Egipat - vesti

Gojković: Izbori za odbornike Majdanpeka 2. septembra

Danas pre 6 sati
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković donela je danas odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine opštine Majdanpek, za 2. septembar 2018. godine.
Izbore za odbornike Skupštine opštine Majdanpek sprovešće organi za sprovođenje izbora na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima. Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije”, a rokovi... »

Gojković sazvala posebnu sednicu za 19. jul

Dnevnik pre 8 sati
BEOGRAD: Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je 17. Posebnu sednicu za četvrtak, 19. jula, na kojoj će se narodnim poslanicima obratiti predsednik Predstavničkog doma Arapske Republike Egipat Ali Abdel Al.
Kako je saopšteno iz parlamenta, sednica će se održati u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, sa početkom u 11... »

Egipat: Kod Velikih piramida otkrivene mumije i radionica za balzamiranje

Al Jazeera pre 11 sati
Drevna pogrebna dvorana s mumijama i radionica za balzamiranje otkriveni su na dubini od 30 metara.
Egipatski arheolozi su objavili detalje o drevnoj pogrebnoj dvorani s mumijama i radionici za balzamiranje koji su otkriveni na dubini od 30 metara, nedaleko od nekropole Sakare, južno od Kaira, prenosi Hina. Arheolozi se nadaju... »

Izrael prihvatio primirje poslije sukoba sa Hamasom

Al Jazeera pre 1 dan
Izraelska vojska ukinula je ograničenja duž zone na granici sa Gazom, čime je pokazala da je prihvatila primirje u kojem je posredovao Egipat.
Izraelska vojska ukinula je ograničenja duž zone na granici sa Gazom, čime je pokazala da je prihvatila primirje u kojem je posredovao Egipat kako bi se okončali intenzivni 24-satni sukobi sa palestinskim Hamasom, koji su pretili... »

Skinula se Nikolija, samo marama na njoj! Niko nije ostao ravnodušan: Atraktivna crnka nema šta da krije! (foto)

Kurir pre 1 dan
Pevačica Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac, slobodne dane daleko od Srbije i mnogih poslovnih obaveza provodi u jednom luksuznom hotelu u Egiptu, u porodičnom okruženju. Između ostalog, iskoristila je priliku i ovekovečila vreli trenutak, kada je pored bazena prošetala samo u dugačkoj marami... »

Nova arheološka otkrića u San el Hagaru u Egiptu

RTS pre 1 dan
RTS: Nova arheološka otkrića u San el Hagaru u Egiptu
Arheolozi su u San el Hagaru u Egiptu pronašli ostatke zdanja za koje se pretpostavlja da je bilo rimsko kupatilo, kao i statuu ovna i zlatni novčić sa likom faraona Ptolemeja III.
Pronađena građevina napravljena je od crvene cigle i duga je 16 metara, što je u vreme njenog nastanka smatrano objektom velikih razmera. Ajman Ašmavi, zvaničnik Egipatskog ministarstva starina, izjavio je da objekat verovatno... »

VIDEO: Arheolozi pronašli radionicu za mumificiranje

Radio 021 pre 1 dan
Arheolozi tvrde da su pronašli radionicu za mumificiranje staru oko 2.500 godina u drevnoj nekropoli u blizini čuvenih egipatskih piramida.
Zvaničnici egipatskog ministarstva za antikvitete su rekli da se arheolozi nadaju da će otkriće doprineti znanju o tajnama mumifikacije u vreme 26. dinastije egipatskih faraona. Takođe, otkriveno je i mesno groblje. Navedeno je... »

Pod zemljom pronađena radionica stara više od 2.500 godina, ono što krije je neprocenjivo (foto)

BK TV pre 1 dan
Neverovatno otkriće. Egipatski arholozi obelodanili su detalje o jami za sahrane i radionici za mumifikaciju koji datiraju od pre više od 2.500 godina, a koje su otkrili 30 metara ispod zemlje, u blizini čuvenih piramida i drevnog groblja južno od Kaira. Retka prirodna pojava: Svi će u noći između... »

Rojters: Izrael i Palestina postigli dogovor o obustavi vatre

Blic pre 1 dan
Izrael i Palestina postigli su dogovor o obustavi vatre, kako bi se okončao veliki porast u nasilju između dve strane, rekao je neimenovani palestinski zvaničnik za Rojters. - Egipatski i međunarodni napori uspeli su u okončavanju trenutke eskalacije - rekao je neimenovani zvaničnik. Portparol... »

Senzacija u egiptu: Arheolozi otkrili drevnu radionicu za mumifikaciju (foto)

Večernje novosti pre 1 dan
Egipatski arholozi obelodanili su danas detalje o jami za sahrane i radionici za mumifikaciju koji datiraju od pre više od 2.500 godina, a koje su otkrili 30 metara ispod zemlje
Egipatski arholozi obelodanili su danas detalje o jami za sahrane i radionici za mumifikaciju koji datiraju od pre više od 2.500 godina, a koje su otkrili 30 metara ispod zemlje, u blizini čuvenih piramida i drevnog groblja južno... »

©2018 Netmark d.o.o.