CNN

Hongkong: Organizatori tvrde da je na protestu preko milion ljudi

Slobodna Evropa pre 1 dan
Veoma veliki broj demonstranata se i pored jake kiše okupio u nedelju, u Viktorija parku u Hongkongu, na još jednim demonstracijama, prvim većim od blokade međunarodnog aerodroma koja je završena sukobom policije i demonstranata. Organizatori tvrde… »

Voda na Aljasci toliko topla da lososi umiru

Danas pre 1 dan
Toplotni talas ovog leta nije zaobišao ni Aljasku, a zbog zagrevanja vode posebno su ugroženi lososi koji u velikom broju umiru zbog pregrevanja vode. Naučnici su uočili uginuća nekoliko vrsta aljaskih lososa. Stefani Kin-Dejvidson, direktorka Jukon… »

Radnik koji ne dođe na Trampov govor gubi ili dnevnicu ili prekovremeni rad

N1 Info pre 21 sat
Zaposlenima u Šelovoj rafineriji u Pensilvaniji, u kojoj je predsednik SAD Donald Tramp održao govor u utorak, rečeno je da ako ne žele da prisustvuju predsednikovoj poseti mogu da biraju plaćeno odsustvo, ali bez nadoknade za prekovremene sate ili… »

VIDEO: Dečak u reci pronašao ogroman zub mamuta star 10.000 godina

Radio 021 pre 17 sati
Dvanaestogodišnji dečak iz Ohaja sasvim slučajno je naišao na neverovatno otkriće staro 10.000 godina, piše CNN. Radi se o okamenjenom zubu vunastog mamuta koji je pronašao rođak radnika izletišta "Honey Run" tokom porodične proslave. Džekson… »

Zagađeni vazduh ima uticaj poput konzumiranja cigareta

Radio 021 pre 17 sati
Izloženost zagađenom vazduhu ima isto dejstvo kao pušenje jedne kutije cigareta dnevno, pokazala je studija koju je sproveo američki Nacionalni institut zdravlja, piše CNN. Studija objavljena u medicinskom časopisu JAMA je jedna od najopsežnijih do… »

Da, voda na Aljasci je toliko topla da lososi umiru

Nedeljnik pre 21 sat
Foto Profimedia Aljaska je ovog leta bila na udaru nezapamćenog toplotnog talasa. Naučnici upozoravaju na uticaj klimatskih promena na riblji svet, jer su zabeležili brojne uginule primerke nekoliko vrsta aljaskog lososa. Stefani Kvin-Dajvidson… »

Topla voda Aljaske ubija losose

BizLife pre 22 sata
Foto: Pixabay Toplotni talas ovog leta nije zaobišao ni Aljasku, a zbog zagrevanja vode posebno su ugroženi lososi, koji u velikom broju umiru zbog pregrevanja vode. Naučnici su uočili uginuća nekoliko vrsta aljaskih lososa. Stefani Kin-Dejvidson… »

Tajanstvena eksplozija govori o ruskom 'oružju sudnjeg dana'

Novi magazin pre 1 dan
Jedna eksplozija, objavljena pa naglo otkazana evakuacija jednog sela, pet mrtvih nuklearnih stručnjaka i nešto tragova radioaktivnog joda u vazduhu iznad severne obale Norveške - to je sve što se, po svemu sudeći, zna o najnovijem neuspešnom… »

Voda na Aljasci toliko topla da lososi umiru

N1 Info pre 1 dan
Toplotni talas ovog leta nije zaobišao ni Aljasku, a zbog zagrevanja vode posebno su ugroženi lososi koji u velikom broju umiru zbog pregrevanja vode. Naučnici su uočili uginuća nekoliko vrsta aljaskih lososa. Stefani Kin-Dejvidson, direktorka Jukon… »

Zbog pobačaja je osuđena na 30 godina zatvora, a sada joj ponovo sude: Devojka iz El Salvadora je kao tinejdžerka bila…

Kurir pre 1 dan
Suđenje devojci koja je kao tinejdžerka bila žrtva silovanja danas se nastavlja u Salvadoru. Reč je o slučaju koji je privukao pažnju svetske javnosti s obzirom na stroge zakone protiv pobačaja u toj državi. Evelin Beatris Hernandez (21) juče se… »

Vesti dana »