Crna Gora - vesti

Kurc i Štrahe za posebnu podršku Srbiji na putu ka EU

RTS pre 5 minuta
RTS: Kurc i Štrahe za posebnu podršku Srbiji na putu ka EU
Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc i šef Slobodarske partije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe podržavaju posebno prijem Srbije u EU, dok su ostali uzdržaniji po pitanju proširenja EU na Zapadni Balkan.
Štrahe se, u upitniku austrijske novinske agencije APA, po pitanju proširenja EU izjasnio za prijem Srbije do 2020. godine. Kurc je istakao da Srbija, koja je već sprovela više važnih reformi, zaslužuje "posebnu podršku". Nosilac... »

Kjokušinkai spektakl u Beogradu

Mondo pre 5 minuta
Kjokušinkai savez Srbije organizuje 16. "Veče borilačkih veština". Srbija protiv Bugarske u "Šumicama".
Foto: KKS/MONDO U organzizaciji Kyokushinkai savez Srbije u Beogradu će se 30. septembra u dvorani "Šumice" održati 16. Veče borilačkih veština - "Kyokushin Belgrade Trophy 2017". Na Međunarodnom turniru učestvovaće selekcije... »

Novi zakon u Hrvatskoj: Srbi su i zvanično agresori

Vesti online pre 2 sata
Hrvatska je pripremila zakon o pravima hrvatskih branitelja u kojem kao agresore po prvi put označava Srbiju, Crnu Goru i srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj.
Taj zakon je već prihvaćen aklamacijom svih političkih opcija u Odboru Sabora za veterane, a bio bi i usvojen da protiv njega nije istupio predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, a kao temu ga je... »

Nestala turistkinja, prijatelji alarmirali spasioce i policiju!

BK TV pre 47 minuta
Pomoć! Policajci iz Foče rano jutros su, zajedno sa spasiocima Spasilačke službe RS-a iz Foče, u mestu Prijevor na samoj granici sa Crnom Gorom, pronašli 33-godišnju državljanku Rusije T. O., koja se izgubila. Nestanak su prijavili njeni prijatelji sa kojima je bila na planinarenju. Prema... »

"Srbija i Srbi su agresori": Skandalozan predlog hrvatskog zakona o braniteljima

Blic pre 4 sata
Hrvatska je pripremila zakon o pravima hrvatskih branitelja u kom kao agresore po prvi put označava „Srbiju, Crnu Goru i veliki broj pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.
Taj zakon je već prihvaćen aklamacijom svih političkih opcija u saborskom Odboru za veterane, a bio bi i usvojen da protiv njega javno nije istupio predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, a kao temu ga... »

"Porto" uzima primat Budvi

Večernje novosti pre 3 sata
Tivatski nautičko-turistički centar najposećeniji kutak na južnom Jadranu. U jeku sezone ovo mesto dnevno poseti i 10.000 turista
Sumirajući nedavno rezultate glavne turističke sezone, poznati budvanski ugostitelj Vido Markićević istakao je da bogati turisti, koji su decenijama opsedali Budvansku rivijeru, menjaju smer. Ovo leto je pokazalo, naglasio je on,... »

Crna Gora: Američka administracija "budi spavače" u opoziciji

Blic pre 11 sati
Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević tvrdi da američka administracija "budi spavače u crnogorskoj opoziciji" na šta ukazuje i odluka lidera SDP-a Ranka Krivokapića da odbaci platformu o zajedničkom opozicionom delovanju i ponudi ulazak SDP-a u Vladu.
Knežević navodi da je Krivokapić pre nekoliko dana zatražio od direktora Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Metjua Palmera da posreduje između njega i crnogorskog premijera Duška Markovića kako bi SDP ušao u... »

Crna Gora: Autoput Bar-Boljare biće izgrađen u predviđenom roku

Blic pre 13 sati
Autoput Bar-Boljare biće izgrađen u predviđenom roku i doprineće prosperitetu Crne Gore i građana regiona, rekao je potpredsednik Svekineskog narodnog političkog savetodavnog kongresa Ma Peihua.
On je na sastanku sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem istakao da je zadovoljan dobrim napretkom radova na autoputu. Sagovornici su istakli da je prioritetna deonica autoputa, koju gradi kineska kompanija "Čajna roud end... »

Podgorica: Ustavni sud usvojio žalbu zbog pritvora Čađenovića

Blic pre 14 sati
Ustavni sud Crne Gore usvojilo je žalbu koja se odnosi na pritvor funkcionera Nove srpske demokratije Mihaila Čađenovića zbog navodnog učešća u državnom udaru na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru prošle godine.
Čađenovićev advokat Miroje Jovanović izjavio je da je Ustavni sud utvrdio da je njegov branjenik nezakonito u pritvoru. - Da sve ide po zakonu i kako treba da bude u pravnoj državi, on bi već danas bio pušten. Ali ipak, to se... »

Crna Gora: Podneta krivična prijava protiv mitropolita Amfiohija

Blic pre 15 sati
Crnogorski pokret (CP) podneo je krivičnu prijavu protiv mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija zbog, kako navode, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, prenose podgorički mediji.
U CP tvrde da je Rista Radović, u monaštvu Amfilohije, svojim izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskome manastiru, 17, 19. i 21. septembra počinio krivično delo. "Radović je počinio krivično delo povrede ugleda naroda,... »

©2017 Netmark d.o.o.