Crna Gora - vesti

Narodne igre i pesme “Alata” oduševile Trebinjce

Blic pre 52 minuta
Gradsko kulturno-umetničko društvo „Alat Swisslion “ priredilo je sinoć tradicionalni godišnji koncert narodnih igara i pesama u Trebinju.
Sve uzrasne selekcije „Alata“, od pionira, izvođačkog ansambla do veterana, ukupno oko 500 članova, predstavilo je folklorno stvaralaštvo i rad u protekloj godini. - Sa nama su i naši prijatelji iz Srbije, Crne Gore, Hercegovine... »

Savino selo kod Vrbasa Vasojevići čuvaju most sa zavičajem

Večernje novosti pre 5 sati
U Savinom Selu kraj Vrbasa 25. put staro srpsko pleme obeležilo Svoju krsnu slavu Aranđelovdan i poručilo. Svesni su svog nemanjićkog porekla, slavnih predaka i upozorili da im to niko ne može uzeti
KAO i u prethodnih četvrt veka, Vasojevići i njihovi gosti iz matice u subotu su u Savinom Selu kraj Vrbasa, uz narodnu pesmu, folklor i gusle obeležili plemensku slavu - Svetog arhangela Mihaila. To je bilo jubilarno 25.... »

Milo možda opet na čelu države

Večernje novosti pre 6 sati
Lider DPS povodom predsedničkih izbora u Crnoj Gori
LIDER Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da ne isključuje mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima u Crnoj Gori. - DPS će na predstojećim predsedničkim izborima predložiti dovoljno kvalitetnog kandidata, sa kojim će ostvariti... »

Đukanović: Predsednik Crne Gore? Nije isključeno

Vesti online pre 16 sati
Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da ne isključucuje mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.
DPS će na predstojećim predsedničkim izborima predložiti dovoljno kvalitetnog kandidata, sa kojim će ostvariti važnu političku pobedu i učvrstiti evroatlantski smer Crne Gore, izjavio je Đukanović za hrvatski "Večernji list". On... »

Crna Gora preplavljena čituljama i plakatima nerođenim devojčicama (foto)

Sputnik pre 1 dan
U crnogorskim gradovima pojavili su se plakati i čitulje sa upozorenjima na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa.
„Ovim putem vas obaveštavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj selektivnih abortusa. #Neželjena. Neki roditelji više žele dečake, pa zato devojčice često ne dobiju priliku da budu rođene. Sprečimo zloupotrebu... »

Crna Gora prevazišla Vašington: O Rusima sve najgore

Vesti online pre 12 sati
Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović ustvrdio je da obnavljanje odnosa Crne Gore i Rusije "ne ide lako", komentarišući stav šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da je aktuelni sudski proces protiv Demokratskog fronta politički motivisan.
Darmanović je takođe rekao da je dok je slučaj "državni udar" bio u istrazi, Crna Gora dobila "značajnu pomoć i podatke od prijatelja iz Srbije i više NATO zemalja". - Što se nas tiče tu nema sumnje u to šta se zbivalo - rekao... »

Đukanović ne isključuje mogućnost kandidovanja za predsednika Crne Gore

Politika pre 19 sati
PODGORICA – Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da ne isključuje mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima u Crnoj Gori. DPS će na predstojećim predsedničkim izborima predložiti dovoljno kvalitetnog kandidata, sa kojim će ostvariti važnu političku pobedu... »

Ministar policije crne gore doživeo saobraćajku: Golf prešao u suprotnu traku i udario u službena kola

Kurir pre 20 sati
Do udesa je došlo kada su se sudarili službeni automobil u kojem je bio Nuhodžić i "golf 5", nakon čega je vozač "golfa" pobegao. Auto u kome je bio ministar kretao se iz pravca Berana ka Bijelom Polju, kada je iz za sada nepoznatih razloga, "golf" prešao na suprotnu stranu i udario u službeni... »

U Crnoj Gori se pojavile "čitulje" nerođenim devojčicama

Dnevnik pre 1 dan
PODGORICA: U crnogorskim gradovima pojavili su se plakati i čitulje koji upozoravaju na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa.
"Ovim putem vas obaveštavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj selektivnih abortusa.#Neželjena. Neki roditelji više žele dečake, pa zato devojčice često ne dobiju priliku da budu rođene. Sprečimo zloupotrebu... »

Šta to povezuje Zambiju, Honduras, Albaniju, Bangladeš i Crnu Goru?

Nedeljnik pre 1 dan
Stabilokratija sa svojim populističkim punjenjem zvuči medijski atraktivno, iako se sociološki preciznije može govori o režimima autoritarnih tendencija sa dominantnom partijom i nedovršenom (ili destabilizovanom) demokratijom
Šta to povezuje Zambiju, Honduras, Albaniju, Bangladeš, Mali, Fidži, Keniju, Ugandu, Madagaskar, Boliviju, Tursku i Crnu Goru? Povezuje ih odrednica hibridni režim kakvim je okarakterisano stanje demokratije u Crnoj Gori po... »

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

Danas  pre 2 sata  još 11 povezanih

Ni traga od podmornice, detektovani pozivi?

B92  pre 2 sata  još 9 povezanih

Siniša Kovačević: Loša iscenirana melodrama Vučića

Danas  pre 15 sati  još 3 povezane

Požar u stambenoj zgradi u Pekingu, najmanje 19 mrtvih

Radio 021  pre 3 sata  još 8 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.