Emanuel Makron

Putin i Makron razgovarali o situaciji u Ukrajini

Blic pre 11 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarali su danas o situaciji u Ukrajini uoči samita Normandijske četvorke u Parizu, koji treba da bude održan 9. decembra, saopštila je pres služba Kremlja. Putin i Makron… »

Berlin želi da osnaži, a ne da zameni NATO

Danas pre 16 sati
Reakcija nemačke ministarke odbrane na stav Makrona Ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer se distancirala od kritike koju je na račun NATO nedavno uputio Emanuel Makron, rekavši da dok francuski predsednik želi da vojnu alijansu nečim… »

"Ne znam ko bi izmerio u kojoj smo fazi": Da li bi "Makronov recept" za ulazak u EU za Srbiju bio podsticaj ili nova kočnica

Blic pre 16 sati
Francuska je predložila novi, drugačiji pristup EU za zemlje Zapadnog Balkana koji bi mogao Srbiji da donese benefite, ali i da je uspori na putu evrointegracija. Zbog toga je prema ovom predlogu još rezervisana i ministarka za EU integracije Jadranka… »

Poljska: Nije NATO na samrti, nego Francuska

Vesti online pre 20 sati
„Izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o tome da je NATO „na samrti“ je neutemeljena i diktirana je njegovom ličnom željom za saradnjom sa Rusijom i Kinom na štetu Evrope“, tvrdi poljski politički analitičar Greg Levicki, prenosi… »

Putin i Makron imali važan razgovor: A ovo je bila glavna tema dva predsednika

Kurir pre 17 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarali su danas o situaciji u Ukrajini uoči samita Normandijske četvorke u Parizu, koji treba da bude održan 9. decembra, saopštila je pres služba Kremlja. Putin i Makron… »

Odgovor Makronu iz Poljske: Nije NATO na samrti, nego Francuska

Sputnik pre 21 sat
Izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o tome da je NATO „na samrti“ je neutemeljena i diktirana je njegovom ličnom željom za saradnjom sa Rusijom i Kinom na štetu Evrope, ubeđen je poljski politički analitičar Greg Levicki, prenosi… »

Šta piše u makronovom non pejperu: Francuska menja put Srbije u EU: Oštrija pravila, kazne i vraćanje unazad, i to nije sve

Blic pre 2 dana
Vest da u sedištu Evropske unije kruži dokument koji bi iz korena mogao da promeni put Srbije i drugih balkanskih zemlja u EU odjeknula je prošle nedelje kao bomba u evropskoj i domaćoj javnosti. Takozvani "non pejper", čiji je tvorac Francuska… »

Ko ne sluša Mogerinijevu, slušaće Makrona

Politika pre 1 dan
Nikada ranije u istoriji američke diplomatije nije se desilo da Vašington ima dva specijalna predstavnika o jednom pitanju, jer je jednog imenovao Stejt department, a drugog Bela kuća. Dok je Amerika u svojevrsnom političkom dvovlašću, podeljena… »

Arhitekta i general se svađaju oko budućeg izgleda vrha Notr Dama

Radio 021 pre 2 dana
Francuski general zadužen za nadgledanje radova na rekonstrukciji Notr Dama poručio je glavnom arhitekti da mu je "bolje da zatvori usta". General Žan Luj Žorželan i arhitekta Filip Vilno se ne slažu oko toga da li novi vrh tornja na katedrali treba… »

Makron nije obavestio Grenela o razgovoru sa Vučićem i Tačijem

B92 pre 2 dana
Prištinska Gazeta danas pise o tome da francuski predsednik Emanuel Makron nije obavestio Grenela o sastanku sa Vučićem i Tačijem imao u Parizu 12. novembra. List navodi da je Dik Kastin iz Grenelovog kabineta potvrdio da Pariz nije kontaktirao… »

Vesti dana »