Egipat - vesti

Daleko su Trumpovi planovi za 'arapski NATO'

Al Jazeera pre 3 sata
Ako administracija američkog predsjednika nije uspjela riješiti raskol u Zaljevskom vijeću za saradnju, kako može učiniti da GCC oformi vojni savez?
Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa nastavlja s planovima da uspostavi arapski NATO". Ovaj vojni savez bi trebao uključiti šest zemalja Zaljevskog vijeća za saradnju - GCC (Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijska... »

Egipat poziva na transparentnu istragu o nestanku novinara

Blic pre 10 sati
Egipat je danas pozvao na transparentnu istragu o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija i upozorio da se taj slučaj ne koristi da bi se politički eksploatisala Saudijska Arabija. U saopštenju egipatskog Ministarstva spoljnih poslova, naglašava se značaj otkrivanja istine o tome šta se... »

Na Tesla festu duplo više patenata od izlagača

Dnevnik pre 19 sati
Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla fest” ove godine okupio je više od 100 izlagača, koji su prikazali oko 200 inovacija i novih tehnologija.
Festival je ugostio institute, fakultete, univerzitete i multinacionalne kompanije iz Kine, Rusije, Rumunije, Indije, Češke, Portugala, Sirije, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Republike Srpske i naše zemlje. Da... »

Na aukciji prodat papirus za 1,35 miliona evra

Sputnik pre 21 sat
Papirus sa tekstom „Knjige mrtvih“ iz drevnog Egipta prodat je na aukciji u Monaku za 1,35 miliona evra, prenosi list „Nis maten“ pozivajući se na aukcijsku kuću „Otel de vent de Monte Karlo“.
List navodi da svitak datira iz 594. pne. Papirus dužine 17 metara obuhvata egipatske himne, verske i pogrebne tekstove iz „Knjige mrtvih“ koja je stavljana u grob sa pokojnikom kako bi mu pomogli da prevaziđe opasnosti onog... »

Papirus prodat za 1.35 miliona evra

Vesti online pre 21 sat
Papirus sa tekstom "Knjige mrtvih" iz drevnog Egipta prodat je na aukciji u Monaku za 1,35 miliona evra, prenosi list "Nis maten" (Nice Matin) pozivajući se na aukcijsku kuću "Otel de vent de Monte Karlo" (Hotel des Ventes de Monte-Carlo).
List navodi da svitak datira iz 594. pne. Papirus dužine 17 metara obuhvata egipatske himne, verske i pogrebne tekstove iz "Knjige mrtvih" koja je stavljana u grob sa pokojnikom kako bi mu pomogli da prevaziđe opasnosti onog... »

Netanjahu zapretio Hamasu "bolnim udarcima"

Vesti online pre 21 sat
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zapretio je danas vođama Hamasa u pojasu Gaze da će im zadati "veoma bolan udarac" ukoliko ne obustave proteste duž električne ograde na tom području koji su doveli do sukoba sa izraelskim snagama.
Kako prenosi AP, Netanjahu je kazao da je Izrael vrlo blizu da prevagne "drugačija vrsta aktivnosti" usmerena protiv ekstremista. - Ako je imalo pri zdravoj pameti, Hamas će odmah obustaviti vatru i nasilne izlive - rekao je... »

Kurc uporedio spasioce s krijumčarima ljudi

B92 pre 1 dan
B92: Kurc uporedio spasioce s krijumčarima ljudi
Beč -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je privatne spasioce migranata iz Mediterana, uporedivši ih s krijumčarima ljudi.
"Ne može biti da par nevladinih organizacija minira jasan cilj šefova država i vlada 28 država Evrope. I to ne sa ciljem da spašavaju živote, već sa ciljem da zajedno sa krijumčarima migrante dovedu u centralnu Evropu", kazao je... »

Kurc kritikuje nevladine organizacije koje spasavaju migrante

RTS pre 1 dan
RTS: Kurc kritikuje nevladine organizacije koje spasavaju migrante
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je privatne spasioce migranata sa Mediterana, uporedivši ih sa krijumčarima ljudi.
Ne može biti da par nevladinih organizacija minira jasan cilj šefova država i vlada 28 država EU, i to ne sa ciljem da spašavaju živote već da zajedno sa krijumčarima migrante dovedu u centralnu Evropu, rekao je Kurc u intervjuu... »

Triatlon: Gajo Burić osvojio Evropski kup (video)

BK TV pre 1 dan
Srpski triatlonac Gajo Burić osvojio je prvo mesto na Evropskom kupu u turskoj Alanji, u konkurenciji sprint triatlonaca. Drugo mesto zauzeo je Hasan iz Egipta, dok je treći bio Berkaj sa Kipra. Sjajnu sezonu iza sebe ima Gajo Burić koji je pre osvajanja zlata na Evropskom kupu bio najbrži i u tri... »

Može li aleksandrijski patrijarh da pomiri Moskvu i Carigrad?

Večernje novosti pre 1 dan
Patrijarh aleksandrijski i cele Afrike Teodor Drugi mogao bi da se angažuje u posredničkoj misiji radi rešavanja sukoba oko crkve u Ukrajini
Patrijarh aleksandrijski i cele Afrike Teodor Drugi mogao bi da se angažuje u posredničkoj misiji radi rešavanja sukoba oko crkve u Ukrajini. Moguće je da će s tim ciljem uskoro posetiti Istanbul i Moskvu, rekao je u subotu... »

Đoković na 215 bodova od prvog mesta

Beta  pre 19 minuta  još 11 povezanih

Vreme lepo sve do...

B92  pre 3 sata  još 6 povezanih

Džonson: Britanija treba da se suprotstavi nasilnicima u EU

Večernje novosti  pre 55 minuta  još 6 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.