Dušan Vujović - vesti

Ćulibrk: Umesto reformi, mi opet o povećanju plata i penzija

N1 Info pre 13 dana
Urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk rekao je u Novom danu da se seća autorskog teksta Dušana Vujovića u kome navodi da smo do sada imali pet pokušaja fiskalne konsolidacije i da su svi propali, jer poslednji korak nije urađen. "Sada imamo mogućnost da i to bude završeno, a mi opet pričamo samo o povećanju plata i penzija", ocenio je.
Govoreći o rastu BDP od 4,5 odsto, što je za vlast "fantastičan rezultat", Ćulibrk kaže da je malo ko konstatovao da je Srbija prošle godine sa rastom od 1,9 odsto bila među 40 zemalja koje su imale manji rast od 2 odsto. "Delom... »

Milivojević: Brnabić sama prihvatila da igra Vučićevu igru

N1 Info pre 48 dana
Povodom godinu dana rada Vlade Srbije sa Anom Brnabić kao premijerkom, glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović i politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenili su za N1 da se Vlada ne bavi poslovima koje su u njenoj ustavnoj nadležnosti i da sve važne odluke donosi predsednik Republike Aleksandar Vučić.
Gostujući u emisji “360 stepeni” TV N1, Cvjetin Milivojević je istako da je teško oceniti rad Vlade koja niti vodi spoljni, niti vodi unutrašnju politiku, već se bavi sa tek nekoliko oblasti koje su u njenoj nadležnosti, poput... »

Kako je protekla prva godina mandata Ane Brnabić

N1 Info pre 48 dana
Vlada Srbije obeležiće sutra prvu godišnjicu rada - tačno godinu dana od kada je kabinet Ane Brnabić u skupštini podržalo 157 poslanika. Za to vreme, pretrpela je i rekonstrukciju - Siniša Mali je na mestu ministra finansija zamenio Dušana Vujovića.
Izvor: N1 Prvi zadatak, prema sopstvenom priznanju, pre nešto manje od godinu dana predsednici Vlade je bio štrajk u kragujevačkom Fijatu. Međutim, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” Zoran Stojiljković za N1... »

„Čuvarkuća” skida Srbiju sa crne liste perača para

Politika subota, 16. jun 2018.
Našim vlastima MMF će pomoći da usvoji preporuke iz akcionog plana međunarodnog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (FATF)
Kada je bivši ministar finansija Dušan Vujović podneo ostavku, uz nesporne rezultate kada je o stabilizaciji javnih finansija reč, kao mrlja na kraju njegove karijere spominjao se plasman Srbije na crnoj listi međunarodnog tela... »

Siniša Mali sa MMF-om o platama u javnom sektoru

N1 Info ponedeljak, 11. jun 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovaraće u Beogradu sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejmom Rufom o strukturi plata u javnom sektoru i mogućnosti da budu povećane.
Tema razgovora biće ukidanje zakona kojim su od novembra 2014. godine penzije privremeno smanjene. Ruf će u Beogradu boraviti do 13. juna. Misija MMF-a je u poseti Srbiji poslednji put boravila od 7. do 18. maja. Na kraju posete... »

Mali: Sa MMF-om i o završetku reforme javne uprave i platama

SEEbiz subota, 9. jun 2018.
BEOGRAD - Kraj reforme javne administracije, i definisanje platnih razreda i koeficijenata za zaposlene u javnom sektoru planira se za narednu ili 2020. godinu, kaže za Tanjug ministar finansija Siniša Mali uoči razgovora sa delegacijom MMF-a koja će od ponedeljka boraviti u Beogradu.
Misija MMF-a u ponedeljak ponovo dolazi u Beograd. Razgovori će trajati kraće nego obično - svega tri dana. To je praktično nastavak prethodne posete koju su završili bez dogovora o novom aranžmanu i uz obećanje da će se vratiti... »

MMF dolazi u Beograd, razgovaraće se o platama i penzijama

N1 Info petak, 8. jun 2018.
Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf boraviće u Beogradu od 11. do 13. juna, rečeno je agenciji Beta u kancelariji MMF-a u Beogradu, ali nisu mogli da potvrde da je povod posete konačni dogovor o novom aranžmanu Srbije sa tom finansijskom institucijom.
Misija MMF-a je u poseti Srbiji poslednji put boravila od 7. do 18. maja, a sada u Beograd dolazi samo šef misije. Na kraju posete Ruf je kazao da je postignut sporazum oko ključnih elemenata novog programa i da će pregovori biti... »

Mali sledeće nedelje sa MMF-om o platama i penzijama

RTV sreda, 6. jun 2018.
RTV: Mali sledeće nedelje sa MMF-om o platama i penzijama
BEOGRAD - Na razgovorima sa delegacijom MMF sledeće nedelje u Beogradu ćemo definisati stav po pitanju povećanja plata u javnom sektoru, a tema će biti i najavljeno ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.
Navodeći da je za njega najvažniji cilj da građani Srbije imaju bolji kvalitet života, kaže za Blic da kao ministar finansija ističe dve stvar: održavanje stabilnosti za koju se Vlada izborila uz teške, ali neophodne mere, i... »

Mali umesto Vujovića u Upravnom odboru Fonda za razvoj Srbije

RTV ponedeljak, 4. jun 2018.
RTV: Mali umesto Vujovića u Upravnom odboru Fonda za razvoj Srbije
BEOGRAD - Vlada Srbije razrešila je Nadu Popović Perišić, na njen lični zahtev, sa dužnosti predsednika Upravnog odbora Filmskog centra Srbije – Ustanove kulture od nacionalnog značaja, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.
Vlada je tu odluku donela na sednici 31. maja. Na istoj sednici bivši ministar finansija Dušan Vujović je razrešen dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za razvoj Srbije i člana Saveta za ekonomski razvoj. Na te dužnosti je... »

Istinomer: Brnabić o Malom - 15 spornih tvrdnji za 15 minuta

N1 Info subota, 2. jun 2018.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić iznela je barem 15 spornih tvrdnji kojima je u Skupštini Srbije pokušala da obrazloži izbor Siniše Malog za novog ministra finansija, pokazuje analiza Istinomera.
"Za samo 15-ak minuta, koliko je trajalo uvodno izlaganje predsednice Vlade, ona se, po sopstvenim rečima, 'fokusirala uglavnom na one stvari koje su njega pre svega preporučile za mesto ministra finansija'. Međutim, dobar deo... »

"Danas" o kosovskom rešenju i mogućoj nominaciji za Nobela

N1 Info  pre 30 minuta  još 9 povezanih

Dvoje poginulo u padu paraglajdera u Bečićima

Studio B  pre 46 minuta  još 12 povezanih

Šok zbog nove novčanice: Tri prsta na "švajcarcu" VIDEO

B92  pre 55 minuta  još 10 povezanih

Đenova: Sve manje nade da ima preživelih

Mondo  pre 48 minuta  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.