Emanuel Makron

Premijer Severne Makedonije traži izbore nakon prekida pregovora sa EU

Južne vesti pre 13 sati
AFP „Ljut sam", kaže makedonski premijer Zoran Zaev Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zatražio je raspisivanje vanrednih izbora nakon odluke lidera Evropske unije da odloži otvaranje pregovora o članstvu sa njegovom zemljom i susednom… »

Bez dogovora o pregovorima s Albanijom i Severnom Makedonijom

Danas pre 1 dan
Evropski lideri su jutros prekinuli razgovore a da nisu postigli dogovor o eventualnom početku pristupnih pregovora s Albanijom i Severnom Makedonijom, uprkos upozorenjima da bi odbijanje narušilo reputaciju EU i dovelo u opasnost region Zapadnog… »

Makron ne želi novo odlaganje Bregzita

B92 pre 1 dan
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u petak da se protivi novom odlaganju Bregzita posle novog dogovora između Brisela i Londona. On je ocenio da treba da se poštuje datum 31. oktobar, za kada je predviđeno istupanje Velike Britanije iz… »

Razočarani i u Briselu i Skoplju, o pregovorima tek iduće godine

Slobodna Evropa pre 2 dana
Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) je priznao danas da on predstavlja stav manjine što se tiče proširenja EU, a nakon što Evropski savet sinoć nije postigao saglasnost o početku pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i… »

Merkelova, Džonson i Makron pokreću zajedničku inicijativu

B92 pre 1 dan
Brisel -- Emanuel Makron najavio je u petak zajedničku inicijativu sa Angelom Merkel i Borisom Džonsonom kako bi uskoro razgovarali sa predsednikom Turske. Oni će pričati o turskoj ofanzivi protiv kurdskih snaga na severoistoku Sirije. Francuski… »

Satima razgovarali i nisu se dogovorili – Albanija i Severna Makedonija još bez zelenog svetla

RTS pre 1 dan
Savet ministara Evropske unije ponovo se nije saglasio o otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Savet je tokom noći satima žustro raspravljao o pitanju daljeg proširenja Unije, ali dogovor nije postignut. Prema navodima medija… »

Severna Makedonija, dan posle...

RTS pre 1 dan
Makedonske vlasti i opozicija razočarani izostankom jedinstva Evropske unije oko početka pregovora o članstvu u EU. Predsednik Pendarovski poziva na jedinstvo. Opozicija tvrdi da je odlaganje početka pregovora poraz vlade Zorana Zaeva. Vlast i… »

Merkelova: Očekujemo da će dogovor Turske i SAD dovesti do mira u Siriji

Sputnik pre 1 dan
Savet Evrope očekuje da će dogovor SAD i Turske o obustavljanju turske vojne operacije u Siriji dovesti do mira, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel. „Treba sada da vidimo da li će primirje usaglašeno s američkom administracijom uspeti da… »

EU:Bez dogovora o S.Makedoniji i Albaniji

IndeksOnline pre 1 dan
BRISEL – Lideri EU prekinuli su rano jutros razgovore bez sporazuma o tome da se pokrenu pregovori sa Albanijom i Severnom Makedonijom za članstvo u Uniji, a dogovoreno je da se odluka o tome donese do kraja oktobra. Dve zemlje očekivale su da na… »

Makron će doći ljut, a kada dođe čeka ga "hladan tuš" Angele Merkel

B92 pre 2 dana
Samit šefova država i vlada EU u četvrtak i petak mogao bi da bude napet. Previše je otvorenih pitanja oko kojih nema saglasnosti Berlina i Pariza, piše DW. "Verujem da će dogovor biti postignut i da ćemo sutra moći da ga potvrdimo", rekao je… »

Vesti dana »