Emanuel Makron - vesti

CAJT: Srbija razmišlja da odustane od EU

Danas pre 2 sata
Nemačka štampa povodom izjava ministra Aleksandra Vulina Evropska komisija je Srbiji otvorila perspektivu ulaska u Evropsku uniju do 2025. godine uz uslov da normalizuje odnose sa Kosovom, ali Beograd razmišlja da odustane od planova za učlanjenje u EU, navodi nemački Cajt povodom nedavnih izjava ministra odbrane Aleksandra Vulina.
„Ako je Evropskoj uniji ključan samo odnos prema kosmetskom problemu i ako postavlja uslove za koje zna da neće biti ispunjeni i traži opravdanje da Srbija ne bude njen član, onda treba razmisliti o promeni prioriteta naše... »

Intervju Eduard Kukan: Ne pita se samo Makron o širenju EU

Večernje novosti pre 2 sata
Predsednik Odbora Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom. Bez Zapadnog Balkana, Evropska unija nije kompletna
BEZ Zapadnog Balkana, Evropska unija nije potpuna ni ujedinjena, ističe, za "Novosti", predsednik Odbora Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Eduard Kukan, posle poruka poslatih sa Samita EU - Zapadni Balkan, održanog u... »

Brižit Bardo pozvala francuske vlasti da postave kamere u klanicama zbog mučenja životinja

Večernje novosti pre 6 sati
Francuska glumica Brižit Bardo pozvala je francuske vlasti da postave kamere u klanicama kako je to obećao predsednik Emanuel Makron
Francuska glumica Brižit Bardo pozvala je francuske vlasti da postave kamere u klanicama kako je to obećao predsednik Emanuel Makron, uoči rasprave o nacrtu zakona o poljoprivredi, preneli su danas francuski mediji. Glumica,... »

Ko to hoće u EU?

Dojče vele pre 5 sati
Mediji u Nemačkoj su neobično široko izveštavali o samitu EU i zemalja Zapadnog Balkana koji je nedavno održan u Sofiji. Tema je bila i prošienje EU. A mi vam u ovom izboru štampe donosimo i komentare nemačkih čitalaca.
Od kako je Donald Tramp u Beloj kući, Emanuel Makron u Jelisejskoj palati prioriteti i kurs čelnika EU su fazi novog pozicioniranja - u cilju jačanja evropske porodice. Tramp diktira tempo u međunarodnoj politici, provocira, pa... »

Klatno ka Rusiji

Danas pre 8 sati
Nemačkoj su dobri odnosi sa Rusijom u strateškom interesu, izjavila je u petak tokom susreta sa predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kancelarka Angela Merkel.
„Kada bismo prihvatili da druge velike sile, takođe i one koje su nam saveznice, odlučuju umesto nas, više ne bismo bili suvereni“, rekao je dva dana ranije u Sofiji na samitu EU-Zapadni Balkan predsednik Francuske Emanuel... »

"Druži se s lovcima i želi da vrati predsednički lov": Brižit Bardo kritikovala Makrona

Nedeljnik pre 10 sati
Na snimku joj se pridružio mladi francuski humorista Remi Gajar koji je rekao da francuski predsednik nije do sada ništa učinio i da bi se ljudima "smučilo" kada bi videli kakav tretman imaju životinje u klanicama
Francuska glumica Brižit Bardo pozvala je francuske vlasti da postave kamere u klanicama kako je to obećao predsednik Emanuel Makron, uoči rasprave o nacrtu zakona o poljoprivredi, preneli su francuski mediji, prenosi N1.... »

​Šansa za Evropu

Politika pre 12 sati
Govoreći ove nedelje na samitu Evropske unije i zapadnog Balkana Emanuel Makron najvažniju poruku nije uputio potencijalnim novim članicama EU. „Ovo je vreme za odluke” i „Francuska čeka” izjavio je francuski predsednik, ne ostavljajući mesta dilemi na koga je mislio. „Imamo rok koji smo sa... »

"Gorka pilula za Srbiju": Vogel: Kosovo ne morate formalno da priznate, ali jedno ćete morati

Blic pre 1 dan
Samit EU-Balkan u Sofiji, zamišljen kao "Solun 2", veoma je razočaravajući jer suštinski nije došlo do reafirmacije perspektive članstva balkanskih zemalja u EU, kaže za Radio Slobodna Evropa Tobi Vogel, istraživač briselskog Centra za studije evropske politike (CEPS). Predsednik Francuske Emanuel... »

„Unutar uma Vladimira Putina“: Makron otkrio plan susreta s ruskim predsednikom

Sputnik pre 1 dan
Tokom predstojeće posete Rusiji, francuski predsednik Emanuel Makron planira da pruži podršku bilateralnim odnosima, izjavio je danas portparol Jelisejske palate za francuski list „Žurnal du dimanš“.
Taj tekst je objavljen uoči Makronove posete Moskvi 24. i 25. maja, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina. Portparol je naglasio da se „dijalog sa Rusijom održava i nastavlja“, uprkos nesuglasicama po pitanju stavova o... »

Makron planira da podrži bilateralne odnose s Rusijom

B92 pre 1 dan
B92: Makron planira da podrži bilateralne odnose s Rusijom
Pariz -- Tokom predstojeće posete Rusiji, francuski predsednik Emanuel Makron planira da pruži podršku bilateralnim odnosima.
To je izjavio portparol Jelisejske palate za francuski list "Žurnal du dimanš". Kako prenosi Tass, taj tekst je objavljen uoči Makronove posete Moskvi 24. i 25. marta, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina. Portparol je... »

Četrnaest zemalja povuklo ambasadore iz Venecuele

Radio 021  pre 2 sata  još 27 povezanih

Bez iznenađenja u Čačku, Borac poveo protiv Dinamika

Sportski žurnal  pre 52 minuta  još 23 povezane

Potpuno neočekivano! Znate li ko sudi finale Kupa u Surduilici?

Sportske.net  pre 2 sata  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.