-kiku do 56 kilograma.
Ona je u polufinalu pobedila Ivonu Njerodu iz Poljske odlukom sudija 2:1, a njena protivnica u sutrašnjem finalu biće Nemica Karolin Lasota. Lasota je u polufinalu savladala Italijanku Lauru Lombardi sa 3:0. U finalu se direktno... »

Mađarska od SAD kupuje rakete srednjeg dometa

B92 pre 3 dana
B92: Mađarska od SAD kupuje rakete srednjeg dometa
Budimpešta -- Mađarski premijer Viktor Orban kaže da je sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući razgovarao o kupovini raketa srednjeg dometa.
Rakete su namenjene za protivvazdušnu odbranu, kako bi podržao trenutno neorganizovanu odbranu ključne infrastrukture. On je dodao da je od Trampa zatražio da pomogne u pokretanju proizvodnje prirodnog gasa u rumunskom delu Crnog... »

InoBat potpisao Memorandum o razumijevanju s MOL-om s ciljem razvijanja projekata tehnologije vodika

SEEbiz pre 3 dana
BRATISLAVA/BUDIMPEŠTA – InoBat (s podrškom IPM Grupe, A.EN. Grupe i MSM Grupe) i MOL Grupa najavili su danas potpisivanje Memoranduma o razumijevanju s ciljem razvijanja projekata na području tehnologije vodika u središnjoj i istočnoj Europi.
InoBat, akcelerator koji povezuje vodeće industrijske grupacije u središnjoj Europi s najboljim svjetskim tehnologijama, razvija paneuropski centar izvrsnosti za proizvodnju baterija sa sjedištem u Slovačkoj. Cilj je otvaranje... »

Torockai najavio formiranje "Nacionalne legije"

RTV pre 6 dana
RTV: Torockai najavio formiranje "Nacionalne legije"
BUDIMPEŠTA - Predsednik "Pokreta naša domovina" Laslo Torockai najavio je danas formiranje "Nacionalne legije", koja će delovati samostalno, ali uz punu podršku pomenute političke organizacije, koja se pre pola godine otcepila od "Pokreta za bolju Mađarsku" ("Jobik").
"Nacionalna legija" nije pravni naslednik nekadašnje, na podli način zabranjene "Nacionalne garde", ali će nastaviti njene ideje i duh", izjavio je na konferenciji za novinare u Budimpešti lider "Naše domovine" i gradonačelnik... »

Kikinđani odbranili titulu šampiona Mađarske

RTV pre 7 dana
RTV: Kikinđani odbranili titulu šampiona Mađarske
BUDIMPEŠTA - Često se kaže da je titulu teško osvojiti, ali da ju je još teže odbraniti. OKI "Feniks" je prošlog vikenda upravo to uspeo da uradi i to u najboljem sportskom maniru, na najubedljiviji mogući način. U sportskom centru Mátraháza je prošlog vikenda završeno Prvenstvo Mađarske u kom je ponovo svaka od četiri ekipe gornjeg doma odigrala po tri utakmice (svako-sa-svakim), a Kikinđani su i ovo kolo završili sa tri nove maksimalne pobede i neporaženi završili ovo takmičenje.
Feniks: Humanitaš (Tatabanja) 3:0 (16, 17, 19); Feniks: Njiređhaza (Njiređhaza) 3:0 (12, 21, 20); Feniks: Reprezentacija Slovenije 3:0 (17, 15, 10). Poredak Bajnokšaga 2018/19: 1. OKI Feniks, Kikinda 2. SC Njiređhaza, Njiređhaza... »

Viktor Orban sutra kod Donalda Trampa - razgovori o novcu, migracijama i naoružanju

RTV pre 8 dana
RTV: Viktor Orban sutra kod Donalda Trampa - razgovori o novcu, migracijama i naoružanju
BUDIMPEŠTA - Predsednik mađarske vlade Viktor Orban će sutra boraviti u jednodnevnoj, radnoj poseti Vašingtonu na poziv američkog predsednika Donalda Trampa. To će biti njihov prvi zvanični susret, a Orban je pre toga bio u Beloj kući još daleke 1998. godine, kada se sastao sa Bilom Klintonom i zahvalio mu se zbog podrške ulasku Mađarske u NATO pakt.
Dvadesetogodišnjica prijema našeg severnog suseda u zapadnu vojnu alijansu mogla bi da bude i povod sutrašnjem susretu, mada ovdašnji analitičari pominju i Trampovu želju da pomogne Orbanu i njegovoj stranci, Fidesu, uoči... »

©2019 Netmark d.o.o.