CIA

Snoudenova knjiga postala najprodavanija u svetu

Sputnik pre 4 dana
Bivši pripadnik CIA i Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) SAD Edvard Snouden otkrio je kako su američke vlasti pomogle da njegovi memoari postanu najprodavanija knjiga na svetu. „Nekoliko sati nakon što je Vlada SAD pokrenula postupak sa ciljem… »

Snoudenovi memoari u knjižarama, američka vlada ga tuži

Glas Amerike pre 4 dana
SAD su tužile bivšeg obaveštajca CIA-e i Nacionalne bezbednosne agencije Edvarda Snoudena, da je prekršio ugovor o neotkrivanju podataka, koji je potpisao pre nego što je objavio svoje memoare koji su se juče pojavili u prodaji. Vrhovni sud je… »

„Dođi i radi za nas“: Kako je FSB Rusije ponudila Snoudenu saradnju

Sputnik pre 4 dana
Bivši pripadnik CIA i Agencije za nacionalnu bezbednost SAD Edvard Snouden u svojoj autobiografskoj knjizi „Dosije“ prvi put detaljno govori o svom dolasku u Rusiju u junu 2013. godine, o tome kako mu je Federalna služba bezbednosti Rusije ponudila… »

Amerika tuži Snoudena zbog memoara

RTS pre 5 dana
Sjedinjene Države su podnele tužbu protiv Edvarda Snoudena navodeći da njegova knjiga krši ugovore o neotkrivanju informacija sa Centralnom obaveštajnom agencijom (CIA) i Nacionalnom agencijom za sigurnost (NSA). Edvard Snouden je objavio knjigu… »

Amerika podnela tužbu protiv Snoudena zbog objavljivanja knjige

Sputnik pre 5 dana
Ministarstvo pravde SAD podnelo je tužbu protiv bivšeg saradnika američkih bezbednosnih službi Edvarda Snoudena zato što je poznati uzbunjivač objavio knjigu. Ministarstvo tvrdi da je Snouden na taj način prekršio obaveze o neotkrivanju… »

Kokos čia smoothie

N1 Info pre 6 dana
Osvežavajući smuti za lagano jutro. - 1/2 šolje kokosovog mleka - 1 kašika čia semenki - 2 kašike semenki od bundeve - 2 kašike sekcanog badema - 2 kašike rendanog kokosa - 1/2 šolje malina, borovnica ili drugog šumskog voća.… »

Kako žive bivši špijuni?

N1 Info pre 7 dana
CIA je navodno pre dve godine iz Moskve povukla tajnog agenta zaposlenog u Kremlju. Šta se s njim nakon toga dogodilo? O usponima i padovima bivših špijuna za DW govori Kris Kosta, bivši savetnik Donalda Trampa, piše DW. Američka televizijska mreža… »

Snouden planira da traži azil u Francuskoj

Danas pre 8 dana
Američki uzbunjivač Edvard Snouden, bivši saradnik američke Centralne obavještajne agencije (CIA), koji je pobegao u Rusiju nakon što je razotkrio masovno prisluškivanje u SAD, rekao je u intervjuu za francuski radio „France Inter“ da planira… »

RSE: Evo čega se Putin najviše pribojava

Vesti online pre 7 dana
„Pisanje američkih medija o doušniku u Kremlju, koga je zvanični Vašington povukao, manje govori o američko-ruskim odnosima, a više o trzavicama između Donalda Trampa i njegovih obaveštajnih službi, kao i nastojanju da se predsednik SAD… »

Retki snimci: "Ja sam ptica, letim": Britanija i SAD testirali su LSD na vojnicima, a ovako je to izgledalo (video)

Blic pre 7 dana
CIA i MI6 su u velikoj tajnosti testirali LSD na vojnicima tokom 50-ih i 60-ih godina, i to bez njihovog znanja. Ovi retki video-snimci otkrivaju kakvi su bili efekti i posledice tog eksperimenta:… »

Vesti dana »