Egipat - vesti

Ovo je srećan vikend, čeka vas poklon od 5.000 dinara: Još danas i sutra u Travellandu ugrabite velike popuste i otputujte u rajski grad Dohu, Egipat i Grčku

Telegraf pre 3 sata
Obezbedite sebi dodatne popuste u vrednosti od 3.000 do 5.000 dinara za odmor u Dohi – glavnom gradu Katara, na egzotičnim destinacijama, Egiptu ili u Grčkoj
Ovog vikenda turistička agencija " Travelland" organizuje veliku Happy Weekend akciju putem koje možete ugrabiti neverovatne popuste na putovanja! Obezbedite sebi dodatne popuste u vrednosti od 3.000 do 5.000 dinara za odmor u... »

Konačno otkriven identitet "vrišteće mumije": Evo ko je to bio...

B92 pre 4 sata
B92: Konačno otkriven identitet "vrišteće mumije": Evo ko je to bio...
Misterija stara skoro tri hiljade godina konačno bi mogla da bude rešena.
Dok mnoge mumije iz Egipta uglavnom izgledaju isto, jedna je dosta namučila naučnike. “Vrišteća mumija” dugo je zbunjivala naučnike, a oni sada smatraju da konačno imaju odgovor zašto mumija izgleda tako, tačnije kao da je... »

Saudijska Arabija bi da pošalje svoje trupe u Siriju, ali tu postoji jedan problem

Srbija danas pre 5 sati
Sve da bi se suzbio uticaj Irana
Trampova administracija obnavlja napore za zamenu američkih vojnika u Siriji arapskim snagama, ali taj predlog podrazumeva značajne rizike i mogao bi dodatno da zaoštri sukob. Saudijski ministar spoljnih poslova Adel al Džubeir izjavio je da njegova vlada pregovora s... »

Saudijci bi da pošalju svoju vojsku umesto američke u Siriju, a to bi moglo loše da se završi

Blic pre 6 sati
Trampova administracija obnavlja napore za zamenu američkih vojnika u Siriji arapskim snagama, ali taj predlog podrazumeva značajne rizike i mogao bi dodatno da zaoštri sukob. Saudijski ministar spoljnih poslova Adel al Džubeir izjavio je da njegova vlada pregovora s Vašingtonom o formiranju takvih... »

Ovo je srećan vikend! Poklanjamo 5.000 dinara! Jos danas i sutra u travellandu ugrabite velike popuste i otputujte u rajski grad Dohu, Egipat i Grcku!

Kurir pre 6 sati
Ovog vikenda turistička agencija ,, Travelland” organizuje veliku Happy Weekend akciju putem koje možete ugrabiti neverovatne popuste na putovanja! Obezbedite sebidodatne popuste u vrednosti od 3.000 do 5.000 dinara za odmor u Dohi – glavnom gradu Katara, naegzotičnim destinacijama, Egiptu ili u... »

Đorđević sa novim ambasadorom Egipta

RTV pre 20 sati
RTV: Đorđević sa novim ambasadorom Egipta
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa novopostavljenim ambasadorom Egipta u Amrom Aljovalijem.
Đorđević je izrazio nadu da će tokom njegovog mandata Srbija i Egipat unaprediti saradnju u mnogim oblastima, a posebno u onima koje se tiču nadležnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. "Verujem da... »

Još jedna nagrada za Petrovićev dokumentarac: Priči o srpskim zatvorenicima Gran pri Festivala u Egiptu

Blic pre 21 sat
Dokumentarac "Isti" reditelja Dejana Petrovića iz Požege, osvojio je prvu nagradu na 20. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma "Ismaila" u Egiptu. Filmu koji je sniman u zatvorima u Srbiji i koji se bavi životom iza rešetaka, ovo je drugi festivalski Gran pri posle onog... »

(Video) Rešena misterija stara 4.000 godina: FBI otkrio identitet mumije bez glave nađene još 1915. godine!

Kurir pre 22 sata
Kada su rešili da se pozabave mumificiranom glavom iz Egipta, koja je izazvala veliku pažnju javnosti, istraživači bostonskog Muzeja finih umetnosti i Harvard Univerziteta nisu bili sigurni da li se pred njima nalaze ostaci muškarca ili žene, zbog čega su morali da u pomoć pozovu forenzičare američkog Saveznog istražnog biroa (FBI).
To je za FBI bio susret sa najstarijim ostacima koje su morali da istraže, piše Njujork Tajms. Ta mumificirana glava, odvojena od tela, pronađena je u jednoj egipatskoj grobnici 1915. godine, a naučnici su morali da prikupe DNK... »

Drugi Gran pri za dokumentarac "Isti" (VIDEO)

RTV pre 2 dana
RTV: Drugi Gran pri za dokumentarac "Isti" (VIDEO)
BEOGRAD - Dokumentarni film "Isti" Dejana Petrovića osvojio je Gran pri za najbolji kratkometražni dokumentarni film na 20. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma Ismailia, u Egiptu.
Festival je održan od 11. do 17. aprila u Ismailiji, nedaleko od Kaira, u organizaciji Nacionalnog filmskog centra Egipta, a uz podršku Ministarstva kulture Egipta, a svečanom zatvaranju prisustvovao je i ambasador Srbije u... »

Drugi Gran-pri za dokumentarac „Isti“

RTS pre 2 dana
RTS: Drugi Gran-pri za dokumentarac „Isti“
Dokumentarni film „Isti“ Dejana Petrovića osvojio je Gran-pri za najbolji kratkometražni dokumentarni film na 20. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma Ismailia, u Egiptu.
Festival je održan od 11. do 17. aprila u Ismailiji, nedaleko od Kaira, u organizaciji Nacionalnog filmskog centra Egipta, a uz podršku Ministarstva kulture Egipta, a svečanom zatvaranju prisustvovao je i ambasador Srbije u... »

©2018 Netmark d.o.o.