Davos

Klimatske promene: Panika u Nemačkoj

Dojče vele pre 1 dan
Ne samo što se klima menja, već je i debata o njoj sve vrelija. Racionalno vođene diskusije sve su ređe. U vremenima straha, argumenti gube svoju snagu, smatra u svom komentaru o klimi Zoran Arbutina. "Želim da se uspaničite, da osetite strah... jer… »

Budućnost liderstva: Od Davosa do Beograda

Lepota i zdravlje 24.10.2019
Pod sloganom “Od Davosa do Beograda” na Balkan Biznis Forumu 2019 pričaćemo o TRANSFORMACIJI – Budućnosti liderstva i rastu. Ovog puta u goste nam dolazi Herminia Ibara, članica članica ekspertske mreže Svetskog ekonomskog foruma u Davosu… »

Vučić: Nema priznanja Kosova u ovim granicama, rekao sam Merkel da nisu utvrđene

N1 Info 22.10.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u izjavi za bečki Standard isključio mogućnost da Beograd prizna Kosovo u aktuelnim granicama. Istovremeno je u intervjuu za Sputnjik reako da mu je nemačka kancelarka Angela Merkel, tokom jednog razgovora u… »

"Lego" razmatra iznajmljivanje svojih kockica

Radio 021 19.10.2019
Danski proizvođač igračaka "Lego" razmišlja o modelu iznajmljivanja svojih čuvenih kockica, kako bi odgovorio na problem korišćenja plastike u svojim proizvodima. Proizvodne kompanije iz različitih sektora u modelu iznajmljivanja proizvoda vide… »

Lego revolucija: Nemojte kupovati, već iznajmljujte - ušteda 1.000 milijardi $!

B92 14.10.2019
Zagreb -- Danski proizvođač igračaka Lego razmišlja o modelu iznajmljivanja svojih čuvenih kockica, kako bi odgovorio na problem korišćenja plastike u svojim proizvodima. Proizvodne kompanije iz različitih sektora u modelu iznajmljivanja proizvoda… »

„Davos” u afričkom getu

Politika 14.10.2019
Očekuje se da će u januaru sledeće godine u ogromno naselje siromašnih u najrobiju doći neki od svetskih lidera da izbliza vide posledice socijalne nejednakosti. U doba u kojem je „elita” postala pogrdna reč i predmet mržnje, mnogi bi voleli da… »

Iznajmljivanjem lego kockica da sačuvamo planetu

Politika 14.10.2019
ZAGREB – Danski proizvođač igračaka Lego razmišlja o modelu iznajmljivanja svojih čuvenih kockica, kako bi odgovorio na problem korišćenja plastike u svojim proizvodima, prenosi Poslovni dnevnik. Proizvodne kompanije iz različitih sektora u… »

Svetski ekonomski forum: Fiskalne krize najveća pretnja

Dnevnik 08.10.2019
DAVOS: Potencijalne fiskalne krize najveći su rizik za globalno poslovanje, pokazalo je novo istraživanje Svetskog ekonomskog foruma (WEF), koje istovremeno otkriva velike razlike u gledištima između regiona sveta po ovom pitanju. Tako su u Severnoj… »

Balkan Biznis Forum - “Od Davosa do Beograda”

Nova ekonomija 07.10.2019
Pod sloganom "Od Davosa do Beograda” na Balkan Biznis Forumu 2019 pričaćemo o TRANSFORMACIJI – Budućnosti liderstva i rastu. Ovog puta u goste nam dolazi Herminia Ibarra, članica ekspertske mreže Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, i profesor… »

I srpski radnici će raditi četiri dana u nedelji?

Dnevnik 05.10.2019
NOVI SAD: S ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu poslata je poruka da bi kraće radno vreme imalo niz pogodnosti i za radnike i za poslodavce, te da bi svet trebalo da prihvati četvorodnevnu radnu nedelju. To stanovište podržano je od… »

Vesti dana »